REGIDORS-JOAN MANEL FERNÁNDEZ 28/12/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Ciutadella de Roses i Castell de la Trinitat en realitat virtual

  Ciutadella de Roses i Castell de la Trinitat en realitat virtual


  Roses incorpora al seu patrimoni el nou projecte TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) aplicades al patrimoni històric i cultural. Per a la seva posada en marxa, a Roses s’ha creat una plataforma de realitat virtual i la digitalització i gamificació dels espais visitables, a partir d’un treball museogràfic previ de tots els continguts. Sílvia Ripoll, regidora d’Urbanisme i Patrimoni Històric Cultural Immoble, ha explicat el resultat final durant la presentació duta a terme a la Ciutadella. Ulleres de realitat augmentada permeten al visitant interactuar in situ amb continguts i so 3D, filmacions 360º, escenaris virtuals i personatges metahumans revivint, per exemple, com era la vida dels habitants del barri hel·lenístic de l’antiga Rhode, Èric Ibáñez, regidor de Cultura de Roses, ha explicat com es pot accedir a aquest món virtual Joan Plana alcalde de Roses ha provat avui el nou sistema de realitat virtual i ha sortit molt sorprès per l’experiència, la que ha recomanat tothom per conèixer com era el nostre patrimoni quan es va crear. El cost total del projecte (468.231€), un 50% (234.115,97 €) ha estat aportat amb fons FEDER, un 25% (117.057,99 €) per la Diputació de Girona, mentre que el 25% restant i l’IVA (215.386,69 €) han anat a càrrec de l’Ajuntament de Roses.

 • L’assemblea d’ERC de Roses aprova per unanimitat la llista per a les municipals

  L’assemblea d’ERC de Roses aprova per unanimitat la llista per a les municipals


  L’assemblea de Roses d’ERC va aprovar anit per unanimitat la llista que presentarà a les municipals del 28 de maig d’enguany, llista que donarà a conèixer en els propers dies.

 • Mes de Paraules’, la mostra literària de Roses, enguany ofereix més de vint activitats

  Mes de Paraules’, la mostra literària de Roses, enguany ofereix més de vint activitats


  Aquest divendres el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, i el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, han presentat les activitats del programa, ‘Mes de Paraules’, Ibáñez ha assenyalat que el Mes de Paraules posa en valor la creació literària des de les més diverses vessants, des de les arts escèniques, les mostres artístiques o la presentació de llibres, amb propostes dirigides al públic infantil, juvenil i adult. Fèlix Llorens ha explicat una altra novetat dels aparadors d’enguany, impulsada per donar més contingut i notorietat als interessants itineraris poètics que es creen cada any amb aquesta activitat. Una constant de les diferents edicions del cicle és la implicació del sector comercial de la població, que enguany torna a sumar-se a la programació amb la proposta ‘Aparadors de Paraules’. En la que com en anteriors edicions han col·laborat també, els alumnes del cicle formatiu d’Activitats Comercials del Centre Escolar Empordà, que avui han explicat quin ha estat el procés creatiu i de preparació dels poemes retolats, enguany dedicats a Maria Àngels Anglada. els alumnes del cicle formatiu d’Activitats Comercials del Centre Escolar Empordà ja fa dies que treballen en la retolació dels poemes als aparadors, de la trentena de botigues que s’han adherit a l’activitat aquest any, així com en les novetats introduïdes, com la incorporació a cada aparador d’un codi QR que permet ampliar la informació sobre cada fragment il·lustrat. El proper dissabte s’iniciaran les mes de 20 activitats d’aquesta edició del mes de paraules que clourà el 23 d’abril, amb la celebració de Sant Jordi amb les tradicionals parades de venda de llibres i roses situades a la plaça Catalunya

 • 22 anys de l’atemptat d’ETA a Roses

  22 anys de l’atemptat d’ETA a Roses


  Aquestes imatges que veuen són les que Empordà Televisió va enregistrar just després de l’atemptat d’ETA a Roses. Avui divendres es compleixen 22 anys d’aquell episodi que va trencar la tranquil·litat que es respira els mesos de març a la urbanització de Santa Margarida. Els diversos cossos policials que van actuar durant l’atemptat van haver de desallotjar a les persones que fa 22 anys es trobaven als edificis propers. A més van haver de marcar un perímetre de seguretat. Malauradament, la bomba va esclatar abans del que estava previst i un dels agents dels Mossos d’Esquadra, Santos Santamaria, amb 32 anys d’edat va morir degut a l’impacte d’una peça del cotxe bomba utilitzat per l’atemptat. Santos va ser la primera víctima mortal dels Mossos d’Esquadra per un atemptat de la banda terrorista ETA. Aquesta explosió va causar diversos danys i va calcinar un autobús que es trobava just davant de l’hotel on va explotar l’artefacte. A més, l’explosió també va danyar diversos edificis propers. Per recordar aquesta trista efemèride l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes realitza cada any, un acte d’homenatge. aquest any hi han assistit representats polítics de pràcticament totes les formacions polítiques donat que ens trobem a dos mesos de les eleccions, militars i membres de tots els cossos i forces de seguretat de l’estat i la família del Mosso, que va perdre la vida en aquest atemptat, avui i per estar convalescent no ha pogut assistir el seu Pare, el seu germà ha estat enguany l’encarregar de dir unes paraules per recordar-lo i tot seguit s’ha realitzat una ofrena floral al monòlit erigit en la seva memòria, en la hi ha participat portant flors tos els col·lectius que avui han assistit a l’acte.

 • Quim Masferrer dobla sessió i omplirà el Teatre Municipal de Roses

  Quim Masferrer dobla sessió i omplirà el Teatre Municipal de Roses


  Amb ‘Bona Gent’, Quim Masferrer ret homenatge al públic, peça clau del teatre que durant anys, dècades, segles... ha estat oblidada mentre s’aplaudia a actors, actrius, direccions, escenografies... Per això, l’artista ha decidit viatjar per sales i teatres oferint un espectacle únic i impossible de repetir, on un protagonista, o millor dit, molts protagonistes, escriuran l’argument d’aquesta experiència, i on Quim Masferrer en serà l’espectador. A Roses ja ha esgotat les entrades de les dues sessions que farà el proper dissabte. Un muntatge que escolta les històries del públic i que ja ha sobrepassat els 150.000 espectadors en 250 funcions, trencant la quarta paret, la que separa l’escenari del públic, per portar l’acció a la platea.

MÉS NOTÍCIES:

         

TAMBÉ ET POT INTERESSAR