FIGUERES

L’Ajuntament de Figueres ja ha començat a treballar en el pla de xoc als equipaments esportius de la ciutat. Un pla que consisteix en millorar les diverses instal·lacions esportives de la capital de l’Alt Empordà i on s’hi destina una partida de 6,3 milions d’euros.
La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya han presentat al·legacions al POUM de Figueres. Entre les peticions cal destacar la demanda de no perdre l’estació del centre, la implantació d’un altre pol d’equipaments juntament amb grans zones verdes ben connectades, i la creació de bosses d’aparcament que puguin absorbir les persones de la comarca que treballen a Figueres i aquelles que hi fan Turisme.
L’Ajuntament de Figueres vol demanar responsabilitats a Endesa pels reiterats talls de llum que pateixen, des de fa més d’una dècada, els veïns de Culubret. Per fer-ho es reunirà amb la fiscalia. A més també s’ha encarregat un informe per determinar els efectes que tenen les interrupcions en la xarxa pública.
Figueres licita la contractació del servei de gossos detectors de drogues i guies canins per a la Guàrdia Urbana. Fins ara es realitzava aquest servei de manera puntual amb una empresa externa i a partir de l'any que ve, s'incorporarà aquest servei pels anys 2022 i 2023.
La Guàrdia Urbana de Figueres inspecciona els locals d'oci nocturn de la ciutat per a garantir que compleixin la normativa vigent. Amb la reobertura de l'oci nocturn s'ha realitzat una campanya d'inspeccions als diferents locals de la ciutat. S'ha denunciat sis locals per incomplir algun article de la normativa vigent.
Figueres engega un projecte per reubicar els estornells a la pineda de la pujada del Castell. És un projecte experimental que tirarà endavant el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter i l'Ajuntament de Figueres i que pretén crear un espai idoni a la ciutat per què els estornells hi pernoctin sense provocar les molèsties habituals a altres zones de la ciutat.
Els tres regidors proposen a l’Ajuntament que presenti una denúncia a la Fiscalia i que s’interposi una demanda col·lectiva per danys morals contra la companyia Els regidors de Figueres Futur a l’Ajuntament de Figueres han plantejat al govern municipal l’inici d’accions judicials contra la companyia Endesa per la seva responsabilitat en els talls de llum que es produeixen al barri del Culubret des de fa 11 anys. Només al llarg d’aquest 2021 hi ha acumulades 273 avaries en aquest sector de la ciutat. La iniciativa consistiria en presentar una denúncia a la Fiscalia per part de l’Ajuntament i en interposar una demanda col·lectiva dels veïns afectats contra la companyia per danys morals. La proposta va ser plantejada per Figueres Futur en el ple municipal d’ahir dilluns i el govern municipal va assumir el compromís d’estudiar la millor fórmula per impulsar-la. Aquesta seria la primera vegada que s’obriria la via judicial contra Endesa per la seva suposada responsabilitat en els talls de subministrament elèctric que es repeteixen al Culubret des de l’any 2010. El regidor Carles Arbolí considera que “després d’onze anys de talls de llum la companyia no pot seguir rentant-se les mans i deixant els veïns en l’actual situació d’indefensió i vulnerabilitat”. En les últimes setmanes els talls estan augmentant, es repeteixen a diari i en ocasions hi ha dies que alguns veïns es passen més hores sense electricitat que amb llum. Segons Arbolí, la situació dels afectats és “inhumana i intolerable i és evident que una part de responsabilitat importantíssima la té Endesa, que ha de garantir el subministrament elèctric als seus clients i, per tant, prendre totes les mesures perquè això es compleixi”. El regidor figuerenc assegura que “si al cap d’11 anys el problema no només persisteix sinó que es perpetua i la companyia no pren mesures, des de l’Ajuntament ens toca fer un pas endavant, més contundent, i anar als tribunals perquè es depurin responsabilitats”.
Torna el Mercat de Nadal de Figueres, que un any més, s’ha situat a la Rambla de la ciutat. Un mercat on es poden comprar productes típics d’aquestes dates nadalenques però també artesania, productes agroalimentaris i fins i tot treure’s el fred amb vi calent o xurros amb xocolata.
La Nadalina i el Fumera van ser els encarregats, junts amb l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i la regidora Ester Marcos a prémer el botó que encenia les llums de Nadal de la capital de l’Alt Empordà. Amb un espectacle ple de màgia s’ha donat el tret de sortida a la campanya nadalenca.
L'Ajuntament de Figueres ha presentat uns pressupostos centrats en les necessitats socials i econòmiques de la ciutat. El pressupost pel 2022 és de 65 milions d’euros, quantitat que inclou un augment de gairebé un milió i mig d’euros (1.458.538,15) euros respecte l’any anterior, suposant un increment d’un 2,29%. Amb el suport dels regidors no adscrits s’aprovaran amb el vot favorable de 14 regidors.
El PDeCAT al Congrés acorda vuit esmenes als PGE 2022 per a les comarques gironines. En infraestructures, destaquen les esmenes per a l’estudi de les sortides de l’AP-7 Figueres Oest i Capmany, el vial de mercaderies de la N-260 fins a l’estació de trens de Portbou i la millora de la N-125 al seu pas per Puigcerdà.
Esquerra desencalla el projecte del baixador del TAV a l’aeroport i l’eliminació dels passos a nivell del tren a Figueres amb els pressupostos generals de l’Estat. L’alcaldessa de Figueres destaca que es tracta d’un acord històric per la ciutat que fins ara ningú havia estat capaç de resoldre i que permetrà “relligar la ciutat”
Figueres amplia la programació nadalenca per celebrar el millor Nadal dels darrers anys. Tornen les activitats limitades l'any passat i se'n sumen de noves per poder gaudir al màxim del Nadal a la ciutat. A més ampliaran l’enllumenat nadalenc que s’encendrà aquest divendres a la tarda.
El grup radical Acció per la Independència ha reivindicat l’atac amb pirotècnia que es va produir dissabte durant la matinada davant contra la comissaria de la Policia Nacional situada al carrer Pep Ventura de Figueres.
Figueres subvenciona fins al 100% la reforma d'habitatges per lloguer social. Després de la reforma l'Ajuntament es farà càrrec del lloguer, que serà cedit a un preu inferior a l'índex de referència durant cinc anys.
L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó assegura que des del govern municipal treballen per millorar la seguretat dels figuerencs i figuerenques amb l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana. En quatre anys de mandat passaran dels 65 agents als 85.
La vacunació contra la grip i la covid19 segueix a bon ritme. Hem visitat el CAP Ernest Lluch de Figueres on des del 25 d’octubre estan realitzant la doble vacunació a les persones majors de 70 anys. Pel que fa a la vacuna de la grip al conjunt de Girona es rebran 142.970 dosis.
L'ajuntament de Figueres redueix un 32,70% el període mig de pagament a proveïdors en un any i ja acumula una reducció del 67% en dos anys. El període mig de pagament a proveïdors en els tres primers trimestres del 2021 és de 22,08 dies.
El Senat ha aprovat aquesta mateixa setmana la recuperació de les freqüències que el tren AVE entre la ciutat de Figueres i Barcelona tenia abans de la pandèmia. A més, aquesta proposta presentada pel grup d’ERC també inclou la creació d’un nou trajecte a les 20.30. Tot i això, ara Renfe diu que no espera recuperar-les fins l’estiu per manca de maquinistes.
Figueres aprova el Pla Local de Joventut 2021-2023 que pretén que els joves siguin protagonistes de la transformació de la ciutat. El pla s'articula a través de tres eixos: emancipació, inclusió i transformació social i contempla 25 objectius estratègics i 46 accions concretes a realitzar en els propers dos anys.
Junts per Figueres va presentar dues mocions en el darrer ple municipal de novembre. Les dues en matèria de seguretat. Reclamen que s’incrementi el nombre d’agents de a Guàrdia Urbana destinada a tasques de patrullatge a peu pel carrer. L’altre moció demanen la creació d’un pla d’ajuts a les comunitats de veïns per a la instal·lació de sistemes de seguretat.
Figueres dedica una setmana d'activitats relacionades amb el cineasta Stanley Kubrick. Del 9 al 13 de novembre Figueres acollirà diferents propostes culturals entorn el treball del cineasta amb propostes escèniques, projeccions i material gràfic
Figueres implementarà un pla de xoc en equipaments esportius en els propers dos anys a l'espera de la construcció del nou pavelló. Aquest pla de xoc facilitarà que els clubs esportius puguin realitzar la seva tasca amb normalitat a la ciutat mentre continua la tramitació per al nou pavelló.

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR