Anunci Demòcrates

ROSES

l Nadal envaeix la Biblioteca Municipal de Roses


Aquest cap de setmana molts actes estaven pensats per començar a escalfar motors de cares al Nadal. La Biblioteca Municipal de Roses va quedar petita pel gran nombre de nens i nenes, i també famílies, que van anar a gaudir de l’activitat ‘Contes de Nadal’. Una diada ben diferent i divertida que va finalitzar amb una representació, en miniatura, dels Pastorets.

Vídeo relacionat

Resum de la Junta de Govern de Roses del dia 15.12.2022


La regidora de l’Ajuntament de Roses, Silvia Ripoll ens ha fet el resum de la Junta de Govern municipal, que ha començat amb dos punts públics: la venda del calendaris de Roses 2023, i l’aprovació del programa d’activitats del CAR. La Junta ha tractat com sempre molts punts urbanístics amb aprovació i denegació de llicencies d’obres. S’han aprovat 16 expedients sancionadors de l’àrea de medi ambient, per la tinença d’animals perillosos, s’ha adjudicat una parada del mercat de venda no sedentària i s’ha concedit l’ocupació de via pública a un restaurant.

Vídeo relacionat

El Club La Perola dona 1000€ a la Fundació Roses contra el càncer


Els representants del Club de Pesca Esportiva de Roses La Perola, un any més i ja en van sis, varen organitzar l'open de pesca els Pernils, que sempre ho fan a benefici de la Fundació de Roses contra el càncer, i en record d'un dels seus socis, que va morir per causa d'aquesta malaltia en Diego Gil, ahir varen acostar-se a les instal·lacions de la Fundació rosinca per lliurar-li el taló dels 1000 € diners que han recaptat aquest any en l'open solidari. La presidenta de la Fundació de Roses contra el càncer va agrair moltíssim la donació perquè aquesta es una gran ajuda no per a la fundació si no que per a totes les persones de Roses a les que podran ajudar amb aquest diners.

Vídeo relacionat

Ferdy lliura 3 108€ a la Fundació Roses contra el càncer


Juan Manuel Fernández, més conegut a Roses per Ferdy, qui també es regidor d’infraestructures de Roses, ha lliurat a la Fundació Roses contra el càncer un taló de 3.108€ que ha recaptat en dues accions realitzades aquest mes de desembre, la primera i més destacada la pedalada solidaria que va muntar a la plaça de Catalunya de Roses on va estar pedalant en un bicicleta estàtica durant 12 hores, ja que aquest any i després de les lesions que va patir no estava en condicions per fer els viatges solidaris com a fet els darrers anys, en els que ha anat en bici tot sol des de Roses a Sevilla, Santiago de Compostela, Huelva o Fàtima, en aquesta acció va recaptar 2568€ desprès va organitzar un dinar a casa on va recaptar la resta Per la seva banda Núria Pàramo presidenta de la fundació va manifestar el seu agraïment, ja que accions com aquesta els ajuden molt, per poder continuar ajudant als veïns de Roses i les famílies afectades per aquesta malaltia

Vídeo relacionat

La Creu Roja lliura els diplomes dels cursos de capacitació


El Teatre Municipal de Roses va acollir l’acte del lliurament dels diplomes a les participants del projecte d’Ocupació per a Dones de Creu Roja Roses – Castelló d’Empúries, en el que enguany hi ha participat un total de 46 dones en dificultat social. Que han fet tallers de competències personals, gestió emocional, tallers d’orientació laboral, per aprendre a fer el CV, recerca de feina per internet, entrevistes de selecció, de competències digitals, o visites a empreses. Enguany s’han realitzat el curs de personal de supermercat en el que han participat 8 dones, el curs d’auxiliar de cuina mediterrània amb 6 participant i el curs d’operàries de magatzem que l’han realitzat 6 dones, a part d’un curs d’atenció sociosanitària que s’ha derivat a SERSA El president de Creu Roja Roses – Castelló Jordi Segura va ser l’encarregat de lliurar una a una, tots els diplomes de participació i de realització dels diferents cursos L’alcalde Joan Plana va agrair la feina a creu roja per a la realització d’aquest cursos que ajuden i molt als nou vinguts i d’elles va dir que tots hem d’estar molt orgullosos per la vostre valentia i la vostra entrega. Amb aquests cursos i tallers 23 dones de les 46 participants han pogut trobar feina.

Vídeo relacionat

Dos policies Locals de Roses lliuren 750 euros a l’associació Tramuntanets


Dos policies locals de Roses, en Xavi Matas i l’Ivan Gascón que des de fa anys, gestionen la loteria que compren per després repartir-la entre els companys i els funcionaris de Roses, varen decidir aquest any afegir un euro a cada dècim, per poder així fer una donació a una entitat de Roses, el detall ha servit per recaptar 750€ que avui han lliurat a l’associació Tramuntanets que se’n cuida a Roses dels nens amb alguna discapacitat. L’associació Tramuntanets per la seva banda s’han mostrat molt satisfetes d’aquest gest, ja que això els ajudarà a pagar alguna coseta i evitar així alguna despesa als pares.

Vídeo relacionat

La Piscina Municipal de Roses obté una nota de 8,46 dels seus usuaris


La Piscina de Roses realitza anualment una enquesta de satisfacció amb l’objectiu d’obtenir la valoració i l’opinió dels seus abonats i usuaris, per poder establir les línies de millora permanent. Enguany, les enquestes s’han dut a terme entre el 21 de novembre i el 5 de desembre a través d’un formulari en línia, després del procés de buidatge s’ha obtingut una valoració final de 8,46 punts sobre 10, convertint-se en la segona millor nota assolida des de l’inici de les enquestes l’any 2013. Com a conclusió final, es confirma la consolidació de la percepció de la qualitat del servei per part dels abonats i usuaris.

Vídeo relacionat

La Piscina de Roses realitza anualment una enquesta de satisfacció amb l’objectiu d’obtenir la valoració i l’opinió dels seus abonats i usuaris, per poder establir les línies de millora permanent. Enguany, les enquestes s’han dut a terme entre el 21 de novembre i el 5 de desembre a través d’un formulari en línia, després del procés de buidatge s’ha obtingut una valoració final de 8,46 punts sobre 10, convertint-se en la segona millor nota assolida des de l’inici de les enquestes l’any 2013. Com a conclusió final, es confirma la consolidació de la percepció de la qualitat del servei per part dels abonats i usuaris.

El Teatre Municipal de Roses presenta una programació de luxe i la promoció Per Nadal, regala Teatre


El Teatre Municipal de Roses presenta la programació de la nova temporada que s’iniciarà el proper 29 de gener, i que rebrà grans figures del panorama teatral català com Josep Maria Pou, Mercè Aránega, Ramon Madaula, Quim Masferrer o Enric Cambray. El regidor de Cultura de Roses, Èric Ibáñez, i l’alcalde de Roses, Joan Plana, han presentat la programació, de la qual Ibáñez ha destacat "la varietat i qualitat de les obres seleccionades i l’avançament en la seva presentació i posada a la venda d’entrades per tal d’oferir al públic els beneficis de ‘Regala Teatre’ i promoure així la cultura al municipi". En la mateixa línia, Joan Plana ha reivindicat "la importància i el paper que juga la cultura en la nostra societat i, en el any en què es compleix el 20è aniversari de la inauguració del teatre rosinc, ha animat a tothom a regalar cultura de proximitat i teatre de Roses aquest Nadal". Coincidint amb la presentació de la nova programació, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses ofereix la campanya ‘Regala Teatre’, amb sis espectacles al preu de cinc. Les entrades es varen posar a la venda aquest dimarts, 13 de desembre..

Vídeo relacionat

Deu empreses de Roses obtenen el nou segell “Cuidem Roses” de gestió sostenible


El hall del Teatre Municipal de Roses, ha acollit l’acte d’entrega del segell “Cuidem Roses” a les primeres empreses acreditades, impulsat per l’Associació d’Empresaris en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Roses, Joan Plana, i del regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens. A més, l’acte ha inclòs la ponència “Reptes per iniciar el camí cap a la sostenibilitat”, a càrrec de Judit Díaz, professora de la Universitat de Girona i experta en sistemes d’indicadors per mesurar la sostenibilitat en destinacions de costa. El nou segell “és un repte exigent però assumible que ens situa en la direcció cap a sostenibilitat real i efectiva”, ha assegurat el president de l’Associació d’empresaris Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra Les empreses que han rebut el nou segell Cuidem Roses són: el restaurant Sodemar, Sa Botigueta, el Tren Turístic, Bim Consultors, Empordàlia, el Port de Roses, l’hotel 1935, i els càmpings Rodas, Salatà i Ciutat de Vacances Montjoi. Entre les mesures que estan aplicant aquestes empreses hi ha l’adquisició de vehicles i carregadors elèctrics; i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, calderes de biomassa i llums leds. També fan compres a proveïdors locals, controls de consum energètic, reutilitzen caixes de proveïdors i fan campanyes de conscienciació a les xarxes socials. L’alcalde de Roses ha remarcat la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat per avançar en la sostenibilitat de la destinació. Aquest nou segell es un projecte, pioner en una organització empresarial, que té per objectiu fer més sostenible la destinació.

Vídeo relacionat

Un matí solidari a favor de la Marató de TV3


Aquest diumenge al matí s’ha celebrat un acte solidari davant del Teatre Municipal de Roses. L’acte ha estat organitzat per la Colla Gegantera de Roses i els dos casals de la gent gran del municipi. Els diners que s’hi van recaptar, 475€, s’hi destinen a la Marató de TV3.

Vídeo relacionat

Ocupació fluixa durant el llarg pont de la Puríssima


Baixa ocupació turística durant el llarg pont de la Puríssima al litoral de les comarques gironines. Una festivitat que a l’Alt i el Baix Empordà no s’ha caracteritzat per ser una data important turísticament parlant, ja que la majoria de ciutadans de gaudeixen d’uns dies de descans visiten el Pirineu, realitzen les compres nadalenques als grans centres comercials o viatgen a grans ciutats europees.

Vídeo relacionat

La pornografia o l’embaràs no desitjat, preocupacions dels pares d’adolescentsa


La pornografia o l’embaràs no desitjat són algunes de les preocupacions que tenen els pares dels joves adolescents. D’això i d’altres molts i diversos temes van parlar el divendres a la tarda al Teatre Municipal de Roses en un taller de la mà de la psicòloga en educació i salut sexual, Anna Salvia..

Vídeo relacionat

Dos projectes més de parcs eòlics al golf de Roses


Han projectat dos nous parcs eòlics marins al golf de Roses. Cadascun d’ells tindria 34 molins i una potència de 510 MW. Amb aquests dos ja són sis els parcs eòlics que es plantegen instal·lar en aquesta zona que, actualment, està pendent del pla d’ordenació.

Vídeo relacionat

El primer Premi Àmfora de Roses ja té nom prop, Mateu Casañas Puignau


El Premi Àmfora, creat per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Roses, ha escollit el xef rosinc Mateu Casañas Puignau com a guardonat de la primera edició d’aquest reconeixement, amb el qual l’Ajuntament de Roses vol retre homenatge a les trajectòries dels professionals i empreses més destacades del municipi. Casañas, membre de l’equip d’el Bulli durant catorze anys i reconegut, juntament amb els seus socis Oriol Castro i Eduard Xatruc, amb dues estrelles Michelin i amb el tercer lloc com a millor restaurant del món pel seu restaurant Disfrutar, s’ha erigit com a indiscutible guanyador de la primera edició del Premi àmfora, El primer premi Amfora serà lliurat en una gala de celebració que tindrà lloc el proper 9 de gener al Teatre Municipal de Roses..

Vídeo relacionat

Continuen les visites dels escolars a l’ajuntament de Rosesa


Aquestes visites es realitzen des de fa molts anys i formen part del programa educatiu impulsat conjuntament pel consistori i els centres educatius del municipi, i està adreçat a explicar als escolars de 3er. com funciona i quines tasques desenvolupa l’administració local. Durant les sessions, es dona a conèixer als nens i nenes participants com és i com funciona l’Ajuntament. La visita s’inicia a la sala de plens del consistori, allà on es prenen els acords de major importància per al municipi, per continuar després amb un recorregut per algunes de les dependències municipals, on es mostra als infants les tasques que desenvolupen els diferents departaments. I acabar novament a la sala de plens on varen participar en una mena de ple, un cop tots els nens i nenes es varen seure en les cadires que ocupen habitualment els regidors, van poder preguntar a l’alcalde o al regidor d’ensenyament les qüestions relacionades amb el consistori i el municipi, que havien preparat a classe. Amb aquestes visites es vol apropar l’Ajuntament als ciutadans més petits. Al llarg de l’any realitzen aquesta visita tots els alumnes de 3er de primària de les diferents escoles del municipi.

Vídeo relacionat

Roses i el Consell Comarcal signen el conveni en matèria de serveis socials


El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Roses han signat un nou conveni de serveis socials que augmenta la inversió en l’atenció primària per millorar el servei. Es tracta del Contracte Programa 2022-2025, i s’ha fet aprofitant la visita institucional que ha fet aquest divendres la presidenta de l’ens comarcal, Sònia Martínez, al municipi rosinc. La presidenta ha estat rebuda a l’ajuntament per l’alcalde, Joan Plana, i els regidors del govern municipal, que li han donat la benvinguda. Allà, Martínez ha signat el llibre d’honor, i ha aprofitat per reivindicar la feina del Consell Comarcal, important per molts municipis, ja que com ha dit ens trobem en una comarca amb 68 municipis, on 50 dels quals no superen els 1000 habitants . Tot seguit han visitat les instal·lacions d’Acció Social de l’ajuntament, on la presidenta ha pogut conèixer de primera mà els serveis que es presten i quines millores tindrà l’aplicació del conveni signat entre ambdues institucions. Un conveni en què l’Ajuntament de Roses arribarà a aportar més de 200.000€ l’any 2024 i el Consell Comarcal 30.000€. Tant la presidenta com l’alcalde han aprofitat la visita per agrair la feina que fan els treballadors de l’àmbit social, i han destacat especialment l’esforç que han fet durant aquests últims anys amb la pandèmia. La presidenta del Consell Comarcal ha anunciat l’acord per celebrar la propera Trobada Jove d’Estiu 2023 a la Ciutadella de Roses. També ha donat suport a les reivindicacions de Roses pel que fa a la instal·lació dels Parcs Eòlics Marins. L’alcalde de Roses, per la seva banda, ha volgut destacar la voluntat del municipi de ser un actiu important a la comarca, i ha agraït a la presidenta el suport institucional en els temes que han comentat al llarg de la visita..

Vídeo relacionat

Nou grup de P1 a la Llar d’Infants El Franquet de Roses


En total, la llar El Franquet acull actualment un total de 66 infants, repartits entre els nivells P0, P1 i P2, mentre que la llar municipal El Cavallet de Mar en té 61. El regidor d’Ensenyament de Roses, assenyala que s’amplia aquest nou grup de P1 perquè ja s’ha trobat el personal que es farà càrrec, així es dona resposta a la demanda de les famílies de Roses

Vídeo relacionat

Nou vídeo per la Campanya de Nadal del comerciants


L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus sortejarà 3000€ en compres per Nadal, dins aquesta campanya també s’ha elaborat un vídeo per sensibilitzar als ciutadans de la importància de fer les compres al municipi i contribuir, d’aquesta manera, al manteniment dels establiments. El vídeo es començarà a difondre a partir d’avui a les plataformes en línia de l’entitat, la televisió local i els cinemes de Roses on s’està emetent des de l’1 de desembre. La decoració dels aparadors es farà, un cop més, en col·laboració amb els alumnes del Cicle Formatiu d’Activitats Comercials del Centre Escolar Empordà ..

Vídeo relacionat

Els casals d’avis i la colla gegantera de Roses preparen un acte per la Marató


Un grup de veïns de Roses com la Laia Roses, en Dona Olivas, la Teresa Turiques, els dos casals d’avis de Roses, i la colla Gegantera, estan preparant un acte per diumenge al mati, per recaptar fons per a la Marató de Tv3, les activitats es celebraran a la plaça del Teatre. La colla Gegantera s’ocuparà de la Xocolatada que es començar aa servir a partir de les 10 del matí.

Vídeo relacionat

Nova promoció a la Piscina de Roses per celebrar les tres estrelles del Segell de Qualita


La Piscina Municipal de Roses vol celebrar amb tothom el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català que li ha estat atorgat recentment, així, durant els mesos de desembre i gener, totes les persones que es vulguin abonar i gaudir dels serveis de la PMR tindran un descompte del 60% de les matrícules a la quota d'entrada.

Vídeo relacionat

L’AE Roses dedicarà la quina de dissabte a FADIR


Comença l'època de Quines de l'AE Roses a la plaça Frederic Rahola. El club de futbol va donar el tret de sortida aquest diumenge, les quines s'allargaran fins al proper 6 de gener amb un total de 12 quines, que es faran els dies 6, 8, 10 ,11, 17, 18, 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1 i 6 de gener. La del proper dissabte 10 de desembre es dedicarà a recaptar fons per a la fundació FADIR de Roses. Des de FADIR valoren molt positivament aquest gest, ja que això els vindrà molt bé per poder completar uns lots que es volen lliurar als seus associats..

Vídeo relacionat

Segona edició del llibre “L'època convulsa que em va tocar viure La Guerra Civil a Rose


El passat mes d'abril Salvador Guerra va presentar a Roses, el llibre "L'època convulsa que em va tocar viure - La Guerra Civil a Roses", escrit per Esteve Guerra Marés, qui fou alcalde de Roses del 1957 al 1960, i on es relaten els records i les vivències viscudes a Roses durant la Guerra Civil i a principis de la postguerra, la primera edició es va esgotar en pocs dies i ara aprofitant les festes nadalenques ha fet una nova edició per tota aquella gent que li demanava un llibre. La gran novetat d'aquesta edició és el codi QR que es troba en la pàgina de la introducció d'aquesta segona edició, que porta a la presentació del llibre que es va fer al teatre en la que tant l'alcalde com el fill de l'autor, varen assenyalar que el llibre pretén ser un document històric i un fidel reflex del què va passar a Roses en aquella època.

Vídeo relacionat

La Piscina de Roses obté el màxim reconeixement 3 estrelles


La Piscina Municipal de Roses és un dels 9 equipaments catalans que han rebut el Segell de Qualitat en la modalitat d’instal·lació esportiva des que aquest es va posar en marxa el juny de 2021, D’aquesta manera, es converteix en el primer equipament de les comarques gironines en obtenir la distinció. La certificació acredita tant la qualitat dels serveis que es presten en l’actualitat, com la voluntat d’obtenir una millora constant per oferir un servei valuós a la ciutadania. En la valoració s’han tingut en compte aspectes entorn a l’orientació i relació amb les persones usuàries de l’equipament; els objectius, transparència, comunicació i sostenibilitat en el lideratge; la gestió de processos i dades; la participació; l’orientació de l’equipament a la millora i innovacions contínues; les aliances i els beneficis per a la societat.

Vídeo relacionat

La psicòloga Anna Salvia torna a Roses per parlar de sexualitat i adolescència


La psicòloga en educació i salut sexual, Anna Salvia, torna a Roses el 9 de desembre per guiar les famílies en l’acompanyament dels joves en la sexualitat. Quins coneixements sobre sexualitat són imprescindibles en l’adolescència? Com podem ajudar als nostres fills i filles a tenir una sexualitat responsable, segura, plaent? Són algunes de les preguntes que respondrà el proper divendres, donant solucions als interrogants i dubtes amb què sovint es troben les famílies..

Vídeo relacionat

Pedala durant 12 hores i recapta més de 2.000€


Més de 2.000€ va recaptar el regidor de l’àrea d’infraestructures i Serveis Públics de l’Ajuntament de Roses, Juan Manuel Fernández, en la pedalada que va dur a terme durant tot el dissabte. Una acció solidària a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer que el va portar a fer més de 290 quilòmetres en bicicleta estàtica durant 12 hores seguides..

Vídeo relacionat

L’Open de Pesca “Els Pernils” aconsegueix recaptar 1.000€


El novè Open de Pesca “Els Pernils” organitzat pel Club de Pesca la Perola de Roses s’ha celebrat a l’inici del llarg pont de la Puríssima. Tot i això 77 persones han participat en aquest acte esportiu solidari que ha aconseguit recaptar 1.000 euros que es destinaran a la Fundació Roses contra el Càncer..

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR