ERC vol una consulta popular sobre la residència de can Marly

Presentarà una moció en el proper ple i farà campanya per aconseguir-la

 

 

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Llançà preveu presentar una moció en el ple del mes d’agost per reclamar que l’Ajuntament faci una consulta popular entre el veïns empadronats majors de 16 anys, per saber si s’aprova l’acord de concessió demanial de 30 anys sobre la Residència de Can Marly per valor de 2’1 M€, tal com ha acordat el govern municipal amb la Generalitat de Catalunya. 

 

El portaveu republicà, Guillem Cusí, ha defensat la conveniència d’aquesta moció per promoure una consulta que posi en mans de la ciutadania una de les decisions més rellevants dels darrers anys, i que més comprometran les arques municipals. L’aprovació de la moció i la convocatòria de la consulta es preveu com un mecanisme de participació per a tractar els assumptes de competència municipal que tinguin caràcter local i que siguin d’especial importància per als interessos de tots els veïns del poble. 

 

En referència a la consulta, Cusí assenyala que cal definir un pla d’usos i un pressupost de despeses per a la Residència de Can Marly abans de l’aprovació i de la ratificació de l’acord pel ple municipal. Un pla que, preferiblement, també s’hauria d’elaborar amb participació ciutadana. 

 

Els republicans volen consensuar la moció amb les altres forces municipals, si és necessari, iniciant una campanya de recollida d’adhesions per presentar-les juntament amb la moció. 

 

De fet, l’esborrany de la moció, a més de reclamar la consulta popular inclou ja les preguntes de la consulta: 

 

RESPECTE A LA CONVENIÈNCIA D’APROVAR LA CONCESSIÓ DEMANIAL ADMINISTRATIVA I TOT EL QUE COMPORTA (USOS I DESPESES TOTALS):SÍ, A L’ACTUAL PROPOSTA DE CONCESSIÓ

 

NO, A L’ACTUAL PROPOSTA DE CONCESSIÓ