REGIDORES-Olga Simarro 15/03/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • L’alcalde de Roses visita els jubilats que participen a l’activitat de la Gent Gran Activ

  L’alcalde de Roses visita els jubilats que participen a l’activitat de la Gent Gran Activ


  La setmana passada va començar al pavelló poliesportiu, una nova edició de l'activitat esportiva per a la gent gran, a la que enguany s'hi han apuntat 270 jubilats, quedant algun en llista d’espera ja que s’han exhaurit les places, aquesta activitat física, pensada per millorar la qualitat de vida, la salut i la relació entre les persones de la tercera edat de Roses, està adreçada per als majors de 65 anys empadronats a Roses, l'activitat és totalment gratuïta. Avui l’alcalde ha volgut fer una visita de cortesia a una d’aquestes primeres sessions de la gent gran Activa de Roses per compartir una estona amb ells. L’alcalde ha valorat de molt positiva l’activitat que a part de la vesant del manteniment físic també es una activitat que ajuda a socialitzar i fer pinya entre els jubilats del municipi. Edició rere edició, l'activitat compta amb un elevat nombre de participants que ha motivat que l'oferta de grups i horaris s'hagi vist ampliada al llarg dels darrers anys.

 • Reunió de la Regidora de cultura de Roses, amb els caps de colla del Carnaval

  Reunió de la Regidora de cultura de Roses, amb els caps de colla del Carnaval


  Aquest passat dimecres la regidora de cultura i els principals caps de colla del carnaval rosinc, es varen reunir, en una de les moltes reunions que te intenció de realitzar la nova regidora, ja que espera que les colles s’involucrin molt més en els carnavals, en aquesta primera es va analitzar les barraques de la festa major, les actuacions, de les que hi ha hagut algunes critiques. Un altre dels temes que es va parlar en la reunió, es buscar solucions a la pèrdua de la nau, que va incendiar-se l’estiu passat i que les colles utilitzaven per guardar i arranjar les carrosses, la regidora va dir que es treballa en diferents fronts per trobar una solució bona per a tots.

 • Presentació del poemari A contrallum de Lluís Bosch

  Presentació del poemari A contrallum de Lluís Bosch


  La sala Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives va acollir ahir dijous la presentació del nou poemari “A contrallum” de Lluís Bosch, figuerenc, qui va començar a escriure poesia fa una dècada, havent col·laborat en més d’una ocasió amb altres autors de la comarca en les seves obres. La seva darrera aportació, va esser presentada en un acte que va comptar amb força públic, al que fins i tot va assistir la regidora de cultura i alguns altres regidors i exregidors, i que va comptar amb la presencia de de la poetessa Montse Cufí, qui juntament amb l’autor es varen encarregar de fer la presentació del nou poemari. Montse Cufi va fer una descripció del poemari, fins i tot llegint alguns dels versos que formen aquest poemari En una de les seves intervencions l’autor va explicar d’on li va venir l’idea per titular aquest poemari

 • Aquest dissabte Roses posa en marxa la temporada de tardor del Teatre Municipal

  Aquest dissabte Roses posa en marxa la temporada de tardor del Teatre Municipal


  Amb La mala dicció a càrrec de la Companyia Indi Gest, es posa en marxa la temporada de tardor del teatre Municipal de Roses. Obre que s’estrenarà el dissabte 23 de setembre a un quart de nou, al Teatre Municipal els intèrprets: Paula Malia, Jordi Oriol i Carles Pedragosa L’obra es una al·legoria sobre el poder de la paraula i el deliri de la imaginació. Som sota els efectes d’un encanteri, encegats pel capitalisme actual entre el de dalt i el de baix, entre el bé i el mal que ens ofereix el poder i la il·lusió de llibertat. Dominats i eternament insatisfets, abusem del poder i excedim d’autoritat creant crims innombrables que han dut el món al límit del col·lapse. Les entrades com sempre es poden adquirir al web de rosescultura.cat o les taquilles del teatre els dijous i divendres al matí.

 • El Govern declara l'emergència a 12 municipis de l'Alt Empordà que depenen del pantà

  El Govern declara l'emergència a 12 municipis de l'Alt Empordà que depenen del pantà


  Ho ha decidit la Comissió Interdepartamental de Sequera. El pantà ja està en situació d'excepcionalitat, i passarà a emergència quan el director de l'ACA publiqui la resolució al DOGC, prevista per la setmana que ve. Els municipis que depenen de l'embassament de Darnius Boadella són: Cabanes, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Figueres, Fortià, Llers, Riumors, Roses, Santa Llogaia d'Àlguema, Vilamalla, Vila-sacra i el Far d'Empordà. Amb l'entrada en emergència, es fixa una dotació global d'aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi. Pel que fa a la resta d'usos, en l'escenari d'emergència se suprimeix el reg agrícola, s'ha de reduir un 25% els consums d'aigua dels usuaris industrials, i reduir el consum d'aigua en els usos recreatius. L’alcalde de Roses considera que des de que es va declarar l’excepcionalitat fins al moment ha fet bé la feina per mirar de reduir el consum local. Les administracions locals, a través dels seus plans d'emergència poden establir limitacions/prohibicions addicionals a l'ús de l'aigua en instal·lacions esportives, públiques/privades i en espais lúdics, accions que ja fa temps que s’estan fent a Roses en prevenció de com pugui anar la sequera que ens afecta.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR