Anunci Demòcrates

CASTELLÓ D'EMPÚRIES

El PSC aconsegueix el suport per construir una sala polivalent al sector Puigmal


Antonio Martín, com a portaveu del PSC de Castelló d’Empúries mostra la seva satisfacció pel suport que va rebre la moció que va presentar el seu partit en el darrer ple municipal en relació a la construcció en un futur d’una sala polivalent al sector Puigmal d’Empuriabrava. ERC que va rebre el suport dels socialistes en la votació del pressupost va votar a favor de la moció deixant clar que és una actuació necessària però no prevista a curt plaç.

Vídeo relacionat

Toni Martínez presenta el llibre "Paisajes del Iceberg" de Juan Jesús Aznar


En aquesta ocasió la biblioteca Ramon Bordas i Estragués ha organitzat la presentació d’un llibre de poesia de Juan Jesús Aznar, periodista que ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Com a periodista, en els últims anys ha dirigit un programa de televisió de divulgació científica: Número π i, des de fa 9 anys, col·labora amb el setmanari Empordà. En els últims 6 anys ha estat director del Museu de la Tècnica de l’Empordà i director de la revista Encesa Literària. Actualment, es dedica a la consultoria cultural i empresarial. Paisajes del Iceberg és un volum editat per Edicions Cal·lígraf, de 102 pàgines, format per dos poemaris que l’autor ha anat creant amb el pas dels anys, al voltant de diferents centres d’interès. És una poesia reflexiva que parteix de la seva experiència i del pas dels anys, vitalista, ben empeltada al paisatge i l’entorn empordanès, que com diu al pròleg el també poeta Lluís Freixas, «exalta el sentit de la vida per ella mateixa». L’escriptor considera aquests poemes “fills de l’insomni i de la meva pròpia vida”. La presentació ha anat a càrrec de Toni Martínez i de l’autor i l’ha acompanyat la projecció de fotografies del fotògraf castelloní, Jordi Cassú. En el seu moment, el pintor Daniel Lleixà va realitzar uns gravats per il·lustrar un dels poemes Ser, també inclòs en aquesta edició i en aquesta ocasió, Jordi Cassú, ha realitzat algunes fotografies artístiques del paisatge empordanès, per il·lustrar alguns d’aquests poemaris. Algunes d’aquestes fotografies acompanyades dels poemes de Juan Jesús Aznar han quedat exposades a la capella de Santa Clara..

Vídeo relacionat

Presentació del Pla Educatiu d’Entorn 2022-2023/strong>


El Pla Eductiu d’Entorn és una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i les entitats municipals, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

Vídeo relacionat

Aquest cap de setmana Castelló celebra la Fira de Nadal


El photocol per fer-se fotos amb el Pare Noel ja és a punt per aquest cap de setmana. L’associació de comerciants i empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava torna a organitzar la Fira de Nadal i ens proposa un grapat d’activitats paral.leles per gaudir de l’espai mentre s’aprofita per fer les primeres compres nadalenques. La Fira tancarà les parades diumenge al vespre amb el sorteig de 3.000 € de les butlletes que fa dies que es reparteixen als establiments associats i que també es podran aconseguir comprant a la Fira de Nadal. Coincidint amb la fira aquest cap de setmana a Castelló d’Empúries es farà l’encesa dels llums de Nadal.

Vídeo relacionat

Tertúlia sobre el present i futur del català


Just en el moment en què el govern ha acordat aplicar 100 mesures per revertir la situació crítica de l'ús del català aquest divendres a Castelló d’Empúries es farà una tertúlia debat sobre el present i futur de la nostra llengua. Segons el darrer mostreig de l'enquesta d'usos lingüístics del 2018, el 94,4% de la població entén el català; el 85,5%, el llegeix; el 81,2%, el parla, i el 65,3%, l'escriu. Les dades no semblen tan negatives, però en convivència amb el castellà i 300 llengües més, el català és la llengua habitual de només un terç de la població..

Vídeo relacionat

Castelló acull una trobada esportiva comarcal de gent gran


El Consell Esportiu juntament amb l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat per primera vegada una trobada esportiva dirigida a la gent gran que habitualment fa alguna activitat física dirigida al seu municipi. Un centenar de persones s’han trobat a Castelló d’Empúries per gaudir d’una matinal en la que han fet tota mena d’exercicis adaptats a la seva edat. Aquesta primera trobada s’ha acabat amb un pica pica i tots els participants s’han emportat cap a casa un mocador de regal..

Vídeo relacionat

“El Pot Petit” visita el Ruiz Amado en el marc del projecte ”Bo, sa, d’aquí’


‘Bo, sa, d’aquí’ és un projecte de l’empresa Grup Taleus. Amb ‘Mengem bo, fem música i som escola’ volen apropar artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes KM 0 i sostenibles i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat. Avui en Pau del Pot Petit ha visitat l’escola Ruiz Amado. Els directius de l’escola, els responsable de catering i de cuina, els alumnes, els músics, els alcaldes i regidors… tots tenen un paper determinant en aquest projecte que ha culminat amb el lliurament del certificat a l’escola que demostra que estan fent una bona feina amb l’alimentació dels infants. L’objectiu del projecte és fer difusió dels menjadors escolars que treballen amb productors i comercialitzadors del país i fan arribar a la taula aliments de proximitat..

Vídeo relacionat

Presentació del llibre de poesia Paisajes del Iceberg


En aquesta ocasió la biblioteca de Castelló d’Empúries presenta un llibre de poesia de Juan Jesús Aznar, periodista que ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Paisajes del Iceberg és un volum editat per Edicions Cal·lígraf, de 102 pàgines, format per dos poemaris que l’autor ha anat creant amb el pas dels anys, al voltant de diferents centres d’interès. És una poesia reflexiva que parteix de la seva experiència i del pas dels anys, vitalista, ben empeltada al paisatge i l’entorn empordanès, que com diu al pròleg el també poeta Lluís Freixas, «exalta el sentit de la vida per ella mateixa». I si en el seu moment, el Pintor Daniel Lleixà va realitzar uns gravats per il·lustrar un dels poemes Ser, també inclòs en aquesta edició; en aquesta ocasió, Jordi Cassú, fotògraf castelloní, ha realitzat algunes fotografies artístiques del paisatge empordanès, per il·lustrar alguns d’aquests poemaris. Aquestes fotografies es podran veure també durant la presentació..

Vídeo relacionat

Ciudadanos veu necessari eliminar pals i cablejat elèctrics i telefònics


Fernando Fernández, portaveu del grup de Ciudadanos de Castelló d’Empúries continua insistint en la necessitat d’eliminar pals i cablejat elèctrics i telefònics aeris del municipi. Tot i que va presentar una moció sobre aquest tema en el darrer ple ordinari la proposta no va tirar endavant a les votacions.

Vídeo relacionat

La pastisseria Quer, millor Pa de Tramuntana del 2022


La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el Gremi de Flequers de les comarques de Girona han celebrat la festa de la sembra del blat a l’Ecomuseu Farinera. El matí ha començat amb una actuació infantil dels Pànids, molt pedagògica i entretinguda. Tot seguit s’ha ofert al públic que omplia la Sala del Blat un esmorzar de pa amb xocolata. L’acte ha continuat amb l’entrega dels premis del Millor Pa de Tramuntana 2022 i els millors productors de Blats. El premi al millor pa de tramuntana 2022 se l’ha emportat la pastisseria Quer de Port de la Selva, i els premis als millors blats del 2022 han estat per: Joan Oliveras (millor blat millorat), Jaume Roure (millor blat de força mitja) i Marc Colls (millor blat Florence Aurora). Tot seguit s’ha fet sobre el terreny una demostració de sembra de blat. Esdeveniments com aquests són importants per retre homenatge a la pagesia i al món rural, així com també a l’ofici de flequer..

Vídeo relacionat

Baixa el teló de l’Emporikids 2022


Per tancar la temporada de teatre infantil a Castelló d’Empúries, l’Emporikids aquest cap de setmana ha portat l’espectacle titulat “Contes que vetllen per la igualtat”. La companyia Alma i la mar de contes amb aquest muntatge de titelles ha presentat contes amb valors per què el públic familiar reflexionés sobre aspectes com la llibertat, la igualtat i el respecte. Aquest espectacle s’ha programat per la proximitat amb la data del 25-N. Per acabar l’any, el III Cicle de Teatre Empori tancarà la programació amb Microteatre a càrrec de diverses companyies. Recordem que aquest concepte de format teatral consisteix en obres de 15 minuts representades en espais reduïts i per a un públic d’uns 15 espectadors per sessió.

Vídeo relacionat

Presentació del llibre Ocurrencias virales


OCURRENCIAS VIRALES neix en una de les primeres trobades de la desescalada, quan l’autor, Mario Bueno (professor de castellà a l’institut de Castelló d’Empúries) amb dos amics, Toni Martínez (professor d’Història de l’Art i activista cultural) i Juan Cardosa (dissenyador gràfic i professor de Retòrica Visual a Idep BCN), van tenir la idea de publicar tot allò que els havia passat pel cap durant el confinament. Durant més de tres mesos, del 2 de maig al 7 d’agost del 2020, van anar apareixent diàriament a Instagram fins a un centenar d’ocurrències amb els seus corresponents comentaris o postil·les. L’adjectiu “virales” denota, d’una banda, el tema vertebrador del coronavirus i de l’altra la intenció de difondre-ho més tard o més d’hora per les xarxes socials, com va acabar passant finalment. El nom “ocurrencias”, per la seva banda, vol reflectir jocs de paraules, de vegades amb cert lirisme i sovint plenes d’angoixa, enmig d’una pandèmia que va deixar al descobert la fragilitat i la insostenibilitat de tot plegat..

Vídeo relacionat

Comença el Gran Recapte d’Aliments amb el lema “Ajudar omple”A


El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 14 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics. Aquesta edició es celebra en un format mixt, és a dir, torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat, liderat per Càritas Castelló d’Empúries amb la col·laboració de l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava. El dissabte continua la recollida física d’aliments. Del 25 de novembre al 6 de desembre es poden fer donacions monetàries a la línia de caixa dels establiments adherits a la campanya i al web www.granrecapte.com L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any. El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. L’any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d’aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.

Vídeo relacionat

25N “Fartes de violències masclistes”


En motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones des del Departament de Benestar Social, ha posat en marxa la campanya “Fartes de Violències Masclistes” que pretén ajudar a visibilitzar les diferents cares que pot adoptar la violència masclista entre els joves. La commemoració ha començat amb la lectura del manifest. Tot seguit s’ha organitzat una jornada adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO dels dos centres educatius. La Cia i el col·lectiu El Paller ha presentat BARAYE per les dones, un espectacle que pretén conscienciar sobre la forta repressió de les dones a l’Iran. Per la seva banda, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, del cos de Mossos d’Esquadra, ha fet una dinàmica/presentació sobre els diferents tipus de violència masclista amb la finalitat de detectar-la i prevenir-la. També s’ha editat una llibreta per a tot l’alumnat de secundària que inclou l’eslògan de la campanya..

Vídeo relacionat

Acte de la sembra del blat i del millor Pa de Tramuntana del 2022


Per aquest diumenge 27 de novembre a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries s’ha organitzat una jornada festiva que començarà a les 11.30 h del migdia a la Sala del Blat de l’Ecomuseu Farinera amb un espectacle d’humor amb titelles en el qual es reflecteixen les qualitats i les virtuts saludables de menjar pa artesà. Aquest serà el tret de sortida d’una matinal que pretén celebrar una nova campanya agrícola. La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el Gremi de Flequers de les comarques de Girona en són els impulsors. La tardor obre un nou cicle productiu. Cal tenir de nou la terra a punt, ben llaurada, neta i adobada, i deixar-la a punt per sembrar, per dipositar les llavors que es multiplicaran en moltes més llavors a través de l’espiga de blat. Per això la Cooperativa Agrícola del poble ens ensenyarà com es fa la sembra d’aquest cereal. D’altra banda, recordem que el Pa de Tramuntana està elaborat amb blats de varietats antigues produïts per la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Totes les activitats són gratuïtes. Aquest esdeveniment és una iniciativa per retre homenatge al món rural perpetuant la tradicional celebració que marcava l’inici de l’any agrícola i a l’ofici de flequer, ara que sembla que hi ha una falta de relleu en la professió.

Visita a l’excavació de la muralla medieval del Convent de Sant Domènec


Aquesta setmana han començat els treballs d’una excavació arqueològica preventiva al Passeig arqueològic existent a la muralla medieval de Castelló d’Empúries, concretament al tram de l’antic Convent de Sant Domènec de la vila comtal. La intervenció arqueològica, promoguda pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s’emmarca en el programa anual de recerca arqueològica del museu i té com objectiu conèixer quina era l’estructura del passeig arqueològic d’aquest tram conservat de la muralla medieval, ran del talús, que originalment estava destinat a fossat, la seva cota de circulació i la forma originals, ja que també interessa dignificar l’espai per fer-lo visitable. Aquest espai és una àrea de notable interès patrimonial i arqueològic, en la qual s’han fet diverses intervencions, com ara una excavació arqueològica els anys 1992 i 1993 a l’interior de la torre semicircular conservada dotada d’espitlleres, durant la qual es va localitzar un conjunt de ceràmica de gran qualitat, a més d’altres peces i objectes com ara una matriu de segell del segle XV i un dau per jugar fet d’os, que actualment es poden veure al Museu d’Història Medieval. L’any 2007 es va fer una prospecció amb georadar per determinar la presència d’unes restes en el subsòl atribuïbles al palau del comte Enric II, de principis del segle XVI, o a altres edificacions anteriors; l’any 2011 es va dur a terme una rehabilitació arquitectònica del parament vertical de tot el tram de la muralla gràcies a una subvenció econòmica de 200.000 € del programa Romànic Obert; i finalment, l’any 2020 es va fer una intervenció preventiva al claustre del convent de Sant Domènec, edificat a finals segle del segle XVII i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). L’actual excavació arqueològica està dirigida per l’arqueòloga Anna Maria Puig i comptarà amb dos auxiliars d’arqueologia i els treballs de màquina per a l’excavació; té un cost de 15.546,08 € i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha rebut enguany una subvenció econòmica de l’OSIC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de 6.598,00 €. Està previst que els treballs arqueològics durin deu dies.

Vídeo relacionat

Setmana de presentacions de llibres a la biblioteca


Júlia Domínguez i Montse Cufí aquest dimecres a la tarda han presentat a la capella del Convent de Santa Clara el llibre Jo, Júlia, una presentació que també ha comptat amb l’acompanyament musical d’Auxi López. Jo, Júlia és una novel·la autobiogràfica editada per Edicions Girasol. La història de la Júlia és una història de superació personal en què la protagonista, amb valentia i coratge, aconsegueix trencar amb el seu passat fins a trobar l’equilibri i l’estabilitat. Una història d’una dona extraordinària que commou i encoratja. La vida de la Júlia es mou en un entorn humil que arrenca en plena dictadura franquista. De ben jove, la protagonista es veu obligada a deixar els estudis per anar a treballar. El retrat costumista de l’època, la falta de recursos econòmics, la dictadura franquista amb totes les seves restriccions, el paper reduït de la dona, la mà negra d’un ésser proper i estimat i la traïció familiar; aquest és el marc per on discórrer aquesta novel·la, que de tan real sembla fictícia. La novel·la amaga una clara voluntat de crítica social. Jo, Júlia és també una història que defensa el feminisme, és un crit a favor de les dones, de la seva capacitat per tirar endavant, per lluitar i per demostrar el seu coratge i valentia. Aquesta però no és la única presentació de llibre de la setmana ja que aquest divendres un altre autor visita la biblioteca. A les 19h a la capella de Santa Clara es farà la presentació d’‘Ocurrencias virales’ de Mario Bueno..

Vídeo relacionat

Tot a punt per al gran recapte d’aliments


Amb el lema “Ajudar omple” demà comença la primera jornada del Gran Recapte d’Aliments, un esdeveniment que s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics. Aquest any per a participar-hi s’ha optat per al format mixt. L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any. A Castelló d’Empúries es fan dos grans recaptes d’aliments durant l’any, un a l’hivern i l’altre a les portes de l’estiu.

Vídeo relacionat

Xerrada “Llums i ombres al Kurdistan”


En aquests moments l'Estat turc està perpetrant atacs militars contra el Kurdistan Sirià, provocant milers de morts i desplaçats civils. Alhora, Rússia dona suport explícit i públic a la invasió territorial de Rojava per part de Turquia i Estats Units ha retirat ara l’exèrcit, deixant el poble Kurd en mans de les forces armades d'Erdogan. La xerrada “Llums i ombres al Kurdistan” ha servit per posar en context tota aquesta situació. Segons Reguant, el Govern espanyol n’és còmplice, per la seva negativa a deixar de vendre armament a Turquia. Faruk Doru a la xerrada ha mostrat el seu agraïment a les administracions que estan mostrant el seu suport al poble kurd..

Vídeo relacionat

Divendres es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones


Aquest any, des del Departament de Benestar Social, es posa en marxa la campanya “Fartes de Violències Masclistes” que pretén ajudar a visibilitzar les diferents cares que pot adoptar la violència masclista. Aquesta campanya va adreçada a alumnes de secundària, amb la intenció d’ajudar a les persones joves a identificar i aturar la violència masclista en totes les seves manifestacions...

Vídeo relacionat

Dijous passa per ple el pressupost de l’exercici 2023a


Com es fa habitualment abans que finalitzi l’any aquest dijous en el ple ordinari s’ha inclòs a l’ordre del dia el punt per aprovar inicialment la plantilla orgànica del personal, el pressupost general de la Corporació i les bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2023. L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell ens fa una explicació de com és aquest pressupost per l’any que ve.

Vídeo relacionat

8º any consecutiu amb Estrella Michelin per al restaurant Emporium


Es podria dir que aquesta ha estat una nit daurada per a la gastronomia catalana. Els germans Torres han aconseguit la tercera Estrella Michelin fent que a Catalunya hi hagi quatre restaurants que ostenten la màxima distinció a la guia francesa. La Guia Michelin també ha guardonat fins a cinc restaurants amb la primera estrella. A Castelló d’Empúries el restaurant Empòrium també està d’enhorabona ja que manté la seva Estrella per 8º any consecutiu. El fet d’estar entre els millors suposa no estar-se quiets i buscar l’excel.lència; per això l’Empòrium aquest any ha fet moltes millores al seu establiment. Aquest any la guia francesa ha introduït dos premis nous que ha atorgat al cuiner Joan Roca, com a millor xef mentor, i al maître del restaurant Castell Peralada Toni Gerez, com a millor cap de sala..

Vídeo relacionat

La gira de “El llarg dinar de Nadal” passa per Castelló d’Empúries”


La Ruta 40 és una companyia de teatre independent fundada l’any 2011 a Barcelona. Des de la seva creació ha estrenat dotze espectacles. Els seus treballs s’han vist al Festival Temporada Alta, Festival Grec, Teatre Lliure, Sala Beckett o El Maldà, entre altres. Ha estat reconeguda amb diversos premis com el III Premi ADETCA – Catalunya Teatre 2020 en la modalitat de “Projecte artístic singular”, el Premi de la Crítica 2019 a Millor Espectacle de Petit Format per Reiseführer o el Premi Butaca 2015 a Millor Espectacle de Petit Format per El llarg dinar de Nadal. Com que aquest any 2022 fa deu anys que La ruta 40 puja als escenaris com a companyia de teatre professional està girant arreu del país un dels seus primers espectacles i un dels més estimats ja que va fer cinc temporades consecutives a El Maldà i diverses gires. Ara la companyia barcelonina recupera aquest espectacle emblemàtic de la seva trajectòria ”El llarg dinar de Nadal”. Aquesta obra es va estrenar en la seva primera versió el 12 de novembre de 2014 a El Maldà i aquest any es pot veure a diferents teatres de Catalunya, València i Balears entre novembre de 2022 i gener de 2023. Castelló d’Empúries gràcies al III Cicle de Teatre Empori ha tingut la sort de poder programar aquesta obra que ens explica com a casa de la família Bayard el gall d’indi és a punt i el vi, a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… I repeteixen rituals, ecos i cançons, de generació en generació. I comparteixen la tragèdia quotidiana i eterna del pas del temps. Una peça carregada d’humanitat, humor i tendresa, on es convida a l’espectador a viure 90 anys a través dels seus 90 dinars de Nadal, perquè “només el temps pot curar-les aquestes coses.” La sala municipal es va omplir per veure la representació a l’espera que es tanqui el cicle Empori d’aquest any amb el Microteatre que portaran a terme diverses companyies al mes de desembre. Mentrestant, per anar fent boca, aquest dissabte al migdia a la sala municipal arriba el darrer espectacle de l’Emporikids “Contes que vetllen per la igualtat”. L’Alma ens portarà un seguit de contes que ens explicaran els seus titelles, són contes amb valors com la llibertat, la igualtat i el respecte i que ensenyen moltes coses per què pensem i reflexionem.

Vídeo relacionat

Presentació del CB Castelló i celebració del 15º aniversari


Aquest dissabte a la tarda al pavelló municipal d’esports de Castelló d’Empúries es respirava bàsquet pels quatre costats. El CB Castelló va fer coincidir 2 partits de lliga, el del junior i el del sènior per fer la presentació dels equips que competeixen i defensen els colors del club aquesta temporada 2022/2023. Entre partit i partit els jugadors van desfilar per la pista per fer-se les tradicionals fotografies per equips; unes fotos que s’hauran d’afegir a la llarga col.lecció de records d’aquests 15 anys d’història del club castelloní. De fet, per celebrar aquesta efemèride, la junta directiva del CB Castelló ha preparat i inaugurat una exposició que quedarà instal.lada de forma permanent al pavelló per commemorar aquest 15º aniversari. A banda del president del club, Josep Roca a la presentació hi va assistir el regidor d’esports David Garre, el diputat d’esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef i el President de la Federació Catalana de Bàsquet de Girona, Francesc Xavier Santaló. Els assistents al pavelló a banda de bon bàsquet i d’una exposició fotogràfica molt interessant van poder gaudir d’un pica pica demostrant que aquest club és una gran família.

Vídeo relacionat

SOM vol informació de CENET abans que s’acabi la concessió


La recollida d’escombraries i la neteja dels carrers preocupa al grup de SOM a les portes que finalitzi la concessió de l’empresa que ofereix aquest servei, CENET. Segons Ayats, des del 2019 -coincidint amb la retirada de competències del tècnic de medi ambient de l’Ajuntament que era qui en feia el control- la qualitat del servei ha baixat. És per això que SOM ha presentat una moció en el proper ple relacionada amb l’empresa CENET. Com exemple de la manca de control, Ayats explica que aquest estiu els veïns de Caballito de Mar i Port Grec no tenien contenidors on dipositar les escombraries..

Vídeo relacionat

L’Ecomuseu Farinera acull la Festa del Voluntariat


L’Ecomuseu Farinera ha obert les portes de la sala del blat a les entitats i persones voluntàries que participen en la millora i sensibilització ambiental dels Espais Naturals de Protecció Especial de l'Empordà. Aquesta trobada s’ha fet coincidint amb el Dia del Voluntariat. Aquesta Taula de Voluntariat Ambiental es va constituir formalment el passat 16 de desembre de 2020. En formen part el Paratge Natural d’Interès Nacional de l'Albera, el Parc Natural de Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, a més de 25 entitats.

Vídeo relacionat

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR