La tramuntana ha afectat a un 3% del conreu de la poma

Les ventades que van afectar a principis de la setmana passada a l’Alt Empordà i també durant aquest cap de setmana han fet sacsejar els pomers i això ha provocat la pèrdua d’un 3% de la collita de Poma de Girona.

Les fortes ventades que es van registrar a principis de la setmana passada i també durant aquest cap de setmana ha fet que alguns dels cultius de poma de  l’Alt Empordà, sobretot a Sant Pere Pescador, s’hagin vist afectades. Segons fonts consultades de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, el 3% del total de la collita s’ha perdut degut a la tramuntana. Per sort, en aquesta comarca, la collita ja fa algunes setmanes que ha començat i la majoria de pagesos ja tenen el 60% de la collita de poma recollida.

Pel que fa a les varietats que s’han vist més afectades pel fort vent ha estat la Fuji, la Granny Smith i la Pink Lady que són les varietat tardanes. Per sort, la majoria de pagesos tenen malles de protecció i s’han pogut salvar del fort vent. Tot i això la xifra de quilos de poma que s’hauran perdut per la forta tramuntana és d’1,6 milions de quilos de poma.

Un altre dels cultius que també s’han vist afectats han estat les oliveres que a l’Alt Empordà ja es troben quasi en el moment de la seva recol·lecció. I és que aquesta comarca, a diferència d’altres sectors olivarers, l’oliva es cull abans degut a la plaga d’estornells que any rere any afecta a aquesta zona. Abans que arribin aquests ocells es cullen les olives, el que ha convertit que l’Oli de l’Alt Empordà sigui molt preuat pel seu sabor i la seva alta qualitat.

Mitjà