L’HORA DE L’ALCALDE SALVI GÜELL 23/03/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Castelló es mulla per l’esclerosi múltiple

  Castelló es mulla per l’esclerosi múltiple


  Coincidint amb la festa local de Sant Llorenç, la Fundació Santa Llúcia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha preparat una matinal solidària, a la zona esportiva “El CAU”. En el marc de la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” a partir de les deu del matí, nens i joves han pogut gaudir dels inflables aquàtics de la piscina. Mitja hora més tard, s’ha fet una Masterclass d’Aquagym. L’entrada a la piscina era gratuïta amb l’aportació solidària de 2€ que es destinaran a aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple amb serveis de neurorehabilitació i recerca. En el mateix espai es venia marxandatge a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple. Les persones que han participat a la matinal podien compartir el seu ”repte” o participació en la campanya a través de les xarxes socials fent servir l’etiqueta #Mullat2022.

 • Castelló d’Empúries celebra la diada del seu patró, Sant Llorenç

  Castelló d’Empúries celebra la diada del seu patró, Sant Llorenç


  En el marc de la festa major de Sant Llorenç aquest dimarts a la nit hi ha hagut sardanes a la plaça dels Homes amb la Cobla Bisbal Jove. De fet, eren les sardanes que es fan cada dimecres però com que avui hi ha el castell de focs d’artifici es va decidir avançar-les un dia. La plaça plena de gom a gom presentava una imatge de les grans ocasions i els sardanistes no van deixar de ballar cap de les sardanes de l’audició. Aquest migdia a la Basílica de Santa Maria s’ha fet la missa en honor a Sant Llorenç, patró del municipi amb l’acompanyament de la Coral Castellonina sota la direcció de Josep Giralt i amb Ivan Joanals a l’orgue. Avui festa local els actes han continuat a la tarda amb concert i ball, un partit de futbol de veterans i el castell de focs d’artifici.

 • Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple a Castelló d’Empúries

  Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple a Castelló d’Empúries


  Aquest dimecres, dia de Sant Llorenç, la Fundació Santa Llúcia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha preparat una matinal solidària, a la zona esportiva “El CAU”. L’activitat s’emmarca dins la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” i proposa un parell d’activitats per a totes les edats. L’aportació solidària serà de 2€ que es destinaran a aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple amb serveis de neurorehabilitació i recerca. Les persones que hi participin podran compartir el seu ”repte” o participació en la campanya a través de les xarxes socials fent servir l’etiqueta #Mullat2022. La campanya Mulla’t que va començar l’any 1994 és una acció de sensibilització social i solidaritat amb les 55.000 persones que tenen Esclerosis Múltiple a Espanya. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa, crònica i no contagiosa. Encara no existeix cura. Pot tenir causes genètiques però les causes exactes encara són desconegudes.

 • El 90% de la roba usada recuperada a Castelló d’Empúries té una segona vida

  El 90% de la roba usada recuperada a Castelló d’Empúries té una segona vida


  La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar més de 7 tones a Castelló d’Empúries durant el primer semestre d’enguany, per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’equivalent a 29.200 peces de roba. El 90% tindran una segona vida, gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat (ocupació verda). A més, aquesta gestió del residu tèxtil ha evitat l’emissió de 44 tones de CO2. L’entitat, sense ànim de lucre, n’hi ha recuperat 7.228 kg de gener a juny per 6.403 en el mateix període de l’any passat: un increment del 12,9%. El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei. Les 29.200 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). A Catalunya, cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només es recull selectivament el 12% dels residus tèxtils, un total de 140.000 tones/any, que van a parar als abocadors, o bé s’incineren. Aquests residus s’han convertit en un problema global: en els darrers quinze anys s’ha duplicat el nombre de peces venudes a tot el món, mentre que la seva vida útil s’ha reduït prop d’un 20%. Recentment, s’ha presentat el Pacte per a la Moda Circular, un acord signat per 55 empreses i entitats per afavorir una transformació del sector del tèxtil. Entre els compromisos adquirits destaquen els de reduir entre un 5 i un 10% la generació de residus tèxtils; assolir entre el 25 i el 30% en la recollida selectiva d’aquesta fracció l’any 2024; i incrementar el percentatge de valorització material de la part recollida selectivament. En concret, entre el 55 i el 60% s’haurà de destinar a la preparació per a la reutilització i, entre el 40 i el 50%, al reciclatge dels residus tèxtils. D’altra banda, el Govern per a l’any 2025, planteja una reducció a tot el país del 10% d’aquests residus, respecte al generat el 2019, i d’un 25% per al 2030. Per aconseguir-ho, es plantegen mesures per fomentar la recollida selectiva i la seva reutilització, com ara l’obligació d’incorporar un lineal, o córner, de tèxtil de segona mà en superfícies comercials superiors als 1.200 metres quadrats.

 • Presentació dels nous policies locals de Castelló d’Empúries

  Presentació dels nous policies locals de Castelló d’Empúries


  Aquest matí l’alcalde i l’Inspector en cap de la Policia Local de Castelló d’Empúries han donat la benvinguda als tretze nous agents que s’han incorporat a la plantilla de la Policia Local, després de superar els processos selectius corresponents. Aquestes incorporacions representen un nou pas per assolir l’objectiu necessari de rejovenir i reforçar la plantilla de la Policia Local, i cobrir les necessitats del municipi. L’objectiu final és arribar als 55 agents adherits a l’organigrama de la policia local..

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR