FIGUERES

Aquesta setmana la plantilla de la Unió Esportiva Figueres ha dut a terme un taller de coaching esportiu a les instal·lacions de Vilatenim. La sessió l’ha impartit Carles Vilaseca, Coach i CEO de Coach Galàctic, qui també és col·laborador a Empordà Televisió en programes com l’Hora de Poder, l’Anàlisi o El Contraatac. Durant els 45 minuts de durada, s’ha treballat amb els futbolistes conceptes com la identitat, els rols, els objectius personals i els col·lectius de cadascun d’ells i com aquests es poden posar al servei de l’equip. Aquest taller ha estat el primer d’un procés que constarà d’un total de tres sessions de treball, on es buscarà potenciar els aspectes mentals d’un equip que es troba en dificultats, ja que ara mateix es troba a la zona baixa de la classificació del grup 5è de 3a divisió.

L'Ajuntament de Figueres s'adhereix a la declaració promoguda pel Fons Català de Cooperació i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna. En aquest manifest es reclama una desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau a més del recolzament de la Unió Europea a Ucraïna.

En pocs mesos l’aparcamentdel Far de Figueres pot convertir-se en un espai d’aparcament gratuït. El mantenimentde l’espai suposa una despesa de 50.000 euros per l’ajuntament de la ciutat ivolen donar-li rendibilitat a una gran zona d’aparcament que, ara per ara, estàmolt poc concorreguda. A més també volen habilitar un espai per a l’aparcamentd’autocaravanes.

Durant el 2021l'Ajuntament de Figueres ha contractat diferents perfils per poder donar unmillor servei a la ciutat: 7 agents de la Guàrdia Urbana , 4 sergents i 3tècnics delineants entre d'altres. L'ampliació de la plantilla de l'Ajuntamentté com a objectiu fomentar l'ocupació a la ciutat i millorar els serveispúblic.

Figueres iTelefònica acorden una moratòria de dos mesos per buscar si hi ha una milloropció per l'antena 4G de l'Olivar Gran. Una antena que ha portat de colls al’Ajuntament de la capital de l’Alt Empordà després que des de l’Associació deVeïns de l’Olivar Gran realitzessin diverses mobilitzacions i queixes demanantaturar la seva instal·lació.

L’equip de govern de Figueres va realitzar una modificació puntual del POUM a l’àmbit de la casa Nouvilas per continuar amb l’operació de venda d’aquest immoble. Un habitatge que es va comprar l’any 2008 per ubicar els serveis socials però on finalment no s’ha fet res. Amb aquesta modificació es facilita la seva venda.

L'Ajuntament de Figueres i l'Agència Catalana de l'Habitatge signen un conveni per habilitar una oficina de rehabilitació municipal per gestionar els ajuts de rehabilitació d'habitatges dels fons Next Generation. El finançament anirà a càrrec de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya amb una aportació de 20.000euros i amb subvencions de 400euros per cada habitatge rehabilitat

La militància d’Esquerra Republicana de Figueres escull Agnès Lladó com a cap de llista per a les eleccions municipals de 2023. L’actual alcaldessa de la capital de l’Alt Empordà afronta aquest recolzament amb il·lusió i amb ganes de seguir treballant per la ciutat.

El Museu de l’Empordà amplia l’oferta de difusió de l’art organitzant el cicle «Històries de l’art», amb la voluntat d’aprofundir en diversos aspectes del món artístic a partir d’un acostament transversal i obert a tothom. Per complementar el contingut de cada curs, «Històries de l’art» s’adapta també en format podcast, que es podrà escoltar a les aplicacions Ivoox i Spotify.

 

Cada curs, que constarà de quatre sessions, tractarà temàtiques diferents i es realitzarà els dimarts a les 19 h a l’Auditori del Museu. Art feminista, performance, art digital, art queer, contracultura, art urbà o art fantàstic són alguns dels temes programats per a aquest any.

 

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el dimarts 8 de març començarà el curs “Una història de l’art feminista”, a càrrec de Maria Lluïsa Faxedas Brujats, doctora en Història de l’art i professora de la Universitat de Girona. Tractarà sobre la història de l’art feminista explicada des dels seus inicis als anys seixanta i setanta del segle xx fins a l’actualitat, parant esment en la diversitat de materials i tècniques emprats i en les manifestacions artístiques d’arreu del món.

 

Aquesta primera temporada, fins al juny, també s’oferirà “Una història de la performance”, a càrrec de la doctora en Història de l’art i investigadora de l’art d’acció Marta Pol Rigau (mes d’abril); “Una història de l’art urbà”, a càrrec de la doctora en filosofia i investigadora de l’art urbà Gabriela Berti (mes de maig) i “Una història de l’art fantàstic”, a càrrec del doctor en Història de l’art Pere Parramon (mes de juny).

 

Lloc: Auditori del Museu de l’Empordà
Activitat gratuïta
Places limitades

l'Alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, s'ha reunit amb el director general territori est de Telefònica i amb el gerent de relacions institucionals de Telefònica per buscar diferents opcions a la situació de l'antena que tenia previst instal·lar-se a l'Olivar Gran.

Les dues parts han acordat una moratòria de dos mesos, en els quals buscaran si hi ha una millor opció per ubicar l'antena. 

Així mateix, s'ha reunit amb el representant d'American Towers, per a incidir en la necessitat d'estudiar una altra ubicació de l'antena en el mateix radi establert.

Amb aquesta moratòria es compleix el compromís assolit amb els veïns de l'Olivar Gran en la reunió que va tenir lloc el 13 de gener on l'alcaldessa es va comprometre que contemplarien totes les vies per poder buscar solucions a la problemàtica expressada per l'associació de veïns. 

L'Ajuntament de Figueres juntament amb l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes impulsen la Beca d'investigació Montserrat Minobis. Tindrà una dotació de 5.000 euros i es poden presentar treballs de recerca sobre programes i productes de contingut feminista.

L’Ajuntament de Figueres realitzarà un cens per saber quantes famílies viuen actualment a les cases ocupades que hi ha entre Vilatenim i la Marca de l’Ham. A més també els enviarà un requeriment alertant que la zona on estan aquests habitatges és zona inundable.

El festival de crònica negra Ceba Negra, convertirà Figueres en l'epicentre del "true crime" els propers 3, 4, 5 i 6 de març. El festival organitzat per l'Associació Acocollona't i l'Ajuntament de Figueres vol acostar al públic el fenomen del true crime, un gènere no només literari, sinó també audiovisual i d'investigació.

L’Ajuntament de Figueres ha decidit trencar el conveni amb el Consell Comarcal per la gossera de Figueres. La regidora de Benestar Animal ha assegurat que ha rebut correus convidant-la a deixar el tema de l’estat de la gossera de banda. Per altra banda, des del Consell Comarcal asseguren no haver rebut cap petició de reunió per part del consistori figuerenc per tractar aquest tema.
Un nen de 7 anys ha mort aquest migdia en ser atropellat en un pas de zebra per un cotxe que s’ha saltat el semàfor. La conductora ha donat negatiu a la prova d’alcoholèmia i drogues.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà assegura que no s’han detectat irregularitats a la gossera de Figueres i que el servei veterinari revisa a diari als animals. A més conviden a que qualsevol persona que sigui coneixedora de maltractament animal denunciï.

S’ha celebrat a Figueres el primer Merca Promo, una fira organitzada per Comerç Figueres que te com a objectiu donar a conèixer els establiments que hi ha a la ciutat de Figueres i les diferents marques.


Un informe encarregat per l’Ajuntament de Figueres sobre la gossera alerta de la situació en que viuen els animals i recomana el decomís immediat. El govern municipal vol rescindir el conveni existent amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà per la gossera i endur-se els animals a un refugi.

Aquest dijous al matí una quarantena de persones s’han manifestat davant del Consell Comarcal de l’Alt Empordà per reclamar solucions urgents per la gossera de Figueres. Asseguren que les condicions en les que es troben els animals a la protectora són precàries, que l’alimentació que reben els animals no és la correcta. Els animalistes també denuncien diverses irregularitats.

Aquest dijous a l'Auditori Caputxins de Figueres s'ha presentat el Festival Ceba negra, que omplirà la ciutat dels principals especialistes en crònica negra del país els dies 3, 4, 5 i 6 de març.

El festival organitzat per l'Associació Acocollona't i l'Ajuntament de Figueres, tal com han explicat els organitzadors "vol acostar al públic figuerenc i a tota la comarca el fenomen del true crime, un gènere no només literari, sinó també audiovisual i d'investigació que actualment està tenim molt de ressò a casa nostra".

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i el regidor de cultura Alfons Martínez, acompanyats dels organitzadors Jacint Casademont, comunicador, Francesc Llopis, propietari de la llibreria Bookman de Figueres i Xavi Gorro, corresponsable del podcast de true crime La Nit Més Fosca han detallat totes les novetats del festival que comptarà "amb una àmplia representació dels professionals més destacats en la investigació, el periodisme i l'entreteniment referent a la crònica negra".

 

El festival s'iniciarà dijous a les 20 h a La Cate amb un visionat del documental que el periodista de TV3 Carles Porta va realitzar pel programa 30 minuts "Tor, la muntanya maleïda" per tot seguit, amb el coach Carles Vilaseca es farà un debat sota el títol "Odi, ira i traïció a l'entorn personal".

 

Divendres a les 20 h a l'Auditori Caputxins la periodista de successos i col·laboradora del programa Crims de TV3 i Catalunya Ràdio Anna Punsí ens parlarà sobre el fenomen Crims i el perquè del seu impacte mediàtic.

 

Dissabte la jornada començarà a la Biblioteca Fages de Climent on a les 12 h del migdia els escriptors Joan Manuel Soldevilla i Jordi Casals, duran a terme la conferència "Escriure negre des de l'Empordà" on parlaran de figures com Agustí Vehí entre d'altres.

 

Ja a la tarda a l'auditori d'Els Caputxins es durà a terme la gravació en directe del podcast de true crime La Nit Més Fosca on Joan Plana, Xavi Gorro i Sergi Trinidad parlaran de l'assassí en sèrie Dennis Rader, conegut com a BTK.

 

A les 18 h al mateix espai la periodista de successos d'El Punt Avui Tura Sole i l'escriptora i responsable del podcast Criminopatia Clara Tiscar ens parlaran sobre "la divulgació del true crime" i el perquè del seu ampli ressò mediàtic per acabar la jornada amb el pèrit forense Bruno Pérez i el metge forense Narcís Bardalet que analitzaran com es duu a terme una investigació forense.

 

Abans de finalitzar l'acte s'aprofitarà per reconèixer la trajectòria professional i divulgativa de Bardalet entregant-li el distintiu "Fulla negra".

 

Diumenge 6 de març el festival ficarà el punt final a les 12 del migdia a La Cate parlant sobre els enigmes del cas de la Guàrdia Urbana amb els periodistes Toni Muñoz i Mairena Rivas.

 

El festival que es podrà seguir de manera presencial, amb entrada lliure a tots els actes i també per les xarxes socials @ceba_negra i en streaming a la web del festival www.cebanegra.com és segons els organitzadors "una oportunitat per a poder escoltar de primera mà a les principals figures del periodisme, la investigació i l'entrenament vinculat a la crònica negra".

 

Per la seva banda el regidor de cultura de l'Ajuntament de Figueres Alfons Martínez ha explicat que "Feia temps que buscàvem consolidar un esdeveniment de novel·la o crònica negra i Ceba Negra neix en un moment ideal degut a la popularitat d'aquest gènere"

 

L'acte s'ha iniciat amb la intervenció de l'alcaldessa Agnès Lladó que ha destacat que "Estem convençudes que el festival serà un èxit que reforçarà aquest pol de cultura que és Figueres, omple un buit d'esdeveniments en aquests mesos de febrer-març per reactivar Figueres i reforçar el posicionament de la ciutat arreu del país "

La plaça de braus de Figueres, ara un edifici totalment abandonat, es reconvertirà en un gran espai polivalent cultural. L’edifici, que va ser inaugurat l’any 1894, és un espai que aspiarà als fons europeus Next Generation i que forma part del pla de modernització de la ciutat.

El Museu Empordà obre les seves portes després d'una gran renovació a l'espai de benvinguda. La primera fase de les obres ha tingut una durada de 4 mesos i ha tingut un cost de 244.000€ La segona fase de les obres es farà al llarg d'aquest any per reformar els pisos superiors.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR