CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Dijous hi ha ple ordinari a Castelló d’Empúries


El ple ordinari d’aquest mes de març a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es preveu llarg ja que inclou 31 punts a l’ordre del dia. La majoria dels temes que es posaran sobre la taula són econòmics. L’alcalde de la vila, Salvi Güell, ens en fa cinc cèntims.

Vídeo relacionat

4º edició del Vermut de Rams a la plaça Joan Alsina


Aquest diumenge durant tot el matí l’Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava organitza la quarta edició del Vermut de Rams a la plaça Joan Alsina, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Enguany hi participaran els establiments: Vedella dels Aiguamolls, Bar el Tronco, Bar Aires Nuevos, Crismiou Foodtruck i Pastisseria Surroca, que oferiran una tapa i una consumició a un preu de 3€. La programació és la següent: El Vermut de Rams ha tingut molt bona rebuda des de la seva primera edició. L’entorn excepcional on es celebra i el bon ambient que s’hi respira l’han consolidat com un dels esdeveniments més esperats de la Setmana Santa a Castelló d’Empúries.

Vídeo relacionat

Comença el muntatge de la Fira del Vaixell d’Ocasió


Castelló d’Empúries és una de les poblacions on tenen base concessionaris nàutics de la majoria de marques existents al mercat. Per això no és estrany que s’hi organitzi una de les fires més importants del vaixell d’ocasió. La Fira que s’inaugura aquest dissabte al migdia ja ha començat amb el muntatge. A la fira s’hi pot trobar un ampli ventall d’embarcacions, des de la típica auxiliar de 4 metres, motores del tipus pesca-passeig , iots de fins a 18m, motos d'aigua i pneumàtiques de 4 a 12 m. La novetat d'aquesta 33a edició és que per primera vegada s'hi exposaran embarcacions de propulsió elèctrica. I si el visitant té un bon pressupost es pot emportar tot el pack ja que a part d’una escola nàutica per treure’s la llicència també hi haurà una immobiliària que vendrà cases amb canal d’Empuriabrava.

Vídeo relacionat

Presentació d’Anna Massot com a candidata d’ERC a Castelló


Anna Massot, encapçalarà per primera vegada la candidatura d’ERC a Castelló d’Empúries i Empuriabrava. Amb una llarga experiència en el món de la política municipal, Massot s’ha presentat com alcaldable amb l’escalf de l’actual alcalde de la vila, Salvi Güell i el suport de Dolors Bassa. L’acte de presentació ha estat molt dinàmic i en un format poc habitual. Massot actualment és regidora de l’equip de govern i porta l’àrea de benestar social i famílies, ensenyament, treball, formació, ocupació i participació ciutadana. També és consellera comarcal, mare de dos fills i mestra i directora d’una escola.

Vídeo relacionat

Presentació de Susy Fernández com a candidata d’En Comú Podem a Castelló


L’auditori de l’edifici de serveis Puigmal d’Empuriabrava ha estat el lloc escollit per presentar de forma oficial la candidata a l’alcaldia de Castelló d’Empúries d’En Comú Podem, Susy Fernández. Aquest grup es presenta per primera vegada en aquesta població i ho fa posant al capdavant una dona amb la idea d’aportar polítiques d’esquerres per a millorar el dia a dia dels seus habitants. Fernández en aquest acte de presentació ha rebut l’escalf de Conchi Abellán, coordinadora autonòmica de Podem a Catalunya. L’acte ha servit per començar a parlar de solucions per a problemes com és l’habitatge i més endavant es tractaran aspectes de turisme o ecologia i sostenibilitat. En Comú Podem properament presentarà la llista que acompanya a la candidata a la cursa municipal.

Vídeo relacionat

Visita del diputat per Girona de Vox a Castelló d’Empúries


Aquest cap de setmana el candidat i alguns dels membres de la llista de Vox de Castelló d’Empúries han participat a la 44º Cavallada i ho han fet acompanyats per Alberto Tarradas, diputat per Girona al Parlament de Catalunya de Vox. Tarradas ha aprofitat aquest esdeveniment per trobar-se amb militants del partit de la comarca de l’Alt Empordà, com Sant Climent o Roses i per donar suport a la candidatura castellonina. Tarradas va treballar al Parlament Europeu, on va rebre atenció mediàtica perquè el febrer de 2020 durant un discurs va increpar al President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Tarradas va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Girona a les eleccions del 14 de febrer de 2021, sent l'únic candidat electe de Vox per aquesta província.

Vídeo relacionat

Acord entre la propietat de l’edifici Club Nàutic i l’Ajuntament


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries té 3 anys per pensar-se si compra o no l’edifici del Club Nàutic d’Empuriabrava. La propietat el posa a la venda per 3 milions i mig d’euros i l’Ajuntament el pagaria sense tocar el pressupost municipal, venent unes parcel.les urbanitzables amb canal de la marina. L’edifici disposa de molts locals on l’Ajuntament hi té pensat oferir diferents serveis a la ciutadania. L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha calculat que si compra l’edifici després hi haurà d’invertir uns 200 mil euros més per poder adequar-lo.

Vídeo relacionat

Liquidació del pressupost municipal 2022


La liquidació de l’exercici 2022 de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries reflexa la bona salut de la situació econòmica i financera municipal, continuant, per tant, en una zona de confort. Globalment, s’han millorat ràtios com generar un romanent de tresoreria i superàvit inicial sobre la liquidació de 19.493.335,19 €.

Vídeo relacionat

Una conferència sobre la Muga tanca el Cicle de Castelló d’Empúries


Aquest diumenge el Grup Cavallista de Castelló d’Empúries ha organitzat la 44ª Cavallada. 126 cavalls han participat en el tradicional passeig per dins del centre històric que ha culminat amb la benedicció de cavalls i genets a la plaça de la Basílica.

Vídeo relacionat

Èxit de la 3º jornada de benestar i salut emocional


Aquest diumenge al matí s’ha celebrat la tercera jornada de benestar i salut emocional, organitzada de forma conjunta entre l’ABS de Roses i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Les activitats que s’han programat a la platja, a la zona del Delta Muga, han estat un èxit.

Vídeo relacionat

El viatge de Kokoro a l’Emporikids


L’Emporikids, la programació de teatre infantil que forma part del Cicle de Teatre Empori de Castelló d’Empúries s’ha estrenat aquest dissabte al migdia amb l’espectacle “El viatge de Kokoro”, de la companyia Ángeles Gordillo. Aquest espectacle de petit format tenia un aforament limitat a 35 persones.

Vídeo relacionat

Exposició “Better together” de Christopher A. Smith


Christopher A. Smith és de Wisconsin, EEUU, i passa tres mesos a l’any a Roses. Ara està jubilat i dedica llargues estones a passejar pels Aiguamolls de l’Empordà. Fruit d’aquests passejos captura amb les seva càmera els ocells d’aquest espai protegit i un cop a casa els transporta a la tela amb una tècnica molt particular. “El títol Millor junts, es refereix tan a animals com persones ja que individualment estan molt bé però sempre millor que estiguin junts” D’aquest treball ha sorgit l’exposició “Better together” que es podrà visitar a la sala d’exposicions del Cortalet fins al 16 d’abril. “Si, és una tècnica diferent que es diu fotoacrílic. És la barreja de les meves fotografies amb pintura. La tècnica bàsicament és que la tinta de la foto es traspassa a la tela i amb l’acrílica puc acabar de fer la imatge que tinc al meu cap”. Christopher A. Smith que ja ha fet diverses exposicions als EEUU, ara ho fa per primera vegada a Catalunya captivat per unes espècies totalment diferents a les que està acostumat a fotografiar a Wisconsin.

Vídeo relacionat

7º Col.loqui de SOM sobre cultura amb Neus Poch i Carme Torras


SOM encara la recta final dels col.loquis que ve organitzant els darrers mesos per fer una radiografia de la situació de diferents aspectes del municipi i copsar les opinions o idees del públic que hi assisteix. El proper dimecres toca parlar de cultura. El funcionament serà l’habitual. Un cop feta l’exposició del tema amb Neus Poch i Carme Torras, el públic podrà fer les seves aportacions d’una forma distesa mentre s’ofereix un piscolabis.

Vídeo relacionat

La Festa de la Vellesa de Castelló es torna a celebrar per Setmana Santa


Ja fa uns dies que s’ha enviat una carta personalitzada a casa de totes les persones que reuneixen les condicions per participar a l’Homenatge a la Vellesa que enguany celebra la seva 76º edició. El més important, és apuntar-se per saber quanta gent assistirà a un dinar on hi acostumen a inscriure’s entre 400 i 500 persones. El contingut de la programació d’aquest any majoritàriament segueix la línia del que s’ha realitzat en les últimes edicions. Un any més s’ha comptat amb la col.laboració d’un artista local per a dissenyar el cartell de la festa. L’Homenatge a la Vellesa també serveix per homenatjar a l’home i la dona més gran d’edat de la festa. Se’ls fa entrega d’un ram de flors, presideixen la fotografia de grup de record i seuen a la taula de les autoritats durant el dinar.

Vídeo relacionat

Inscripcions obertes per demanar una parada per Sant Jordi


S'ha obert el període d'inscripció per a aquelles associacions, clubs esportius i/o partits polítics que vulguin participar amb una parada de venda de roses i llibres, durant la diada de Sant Jordi, a Castelló d’Empúries. Per poder fer la sol·licitud és necessari fer una instància genèrica indicant el material que es necessitarà així com el nom de l'entitat que fa la demanda. Aquest tràmit no té cap cost. Enguany el 23 d’abril s’escau en un diumenge. Normalment, els sol.licitants de parades són les AMPES de les escoles que aprofiten per vendre llibres i coques per a recaptar fons per als viatges de final de curs, entitats com els XOTS o El Tamariu que també fan parada per a poder tirar endavant amb les seves activitats i enguany s’espera una alta presència de partits polítics tenint en compte la proximitat de les eleccions municipals. Durant la diada de Sant Jordi també es poden trobar les parades de les llibreries del poble i de floristes professionals. La ubicació de les parades serà la plaça dels Homes on durant tot el dia hi haurà diferents activitats per amenitzar la jornada. En cas de pluja la festa es traslladarà al Pati del Palau dels Comtes. El període d'inscripció per a sol.licitar parada finalitzarà el proper dimecres dia 29 de març.

Vídeo relacionat

3ª Jornada de Benestar i Salut Emocional


Després de l’aturada forçada per la Covid Castelló d’Empúries recupera Jornada de Benestar i Salut Emocional. Una de les finalitats d’aquesta tercera edició és que el conjunt d’habitants del municipi conegui quins actius en salut s’ofereixen a la població, entenent com a actiu en salut, tot allò que proporcioni benestar a la persona. Les activitats que s’oferiran al llarg del matí seran molt variades. A la mateixa plaça del Delta Muga hi podreu trobar també diferents punts d’informació dels serveis de seguretat com la Policia Local, Mossos d’Esquadra, el CAP i Bombers.

Vídeo relacionat

Presentació del llibre “Del centro del mundo al ombligo de la luna”


La presentació del llibre “Del centro del mundo al ombligo de la luna” ha anat a càrrec de Joan Armangué i Pere Iglesias. En aquest llibre l’autor ens parla de la vida d’un bon nombre d’artistes i personatges públics com ara Botero, Álvaro Mutis, José Luis Cuevas, Josep Palau i Fabre, Francisco Zuñiga, Wlademir Dias Pino, Xenakis, Julio Estrada, el doctor Gaujac, Louis Panabière o Ernest Lluch. Manuel Menéndez també narra vivències amb els indígenes o del Carnaval de Rio de Janeiro. Els relats sorprenen per la seva varietat temàtica i plasticitat, i també pels diferents llocs on succeeixen: l’Empordà, Astúries, França, Colòmbia o Brasil, entre d’altres. Amb una dotzena de llibres publicats, Menéndez és un artista pluridisciplinari que es dedica sobretot a l’escultura i a l’escriptura.

Vídeo relacionat

Bibliomakers: crear videojocs amb RPG Maker


Els tallers Bibliomakers, són una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques de Girona que es duu a terme a diverses biblioteques de les comarques gironines, entre les quals la biblioteca de Castelló d’Empúries, que també forma part d’aquest projecte. S’ofereixen una sèrie de tallers de formació en robòtica, programació i creació de videojocs, entre d’altres. Es tracta d’una activitat extraescolar en plena efervescència en aquests moments entre el públic infantil i juvenil. La finalitat d’aquests tallers és que els joves aprenguin a treballar en equip, a expressar-se amb la tecnologia, a compartir idees a través de creacions digitals i a promoure la creativitat. Així doncs encara queden dues sessions més per crear videojocs amb RPG Maker, el 28 de març i el 4 d'abril, de 17h a 18:30 h de la tarda.

Vídeo relacionat

Diumenge Castelló d’Empúries celebra la Cavallada


Aquest diumenge Castelló d’Empúries acollirà la 44º edició de la Cavallada, un esdeveniment organitzat des de l’Hípica Arnau i en la que hi col.laboren la resta d’hípiques del municipi. Com mana la tradició els genets i els seus cavalls passejaran pels carrers i places del centre històric fent aturades als bars i comerços de la vila. Un dels llocs on es concentra més públic és el moment de la benedicció a la plaça de la Basílica. Malauradament les Cavallades van perdent pes a les nostres contrades i molts pobles les han deixat de fer. No obstant, a Castelló d’Empúries s’hi espera la participació de més de 130 cavalls. La previsió del temps per aquest diumenge és bona, per tant per al públic pot ser una proposta interessant per fer en família.

Vídeo relacionat

El jurat tria els dibuixos del cartell de Sant Jordi


Falta menys d’un mes per celebrar Sant Jordi i com cada any des de la regidoria d’ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’ha convocat un concurs de dibuix a les 3 escoles del municipi per dissenyar el cartell de la festa de la rosa i el llibre. El jurat ja ha fet la tria. A banda de les escoles de primària en el programa de mà també hi haurà presència d’un dibuix fet per una alumna de l’institut. El dissenyador gràfic de l’Ajuntament agafarà els dibuixos guanyadors i farà una composició per il.lustrar la festa de Sant Jordi que enguany s’escau en un diumenge.

Vídeo relacionat

Èxit de l’escape room “El Misteri del Col·leccionista de Contes”


La Sala Municipal de Castelló d’Empúries, un any més ha tornat a acollir el concurs de recitació Maria Verdaguer que convoca Òmnium Cultural Alt Empordà. El premi Maria Verdaguer forma part d’una de les modalitats del concurs de treballs literaris, socials i científics per a la joventut de l’Alt Empordà. En aquesta modalitat s’hi poden presentar voluntàriament alumnes de 1r a 6è de primària i consisteix en recitar un poema de tema lliure que prèviament han preparat a l’escola. Només pel fet de recitar un poema els participants s’han emportat d’obsequi el darrer número de Cavall Fort, una revista que s’edita cada 15 dies en català per a nens i nenes a partir de 9 anys. Els lectors hi troben un contingut divertit i variat: reportatges, còmics, jocs, tallers, entrevistes, concursos…

Vídeo relacionat

Primera sessió del Concurs de recitació Maria Verdaguer


La Sala Municipal de Castelló d’Empúries, un any més ha tornat a acollir el concurs de recitació Maria Verdaguer que convoca Òmnium Cultural Alt Empordà. El premi Maria Verdaguer forma part d’una de les modalitats del concurs de treballs literaris, socials i científics per a la joventut de l’Alt Empordà. En aquesta modalitat s’hi poden presentar voluntàriament alumnes de 1r a 6è de primària i consisteix en recitar un poema de tema lliure que prèviament han preparat a l’escola. Només pel fet de recitar un poema els participants s’han emportat d’obsequi el darrer número de Cavall Fort, una revista que s’edita cada 15 dies en català per a nens i nenes a partir de 9 anys. Els lectors hi troben un contingut divertit i variat: reportatges, còmics, jocs, tallers, entrevistes, concursos…

Vídeo relacionat

Presentació de la programació del festival ISTIU


Les activitats de lleure dirigides ja han començat al pati de l’institut escola El Bruel d’Empuriabrava. El que es denomina Casal Puigmal ha arrencat amb molt bona acollida per part de les famílies que no han dubtat en apuntar-hi als seus fills per què gaudeixin de les tardes dels dissabtes fent amics. El Casal Puigmal és una acció per fomentar el lleure del cap de setmana. S’hi realitzen activitats diverses com tallers, jocs o sortides. L’objectiu és que nens i nenes disposin d’un espai lúdic, de lleure, obert, divers i flexible, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants, fomentant l’esperit crític i participatiu.

Vídeo relacionat

Jornada de portes obertes al nou gimnàs municipal


El nou gimnàs municipal de Castelló d’Empúries ja és una realitat i està en funcionament. Per a donar a conèixer aquesta instal.lació sorgida del pressupost participatiu s’ha organitzat una jornada de portes obertes. Les inscripcions continuen obertes. Només cal demanar informació a consergeria o al departament d’esports de l’Ajuntament.

Vídeo relacionat

Encara queden places per omplir el Casal Puigmal


Les activitats de lleure dirigides ja han començat al pati de l’institut escola El Bruel d’Empuriabrava. El que es denomina Casal Puigmal ha arrencat amb molt bona acollida per part de les famílies que no han dubtat en apuntar-hi als seus fills per què gaudeixin de les tardes dels dissabtes fent amics. El Casal Puigmal és una acció per fomentar el lleure del cap de setmana. S’hi realitzen activitats diverses com tallers, jocs o sortides. L’objectiu és que nens i nenes disposin d’un espai lúdic, de lleure, obert, divers i flexible, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants, fomentant l’esperit crític i participatiu.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR