FIGUERES

Figueres presenta la Jornada “Figueres Capital Logística”


Per debatre sobre present i futur del sector logístic a la ciutat i a la comarca de l’Alt Empordà

.Tindrà lloc el proper 30 de novembre a l’Auditori de Caputxins i comptarà amb la participació d’experts i actors implicats en el sector com Pere Macias, Víctor Cusí, Francesc Grau, Karina Gibert o Jordi Bellana

. L'Ajuntament de Figueres organitza el proper dia 30 de novembre la Jornada “Figueres, capital logística”, Jornada logística Made in Figueres, amb l’objectiu de debatre i parlar sobre el present i el futur del sector logístic a la ciutat i a la comarca de l’Alt Empordà. Aquesta serà una jornada de debat obert i distès, en clau interactiva, que comptarà amb l’aportació de Pere Macias, Víctor Cusí (consultor d’energies renovables), Francesc Grau (expert en internet), Karina Givert (experta en IA) o Jordi Bellana, director del Centre Logístic d’Amazon a El Far d’Empordà, entre altres. La jornada també comptarà també amb la participació de diferents empresaris que explicaran el seu punt de vista i la seva experiència sobre el sector logístic. Durant tot el dia es realitzaran diferents taules rodones: Infraestructures i transició energètica, un diàleg sobre la transformació viària i ferroviària, un debat sobre Amazon a tres bandes i una sobre el sobre el futur empresarial i industrial comarcal, El sector logístic és un sector clau a Figueres, que capitalitza Figueres com a territori històricament estratègic per al desenvolupament logístic, la seva modernització per assolir els reptes del segle XXI, el canvi de paradigma tecnològic que suposa la intel·ligència artificial, la digitalització de processos o la transició energètica, són motius clars i arguments sòlids que justifiquen

Figueres renova el Consell Ciutadà d'Infants amb 48 alumnes


.L'Ajuntament de Figueres ha renovat el Consell Ciutadà d'Infants, amb la participació de 48 alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal donar veu als joves i fomentar la seva implicació en la vida de la ciutat.

Vídeo relacionat

Ponts culturals a través de la Fira Transfronterera d’Editorials Independents


Figueres i la Catalunya Nord estrenen ponts culturals a través de la Fira Transfronterera d’Editorials Independents. La tercera edició de la Fira, celebrada el dissabte 11 de novembre, va reunir editorials de les dues bandes de la frontera per promoure la literatura catalana.

Vídeo relacionat

Figueres torna a utilitzar glifosat per combatre les males herbes


Ajuntament de Figueres aprova tornar a utilitzar glifosat per combatre les males herbes. La decisió es basa en la manca d'alternatives efectives, però ha generat crítiques d'entitats ecologistes.

Vídeo relacionat

Figueres: L'estació intermodal es construirà a l'oest i transformarà la ciutat


.L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha anunciat que la ubicació de la futura estació intermodal de tren, convencional i d'alta velocitat, se situarà a l'oest de la ciutat. Un projecte que ha aixecat algunes veus en contra que demanen que l’estació del centre no desaparegui.

Vídeo relacionat

Les obres de renovació a l'estadi Albert Gurt començaran l’11 de desembre


L’11 de desembre començaran les obres de renovació de l’estadi Albert Gurt de Figueres. Les obres inclouran la substitució de la tanca perimetral i la renovació del paviment de les pistes d'atletisme, amb una inversió de 850.000 euros.

Vídeo relacionat

Figueres ha reprès les visites nocturnes al cementiri sota la llum de les espelmes


Les visites nocturnes al cementiri municipal de Figueres han fet un retorn exitós a la ciutat, esgotant les entrades per als dos esdeveniments programats. La primera de les visites sota la llum de les espelmes es va realitzar aquest dissabte, coincidint amb l’eclipsi parcial de lluna..

Vídeo relacionat

La primera reunió del Consell del Comissionat per a la Transformació Ferroviària a Figueres aprova la nova estació intermodal Figueres-Vilafant i la Variant de Figueres, amb una inversió de més de 500 milions d'euros.


El Consell del Comissionat per a la Transformació Ferroviària aprova la nova estació intermodal Figueres-Vilafant i la Variant de Figueres

Vídeo relacionat

Les primeres Jornades de Salut Mental a Figueres destaquen la importància de l'atenció i la prevenció


Durant els dies 26, 27 i 28 d’octubre, l'Associació d’Ajuda a Malalts d’Alzheimer i Afectats de Figueres (AMA), juntament amb altres entitats i l'Ajuntament, ha dut a terme les I Jornades de Salut Mental a l’Auditori Caputxins de Figueres. L'esdeveniment va destacar la importància de donar veu a les persones afectades, així com la prevenció i l'atenció en salut mental.

Vídeo relacionat

Figueres estrena tres hidronetejadores per netejar la ciutat


La ciutat de Figueres presenta tres noves hidronetejadores que utilitzen aigua calenta i alta pressió per millorar la neteja viària. Aquest nou equip permet accedir a àrees que solen ser difícils de netejar, com les voreres, mobiliari urbà i zones al voltant de contenidors. contenidors.t

Vídeo relacionat

'El Crist' de Dalí torna al museu de Figueres 70 anys després


El Crist de Sant Joan de la Creu, una de les obres més emblemàtiques de Salvador Dalí, torna a Figueres després de 70 anys. L'obra, pintada el 1951 i adquirida pel Museu Kelvingrove de Glasgow, és una peça clau de l'etapa místic-nuclear de l'artista. L'exposició, que es pot visitar al Teatre-Museu Dalí fins al 30 d'abril, inclou també esbossos preparatoris, fotografies i audiovisuals que permeten als visitants conèixer el procés creatiu de l'obra..

Vídeo relacionat

La companyia belga Peeping Tom inaugura Figueres com a nova seu de Temporada Alta


La prestigiosa companyia Peeping Tom torna a Temporada Alta després de dotze anys, presentant l'espectacle "Diptych: The missing door and The lost room" al Teatre Jardí de Figueres. Aquesta actuació marcarà la inauguració de Figueres com a nova seu del festival.

Vídeo relacionat

Figueres utilitzarà aigua regenerada i freàtica per usos municipals


L’Ajuntament de Figueres començarà a utilitzar aigua regenerada de l’estació depuradora (EDAR) i aigua freàtica d'una nova mina pluvial per netejar carrers, regar arbres, i altres usos municipals, estalviant aigua freàtica i responent a la sequera.

Vídeo relacionat

La Casa Natal de Salvador Dalí obre les seves portes


Gairebé 119 anys després del naixement de Salvador Dalí, Figueres inaugura la Casa Natal de l'artista. Aquesta inauguració permet als visitants explorar la vida i l'obra de Dalí des dels seus inicis, destacant la seva vinculació amb el territori empordanès. La Casa Natal complementa les visites als altres espais dalinians de la ciutat.

Vídeo relacionat

La Casa Natal Salvador Dalí obre portes demà amb actes festius


Figueres celebra la inauguració de la Casa Natal Salvador Dalí amb actes institucionals i festius, que tindran lloc demà, divendres 20 d'octubre.

Vídeo relacionat

Visites nocturnes al cementiri de Figueres: un viatge al passat de la ciutat


Figueres recupera les visites nocturnes al cementiri municipal, una oportunitat única per explorar el ric patrimoni funerari de la ciutat i conèixer els personatges il·lustres que hi reposen. Unes visites que seran guiades per experts en medicina forense, art i biologia.

Vídeo relacionat

La criminalitat a Figueres creix un 10% en un any


La ciutat de Figueres ha registrat un increment del 10% en la criminalitat durant el primer semestre de 2023, segons el Ministeri d'Interior. El delicte que més ha augmentat ha estat la sostracció de vehicles, mentre que el tràfic de drogues ha experimentat una disminució significativa.

Vídeo relacionat

Figueres se suma a les Jornades Europees de Patrimoni aquest cap de setmana


Des d’avui divendres, la ciutat de Figueres participa a les Jornades Europees de Patrimoni amb activitats gratuïtes, incloent una ruta literària, Street Art, visites culturals i portes obertes al Castell de Sant Ferran..

Vídeo relacionat

L’Hospital de Figueres, premiat com un dels millors centres comarcals d'Espanya


Els Premis BSH (Best Spanish Hospital Awards) han atorgat reconeixements als hospitals de Figueres, Blanes i Campdevànol per la seva excel·lència assistencial en categories específiques.

Vídeo relacionat

Figueres incorpora drons per a una administració pública més eficient i sostenible


L'Ajuntament de Figueres ha incorporat els drons a les seves divisions d'Urbanisme, Serveis Urbans i Seguretat, millorant la eficiència i la qualitat dels serveis municipals. Aquesta innovació beneficia els ciutadans i agilitza la gestió municipal.

Vídeo relacionat

Empordoneses 2023: Dilogies alternatives


La 14a edició d'Empordoneses se celebrarà a Figueres del 11 d'octubre al 28 de novembre de 2023. El festival explorarà el concepte de dilogia, una conversa entre dues persones, real o imaginària, dialogada o no. Deu artistes col·laboraran en parelles per crear obres conjuntes que exploren interpretacions dobles de la realitat, incloent dansa, teatre, música i arts visuals.

Vídeo relacionat

Figueres acull la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana


Els dies 3 i 4 de novembre, la Rambla de Figueres acollirà la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana, un esdeveniment que promou la cervesa artesana local i ofereix degustacions i activitats per a tots els públics.

Vídeo relacionat

Figueres destina 162.000 euros a subvencions per a la restauració de façanes


L'Ajuntament de Figueres obre una nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació de façanes d'edificis, amb un focus en el Centre Històric. Aquestes subvencions tenen com a objectiu ajudar els propietaris a posar al dia els seus immobles i preservar el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Vídeo relacionat

Figueres aprova un 4% d'augment en la recollida d'escombraries i taxes


L'Ajuntament de Figueres ha aprovat un augment del 4% en la tarifa de recollida d'escombraries i les ordenances fiscals per al 2024. Aquest augment té com a objectiu apropar els ingressos generats pels serveis públics als seus costos reals, especialment en el cas de la recollida d'escombraries, que no s'havia actualitzat des del 2017.

Vídeo relacionat

FiraVO 2023: el teu cotxe de segona mà a Figueres


FiraVO 2023, la Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres, obre les seves portes demà amb una àmplia gamma de vehicles, des de turismes fins a furgonetes, i amb atractives ofertes i sortejos..

Vídeo relacionat

Federico García Lorca i els germans Anna Maria i Salvador Dalí tornen a Figueres


.Amics dels Museus Dalí presenten una experiència que recorre els escenaris de l’amistat entre la família Dalí i el poeta granadí


.Els germans Anna Maria i Salvador Dalí amb Federico García Lorca han estat protagonistes d’una nova activitat dels Amics dels Museus Dalí aquest dissabte. L’associació ha estrenat una nova ruta, una experiència que recorre Figueres a través dels diversos escenaris de l’amistat entre els Dalí i el poeta de Granada. La presentació de Lorca-Dalí a Figueres s’ha fet en dues sessions, donat el gran nombre de persones inscrites. A la primera hi han participat, entre d’altres, el segon tinent d’alcalde de Figueres, Josep Maria Bernils; la regidora de Cultura Mariona Seguranyes, i Josep Maria Joan director del Museu del Joguet. El president dels Amics, Carles Ayats, ha destacat que aquest projecte ha vist la llum després d’un llarg període de maduració iniciat després la presentació del llibre García Lorca en Figueres sota la cúpula del Teatre – Museu de Figueres l’any 2019. L’obra és fruit del treball dels estudiants Laia Genover, Èlia Gràvalos, Blai Higueras, Àlex Izquierdo, Joana Oliveras i Iliyan Vasilev de l’Institut Ramon Muntaner, coordinats pels professors Àngela Castaño i Joan Manuel Soldevilla, i editat per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent i la Universitat de Girona. “Esperem que aquesta experiència tingui continuïtat, davant de l’innegable interès que ha despertat la seva presentació”. I ha afegit: “Unir dues figures universals com Lorca i Dalí, és un actiu que la ciutat no pot desaprofitar”.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR