FIGUERES

Divendres a la nit van agredir sexualment a una veïna de Figueres de 95 anys d’edat quan es trobava sola a casa. L’assaltant va entrar a l’habitatge per la finestra, anava encaputxat. Els Mossos d’Esquadra s’encarreguen de la investigació. La dona va ser operada d’urgències per les ferides que va patir a la zona genital, tot i la brutal agressió, evoluciona favorablement a l’hospital.

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha assegurat que des de que es va municipalitzar la gestió del servei de manteniment de l’enllumenat públic de la ciutat a l’empresa Fisersa s’ha estalviat 90.000 euros. Una suma de diners que repercutirà en les diverses tasques de millora que es realitzen a la capital de l’Alt Empordà.

Figueres licita la recollida d’envasos lleugers per millorar-ne el servei. Es pretén oferir un millor servei a través de la monitorització de la recollida, l'augment del nombre de passades i recollides i l'increment de la rentada dels contenidors. Fins ara aquest servei es prestava a través del Consell Comarcal

Els veïns de la Marca de l’Ham de Figueres asseguren patir problemes d’inseguretat i brutícia des de que s’han ocupat diverses cases abandonades, propietat de Sòlvia. Asseguren que si cal realitzaran talls de carretera per protestar per la situació. De la seva banda, l’Ajuntament de la ciutat recolza els veïns de la zona i assegura estar fent tot el que està en les seves mans contra la situació que viuen.

La primera convocatòria de subvencions per a la restauració de façanes ha ajudat a rehabilitar una vintena de façanes de Figueres. Ara s’obre la segona convocatòria fins al 14 de febrer amb una partida total de 250.000€.


L’Ajuntament de Figueres inverteix 1.150.000EUR en renovar l'enllumenat públic entre 2021 i 2022. L’any passat la inversió va ser de 700.000€, pel fet que es va poder acumular l’import no executat de l’any 2020 a l’exercici 2021. El 2022 hi haurà una inversió de 450.000€

Es pretén oferir un millor servei a través de la monitorització de la recollida, l'augment del nombre de passades i recollides i l'increment de la rentada  dels contenidors

Fins ara aquest servei es prestava a través del Consell Comarcal

A l'anterior junta de govern es va  aprovar l’expedient de contractació del contracte de serveis de recollida d’envasos lleugers de Figueres. Aquesta licitació comporta una considerable millora del servei que a partir d’ara estarà monitoritzat des de l’Ajuntament de Figueres. A més, el nou contracte contempla que la recollida d’envasos serà més freqüent per tal d'oferir un millor servei i evitar els desbordaments de contenidors. Paral·lelament, es rentaran els contenidors més sovint, i es canviaran els que estiguin en pitjor estat.

El servei passa a estar en mans de l’Ajuntament amb l’objectiu de millorar-ne el servei.

Aquesta licitació s'emmarca en l'estratègia de millora de la neteja a la ciutat i que entre altres actuacions implica el traspàs de la neteja viària a l'empresa pública Fisersa o la compra de maquinària de neteja viària.

La partida del servei de recollida selectiva d’envasos lleugers per aquest 2022 té un cost de 226.960,28 euros i 272.352,34 euros pel 2023 i ha sigut adjudicat a l'empresa SERSALL.

L’entitat Amics Solidaris els Almogàvers de l’Empordà ja han repartit més de 200 ossets Pau a la comarca de l’Alt Empordà. Un peluix vestit de Mosso d’Esquadra que ajuda a recaptar diners que es destinen a la investigació de malalties minoritàries.

Èxit de la primera edició de la campanya " Dijous, mercat i arròs" impulsada per l'Ajuntament de Figueres i els restaurants de la ciutat. Des del 21 d'octubre al 7 de desembre es van repartir unes 4000 butlletes i es van servir aproximadament 6000 arrossos en els restaurants participants.

Els Museus Dalí han rebut un 62,6% menys de turistes que l’any 2019, just abans de l’inici de la pandèmia. Tot i això es mostren optimistes ja que en comparació a l’any 2020 els visitants han augmentat en un 108% i s’ha pogut comprovar que es recuperava el públic individual i familiar i que ja es comença a recuperar el públic escolar.
La ciutat de Figueres ha comprat 12 pisos que es destinaran a lloguer per a joves a uns preus que oscil·laran entre els 220 i els 300 euros. Els ocupants hauran de tenir entre 18 i 30 anys d’edat i un mínim de cinc anys de residència a la ciutat.

Les safates metàl·liques serviran per a preservar la colònia de falciots a l'edifici de la llar d'infants Bon Pastor

 

Arran d'una queixa transmesa a la Unitat de Control de Plagues Urbanes per la presència d'excrements d'ocells al tram de vorera corresponent a l'entrada de l'edifici s'ha recorregut a la instal·lació d'aquestes safates per mantenir la neteja del carrer.

L'actuació es va dur a terme el 25 de novembre, dins l'època d'intervenció preferent i fora de l'època de cria (primavera i estiu), ja que els falciots migren a la tardor i tornen a la primavera. 

 La regidora liberal, Elisabeth Guillén, apunta que això permetrà mantenir negocis familiars, comerços emblemàtics i models consolidats que ja compten amb quota de mercat 

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres ha presentat una moció per aconseguir la creació d’un Registre Públic Municipal en el qual es puguin inscriure tots els comerços i negocis sense successió empresarial que facilitarà el relleu generacional en permetre que els emprenedors puguin mantenir aquests negocis que, d’una altra manera, acabarien tancats en jubilar-se el propietari. “Quan es perden negocis per la impossibilitat de successió familiar, es perden empreses tradicionals, algunes emblemàtiques, i un model consolidat que compta amb quota de mercat”, ha explicat la regidora liberal Elisabeth Guillén.

La mesura proposada pels taronges també contempla la creació d’un pla de relleu generacional i successió de treballadors autònoms de la ciutat i un pla d’assessorament en el procés de transmissió de negocis, “així com una línia d’ajudes, que s’haurà de definir, per donar cobertura a les despeses per a la modernització i condicionament del local, adquisició d’actius o despeses de tramitació”, ha afegit Guillén.

La regidora taronja, ha considerat necessari “detectar els negocis de Figueres que per raons de malaltia, jubilació o una altra causa van donar de baixa la seva activitat i facilitar-ne el seu traspàs per donar-los una segona oportunitat i evitar la desertització comercial que està patint la ciutat”. Guillén ha afegit que aquesta iniciativa permetrà “atraure talent, emprenedoria, fomentar la creativitat, generar ocupació i noves idees de negoci que dinamitzaran l’activitat de Figueres”.

Finalment, la regidora liberal ha recordat que el canvi d’hàbits de consum i la transformació digital està “afectant negativament molts negocis familiars” i és per aquesta raó que també ha insistit en dur a terme mesures com la proposada per Ciutadans “perquè es necessiten intervencions estructurals per ajudar a la transformació social i econòmica d’aquests darrers anys i seguir impulsant l’economia i la generació de llocs de treball”.

 

El ple de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat la revisió de les disposicions i els acords que permeten fer aportacions als plans de pensió dels treballadors públics per un valor d’1,8 Milions d’Euros des de l’any 2014 i que segons un informe, no s’ajustaven a llei.
L'Ajuntament de Figueres es va reunir amb la Fiscalia per tractar els talls de llum al barri del Culubret. S'ha acordat que el govern farà arribar un dossier amb la problemàtica d'enllumenat al barri.
Aquest dimarts es reuneix l’equip de govern de Figueres amb la fiscalia per poder abordar possibles responsabilitats de l’empresa Endesa en els talls de llum del Culubret. Uns talls de subministrament que els veïns d’aquest sector pateixen des de fa més d’11 anys. En el que va d’any ja s’ha produït més de 273 talls elèctrics.
S’aprova la recuperació del servei d’atenció domiciliària a la gent gran per part del consistori figuerenc. El govern municipal encarrega aquesta gestió a l’empresa pública Sumar per poder millorar la qualitat i també tenir un control més directe. El servei el portaven empreses externes des de l’any 1994.
L’Ajuntament de Figueres ja ha començat a treballar en el pla de xoc als equipaments esportius de la ciutat. Un pla que consisteix en millorar les diverses instal·lacions esportives de la capital de l’Alt Empordà i on s’hi destina una partida de 6,3 milions d’euros.
La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya han presentat al·legacions al POUM de Figueres. Entre les peticions cal destacar la demanda de no perdre l’estació del centre, la implantació d’un altre pol d’equipaments juntament amb grans zones verdes ben connectades, i la creació de bosses d’aparcament que puguin absorbir les persones de la comarca que treballen a Figueres i aquelles que hi fan Turisme.
L’Ajuntament de Figueres vol demanar responsabilitats a Endesa pels reiterats talls de llum que pateixen, des de fa més d’una dècada, els veïns de Culubret. Per fer-ho es reunirà amb la fiscalia. A més també s’ha encarregat un informe per determinar els efectes que tenen les interrupcions en la xarxa pública.
Figueres licita la contractació del servei de gossos detectors de drogues i guies canins per a la Guàrdia Urbana. Fins ara es realitzava aquest servei de manera puntual amb una empresa externa i a partir de l'any que ve, s'incorporarà aquest servei pels anys 2022 i 2023.
La Guàrdia Urbana de Figueres inspecciona els locals d'oci nocturn de la ciutat per a garantir que compleixin la normativa vigent. Amb la reobertura de l'oci nocturn s'ha realitzat una campanya d'inspeccions als diferents locals de la ciutat. S'ha denunciat sis locals per incomplir algun article de la normativa vigent.
Figueres engega un projecte per reubicar els estornells a la pineda de la pujada del Castell. És un projecte experimental que tirarà endavant el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter i l'Ajuntament de Figueres i que pretén crear un espai idoni a la ciutat per què els estornells hi pernoctin sense provocar les molèsties habituals a altres zones de la ciutat.
Els tres regidors proposen a l’Ajuntament que presenti una denúncia a la Fiscalia i que s’interposi una demanda col·lectiva per danys morals contra la companyia Els regidors de Figueres Futur a l’Ajuntament de Figueres han plantejat al govern municipal l’inici d’accions judicials contra la companyia Endesa per la seva responsabilitat en els talls de llum que es produeixen al barri del Culubret des de fa 11 anys. Només al llarg d’aquest 2021 hi ha acumulades 273 avaries en aquest sector de la ciutat. La iniciativa consistiria en presentar una denúncia a la Fiscalia per part de l’Ajuntament i en interposar una demanda col·lectiva dels veïns afectats contra la companyia per danys morals. La proposta va ser plantejada per Figueres Futur en el ple municipal d’ahir dilluns i el govern municipal va assumir el compromís d’estudiar la millor fórmula per impulsar-la. Aquesta seria la primera vegada que s’obriria la via judicial contra Endesa per la seva suposada responsabilitat en els talls de subministrament elèctric que es repeteixen al Culubret des de l’any 2010. El regidor Carles Arbolí considera que “després d’onze anys de talls de llum la companyia no pot seguir rentant-se les mans i deixant els veïns en l’actual situació d’indefensió i vulnerabilitat”. En les últimes setmanes els talls estan augmentant, es repeteixen a diari i en ocasions hi ha dies que alguns veïns es passen més hores sense electricitat que amb llum. Segons Arbolí, la situació dels afectats és “inhumana i intolerable i és evident que una part de responsabilitat importantíssima la té Endesa, que ha de garantir el subministrament elèctric als seus clients i, per tant, prendre totes les mesures perquè això es compleixi”. El regidor figuerenc assegura que “si al cap d’11 anys el problema no només persisteix sinó que es perpetua i la companyia no pren mesures, des de l’Ajuntament ens toca fer un pas endavant, més contundent, i anar als tribunals perquè es depurin responsabilitats”.
Torna el Mercat de Nadal de Figueres, que un any més, s’ha situat a la Rambla de la ciutat. Un mercat on es poden comprar productes típics d’aquestes dates nadalenques però també artesania, productes agroalimentaris i fins i tot treure’s el fred amb vi calent o xurros amb xocolata.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR