Anunci Demòcrates

Q.H.P. Castelló d'Empúries-Empuriabrava 10.06.2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • La pastisseria Quer, millor Pa de Tramuntana del 2022

  La pastisseria Quer, millor Pa de Tramuntana del 2022


  La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el Gremi de Flequers de les comarques de Girona han celebrat la festa de la sembra del blat a l’Ecomuseu Farinera. El matí ha començat amb una actuació infantil dels Pànids, molt pedagògica i entretinguda. Tot seguit s’ha ofert al públic que omplia la Sala del Blat un esmorzar de pa amb xocolata. L’acte ha continuat amb l’entrega dels premis del Millor Pa de Tramuntana 2022 i els millors productors de Blats. El premi al millor pa de tramuntana 2022 se l’ha emportat la pastisseria Quer de Port de la Selva, i els premis als millors blats del 2022 han estat per: Joan Oliveras (millor blat millorat), Jaume Roure (millor blat de força mitja) i Marc Colls (millor blat Florence Aurora). Tot seguit s’ha fet sobre el terreny una demostració de sembra de blat. Esdeveniments com aquests són importants per retre homenatge a la pagesia i al món rural, així com també a l’ofici de flequer..

 • Baixa el teló de l’Emporikids 2022

  Baixa el teló de l’Emporikids 2022


  Per tancar la temporada de teatre infantil a Castelló d’Empúries, l’Emporikids aquest cap de setmana ha portat l’espectacle titulat “Contes que vetllen per la igualtat”. La companyia Alma i la mar de contes amb aquest muntatge de titelles ha presentat contes amb valors per què el públic familiar reflexionés sobre aspectes com la llibertat, la igualtat i el respecte. Aquest espectacle s’ha programat per la proximitat amb la data del 25-N. Per acabar l’any, el III Cicle de Teatre Empori tancarà la programació amb Microteatre a càrrec de diverses companyies. Recordem que aquest concepte de format teatral consisteix en obres de 15 minuts representades en espais reduïts i per a un públic d’uns 15 espectadors per sessió.

 • Presentació del llibre Ocurrencias virales

  Presentació del llibre Ocurrencias virales


  OCURRENCIAS VIRALES neix en una de les primeres trobades de la desescalada, quan l’autor, Mario Bueno (professor de castellà a l’institut de Castelló d’Empúries) amb dos amics, Toni Martínez (professor d’Història de l’Art i activista cultural) i Juan Cardosa (dissenyador gràfic i professor de Retòrica Visual a Idep BCN), van tenir la idea de publicar tot allò que els havia passat pel cap durant el confinament. Durant més de tres mesos, del 2 de maig al 7 d’agost del 2020, van anar apareixent diàriament a Instagram fins a un centenar d’ocurrències amb els seus corresponents comentaris o postil·les. L’adjectiu “virales” denota, d’una banda, el tema vertebrador del coronavirus i de l’altra la intenció de difondre-ho més tard o més d’hora per les xarxes socials, com va acabar passant finalment. El nom “ocurrencias”, per la seva banda, vol reflectir jocs de paraules, de vegades amb cert lirisme i sovint plenes d’angoixa, enmig d’una pandèmia que va deixar al descobert la fragilitat i la insostenibilitat de tot plegat..

 • Comença el Gran Recapte d’Aliments amb el lema “Ajudar omple”

  Comença el Gran Recapte d’Aliments amb el lema “Ajudar omple”A


  El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 14 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics. Aquesta edició es celebra en un format mixt, és a dir, torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat, liderat per Càritas Castelló d’Empúries amb la col·laboració de l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava. El dissabte continua la recollida física d’aliments. Del 25 de novembre al 6 de desembre es poden fer donacions monetàries a la línia de caixa dels establiments adherits a la campanya i al web www.granrecapte.com L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any. El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. L’any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d’aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.

 • 25N “Fartes de violències masclistes”

  25N “Fartes de violències masclistes”


  En motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones des del Departament de Benestar Social, ha posat en marxa la campanya “Fartes de Violències Masclistes” que pretén ajudar a visibilitzar les diferents cares que pot adoptar la violència masclista entre els joves. La commemoració ha començat amb la lectura del manifest. Tot seguit s’ha organitzat una jornada adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO dels dos centres educatius. La Cia i el col·lectiu El Paller ha presentat BARAYE per les dones, un espectacle que pretén conscienciar sobre la forta repressió de les dones a l’Iran. Per la seva banda, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, del cos de Mossos d’Esquadra, ha fet una dinàmica/presentació sobre els diferents tipus de violència masclista amb la finalitat de detectar-la i prevenir-la. També s’ha editat una llibreta per a tot l’alumnat de secundària que inclou l’eslògan de la campanya..

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR