Anunci Demòcrates

Q.H,P, CASTELLÓ D’EMPÚRIES EMPURIABRAVA 08/04/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • El PSC aconsegueix el suport per construir una sala polivalent al sector Puigmal

  El PSC aconsegueix el suport per construir una sala polivalent al sector Puigmal


  Antonio Martín, com a portaveu del PSC de Castelló d’Empúries mostra la seva satisfacció pel suport que va rebre la moció que va presentar el seu partit en el darrer ple municipal en relació a la construcció en un futur d’una sala polivalent al sector Puigmal d’Empuriabrava. ERC que va rebre el suport dels socialistes en la votació del pressupost va votar a favor de la moció deixant clar que és una actuació necessària però no prevista a curt plaç.

 • Toni Martínez presenta el llibre "Paisajes del Iceberg" de Juan Jesús Aznar

  Toni Martínez presenta el llibre "Paisajes del Iceberg" de Juan Jesús Aznar


  En aquesta ocasió la biblioteca Ramon Bordas i Estragués ha organitzat la presentació d’un llibre de poesia de Juan Jesús Aznar, periodista que ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Com a periodista, en els últims anys ha dirigit un programa de televisió de divulgació científica: Número π i, des de fa 9 anys, col·labora amb el setmanari Empordà. En els últims 6 anys ha estat director del Museu de la Tècnica de l’Empordà i director de la revista Encesa Literària. Actualment, es dedica a la consultoria cultural i empresarial. Paisajes del Iceberg és un volum editat per Edicions Cal·lígraf, de 102 pàgines, format per dos poemaris que l’autor ha anat creant amb el pas dels anys, al voltant de diferents centres d’interès. És una poesia reflexiva que parteix de la seva experiència i del pas dels anys, vitalista, ben empeltada al paisatge i l’entorn empordanès, que com diu al pròleg el també poeta Lluís Freixas, «exalta el sentit de la vida per ella mateixa». L’escriptor considera aquests poemes “fills de l’insomni i de la meva pròpia vida”. La presentació ha anat a càrrec de Toni Martínez i de l’autor i l’ha acompanyat la projecció de fotografies del fotògraf castelloní, Jordi Cassú. En el seu moment, el pintor Daniel Lleixà va realitzar uns gravats per il·lustrar un dels poemes Ser, també inclòs en aquesta edició i en aquesta ocasió, Jordi Cassú, ha realitzat algunes fotografies artístiques del paisatge empordanès, per il·lustrar alguns d’aquests poemaris. Algunes d’aquestes fotografies acompanyades dels poemes de Juan Jesús Aznar han quedat exposades a la capella de Santa Clara..

 • Presentació del Pla Educatiu d’Entorn 2022-2023

  Presentació del Pla Educatiu d’Entorn 2022-2023/strong>


  El Pla Eductiu d’Entorn és una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i les entitats municipals, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

 • Aquest cap de setmana Castelló celebra la Fira de Nadal

  Aquest cap de setmana Castelló celebra la Fira de Nadal


  El photocol per fer-se fotos amb el Pare Noel ja és a punt per aquest cap de setmana. L’associació de comerciants i empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava torna a organitzar la Fira de Nadal i ens proposa un grapat d’activitats paral.leles per gaudir de l’espai mentre s’aprofita per fer les primeres compres nadalenques. La Fira tancarà les parades diumenge al vespre amb el sorteig de 3.000 € de les butlletes que fa dies que es reparteixen als establiments associats i que també es podran aconseguir comprant a la Fira de Nadal. Coincidint amb la fira aquest cap de setmana a Castelló d’Empúries es farà l’encesa dels llums de Nadal.

 • Tertúlia sobre el present i futur del català

  Tertúlia sobre el present i futur del català


  Just en el moment en què el govern ha acordat aplicar 100 mesures per revertir la situació crítica de l'ús del català aquest divendres a Castelló d’Empúries es farà una tertúlia debat sobre el present i futur de la nostra llengua. Segons el darrer mostreig de l'enquesta d'usos lingüístics del 2018, el 94,4% de la població entén el català; el 85,5%, el llegeix; el 81,2%, el parla, i el 65,3%, l'escriu. Les dades no semblen tan negatives, però en convivència amb el castellà i 300 llengües més, el català és la llengua habitual de només un terç de la població..

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR