L’HORA DE L’ALCALDE JOAN PLANA 16/03/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Instal·lat el Punt Lila i Multicolor per a la Festa Major de Roses

  Instal·lat el Punt Lila i Multicolor per a la Festa Major de Roses


  El Punt Lila i Multicolor va quedar instal·lat ahir al matí al recinte firal del Càmping Bahía,. destinat a informar, prevenir i abordar actituds masclistes i agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant el programa d’activitats de la Festa Major, oferirà servei del 10 al 15 d’agost D’aquesta manera es garanteix la proximitat del punt d’atenció a dues de les activitats que més públic atreuen durant la Festa Major, com són les fires i atraccions i els concerts de Barraques. Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social i Igualtat remarca que amb els punts liles volen treballar entorn a quatre objectius clau: fomentar la igualtat i la no discriminació, lluitar contra la violència masclista, oferir informació i atenció en violència masclista i fer possible gaudir de la Festa Major amb llibertat i seguretat. Joan Plana Alcalde de Roses , vadir que aquest es un servei importants i que demostra el compromís de l’ajuntament per prevenir i evitar aquest tipus d’actituts, afegint que contràriament al que es podia pensar, quan es varen començar a veure aquest punts d’informació, ara per ara aquests serveis donen molt bona imatge, i va explicar el funcionament. El punt estarà atès en tot moment per un equip de professionals de la psicologia especialitzat en violència masclista i intervenció en crisi. En cas de veure o patir una agressió, cal dirigir-se al punt o bé trucar als telèfons d’emergències 112 o 900 900 120. Per donar a conèixer els serveis, es distribuîran cartells informatius per totes les barraques i espais del recinte, i també es col·locarà un altre amb els punts bàsics per fer de Roses una població lliure de sexisme. Les carpes, logo i cartells d’aquesta campanya han estat redissenyats per oferir una ràpida identificació. Amb aquesta campanya, l’Ajuntament de Roses amplia l’activitat dels punts lila i multicolor permanents instal·lats recentment al CAR Jove, a la Piscina Munipal i a la Policia Local, fent especial èmfasi i apropant el servei als espais d’oci nocturn.

 • Crosby Fitch guanya el Trofeu Enric Badosa a la 35ª Travessia Local de Natació de Roses

  Crosby Fitch guanya el Trofeu Enric Badosa a la 35ª Travessia Local de Natació de Roses


  Quasi 170 persones han participat aquest diumenge al migdia a la 35ª Travessia Local de Natació – Trofeu Enric Badosa que s’ha celebrat a Roses. El guanyador absolut ha estat en Crosby Fitch. Una cursa que enguany ha ampliat el seu recorregut.

 • Els joves d’Eufòria tanquen el Sons del Món més multitudinari

  Els joves d’Eufòria tanquen el Sons del Món més multitudinari


  Aquest diumenge a la nit va tancar les seves portes el Festival Sons del Món i ho va fer amb el concert de Mariona Escoda, Triquell, Llum, Scorpio i Edu, concursants de l’exitòs programa Eufòria de TV3. Enguany el certamen ha assolit rècord històric de públic en aquesta quinzena edició on han assistit més de 26.000 espectadors.

 • ESTIU.CAT LLANÇÀ
 • Roses descobreix una placa on va viure Jaume Vicens Vives

  Roses descobreix una placa on va viure Jaume Vicens Vives


  Jaume Vicens Vives serà declarat fill adoptiu de la vila de Roses. Així ho ha anunciat aquest migdia Joan Plana, alcalde de Roses, en l’acte de descoberta de la placa commemorativa en el número 93 de l’avinguda de Rhode que, a partir d’avui, senyalitza l’emplaçament on l’historiador va viure. Roses continua així refermant el seu vincle i la seva estima per Jaume Vicens Vives i agraint la seva aportació, tant a la historiografia catalana, com a la cultura i patrimoni rosincs. La façana de l’edifici de l’avinguda de Rhode 93 de Roses, emplaçament de la casa pairal de la família Rahola on Jaume Vicens Vives visqué durant llargues temporades des del seu casament amb Roser Rahola d’Espona, llueix des d’avui la placa que visibilitza el vincle de l’historiador amb el municipi. Èric Ibáñez, regidor de Cultura de Roses, ha obert l’acte, que ha comptat amb l’assistència de familiars de l’homenatjat i regidors i regidores del consistori. Pol Meseguer, arxiver de Roses, ha intervingut destacant la important aportació de Vicens Vives a la historiografia catalana, la seva projecció internacional, així com la seva vinculació amb Roses i la implicació de l’historiador en la preservació del patrimoni històric rosinc, i molt concretament, de la Ciutadella de Roses. Pilar Cortés, directora de la Biblioteca Jaume Vicens Vives, ha llegit una tria del compendi de pensaments i reflexions de l’autor recollits en el llibre Notícia de Catalunya. Anna Vicens-Vives Rahola, filla de l’historiador, ha dirigit en nom de la família unes paraules als assistents, destacant les vivències del seu pare a Roses, les sortides en barca, les passejades a la posta de sol i la relació amb els seus convilatans. L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha destacat la vocació humanista de Jaume Vicens Vives, la importància i projecció de la seva obra a nivell internacional i, molt especialment, el seu paper en la salvaguarda de la Ciutadella. Ha aprofitat també l’acte per anunciar a família i presents de la propera presentació al ple municipal de Roses d’una moció per declarar Jaume Vicens Vives fill adoptiu de Roses. Per últim, les filles de Vicens Vives han descobert la placa commemorativa que, des d’avui, serà un nou punt de referència del pas de l’historiador per la vila de Roses. .

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR