COMARCA

Condemna de 6 anys de presó i multa milionària per un intent de contraban d'haixix


Un xofer de camions espanyol ha estat condemnat a 6 anys de presó i a una multa duanera de dos milions d'euros per intentar contrabanar 1.008 quilos d'haixix des de la Jonquera a Itàlia

Vídeo relacionat

Sinistralitat a les carreteres catalanes: reducció del 17% en morts i del 18% en accidents


Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), les carreteres catalanes van registrar 139 morts en 126 accidents durant el 2023, una reducció del 17% en víctimes mortals i del 18% en accidents respecte al 2019. L'Alt Empordà va liderar les estadístiques de morts a la xarxa gironina, amb 10 víctimes.

Vídeo relacionat

Presentació de l’UBI CAT, la guia digital per descobrir el patrimoni de l'Alt Empordà


UBI.CAT és un projecte propi de senyalització i digitalització del patrimoni de la comarca, que posa en valor la diversitat dels recursos turístics, activitats i centres d’interès de la comarca amb la rehabilitació d’espais, millores urbanístiques dels accessos als punts d'interès turístic en alguns municipis. Impulsat des de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, UBI.CAT té la finalitat d’afavorir la millora de l’experiència turística a la comarca, la reducció de les fluctuacions estacionals de la demanda i la integració del conjunt del territori. El web UBI.CAT, compta amb suports per a la difusió tant gràfics com audiovisuals, que acompanyaran la campanya i seran distribuïts a les oficines de turisme i ajuntaments de la comarca. L'actuació es fonamenta en l’ús de les noves tecnologies per proporcionar al visitant el coneixement del territori i millorar la seva experiència, facilitant a l’usuari la localització dels indrets patrimonials en 4 idiomes diferents, català, castellà, francès i anglès. Es pot accedir a la nova web a través del codi QR que han pogut veure a les seves pantalles

Vídeo relacionat

Emotiu Homenatge a Antonio Ribas pels seus 100 anys


El Port de la Selva, avui dijous , l'Escola del Poble ha estat l'escenari d'un commovedor homenatge a Antonio Ribas, organitzat per l'associació de la Pedra d'Amarra d'El Port de la Selva i l'ajuntament . En aquest acte tan especial, els alumnes de primària de l'escola han jugat un paper clau per celebrar els 100 anys d'aquesta estimada figura El moment més emotiu de la celebració va arribar quan els alumnes, amb entusiasme i somriures, van ajudar Antonio Ribas a apagar una pastís decorada amb cent espelmes, representant cada un dels seus cent anys de vida. Amb alegria i respecte, van entonar una cançó especial dedicada a Antonio, omplint l'espai amb melodies que han acompanyat la seva vida i les vivències compartides amb la comunitat al llarg del temps. L'emoció era palpable en l'ambient, mentre Antonio, envoltat de somriures i abraçades, va rebre aquest gest d'amor i reconeixement de part dels més joves de la comunitat. La seva contribució i impacte en la vida del poble han estat lloades en un acte que ha unit generacions i ha fet evident la importància de valors com la solidaritat i el respecte a la història i la saviesa dels més grans.

Vídeo relacionat

Estafa del retrovisor: roben 1.200 euros i amenacen de mort a una persona gran


Una persona gran és víctima d'una estafa del retrovisor a la Jonquera, on els estafadors van amenaçar-la de mort i li van robar 1.200 euros.

Vídeo relacionat

Un fals metge que va exercir a l’Alt Empordà condemnat a presó


Un individu que va exercir com a metge a diversos centres sanitaris de l’Alt Empordà, sense tenir la titulació, ha estat condemnat a 1 any i 7 mesos de presó per intrusisme professional.

Vídeo relacionat

El CCAE aprova el pressupost 2024 amb un increment del 10,3% per a serveis socials


El Ple del Consell Comarcal aprova el pressupost per al 2024, que augmenta un 10,3% fins als 42,7 milions d'euros. La prioritat se centra en els serveis socials, amb accions per a famílies vulnerables, beques menjador i projectes sostenibles per al tractament de residus i energies renovables.

Vídeo relacionat

UBI.CAT és un projecte propi de senyalització i digitalització del patrimoni de la comarca, que posa en valor la diversitat dels recursos turístics, activitats i centres d’interès de la comarca amb la rehabilitació d’espais, millores urbanístiques dels accessos als punts d'interès turístic en alguns municipis. Impulsat des de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, UBI.CAT té la finalitat d’afavorir la millora de l’experiència turística a la comarca, la reducció de les fluctuacions estacionals de la demanda i la integració del conjunt del territori. El web UBI.CAT, compta amb suports per a la difusió tant gràfics com audiovisuals, que acompanyaran la campanya i seran distribuïts a les oficines de turisme i ajuntaments de la comarca. L'actuació es fonamenta en l’ús de les noves tecnologies per proporcionar al visitant el coneixement del territori i millorar la seva experiència, facilitant a l’usuari la localització dels indrets patrimonials en 4 idiomes diferents, català, castellà, francès i anglès. Es pot accedir a la nova web a través del codi QR que han pogut veure a les seves pantalles.

Vídeo relacionat

Desallotgen un bloc ocupat a Llançà i detenen dos sospitosos de robatoris


Agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han desallotjat un bloc ocupat a Llançà, on també van detenir dos sospitosos de robatoris en domicilis. L'operatiu va permetre l'evacuació d'okupants il·legals i la detenció dels sospitosos, reforçant la seguretat en la zona.

Vídeo relacionat

Portbou reclama més seguretat i coordinació transfronterera de la Generalitat


L'alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, ha posat de manifest les mancances de seguretat ciutadana i coordinació transfronterera del municipi, demanant un major suport de la Generalitat.

Vídeo relacionat

Agressió a treballadors de la presó del Puig de les Basses: la UGT reclama més seguretat


Dos treballadors de la presó del Puig de les Basses de Figueres van ser agredits aquest diumenge per un intern considerat "agressiu i amb antecedents". El sindicat UGT, que ha denunciat l'incident, reclama un augment de plantilla per millorar la seguretat del personal.

Vídeo relacionat

El pantà Darnius-Boadella, en situació d'emergència


El pantà Darnius-Boadella, que abasteix a la regió de l'Alt Empordà, es troba en una situació d'emergència amb només un 14,5% de la seva capacitat. Aquesta és la sequera més greu registrada a Catalunya des que es tenen dades.

Vídeo relacionat

Guardia Civil i Gendarmeria francesa desarticulen una xarxa de falsificació de roba al Perthus


Agents de la Guardia Civil i la Gendarmeria francesa han desarticulat una xarxa de falsificació de roba que operava al Perthus. L'operació conjunta ha permès intervenir 3.940 peces falsificades de diverses marques reconegudes, amb un valor aproximat de 680.405 euros.

Vídeo relacionat

Palau-saverdera incrementa les taxes municipals per complir amb la llei


L'Ajuntament de Palau-saverdera ha incrementat les taxes municipals, incloent-hi les d'escombraries i jardins, amb l'objectiu de complir amb la llei que estableix que el servei d'escombraries ha de ser finançat íntegrament per les taxes. L'alcalde, Miquel Serra, anima la població a reciclar adequadament per reduir les despeses individuals.

Vídeo relacionat

Portbou, seu del Centre de Competències Digitals de Renfe


.Renfe instal·larà a Portbou el Centre de Competències Digitals. Aquesta iniciativa destaca l'aposta per la transformació digital i la creació d'ocupació en el sector. L'alcalde Rodríguez destaca la importància d'aquesta iniciativa com a palanca per revertir l’èxode de població jove i atraure nous habitants al municipi fronterer.

Vídeo relacionat

Portbou: l'alcalde anuncia una reorganització per superar la crisi econòmica


Gael Rodríguez, l'alcalde de Portbou, va parlar recentment de la complexitat econòmica que enfronta l'Ajuntament i els seus esforços per millorar els serveis i la gestió. Assegura que estan treballant perquè el consistori superi la crisi econòmica per la que passa i en la reorganització municipal amb un enfocament integral.

Vídeo relacionat

El teixit empresarial gironí recupera els nivells precovid i factura 28.468 milions d'euros


El teixit empresarial gironí recupera els nivells precovid i factura 28.468 milions d'euros. L'estudi Estructura empresarial de la demarcació de Girona 2023 revela un creixement del 14,8% en la facturació, que supera els nivells de 2019.

Vídeo relacionat

3,2M€ per ajudar al sector vitivinícola de Catalunya


Catalunya destina 3,2 milions d'euros a ajudar el sector vitivinícola a adaptar-se al canvi climàtic Els ajuts, que beneficiaran a 578 agricultors, inclouen compensacions per a la replantació de vinyes, el canvi de varietat o la instal·lació de sistemes de conducció més sostenibles.

Vídeo relacionat

Palau-saverdera: Innovació per a la lluita contra la sequera a l'Empordà


L'alcalde de Palau-saverdera, Miquel Serra, explica les mesures que s'estan prenent per fer front a la sequera i a l’estalvi d’aigua. Per una banda el consistori treballarà per millorar en les xarxes d'aigua i comptadors digitals.

Vídeo relacionat

Llançà crea una bossa de lloguer d'habitatges buits per abordar la crisi del lloguer


L'alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, ha anunciat la creació d'una bossa de lloguer d'habitatges buits per abordar la crisi del lloguer a la localitat. L'objectiu és facilitar l'accés a l'habitatge per a aquells que resideixen a la zona, especialment per a joves i famílies.

Vídeo relacionat

Demanen calma davant les ocupacions i anuncia mesures contra la delinqüència


L'alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, ha fet una crida a la calma davant la creixent problemàtica d'ocupacions i ha anunciat mesures per combatre la delinqüència. Una d’elles és la instal·lació de càmeres de vídeo vigilància al centre de la vila. Càmeres que se sumaran a les que ja hi ha instal·lades a altres zones del municipi.

Vídeo relacionat

Portbou: sequera i pèrdua d'aigua per l'estat de les canonades


L'alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, ha alertat sobre els reptes que planteja la sequera i la deterioració de les canonades, que provoquen una pèrdua del 46% de l’aigua que es consumeix al municipi. Per abordar-ho, s'ha aprovat un pla director que busca la millora de la xarxa d'aigua i s’ha sol·licitat una subvenció de 300.000 euros a l’Agència Catalana de l’Aigua..

Vídeo relacionat

Fòrum Gastronòmic Barcelona 2023: la cuina transformadora i sostenible és la protagonista


.El Fòrum Gastronòmic Barcelona, la fira per a professionals de la restauració, ha inaugurat avui les seves portes a la Fira de Barcelona, on es mostraran les darreres solucions i productes de més de 350 empreses expositores fins al 8 de novembre. Entre les empreses que hi participen també hi ha representació altempordanesa.

Vídeo relacionat

L'alcalde de Palau-saverdera anuncia un augment de la taxa de recollida de deixalles


Vídeo relacionat

Càmpings gironins i Govern treballen per fer compatible el turisme amb la conservació de la natura


L'Associació de Càmpings de Girona (ACG) i el Govern de la Generalitat han acordat crear una comissió de treball per abordar les necessitats del sector i proposar millores per fer compatibles les activitats dels càmpings amb la conservació de la natura.

Vídeo relacionat

La costa de la Catalunya Nord rebrà una alerta de tsunami simulada


L'Estat francès posa a prova el sistema FR-Alert, que podria arribar a sonar en telèfons de l’Alt Empordà, alertant els residents de la possibilitat d'un tsunami generat per un terratrèmol a la Mediterrània occidental.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR