Satisfacció plena de l'equip de govern del desenvolupament del carnaval de Roses 2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • S’instal·laran 4 dessalinitzadores mòbils a Roses

  S’instal·laran 4 dessalinitzadores mòbils a Roses


  Roses disposarà de 4 dessalinitzadores mòbils aquest estiu que permetran cobrir el 35% del consum d’aigua a la població. L’actuació estarà finançada a parts iguals per l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, i és fruit de les reunions i estudis realitzats les darreres setmanes, juntament amb l’Ajuntament de Roses. Les dessalinitzadores s’instal·laran a les següents ubicacions: quatre al municipi de Roses, quatre a dins de les instal·lacions de l’ETAP Empuriabrava, gestionada pel Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, i quatre més a la platja d’Empuriabrava. Tindran un cost aproximat de 10 milions d’euros i es preveu que cadascuna d’elles produeixi 1.000 m3 al dia..

 • Obert el camí de ronda després d’un despreniment de terres

  Obert el camí de ronda després d’un despreniment de terres


  El camí de ronda que transcorre entre les platges de Canyelles i Almadrava torna a estar obert a l’accés públic des d’avui, un cop finalitzades les tasques d’arranjament i consolidació dels desperfectes ocasionats per una esllavissada a principis del passat mes de març. L’incident va provocar un petit despreniment de pedres i terres d’un talús que limita amb la platja de Bonifaci, fet que ha provocat el tancament de la platja i el camí de ronda en aquest tram per motius de seguretat. Durant les darreres setmanes, s’han dut a terme els treballs encarregats per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament a una empresa especialitzada, consistents en el sanejament del talús i en l’extracció dels materials i de la vegetació que havien quedat poc falcats a causa del despreniment i, a continuació, en l’estabilització dels terrenys i en la projecció de formigó de reforç pigmentat del mateix color del terreny. El cost total dels treballs ha estat de 27.000 €.

 • L’Oficina de Català de Roses busca persones voluntàries

  L’Oficina de Català de Roses busca persones voluntàries


  L'Oficina de Català de Roses busca persones voluntàries per participar al programa Voluntariat per la llengua, un programa que posa en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo. Es tracta, doncs, de crear parelles lingüístiques que es troben per conversar en català. Hi ha dues modalitats possibles per fer les trobades presencials és fer les trobades en algun lloc de manera presencial o virtual és fer les trobades a través de videoconferència o videotrucada. Sigui quina sigui la modalitat, l'objectiu principal és conversar en català en un context real i distès, per tal de facilitar espais de comunicació en català i contribuir a què els aprenents incorporin la llengua catalana d'una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social. Els requisits per ser voluntari i aprenent són: disposar d'una hora a la setmana durant deu setmanes, ser major d'edat i tenir ganes de conversar. En el cas dels aprenents, cal tenir coneixements mínims de català, mentre que els voluntaris, han de parlar habitualment català, sense necessitat de tenir cap titulació..

 • Muntatge poètic a la biblioteca de Roses

  Muntatge poètic a la biblioteca de Roses


  Continuant amb les activitats del mes de paraules la regidoria de cultura i festes de l'Ajuntament de Roses ha preparat un acte per aquest divendres 19 d'abril a la biblioteca municipal amb el nom de més que paraules, en el que el grup de teatre de Roses farà una lectura de fragments de les obres de Montserrat Vayreda, Àngel Guimerà i Joan Salvat-Papasseit. L'acte es durà a terme a la biblioteca a dos quarts de vuit del vespre i l'entrada és gratuïta.

 • Primera edició del concurs MercaChef al Mercat Municipal de Roses

  Primera edició del concurs MercaChef al Mercat Municipal de Roses


  Des de dissabte 20 d'abril fins dissabte 11 de maig, se celebrarà la primera edició del concurs MercaChef al Mercat Municipal de Roses. Basat en el conegut programa televisiu, s'enfrontaran 8 participants que cuinaran en directe a partir de diferents temàtiques proposades pel jurat amb un únic objectiu: convertir-se en el millor cuiner amateur de Roses. Els concursants se sotmetran a una prova a contrarellotge on primer hauran de comprar els ingredients al Mercat Municipal, amb un pressupost limitat i un temps màxim, i seguidament hauran de cuinar la recepta a les mateixes instal·lacions del Mercat de Roses en un màxim d'1 hora. El jurat, format per un membre de govern de Roses, una representant del Mercat Municipal i un empresari gastronòmic de la vila de Roses, els dirà una temàtica concreta perquè cuinin les seves receptes, uns plats que buscaran potenciar el producte local i la cuina de temporada, i on els participants hauran de demostrar tot el seu talent.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR