EL CONTRAATAC 03/05/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Roses tornarà a ser punt d’arribada de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast

  Roses tornarà a ser punt d’arribada de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast


  Avui Dijous s’ha presentat a Roses la Deporvillage Transpyr Coast to Coast que torna a comunicar Cantàbric i Mediterrani a través d’un recorregut que neix a Saint-Jean-de-Luz i recorre San-Jean-Pied-de-Port, Oloron-Sainte-Marie, Bagnères-de-Bigorre, Vielha, la Seu d’Urgell i Camprodon, per arribar finalment a Roses, amb una distància total de més de 800 km. Així, la que es considera una de les 10 millors carreres per etapes del món, proposa un recorregut amb les quatre primeres etapes per territori francès creuant la serralada pirinenca de nord a sud, endinsant-se en la península per Vall d’Aran i acabant al Pirineu de Girona, a Roses, en el Mediterrani. Montse Mindan, regidora de Turisme de Roses, ha recordat que "Transpyr és un esdeveniment esportiu en el qual vam creure des del primer moment. Oriol Sallent, director de Transpyr, ha remarcat que Roses va ser un dels primers emplaçaments consolidats de la prova: "des de l’any 2010, en què ens vam convertir en una de les primeres curses per etapes de tot l’estat, tasca que s’ha vist recompensada pel reconeixement internacional com una de les curses d’aventura i natura més importants del món. Per la seva part, l’alcalde de Roses, Joan Plana, ha posat de relleu que "l’aliança entre dues marques tant potents com Roses i la Transpyr, fa augmentar el prestigi i el reconeixement tant de la nostra destinació turística com de la prova esportiva, amb un model sòlid basat en la salut, la cohesió i la identitat". Enguany, com en edicions anteriors, Roses estarà representada al llarg de tota la prova gràcies a la participació en la mateixa d’un equip del club ciclista de Roses. La Deporvillage Transpyr Coast to Coast, fidel al seu esperit innovador, planteja novetats als recorreguts en aquesta nova edició, més perfeccionats i plantejant noves zones de pas per als participants.

 • Presentació de la Guia del Patrimoni Cultural de Roses “El Patrimoni subaquàtic a Roses

  Presentació de la Guia del Patrimoni Cultural de Roses “El Patrimoni subaquàtic a Roses


  Dimecres al vespres es va fer la presentació al centre cultural de Ca l’Anita de Roses de la publicació “El Patrimoni Subaquàtic a Roses” que va anar a càrrec de les editores de la publicació Gemma Domènech, directora de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i Rut Geli Mauri, responsable del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya. Durant l’acte es va projectar el documental "El Triunfante. Descobrint un navili del segle XVIII”. La guia està adreçada al gran públic i té dos objectius principals. Per una banda donar a conèixer el ric patrimoni arqueològic subaquàtic que es troba a la badia de Roses i per l’altra sensibilitzar respecte a la importància del patrimoni subaquàtic i mostrar els mitjans que s’utilitzen per la seva protecció, documentació i preservació.

 • Obertes les inscripcions pel viatge a Beas de Segura

  Obertes les inscripcions pel viatge a Beas de Segura


  Roses torna un any mes ha organitzar un autocar per anar a Beas de Segura a participar de la festa de sant Marcos avui s’han obert les inscripcions que s’han de realitzar al SAC Servei d’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament de Roses. La sortida serà el divendres 21 d’abril i la tornada serà el 26 d’abril per a tenir mes informació es pot trobar al web de l’ajuntament de Roses.

 • Inscripcions obertes per demanar una parada per Sant Jordi

  Inscripcions obertes per demanar una parada per Sant Jordi


  S'ha obert el període d'inscripció per a aquelles associacions, clubs esportius i/o partits polítics que vulguin participar amb una parada de venda de roses i llibres, durant la diada de Sant Jordi, a Castelló d’Empúries. Per poder fer la sol·licitud és necessari fer una instància genèrica indicant el material que es necessitarà així com el nom de l'entitat que fa la demanda. Aquest tràmit no té cap cost. Enguany el 23 d’abril s’escau en un diumenge. Normalment, els sol.licitants de parades són les AMPES de les escoles que aprofiten per vendre llibres i coques per a recaptar fons per als viatges de final de curs, entitats com els XOTS o El Tamariu que també fan parada per a poder tirar endavant amb les seves activitats i enguany s’espera una alta presència de partits polítics tenint en compte la proximitat de les eleccions municipals. Durant la diada de Sant Jordi també es poden trobar les parades de les llibreries del poble i de floristes professionals. La ubicació de les parades serà la plaça dels Homes on durant tot el dia hi haurà diferents activitats per amenitzar la jornada. En cas de pluja la festa es traslladarà al Pati del Palau dels Comtes. El període d'inscripció per a sol.licitar parada finalitzarà el proper dimecres dia 29 de març.

 • 3ª Jornada de Benestar i Salut Emocional

  3ª Jornada de Benestar i Salut Emocional


  Després de l’aturada forçada per la Covid Castelló d’Empúries recupera Jornada de Benestar i Salut Emocional. Una de les finalitats d’aquesta tercera edició és que el conjunt d’habitants del municipi conegui quins actius en salut s’ofereixen a la població, entenent com a actiu en salut, tot allò que proporcioni benestar a la persona. Les activitats que s’oferiran al llarg del matí seran molt variades. A la mateixa plaça del Delta Muga hi podreu trobar també diferents punts d’informació dels serveis de seguretat com la Policia Local, Mossos d’Esquadra, el CAP i Bombers.

MÉS NOTÍCIES:

         

TAMBÉ ET POT INTERESSAR