Anunci Demòcrates

FIGUERES

La Nadalina i el Fumera van ser els encarregats, junts amb l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i la regidora Ester Marcos a prémer el botó que encenia les llums de Nadal de la capital de l’Alt Empordà. Amb un espectacle ple de màgia s’ha donat el tret de sortida a la campanya nadalenca.
L'Ajuntament de Figueres ha presentat uns pressupostos centrats en les necessitats socials i econòmiques de la ciutat. El pressupost pel 2022 és de 65 milions d’euros, quantitat que inclou un augment de gairebé un milió i mig d’euros (1.458.538,15) euros respecte l’any anterior, suposant un increment d’un 2,29%. Amb el suport dels regidors no adscrits s’aprovaran amb el vot favorable de 14 regidors.
El PDeCAT al Congrés acorda vuit esmenes als PGE 2022 per a les comarques gironines. En infraestructures, destaquen les esmenes per a l’estudi de les sortides de l’AP-7 Figueres Oest i Capmany, el vial de mercaderies de la N-260 fins a l’estació de trens de Portbou i la millora de la N-125 al seu pas per Puigcerdà.
Esquerra desencalla el projecte del baixador del TAV a l’aeroport i l’eliminació dels passos a nivell del tren a Figueres amb els pressupostos generals de l’Estat. L’alcaldessa de Figueres destaca que es tracta d’un acord històric per la ciutat que fins ara ningú havia estat capaç de resoldre i que permetrà “relligar la ciutat”
Figueres amplia la programació nadalenca per celebrar el millor Nadal dels darrers anys. Tornen les activitats limitades l'any passat i se'n sumen de noves per poder gaudir al màxim del Nadal a la ciutat. A més ampliaran l’enllumenat nadalenc que s’encendrà aquest divendres a la tarda.
El grup radical Acció per la Independència ha reivindicat l’atac amb pirotècnia que es va produir dissabte durant la matinada davant contra la comissaria de la Policia Nacional situada al carrer Pep Ventura de Figueres.
Figueres subvenciona fins al 100% la reforma d'habitatges per lloguer social. Després de la reforma l'Ajuntament es farà càrrec del lloguer, que serà cedit a un preu inferior a l'índex de referència durant cinc anys.
L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó assegura que des del govern municipal treballen per millorar la seguretat dels figuerencs i figuerenques amb l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana. En quatre anys de mandat passaran dels 65 agents als 85.
La vacunació contra la grip i la covid19 segueix a bon ritme. Hem visitat el CAP Ernest Lluch de Figueres on des del 25 d’octubre estan realitzant la doble vacunació a les persones majors de 70 anys. Pel que fa a la vacuna de la grip al conjunt de Girona es rebran 142.970 dosis.
L'ajuntament de Figueres redueix un 32,70% el període mig de pagament a proveïdors en un any i ja acumula una reducció del 67% en dos anys. El període mig de pagament a proveïdors en els tres primers trimestres del 2021 és de 22,08 dies.
El Senat ha aprovat aquesta mateixa setmana la recuperació de les freqüències que el tren AVE entre la ciutat de Figueres i Barcelona tenia abans de la pandèmia. A més, aquesta proposta presentada pel grup d’ERC també inclou la creació d’un nou trajecte a les 20.30. Tot i això, ara Renfe diu que no espera recuperar-les fins l’estiu per manca de maquinistes.
Figueres aprova el Pla Local de Joventut 2021-2023 que pretén que els joves siguin protagonistes de la transformació de la ciutat. El pla s'articula a través de tres eixos: emancipació, inclusió i transformació social i contempla 25 objectius estratègics i 46 accions concretes a realitzar en els propers dos anys.
Junts per Figueres va presentar dues mocions en el darrer ple municipal de novembre. Les dues en matèria de seguretat. Reclamen que s’incrementi el nombre d’agents de a Guàrdia Urbana destinada a tasques de patrullatge a peu pel carrer. L’altre moció demanen la creació d’un pla d’ajuts a les comunitats de veïns per a la instal·lació de sistemes de seguretat.
Figueres dedica una setmana d'activitats relacionades amb el cineasta Stanley Kubrick. Del 9 al 13 de novembre Figueres acollirà diferents propostes culturals entorn el treball del cineasta amb propostes escèniques, projeccions i material gràfic
Figueres implementarà un pla de xoc en equipaments esportius en els propers dos anys a l'espera de la construcció del nou pavelló. Aquest pla de xoc facilitarà que els clubs esportius puguin realitzar la seva tasca amb normalitat a la ciutat mentre continua la tramitació per al nou pavelló.
Figueres presenta els projectes de millora de la mobilitat de la ciutat vinculats als fons Next Generation. Suposaran en conjunt una inversió de 2 milions i mig d'euros, dels quals s'ha sol·licitat 1.680.000 a càrrec els fons europeus. L’objectiu és transformar la mobilitat a la ciutat de Figueres en tres eixos.
La regidoria de Mercats de l’Ajuntament de Figueres ha volgut posar en valor el pes del mercat a Figueres, que se celebra tres dies a la setmana , i la gastronomia i han creat ‘A Figueres, els dijous mercat i arròs per a tots!. Se sortejaran 50 dinars d’arròs dobles pels compradors dels mercats figuerencs, per menjar en un dels mig centenar de restaurants que han volgut adherir-se a la campanya.

Vídeo relacionat

En motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional s’ha realitzat una taula rodona a l’auditori els Caputxins de Figueres. Diferents dones, amb diferents històries han explicat la seva experiència davant la pèrdua d’un fill no nat. Un tema que a la societat encara és tabú però que des del govern figuerenc es vol donar visibilitat no només amb aquest acte sinó també creant un espai pel dol perinatal al cementiri de la ciutat.

Vídeo relacionat

Ja hem deixat enrere 19 mesos amb moltes i diferents restriccions per guanyar la batalla al coronavirus. La Covid-19 ens ha canviat la vida a tots i moltes coses de les que estàvem acostumats, que formaven part del nostre dia a dia, les hem hagut de variar. L’Ajuntament de Figueres es mostra molt positiu davant la ‘nova normalitat’ i avança a la premsa que la tardor arriba carregada d’actes culturals i festius per a tots els públics.

Vídeo relacionat


L’ajuntament de Figueres instal·larà més càmeres de videovigilància a la ciutat. Actualment el sector on hi ha més és a la zona Oest. Amb un pressupost de 70.000 euros es volen instal·lar al centre de la ciutat. A més també estudien la col·locació de càmeres lectores de matrícula a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat.

Vídeo relacionat

 

Demà divendres s’inicia el cicle 66Butaques que organitza La Cate. Ho farà amb l’actuació del duet de música experimental B1N0 acompanyat de la veu de l’artista empordanès PHOAC. Aquesta ja és la tercera edició d’aquest certamen.

Vídeo relacionat

El Memorial Democràtic ha instal·lat aquest dissabte al matí una llamborda Stolpersteine a Figueres en record al deportat Enric Moner. L’any 2020 ja es van instal·lar 10 llambordes en memòria a persones del municipi que hi van néixer o viure i van ser víctimes dels camps de concentració nazis.

Vídeo relacionat

La taxa d’atur a la ciutat de Figueres ha tornat a baixar per setè mes consecutiu el que ha fet que la capital de l’Alt Empordà se situí en unes dades molt semblants a les del mes de setembre del 2019. Any anterior a la pandèmia.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR