La Policia Nacional allibera a tres dones obligades a prostituir-se a Empuriabrava

Agents de la Policia Nacional han alliberat a tres dones que estaven obligades a exercir la prostitució a Empuriabrava i han detingut als sis integrants d'una organització criminal dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. Una de les víctimes alliberades va ser comprada per l'organització al seu país d'origen quan tenia 14 anys.

Agents de la Policia Nacional han alliberat a tres dones que estaven obligades a exercir la prostitució a Girona i han detingut als sis integrants d'una organització criminal dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. Una de les víctimes alliberades va ser comprada per l'organització al seu país d'origen quan tenia 14 anys  pagant per ella 3000 euros i sent obligada a casar-se amb un membre de l'organització. Les dones captades, normalment joves, eren explotades laboralment en tasques domestiques, per després ser explotades sexualment sent, finalment, obligades a sostreure béns als seus clients. Els dos principals membres de l'organització han ingressat a la presó.

La recerca es va iniciar després de la denúncia d'una jove de nacionalitat búlgara. Després de determinar que la denunciant es tractava d'una víctima de Tracta d'Éssers humans, els investigadors van continuar amb les seves perquisicions i van constatar l'existència d'una organització criminal que captava dones joves per explotar-les sexualment. A més, els agents també van constatar que extorsionava a aquelles dones que ja exercien la prostitució en la via pública per la zona d’Empuriabrava, arribant a aconseguir el control de la prostitució a la zona. Els membres de l'organització no dubtaven a emprar amenaces i fins i tot violència física per vèncer la voluntat de les víctimes i d'aquesta forma mantenir-les explotades.

Després de diverses gestions, i amb la col·laboració de les autoritats búlgares, els agents van identificar a la totalitat d'integrants de l'organització i van localitzar a les dones prostituïdes. Durant l'operatiu policial es va procedir a la detenció de sis integrants de l'organització dels quals els dos principals membres han ingressat a la presó. S'han realitzat registres en dos domicilis, intervenint-se 88 cartutxos de 7x65, 25 plantes de marihuana amb un pes de 18 kg, dos mil nou-cents cinquanta-cinc euros (2955€) i diversa documentació relacionada amb els il·lícits investigats.

Mitjà