Anunci Demòcrates

ROSES

Tasques de manteniment de la senyalització vial a diferents punts del municipi


Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de reforç de pintat de la senyalització vial a diferents punts del municipi, els quals han estat iniciats a la urbanització de Santa Margarida. Aquestes tasques es realitzen en moments de baixa afluència turística i menor presència de vehicles, amb l’objectiu d’incidir el mínim en el trànsit rodat. En els propers dies es realitzaran també tasques de pintats a Canyelles i a altres punts de Roses, en aquests casos a càrrec també de l’empresa Euroseñal.

Vídeo relacionat

Roses, pionera a posar el Big Data al servei del sector turístic


La Regidora de Turisme de Roses Montse Mindan ha estat l’encarregada aquest mati, a la Jornada de Turisme que s’ha celebrat al Teatre Municipal de presentar la memòria de l’Àrea de Turisme de Roses d’aquest 2022. També ha aprofitat per presentar el nou anunci sobre el suquet de peix que ha elaborat l’àrea de turisme Sara Lladó cap de l’àrea ha presentat els principals projectes en els quals treballen actualment, que estan finançats pels fonts Next Genaration, per a la millora de la competitivitat del sector turístic, basats en la sostenibilitat, l’especialització i la digitalització Una part important de la sessió s’ha destinat a explicar el projecte Roses Lab, amb el qual Roses es posa al capdavant d’Europa en l’ús de les noves tecnologies per a la captació de dades i el seu procesament intel·ligent, i que posarà al servei de tot el sector per facilitar la presa de decisions i fer-les més eficients Marta Rodríguez, directora del projecte, ha explicat que aquest "representa un canvi conceptual molt important, un centre d’innovació turística, però també social i sostenible que ha de donar el coneixement per millorar la presa de decisions i on les TIC tenen una importància cabdal, ja que aportaran dades reals i immediates en constant actualització" Marc Grijalvo, representant de BIM Consultors, ha dit Roses Lab suposa tota una revolució en l’obtenció i ús de dades i Roses es converteix amb aquest projecte d’intel·ligència turística, en la població pionera de tot el sud d’Europa en l’ús del Big Data aplicat al turisme..

Vídeo relacionat

La Piscina de Roses obté el màxim reconeixement 3 estrelles


La Piscina Municipal de Roses és un dels 9 equipaments catalans que han rebut el Segell de Qualitat en la modalitat d’instal·lació esportiva des que aquest es va posar en marxa el juny de 2021, D’aquesta manera, es converteix en el primer equipament de les comarques gironines en obtenir la distinció. La certificació acredita tant la qualitat dels serveis que es presten en l’actualitat, com la voluntat d’obtenir una millora constant per oferir un servei valuós a la ciutadania. En la valoració s’han tingut en compte aspectes entorn a l’orientació i relació amb les persones usuàries de l’equipament; els objectius, transparència, comunicació i sostenibilitat en el lideratge; la gestió de processos i dades; la participació; l’orientació de l’equipament a la millora i innovacions contínues; les aliances i els beneficis per a la societat..

Vídeo relacionat

Roses aprovarà dema el projecte de reforma del carrer Madrid


Roses té previst l'aprovació demà en el ple del projecte de reforma i millora del carrer Madrid, on en un gran tram s'eixamplaran les voreres, per facilitar el pas dels veïns i persones amb mobilitat reduïda que ara per les seves dimensions no poden passar això implicarà la pèrdua d'unes 15 places d'aparcament També i juntament amb aquest projecte l'ajuntament està tramitat un altre que s'aprovarà d'aquí a un mes, però prèviament es convocarà als veïns a una trobada per parlar de l'arranjament de la plaça Pep Ventura que es troba just al final del carrer Madrid. Les obres de reforma del carrer Madrid tenen un pressupost previst de 633.000 euros, i està previst quedin enllestides en uns sis mesos.

Vídeo relacionat

GTR presenta el cotxe que participarà al Marroc Challenge


Aquest dissabte s’ha presentat a Roses el cotxe amb el que l’equip de pilots GTR participarà a l’edició d’hivern del Marroc Challenge. Una aventura que els farà recórrer gran part del Marroc en una competició solidària on, a més de competir faran entrega de 180 pilotes pels més menuts..

Vídeo relacionat

Roses va acollir la 6ena edició dels premis DOP catalanes d’Oli


La Sala de la SUF va acollir anit la 6ena edició dels premis DOP catalanes d’Oli, que estan impulsats per les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya de Les Garrigues, de Siurana, de Terra Alta, del Baix Ebre-Montsià i de l’Empordà, premis que distingeixen a professionals, investigadors, xefs i entitats que destaquen en la tasca de divulgació de la cultura de l’oli d’oliva. En concret, els reconeixements de l’edició d’enguany contemplen tres categories: al cuiner i gastrònom, a la investigació i a la comunicació i difusió, els guardonats en aquesta 6ena. edició varen ser supermercats Caprabo, premis a la comunicació i difusió, les doctores Elisa Llurba, Ana Ma Polo i Mónica Cruz, a la investigació i el xef Joan Roca, del Celler de Can Roca al cuiner i gastrònom. Carmel Mòdol, Secretari d’Alimentació Joan Plana, alcalde Roses i els presidents de les DOP Oli de les 5 Denominacions d’Origen Protegides varen ser els encarregats del lliurament del premis, que tenen com a objectiu contribuir a la difusió de la cultura de l’oli i, per això, distingeixen professionals, investigadors i institucions que destaquen en aquest àmbit. El xef Joan Roca va rebre el Premi en reconeixement a la seva tasca en la difusió i utilització dels olis d’oliva verge extra i la seva contribució en el món de la cuina i la gastronomia. Joan Plana va dir que Roses se sentia molt satisfeta per haver estat escollida per la celebració d’aquest lliurament dels premis, i que per a Rose es un orgull ja que es terra d’oliveres. En finalitzar l’acte de lliurament de guardons, conduït per en Pep Nogué, gastrònom i director del Culinary Institute of Barcelona, es va dura terme l’espectacle musical “Dones de Sal” amb Neus Mar, i a continuació, els assistents poder degustar diferents tastos elaborats amb productes amb denominació d’origen protegida (DOP).

Vídeo relacionat

L’Ajuntament de Roses crea el Premi Àmfora per reconèixer professionals i empreses


Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica, i Montse Mindan regidora de Turisme de Roses ens expliquen que ha portat a l’ajuntament a crear aquesta nova distinció i quin dia es celebrarà la primera gala. Amb aquest premi el consistori vol complementar la distinció de la Dracma de Plata que s’atorga anualment coincidint amb la Festa Major de la població i que reconeix persones o entitats per les seves aportacions al municipi en els àmbits social, cultural, esportiu o assistencial.

Vídeo relacionat

Roses rebrà l’any 2023 amb campanades pirotècniques i un gran castell de


L’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, han presentat aquest matí la programació que l’Ajuntament oferirà la nit del proper 31 de desembre. La celebració amb un espectacle pirotècnic de les 12 campanades, juntament amb una festa amb actuacions musicals per a tots els públics a la plaça Frederic Rahola, donaran la benvinguda al nou any 2023. Amb aquesta proposta l’Ajuntament culmina l’aposta engegada fa uns anys per donar més continguts, dinamisme i ànima a les activitats nadalenques que se celebren a Roses. Enguany, les novetats més importants es produiran la nit de cap d’any, que era la celebració que quedava pendent per reforçar, amb una proposta de qualitat pensada per a tots els públics. Joan Plana en nom de l’ajuntament fa una crida a tothom a participar en aquesta celebració i menjar els 12 raïms tradicionals des del passeig Marítim, per continuar després del castell de focs, gaudint de l’animació a la plaça Frederic Rahola, amb una gran festa que durarà fins a la matinada.

Vídeo relacionat

3 hectàrees de poma gala malmeses per la tempesta de la setmana passada


Enguany, l’arbre lluminós de 10 metres d’alçada instal·lat les edicions passades a la plaça Catalunya i que aquest any s’ha instal·lat a la rambla Riera Ginjolers. Va ser el protagonista de la festa que va organitzar l’ajuntament per dur a terme l’encesa dels llums de Nadal, l’acte va iniciar-se amb una xocolatada popular. Cap a dos quarts de 8 els més petits del municipi varen ser convidats per l’alcalde a ser ells, el que premessin el polsador que va activar l’arbre nadalenc de la rambla i tot seguit totes les llums de Nadal del municipi A continuació, va continuar la festa amb l’actuació musical càrrec de Cardona de Amores, que va cantar algunes Nadales.

Vídeo relacionat

3 Milions d’Euros en ajuts a les vedes pesqueres


El Departament d'Acció Climàtica ha aprovat més de 3 M€ en ajuts a les vedes pesqueres de les embarcacions d'arrossegament. Aquests ajuts estan destinats a compensar els impactes socioeconòmics de la reducció de dies de pesca. Estan cofinançats al 50% pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Catalunya és la primera comunitat autònoma del Mediterrani que aplica les noves ajudes del Ministeri a la flota..

Vídeo relacionat

El PSC de Roses esta fent cafès amb veïns i associacions


El Grup Socialista va iniciar fa temps una curiosa forma de trobar-se amb els veïns de Roses i associacions del municipi, primer varen anomenat fes un cafè amb Josep Maria, i ara ja coneix al candidat, trobades per fer un cafè, parlar de Roses a l’hora que presenten les seves propostes als diferents veïns, també serveixen per copsar les inquietuds i allò que també preocupa als veïns, De moment ja se’n han fet unes quantes i es continuaran realitzant fins a la campanya electoral, trobades que seran molt positives que acabar d’enllestir el programa electoral .

Vídeo relacionat

Dijous a les 7 de la tarda escesa de les llums de Nadal a Roses


El proper dijous, 24 de novembre, tindrà lloc a la rambla Riera Ginjolers, a l’encreuament amb el carrer Pi i Sunyer, l’encesa de l’arbre tridimensional de gran format que inaugurarà l’enllumenat de Nadal d’aquest 2022. L’acte tindrà lloc a les 19 h i comptarà amb xocolatada i actuació musical. La il·luminació de Nadal a Roses compta amb 300 figures i milers de metres de fil lluminós repartits per la població, tots ells de baix consum. Enguany, l’arbre lluminós de 10 metres d’alçada instal·lat les edicions passades a la plaça Catalunya canvia d’ubicació i s’instal·larà a la rambla Riera Ginjolers. En el seu lloc, la plaça Catalunya comptarà amb una gran bola 3D de 5 metres de diàmetre per 5 d’alçada. Totes dues figures ofereixen una animació cromàtica de llums LED i els vianants poden a més transitar pel seu interior. Dijous, a les 19 h, l’acte d’inauguració dels llums de nadal s’iniciarà amb una xocolatada popular. A les 19.30 h s’activarà el polsador que donarà llum a l’arbre nadalenc de la rambla i, a continuació, tindrà lloc una actuació musical a càrrec de Cardona de Amores.

Vídeo relacionat

Els empresaris de Roses regalen 3 000€ en compres per Nadal


La campanya, que es va iniciar ahir s’allargarà fins el 19 de desembre, enguany porta per lema: “Compra a prop, d’aquí....a Roses” . L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, que agrupa unes 200 empreses del municipi, ha escollit un missatge clar i directe per tal de posar en valor el comerç de proximitat i de reivindicar unes compres nadalenques més sostenibles. Durant la campanya els comerciants i restauradors adherits a l’Associació regalaran als seus clients una butlleta per cada compra realitzada amb la qual podran participar en el sorteig dels 3.000 euros que es durà a terme el 22 de desembre. Els clients hauran d’omplir la butlleta amb les seves dades i dipositar-la en l‘urna que hi haurà als establiments participants. En total es repartiran 20.000 butlletes. El guanyador tindrà dos dies per gastar-se els diners en els establiments adherits a l’entitat. .

Vídeo relacionat

Joan Fernández Torna a fer ciclisme Solidari a favor del càncer


El pròxim 3 de desembre el veí de Roses Juan Manuel Fernández, posarà en marxa un nou projecte per recaptar diners a favor de la Fundació de Roses contra el càncer, com ja ha fet en moltes altres edicions, en les que va viatjar en bicicleta des de Roses fins a arribar a Sevilla, Santiago de Compostela, Huelva i Fàtima, en cada una de les quatre edicions, aquest any muntarà la seva bicicleta estàtica a la plaça de Catalunya de Roses per igualment recaptar diners per la Fundació. La seva intenció és aguantar si pot 24 hores pedalejant a favor del càncer, perquè la gent s'acoti a la parada de la Fundació i faci la seva donació. Els empresaris i els veïns de Roses podran col·laborar acostant-e a la plaça de Catalunya, i comprant temps de pedaleig, i no kilòmetres com en les quatre primeres edicions, la intenció és arribar a recaptar el 6000 € com ja havia fet en alguna de les edicions anteriors..

Vídeo relacionat

4.500€ solidaris pels nens i nenes de Guinea Conakry


L’Associació d’Amics de Guinea Conakry han aconseguit recaptar 4.500€ que s’hi destinaran a donar esmorzar als nens i nenes que viuen a La Cité de la Solidarité. D’aquests diners 2.000 es van aconseguir durant la Fira de la Cervesa de Roses i la resta, els altres 2.500€, en el Festival solidari que han celebrat aquest diumenge al Teatre de Roses..

Vídeo relacionat

Joan Jorquera, bronze als mundials de Taekwondo


El rosinc Joan Jorquera ha aconseguit la medalla de bronze en 63 quilos al Mundial de Taekwondo que s’ha disputat aquest cap de setmana a la ciutat de Guadalajara, a Mèxic. Després d’una lesió muscular a la cama ha aconseguit una tercera posició quan els metges creien que no podria arribar al seu 50%..

Vídeo relacionat

Teatre, Ni rastre de qui vam ser, amb Fel Faixedas i Carles Xuriguera


Dissabte 19 de novembre, a l’horari habitual les 20.15 h, el Teatre Municipal de Roses, presentarà l’obra del tàndem format per Fel Faixedas i Carles Xuriguera, exmembres de la companyia Teatre de Guerrilla, que tornen a pujar als escenaris per recuperar la seva essència, en aquest cas amb l’obra Ni rastre de qui vam ser. Les entrades que en aquest ocasió costaran 15 €, es poden adquirir com ha assenyalat el regidor a rosescultura.cat i a les taquilles del teatre els dijous i divendres de 12 a dues del migdia la durada de l’obra serà de 70 minuts. .

Vídeo relacionat

Els Caps ja compten amb la figura del dietista nutricionista


El CAP de Roses, disposa des de fa unes setmanes del nou servei de dietista nutricionista, que esta impulsat pel departament de Salut de la Generalitat, en els centres d’Atenció Primària un nou servei al que i segons el protocol es te que accedir essent derivat per un altre professional com seria el metge de capçalera.

Vídeo relacionat

A la venda les entrades pel concert Solidari de la Fundació Roses contra el càncer


Avui divendres s’ha obert el termini per adquirir les entrades per al XIX Concert Solidari de la Fundació Roses contra el càncer, que organitzen cada any per recaptar diners per un projecte concret, aquest any els diners es destinaran a l’Avaluació dels marcadors moleculars en la predicció preoperatòria del grup pronòstic en càncer d’endometri radiològicament inicial de Laura Cárdenas Puiggrós. El concert que tindrà lloc el diumenge 27 de novembre, es la Gala de tenors, amb Carles Cosías, Albert Deprius, Beñat Egiarte i Josep Fadó, amb el cor Harmonia i el pianista Josep Buforn, un concert que ja es va fer l’any passat i que va agradar molt, per això ho tornen a programar-ho, amb alguns petits canvis per millorar-ho en cara més. .

Vídeo relacionat

Dos canvis importants en el muntatge dels elements de les llums de Nadal


Com es fa cada any ROSERSA ja fa setmanes que treballa en la instal·lació de la il·luminació de Nadal enguany es muntaran més de 300 figures i milers de metres de fil lluminós, tots ells de baix consum. A més i per quant any consecutiu, es muntarà l’avet de grans dimensions i de més de 10 metres d’alçada i coronat amb una estrella d’1,5 metres, que amb els seus panells lluminosos oferirà diferents animacions cromàtiques. però a diferencia dels tres anys anteriors aquest no es muntarà a la plaça de Catalunya, s’ha muntat al passeig de la Riera Ginjolers, i la bola que l’any passat per primer cop es va muntar en aquest emplaçament aquest any es muntarà a la plaça de Catalunya En total, aquest Nadal s’il·luminaran 29 carrers de la vila, 9 rotondes, els accessos a les urbanitzacions del municipi i els edificis de l’església, ajuntament, mercat municipal, teatre, policia local i biblioteca. Les llums s’encendran el darrer cap de setmana d’aquest mes de novembre i posaran llum al Nadal rosinc fins al 7 de gener.

Vídeo relacionat

L’Ajuntament de Roses remodela el SAC per millorar l’atenció a la ciutadania


Modernitzar i optimitzar l’atenció que l’Ajuntament ofereix a la ciutadania, és l’objectiu perseguit amb el conjunt de serveis impulsats en els darrers temps pel SAC. La cita prèvia per evitar cues i esperes, la posada en marxa d’un servei telefònic per a l’assessorament de tràmits electrònics, el sistema de pagament online, o la simplificació dels tràmits més sol·licitats,... són algunes de les millores incorporades. Amb la redistribució dels mòduls d’atenció que donarà més amplitud a les dependències i les farà més accessibles i confortables, s’aconseguirà donar un millor servei a la Ciutadania També s’ha aprofitat la remodelació per pintar de nou tot l’espai, que a partir d’ara passarà a anomenar-se Servei d’Atenció a la Ciutadania

Vídeo relacionat

Cicle de jornades per debatre els reptes del turisme


L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà impulsa un cicle de jornades per debatre sobre els reptes del turisme en un context de canvi climàtic i tenint en compte la canviant situació econòmica mundial. Les jornades, que comptaran amb destacats ponents, tindran com a eixos centrals la desestacionalització de la temporada, la digitalització del sector i la sostenibilitat. La primera jornada se celebrarà el 21 de novembre, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, amb el títol “Encarem el futur, la desestacionalització és possible”. La inauguració anirà a càrrec de l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra; i del president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antonio Escudero.

Vídeo relacionat

Xerrada El Bon ús dels medicaments Vols que en parlem


El Bon ús dels medicaments. Vols que en parlem? Serà la xerrada que l’àrea de sanitat de Roses ha organitzat per aquest proper dijous a dos quarts de 5 al Teatre Municipal, que anirà a càrrec de la farmacèutica local Marta Bosch. Aquesta xerrada forma part del programa d’educació sanitària a la gent gran, que compte amb el suport del departament de Salut de la Generalitat, Cat Salut i el Consell de col·legis farmacèutics de Catalunya.

Vídeo relacionat

;
Aquest matí un grup de veïns de Roses, la majoria jubilats, han començat a recollir les olives de de les oliveres que hi ha a l’interior del recinte emmurallat de Roses, per fer oli que després cediran a la Fundació Roses contra el càncer, perquè aquesta, reculli donatius per continuar amb la seva tasca d’ajuda als malats oncològics. L’Ajuntament de Roses tant punt va rebre la proposta d’aquest grup de veïns de Roses que volien fer aquesta recollida de les olives, per una acció solidaria, els hi va dir que endavant, ja que sempre es bo accions com aquestes que a part de la solidaritat també ajuden a promocionar el patrimoni local. La fundació posarà a disposició dels veïns de Roses l’oli solidari de la Ciutadella, a les seves dependències al Carrer Espronceda 44, perquè qui vulgui pugui aconseguir-ho fent un petit donatiu.

Veda biològica de la pesca d’encerclament a la Costa Brava


Aquest dimecres va començar la veda biològica a la Costa Brava per la pesca d’encerclament. Per primera vegada aquesta aturada durarà dos mesos. D’aquesta manera, les setze embarcacions que hi ha repartides entre els ports de Roses i Blanes hauran d’estar amarrades fins el 10 de gener..

Vídeo relacionat

El canvi climàtic afectarà a la nostra gastronomia


El canvi climàtic també afectarà a la nostra gastronomia. El Mediterrani s’escalfa i les poblacions d’alguns peixos estan variant. Alguns en retrocés degut a la calor i d’altres, més típics de les costes africanes, estan augmentant la seva població. La Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses ha treballat en l’elaboració d’un receptari on diversos cuiners i cuineres de la Costa Brava han elaborat receptes amb espècies termòfiles per donar-les a conèixer i, d’aquesta manera, repercutir en el preu de sortida a les llotges beneficiant el sector pesquer..

Vídeo relacionat

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR