Anunci Demòcrates

ROSES

Amazon obrirà el centre logístic a l'Alt Empordà el proper abril


Amazon obrirà el centre logístic del Far d’Empordà el proper abril. Així ho ha anunciat avui als mitjans de comunicació, afegint que donarà feina a 1.400 persones. Aquest nou centre logístic, situat al complex del LOGIS Empordà, es va començar a construir a mitjans del 2021 i té una superfície edificada de més de 50.000 metres quadrats.

Vídeo relacionat

Cinc intoxicats, tres d'ells menors, per una barbacoa encesa dins una casa a Roses


Cinc intoxicats, tres d'ells menors, per intoxicar-se de monòxid de carboni per una barbacoa encesa dins d'una casa a Roses. Els fets van passar als voltants de les quatre de la matinada d'aquest dimecres. Segons expliquen els mateixos habitants de la casa, després d'haver cuinat en una barbacoa, van decidir-la entrar a l'habitatge amb l'objectiu d'escalfar l'interior. Això els va provocar marejos i un intens mal de cap, fruit de la intoxicació per monòxid de carboni, fet que va provocar que alertessin als equips d'emergència..

Vídeo relacionat

Presentació de la festa Malanka organitzada pel col·lectiu d’Ucraïnesos de Roses


El col·lectiu d’Ucraïnesos que actualment viuen a Roses i que supera les 350 persones, han organitzat pel proper dissabte una festa tradicional del seu país anomenada Malanka i que la volen compartir amb els rosincs que tant bé els han acollit després que esclates la guerra amb Rússia, en la jornada que s’iniciarà a les de la tarda el proper dissabte es podrà gaudir de la música en viu i dels plats autòctons d’Ucraïna com expliquen un parell de dones Ucraïneses que fa temps viu en a Roses L’alcalde de Roses, va manifestar que tant punt es varen assabentar que volien fer aquesta festa, varen tenir tot el suport de l’ajuntament, ja que a Roses el col·lectiu d’Ucraïnesos sempre ha estat al voltant de les 100 persones i en aquest moments hi ha vivint a Roses mes de 350 persones, que mereixen tot el nostre suport.

Vídeo relacionat

Nova programació de cursos de formació per a l‘hivern primavera 2023


L'Ajuntament de Roses a través de l'Àrea de Promoció Econòmica, torna a impulsar una nova programació de cursos de formació per aquest hivern i primavera. Com es porta fent des de fa anys, l'Àrea de Promoció Econòmica proposa diversos cursos i tallers que poden ser d'interès per la ciutadania. L'oferta formativa compta amb cursos de Francès A1, Francès A2, anglès A2 i Alemany A2; Alfabetització digital; processador de textos nivell 1 i nivell 2; full de càlcul nivell 1, iniciació a internet, cerca de feina per internet, gestions quotidianes a Internet; manipulador d'aliments i curs d'al·lèrgens. Així com tallers de comerç. Les inscripcions es poden fer del 9 al 31 de gener. Les persones interessades podran fer la inscripció de manera presencial al Servei d'Atenció al Ciutadà (plaça de Catalunya, 12), demanant cita al 972 25 24 00 o via web citaprevia.roses.cat; i també de forma telemàtica a inscripcions.roses.cat. Enguany, com s'ha fet en darreres ocasions, les persones desocupades i inscrites com a demandants d'ocupació a l'Oficina de Treball de la Generalitat podran optar a la tarifa reduïda. Els joves inscrits a Garantia Juvenil tindran una bonificació del 100% de la quota d'inscripció als cursos. Aquesta formació es complementa amb els cursos de català que des de fa anys ofereix el Consorci de Normalització Lingüística a través de l'Oficina de Català de Roses. Són cursos gratuïts en els nivells inicials i bàsics, i compten amb reduccions importants en la resta de nivells, excepte en el nivell superior.

Vídeo relacionat

Recepció de benvinguda als nadons de Roses 2022


De mica en mica es va anar omplint el teatre Municipal de Roses aquest diumenge al matí. De pares, mares i familiars de tants nens i nenes d'entre zero i un any d'edat, que han nascut al llarg de l'any 2022 i que van acostar-se al teatre per participar en la benvinguda als nadons de Roses. L'acte ha estat organitzat per l'Ajuntament de Roses on, pares i mares, han pogut conèixer també tres entitats rosinques dedicades als menuts. Com Optimist que organitza teatre per a la mainada cada primer diumenge de mes, l'associació Marones que organitzen tallers i xerrades per a les mares, i la Biblioteca que al llarg de l'any organitza moltíssimes activitats per als més petits. L'acte ha clos amb l'entrega d'un petit obsequi per a les famílies assistents, que varen anar pujant a l'escenari una per una. Per acabar s'ha realitzat una fotografia grupal per recordar aquesta recepció de benvinguda institucional cap als més petits de la vila.

Vídeo relacionat

La Unitat Mòbil de la ITV es desplaça a Roses el proper 30 de gener


La Unitat Mòbil de l’ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles),es desplaçarà a l’esplanada del
Pavelló Esportiu de Roses el proper 30 de gener, en horari de 9 a 13 h, per efectuar les
revisions a vehicles agrícoles (tractors i remolcs) i ciclomotors de 49 cm3. Les reserves
s'han de fer al telèfon 972 49 29 12, o bé a la pàgina web www.citaprevia.cat.

La revisió ITV és obligatòria per als vehicles agrícoles (tractors i remolcs) d’acord a la
següent freqüència:
Fins a 8 anys: Exempt
De 8 a 16 anys: Biennal
De més de 16 anys: Anual

Per als ciclomotors de 49 cm3:
Fins a 3 anys: Exempt
De més de 3 anys: Biennal

Donació de sang a Roses Dissabte, 14 de gener de 2023


Es pot reservar hora al següent enllaç:

https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//10302/roses/14-01-2023/

La reserva d’hora no és obligatòria, però demanem en la mesura del possible fer la reserva per poder controlar en tot moment l’aforament del local. L’hora reservada és orientativa i acceptarem donants sense reserva sempre i quan l’aforament del local ens ho permeti tal i com ens marquen els protocols de Salut.

Vídeo relacionat

3 hectàrees de poma gala malmeses per la tempesta de la setmana passada


Roses i Castelló d’Empúries van ser dos dels municipis més afectats per la tempesta de la setmana passada. En poc més de 20 minuts van caure 30 litres i en algunes zones molt localitzades també va pedregar. Aquest és el cas d’aquesta finca de 3 hectàrees de Castelló d’Empúries on feia pocs dies havia començat la campanya de la poma gala. Els efectes de la pedra han malmès tota la collita i ara els propietaris estan a l’espera del peritatge per avaluar els danys. Aquesta varietat ja es dona per perduda en un any en que s’esperava una collita excel.lent. Ara tocarà esperar a principis de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Moltíssims nens s'acosten al campament reial de Roses


Aquesta tarda s'ha obert als nens i nenes de Roses El campament del carter reial i de la Miftal, la guardiana de les claus de totes les cases del món, a les 4 han començat a arribar els nens i nenes que seguien un recorregut marcat pels patges, el primer que feien els nens era donar les claus que ells havien retallat a la Miftal, per a continuació lliurar les seves cartes, a la bústia del carter reial qui a canvi els obsequiava amb una bosseta de caramels. La rebuda als nens i nenes per recollir les seves cartes s'ha allargat fins a les vuit del vespre.

Vídeo relacionat

El campament del carter reial i de la Miftal a la plaça General Prim


El campament del carter reial i de la Miftal, tindrà lloc demà 4 de gener de 2023, de les 4 de la tarda a les 8 de l vespre, a la plaça del General Prim. La bústia del carter reial i l’arbre de les claus de la Miftal estaran ubicats al campament del carter reial i la Miftal, per tal que tots els nens i nenes de la població puguin deixar les seves cartes i les claus màgiques retallades.

Vídeo relacionat

Campanya de Nadal, compres de la guanyadora del 3000€


"Compra a prop, d'aquí... a Roses", és el lema de la campanya de Nadal que l'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus va iniciar del 22 de novembre fins al 21 de desembre. L'entitat, que agrupa unes 200 empreses, va escollir una manera clara i directa de dirigir-se als seus clients per incentivar-los a realitzar les seves compres en els establiments del municipi adherits a l'Associació i per promocionar el comerç local. Durant la campanya els comerciants i restauradors regalaven, per cada compra superior a 10 €, una butlleta per participar en el sorteig dels 3.000 euros que es va dur a terme el 22 de desembre. El client havia d'omplir la butlleta amb les seves dades i dipositar-la en l'urna que hi havia als establiments participants. En total es van repartir 6.000 butlletes. La guanyadora d'aquest premi ha estat La Romi Baqué, veïna de Vic, que estiueja i passa molts caps de setmana a Roses, La Romi Baqué ha començat avui a gastar-se els 3.000 euros. Ha escollit d'entre les 200 empreses que formen part de l'entitat 17 establiments on bescanviar el premi. Les seves preferències han estat ben repartides dins els sectors de l'alimentació, la restauració, el comerç, la salut i l'oci. Romi Baqué la guanyadora dels 3000 € de l'associació de comerciants de Roses-Cap de Creus, ens explica que al principi pensava que era una broma, però un cop es va assabentar que era veritat es va sentir molt satisfeta, ja que 3000 per gastar en compres és una cosa que li agrada i molt i més si és comprar a Roses on ve molt sovint. Tot seguit ens ha explicat que es pensa gastar els 3000@ del premi Aquest matí ha estat passejant amb els representants de l'associació per conèixer alguns dels comerços associats, ja ella habitualment visita sempre els establiments del carrer Major.

Vídeo relacionat

Roses celebrarà el Saló de Tecnologia i Manga amb LAN Party


Roses acollirà entre el 27 i el 29 de gener el Saló de Tecnologia i Manga, amb un ampli programa d'activitats relacionades amb la cultura tecnològica i el món del Manga i de l'Anime, l'esdeveniment, ha estat organitzat per l'Associació Roses Tecnològic i l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses, on els assistents podran participar en diferents tornejos amb els seus equips informàtics. Cal portar una pantalla per persona amb la consola o el PC i una regleta d'endolls, i l'organització facilita taula, cadira i connexió LAN i elèctrica. Verònica Medina, regidora de Joventut de l'Ajuntament, assenyala quin ha estat l'origen i objectiu d'aquesta nova iniciativa a Roses. Per participar a la LAN Party i als diferents tornejos, cal inscriure's prèviament a través de www.rosestecnologic.com, espai web que oferirà també els horaris de les diferents activitats i esdeveniments.

Vídeo relacionat

Les campanades pirotècniques tot un èxit


Roses va donar la benvinguda l'any 2023, amb uns actes molt especials que es van celebrar per primer cop a la seva història, les campanades pirotècniques i un espectacular castell de focs d'artifici, que varen aplegar un munt de gent, el que va deixar ben palès que la gent vol prendre els raïms en grans concentracions com es fa a les grans ciutats. Milers i milers de persones es varen aplegar la nit de Cap d'Any als espigons de la riera Ginjolers i els voltants per gaudir de la novetat, que l'ajuntament havia preparat per a aquest any, les campanades pirotècniques i el castell de focs, iniciativa que va venir motivada per la suspensió del castell de focs de Sant Joan, i que pel resultat, tot fa pensar que la gent esperava una iniciativa per sortir al carrer i concentrar-se per acomiadar l'any com es fa en moltes de les grans ciutats, moments que aprofiten les televisions per retransmetre-les i que són molt seguides. La moltíssima gent que es va aplegar al voltant dels espigons, mostraven la seva satisfacció per la iniciativa, i per l'ocasió varen ser molts els que es varen portar el raïm i fins i to el cava. En acabar les campanades pirotècniques va seguir un espectacular castell de focs d'artifici que es va allargar més de 15 minuts. Joan Plana va destacar l'ovació de la gent en finalitzar el castell de focs d'artifici, afegint que aquesta reacció de la gent demostra que hi havia ganes de potenciar una festa com el Cap d'Any. I tot seguit tothom es va desplaçar cap a la plaça Frederic Rahola on va continuar la festa, Cobert de més de 1000 m2 que va quedar petit per encabir a tota la gent que volia entrar, ja que va haver-hi moments que hi havia més gent a fora ballant i fent cua per poder-hi accedir que a dins. Els primers a actuar a l'envelat varen ser la Banda Neon, un grup de versions que van oferir una actuació amb els millors temes mítics dels anys 80. La festa va continuar amb l'Adrià Giner DJ. Quan finalment la plaça es va omplir arribant al topall del seu aforament, es va haver de fer control d'aforament i no deixaven entrar gent fins que no sortissin uns quants i així va continuar tota la matinada, fins a les sis, que es va començar a servir per a la molta gent que va aguantar xocolata amb melindros. El sector de l'hostaleria i comerciants de Roses feia temps demanaven que es fes quelcom d'especial per Cap d'Any, amb una doble intenció portar gent cap a Roses i evitar que la gent del poble agafes el cotxe aquesta nit.

Vídeo relacionat

L'Àrea de joventut clou les activitats de Nadal amb una festa al carrer


Amb la festa Jove que es va celebrar als espigons de la riera ginjolers, on es troba el Zigurat, varen cloure els actes que el CAR jove havia organitzat aquest Nadal per als joves. Els actes es varen iniciar el dia 27 amb la quina jove que es celebrava per segona vegada i que va aplegar prop de 40 joves, el dimecres es va dur a terme una sessió de cinema de Nadal amb crispetes, el dijous el Survival Zombie i divendres com dèiem va organitzar-se la festa als espigons amb xocolatada amb melindros, animació a càrrec del discjòquei G_Sensation una jornada de grafit que va anar a carrer del dinamitzador juvenil Jordi Abadal i que va cloure amb l'enlairada de fanals voladors.

Vídeo relacionat

Roses rebrà el 2023 amb les campanades pirotècniques


Roses ha preparat uns actes molt especials per donar la benvinguda a l’any 2023, la nit s’iniciarà en el moment d’entrada al nou any, a les 12 de la nit en punt, amb el llançament de 12 petards pirotècnics que marcaran cadascuna de les campanades, i que seran retransmeses en directe per RAC 1 i RAC 105. El darrer petard donarà pas a un Castell de Focs Artificials. Tot seguit, la festa continuarà a la plaça Frederic Rahola amb les actuacions de Banda Neón i el dj Adrià Giner i alguna novetat que ens comenta el regidor de cultura. L’Ajuntament fa una crida a tothom a participar en aquesta celebració i menjar els 12 raïms tradicionals des del passeig Marítim, per continuar després gaudint del castell de focs i de l’animació a la plaça Frederic Rahola

Vídeo relacionat

Els amics de Guinea Conakry preparen un espectacle familiar pel dia 7 de gener


L’associació d’amics de Guinea Conakry de Roses ha preparat pel proer 7 de gener un espectacle familiar, que organitzen anualment amb la col·laboració del Jove B allet de Catalunya, el festival, Pina i el seu Nadal normal, es realitza per recaptar diners, per ajudar els mes de 300 nens i nenes de la Cité de la solidarité a GUINEA CONAKRY El festival es dura a terme al Teatre Municipal de Roses el dissabte 7 de gener a les 7 de la tarda, la venta anticipada d'entrades, serà dijous i divendres de 12 a 14 h a les taquilles del teatre o a la web www.rosescultura.cat

Vídeo relacionat

Promoció econòmica de Roses registra un record d’ofertes de feina


El Servei d’Ofertes de Treball té per missió apropar i concentrar en un únic punt informatiu les ofertes de feina de Roses i de municipis propers, amb l’objectiu d’augmentar l’ocupació de la població rosinca i facilitar la selecció de persones candidates per part de les empreses del territori. l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses ha assolit abans de finalitzar l’any 2022 la quantitat de 300 ofertes de treball publicades, xifra rècord des de la creació del servei Per fer ús d’aquest servei per primer cop, només cal que les empreses interessades omplin el formulari alta d'empresa i per presentar ofertes de treball, el corresponent formulari d’oferta de feina. Ambdós documents han de ser lliurats o a través del correu electrònic ocupacio@roses.cat o presencialment a l’oficina de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses situada al carrer de Madrid.

Prop de 40 joves assisteixen a la quina de Nadal Organitzada pel CAR


la primera de les activitats que l’Àrea de Joventut de Roses ha organitzat dins el programa d’activitats destinat al públic jove per aquest Nadal, va registrar una magnifica assistència de joves, ja que prop de 40 son els que es varen acostar fins al CAR jove per participar en la Quina, activitats que s’allargaran els dies 28, 29 i 30 de desembre, amb una sessió de Cinema de Nadal amb crispetes, dijous estarà destinat al joc de rol en viu ‘Survival Zombie’. I clouran el dia 30 amb una activitat al carrer, concretament al passeig Marítim a l’alçada de la rambla Ginjolers, consistent en una xocolatada.

Vídeo relacionat

El parc infantil de Nadal romandrà obert fins al 4 de gener


El passat 22 de desembre va obrir les seves portes el Saló Infantil de Nadal, que esta dirigit a nens i nenes nascuts entre les anys 2010 a 2019 Entre la oferta d’aquest any van destacar els inflables, la ludoteca, els llits elàstics, els concursos esportius, els jocs de manualitats, el circuit d’aventures i com en les anteriors edicions el rocòdrom que atreu molt a la mainada. una altre punt que ja des de fa uns anys valorent molt els pares es que s’han diferenciat mes les activitats organitzades segons les edats dels nens, i també s’està estudiant una petició feta pels pares, de crear un espai on puguin esperar a la mainada. El parc infantil que es va obrir el passat dia 22 encara obrirà les portes els dies 28, 29, 30 i 31 de desembre i 2, 3 i 4 de gener de les 4 a les 7 de la tarda, el preu de la entrada es de 3,5 €

Vídeo relacionat

15,6M€ al desenvolupament local de les comunitats pesqueres


El Departament d'Acció Climàtica destinarà 15,6 M€ al desenvolupament local participatiu de les comunitats pesqueres. S’ha doblat el pressupost actual amb l’objectiu de implementar els projectes dels Grups d’Acció Local Pesquers a la totalitat del litoral pesquer català, per a la qual cosa s’ha reservat el 21% del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura per a aquesta línia d’ajuts.

Vídeo relacionat

Nou palets d’ajuda ja van camí a Ucraïna


Nou palets d’ajuda de Roses ja van camí a Ucraïna. Un camió de gran tonatge va arribar de Madrid al Port de Roses on va carregar ajuda que, empreses i veïns del municipi, han donat per les persones que estan patint la guerra.

Vídeo relacionat

Fruites Esteve entrega 900 euros a l’Associació Tramuntanets


Fruites Esteve ha fet una donació de 900 euros a l’Associació Tramuntanets de Roses. Uns diners que va recaptar amb la venda de números per a la rifa d’una panera. La guanyadora de la panera va ser Rosa Maria Giró.

Vídeo relacionat

Ha mort un excursionista en caure per un barranc a la Cala del Lleó de Roses


Aquest cap de setmana ha mort un excursionista en precipitar-se d’uns 30 a 40 metres d’alçada a la Cala del Lleó de Roses. Un accident que va ocórrer a un quart de vuit del vespre del passat 24 de desembre.

Vídeo relacionat

L’associació d’Empresaris Roses Cap de Creus sorteja els 3000€3


Aquest matí s’ha celebrat en el local d’un dels associats el sorteig dels 3000€ de la campanya de Nadal que cada any organitza l’associació d’Empresaris Roses Cap de Creus, un parell de nens com mans innocents han estat els encarregats de remenar les butlletes i extreure la guanyadora. Romi Baqué ha estat l’afortunada que ara tindrà tot el dia 3 i 4 de gener per gastar-se els 3000€ comprant el que desitgi, en els locals associats, la guanyadora va segellar la seva butlleta en magatzems Biel’s de Roses

Vídeo relacionat

L’Ajuntament de Roses ofereix olivars i horts municipals per a l’autoconsum


L’Ajuntament de Roses posa a disposició dels veïns i veïnes del municipi vuit oliveres i quatre horts urbans de titularitat municipal per al seu conreu agrícola destinat a l’autoconsum. Els horts objecte d’aquesta convocatòria són quatre i es troben situats entre el carrer Canigó i el carrer Comapedrosa, a l’oest de la Ciutadella de Roses, i tenen una superfície de 221, 195, 246 i 513 m2 Els requisits per optar a la concessió d’ús d’aquests terrenys amb finalitats agrícoles i d’autoconsum, són ser major d’edat, estar empadronat a Roses amb una antiguitat mínima de 5 anys consecutius, no ser propietari o explotar cap altre hort i estar al corrent de pagament dels tributs municipals.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR