ROSES

La Fundació Roses contra el càncer organitza un taller d’alimentació saludable


La Fundació Roses contra el càncer i la FECEC (Federació Catalana D'entitats Contra El Càncer), amb la col·laboració de l’ajuntament de Roses i Dipsalut, varen organitzar ahir dilluns 2 d’octubre a l’aula gastronòmica de Roses, un taller d’alimentació saludable, menja sa i mou-te dins la programació de la XII setmana catalana de prevenció del càncer, les 22 places que hi havia previstes es van omplir totalment. Aquest taller d’alimentació saludable es va plantejar com alternativa als entrepans amb embotits, i va anar a càrrec de la nutricionista Cristina Más, qui va fer un seguit de recomanacions i principals errors que es cometen quan es parla d’alimentació saludable, aconseguint la participació de tots els assistents. la nutricionista va donar unes recomanacions per a menús econòmics. explicant com estructurar 'un menú tipus, també i durant el taller varen realitzar una activitat pràctica de confecció de menús equilibrats per emportar fora de casa, per finalitzar amb l’elaboració d'entrepans amb alternatives als embotits.

Vídeo relacionat

El mercat de Roses regala 100 carretons d’anar a comprar per promoure el comerç de proxim


."Compra al Mercat i surt sobre rodes!" premiarà amb un carret de la compra "Rolser" als cent primers clients que adquireixin productes per un valor mínim de 10 € a vuit parades diferents del Mercat Municipal. El funcionament és molt senzill: els paradistes del mercat lliuraran a partir de divendres una butlleta als seus compradors amb 8 caselles marcades. Cada cop que el client faci una compra per un valor mínim de 10 €, sé l'hi enganxarà un segell a una de les caselles. Un cop completada la butlleta, es podrà bescanviar per un carretó d'anar a comprar Rolser, a les oficines de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. Hi ha 100 carretons per repartir fins a exhaurir les existències. El regidor de promoció econòmica de Roses, ha assenyalat que amb la campanya s'aposta per potenciar el paper del mercat municipal i premiar la fidelització dels compradors. Santi Buscató, president de de Mercaroses, ha destacat "que aquesta és una acció més per captar clientela d’una manera atractiva i promoure la dinamització comercial del centre". El regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, i el president de l’Associació Mercaroses, Santi Buscató, han donat avui el tret de sortida a la campanya

Vídeo relacionat

Humor i solidaritat contra la leucèmia al Teatre de Roses


Després de dos anys de parèntesi per la pandèmia, els monòlegs solidaris de Roses tornen amb força. La iniciativa, que recapta fons per a la investigació de la leucèmia, ha estat un èxit rotund, amb dues sessions plenes a vessar.

Vídeo relacionat

Roses, un destí de luxe per a creuers


El World Navigator, un creuer de luxe operat per Atlas Ocean Voyages, ha atracat al port de Roses, com a part de la seva ruta pel Mediterrani. Els passatgers han tingut l'oportunitat de visitar aquesta ciutat costanera i gaudir de les seves atraccions turístiques.

Vídeo relacionat

Absolta una treballadora immobiliària acusada d'estafa


.L'Audiència de Girona absol una treballadora immobiliària acusada d'estafar uns 80.000 euros en la compravenda d'una casa a Roses el 2008. La sentència destaca la manca de documents que detallin la relació contractual i critica la dilatada instrucció del cas.

Vídeo relacionat

'Renovem-nos' qüestiona un estudi eòlica marina


El col·lectiu 'Renovem-nos' qüestiona l'últim estudi científic sobre l'eòlica marina i crida a implementar parcs flotants com a mesura contra el canvi climàtic. L'estudi planteja preocupacions sobre la biodiversitat i solapaments amb zones protegides.

Vídeo relacionat

Roses revalida la Quarta Flor d'Honor dels guardons Viles Florides


Viles Florides va celebrar el passat cap de setmana al Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp la 12a Gala Flors d'Honor de Viles Florides, iniciativa que busca promoure la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través dels espais verds, posant en valor la riquesa natural i paisatgística del territori. Un any més, Roses ha estat reconeguda amb la distinció de Quatre Flors d’Honor, per la promoció i transformació del seu espai públic a partir d’espais verds urbans La distinció de quatre Flors d’Honor, la més alta de la gala d’enguany i de les edicions celebrades fins ara, en total s’ha atorgat a 19 municipis entre els que s’hi troba Roses, Figueres i Castelló d’Empúries a la nostra comarca

Vídeo relacionat

Viles Florides va celebrar el passat cap de setmana al Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp la 12a Gala Flors d'Honor de Viles Florides, iniciativa que busca promoure la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través dels espais verds, posant en valor la riquesa natural i paisatgística del territori. Un any més, Roses ha estat reconeguda amb la distinció de Quatre Flors d’Honor, per la promoció i transformació del seu espai públic a partir d’espais verds urbans La distinció de quatre Flors d’Honor, la més alta de la gala d’enguany i de les edicions celebrades fins ara, en total s’ha atorgat a 19 municipis entre els que s’hi troba Roses, Figueres i Castelló d’Empúries a la nostra comarca

FADIR Roses organitza amb els tricicles adaptats per oferir los als jubilats


FADIR Roses, ha posat en marxa una nova iniciativa, la d’oferir els seus tricicles adaptats, que li varen ser donats, un per la Caixa i dos més pel Rotary Club de Roses i Empuribrava, per passejar els seus associats que van amb cadira de rodes, a partir d’ara els hi ofereixen a altres entitats o turistes amb mobilitat reduïda, ja que consideren que es molt millor posar-los a l’abast de tothom que tenir-los en un magatzem el dia que els seus associats no els utilitzen. Avui, han estat els residents de la residencia Nova Vida de Roses qui han fet servir aquests tricicles adaptats, des de la residencia consideren aquesta una molt bona iniciativa Els jubilats que han participat mostraven una gran alegria per poder gaudir d’aquest viatge pel passeig marítim de Roses La acció a partir d’ara es repetirà cada dijous al passeig marítim de Roses , davant de la Ciutadella, a les 11 del matí.

Vídeo relacionat

Presentació de llibre Els Pergamins de l'Alguer de Salvador Vergés


El 28 de setembre les 18 h a la biblioteca municipal de Roses, Salvador Vergés presentarà la seva nova novel·la, Els pergamins de l'Alguer, una història sobre una dona del segle XIV que haurà d'amagar que sap llegir i a escriure de ben petita, habilitats extraordinàries entre les dones d'aquell temps. La presentació anirà a carrer de Carles Paramo, Enric Matarrodona i el mateix autor Salvador Vergés que encara no s'havia aventurat a escriure una novel·la ambientada en l'època medieval. Tot i això, i després d'endinsar-se en les Cròniques de Pere III el Cerimoniós, va decidir començar a escriure sobre l'època de la conquesta de l'Alguer. Un dels temes que aborda la novel·la i que es desvetlla un cop acabada la lectura és saber per què a l'Alguer es parla català. Salvador Vergés aconsegueix combinar aquest fet històric amb la història de l’Ermessenda, la dona protagonista que havia après a llegir i a escriure. La història transcorre entre la zona del Cap de Creus i l’Alguer

Vídeo relacionat

Roses entra en estat d'emergència per sequera


Ahir dimarts 26 de setembre, va entrar en vigor la resolució, per la qual es declarà l'estat d'emergència per sequera hidrològica a la unitat d'explotació de l'embassament de Darnius Boadella, on pertany Roses. La resolució és fruit de l'avaluació de la Comissió Interdepartamental de Sequera. L’alcalde de Roses considera que a la població ja fa temps que s’han pres mesures, algunes molt excepcionals. L’ús de l’aigua per a abastament de la població restarà sotmès a totes les limitacions de les fases d’Alerta i Excepcionalitat amb els afegits següents: S’estableix una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia, se suprimeix el reg agrícola, es redueix el 25% dels consums d’aigua dels usuaris industrials, es prohibeix l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes (públics i privats), s’imposa prohibició total de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials, piscines d’aigua dolça, es prohibeix netejar qualsevol vehicle excepte en establiments de neteja específics

Vídeo relacionat

La Fundació Roses conta el càncer organitza uns taller d’alimentació saludable


La FECEC i la Fundació Roses contra el càncer amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses i Dipsalut, han organitzat pel pròxim dilluns 2 d'octubre a les 6 de la tarda a l'aula gastronòmica de Roses, un taller d'alimentació Saludable, menja sa i mou-te dins la programació de la XII setmana catalana de prevenció del càncer. Aquest taller d'alimentació saludable es planteja com a alternativa als entrepans amb embotits, i anirà a càrrec de la nutricionista Cristina Más, es recomana a totes les persones interessades a assistir que reservin la seva plaça a la Fundació Roses contra el Càncer, ja que només hi ha 22 places.

Vídeo relacionat

'La Mar de Net' tanca l’edició 2022-23 amb alumnat de Roses i Blanes


La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació han finalitzat el projecte 'La Mar de Net' del curs 2022-23, que forma part de l'acció col·lectiva Pesca Neta. Aquest projecte educatiu té com a objectiu implicar als infants i joves en la preservació del medi marí i compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeus Marítims i de la Pesca (FEMP).

Vídeo relacionat

L'entitat Optimist Roses presenta l'obra de teatre 'La motxilla de l'Ada', que explora la història d'Ada, una nena que neix com a Adam i decideix viure com a nena, abordant temes importants com la identitat de gènere.


.

Vídeo relacionat

16a Cursa de la Dona de Roses: solidaritat i tradició


Aquest diumenge s'ha celebrat amb èxit la 16a edició de la Cursa de la Dona de Roses, una tradicional cita que combina solidaritat i esport. Aquest any, s'ha introduït la novetat de permetre adquirir la samarreta sense córrer. A la cursa han participat més de 1.700 persones.

Vídeo relacionat

Vacunació conjunta contra la grip i la covid: ara també per a fumadors i infants


Dimarts arrenca la campanya conjunta contra la grip i la covid, amb la vacunació de les persones grans que viuen en residències i els malalts que reben atenció domiciliària. A partir del 16 d’octubre, la campanya es farà als CAP i s’ampliarà a la resta de persones prioritàries, com són els majors de 60 anys, les embarassades o el personal sanitari. La novetat d’enguany és que, per primer cop, Salut recomana també vacunar-se contra la grip als fumadors i als infants de sis mesos a 5 anys, que fins ara no es consideraven població de risc.

Vídeo relacionat

L’Aula de Teatre infantil de Roses comença el nou curs amb la col·laboració de l'Aula de Teatre de Figueres


L'Associació Cultural Optimist de Roses dona inici al nou curs de l'Aula de Teatre Infantil, destacant la col·laboració amb l'Aula de Teatre de Figueres com a principal novetat. Aquesta col·laboració entre dues entitats amb objectius similars busca enriquir l'experiència teatral dels estudiants i ampliar el seu coneixement sobre les arts escèniques i la cultura en general.

Vídeo relacionat

L’alcalde de Roses visita els jubilats que participen a l’activitat de la Gent Gran Activ


La setmana passada va començar al pavelló poliesportiu, una nova edició de l'activitat esportiva per a la gent gran, a la que enguany s'hi han apuntat 270 jubilats, quedant algun en llista d’espera ja que s’han exhaurit les places, aquesta activitat física, pensada per millorar la qualitat de vida, la salut i la relació entre les persones de la tercera edat de Roses, està adreçada per als majors de 65 anys empadronats a Roses, l'activitat és totalment gratuïta. Avui l’alcalde ha volgut fer una visita de cortesia a una d’aquestes primeres sessions de la gent gran Activa de Roses per compartir una estona amb ells. L’alcalde ha valorat de molt positiva l’activitat que a part de la vesant del manteniment físic també es una activitat que ajuda a socialitzar i fer pinya entre els jubilats del municipi. Edició rere edició, l'activitat compta amb un elevat nombre de participants que ha motivat que l'oferta de grups i horaris s'hagi vist ampliada al llarg dels darrers anys.

Vídeo relacionat

Reunió de la Regidora de cultura de Roses, amb els caps de colla del Carnaval


Aquest passat dimecres la regidora de cultura i els principals caps de colla del carnaval rosinc, es varen reunir, en una de les moltes reunions que te intenció de realitzar la nova regidora, ja que espera que les colles s’involucrin molt més en els carnavals, en aquesta primera es va analitzar les barraques de la festa major, les actuacions, de les que hi ha hagut algunes critiques. Un altre dels temes que es va parlar en la reunió, es buscar solucions a la pèrdua de la nau, que va incendiar-se l’estiu passat i que les colles utilitzaven per guardar i arranjar les carrosses, la regidora va dir que es treballa en diferents fronts per trobar una solució bona per a tots.

Vídeo relacionat

Presentació del poemari A contrallum de Lluís Bosch


La sala Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives va acollir ahir dijous la presentació del nou poemari “A contrallum” de Lluís Bosch, figuerenc, qui va començar a escriure poesia fa una dècada, havent col·laborat en més d’una ocasió amb altres autors de la comarca en les seves obres. La seva darrera aportació, va esser presentada en un acte que va comptar amb força públic, al que fins i tot va assistir la regidora de cultura i alguns altres regidors i exregidors, i que va comptar amb la presencia de de la poetessa Montse Cufí, qui juntament amb l’autor es varen encarregar de fer la presentació del nou poemari. Montse Cufi va fer una descripció del poemari, fins i tot llegint alguns dels versos que formen aquest poemari En una de les seves intervencions l’autor va explicar d’on li va venir l’idea per titular aquest poemari

Vídeo relacionat

Aquest dissabte Roses posa en marxa la temporada de tardor del Teatre Municipal


Amb La mala dicció a càrrec de la Companyia Indi Gest, es posa en marxa la temporada de tardor del teatre Municipal de Roses. Obre que s’estrenarà el dissabte 23 de setembre a un quart de nou, al Teatre Municipal els intèrprets: Paula Malia, Jordi Oriol i Carles Pedragosa L’obra es una al·legoria sobre el poder de la paraula i el deliri de la imaginació. Som sota els efectes d’un encanteri, encegats pel capitalisme actual entre el de dalt i el de baix, entre el bé i el mal que ens ofereix el poder i la il·lusió de llibertat. Dominats i eternament insatisfets, abusem del poder i excedim d’autoritat creant crims innombrables que han dut el món al límit del col·lapse. Les entrades com sempre es poden adquirir al web de rosescultura.cat o les taquilles del teatre els dijous i divendres al matí.

Vídeo relacionat

El Govern declara l'emergència a 12 municipis de l'Alt Empordà que depenen del pantà


Ho ha decidit la Comissió Interdepartamental de Sequera. El pantà ja està en situació d'excepcionalitat, i passarà a emergència quan el director de l'ACA publiqui la resolució al DOGC, prevista per la setmana que ve. Els municipis que depenen de l'embassament de Darnius Boadella són: Cabanes, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Figueres, Fortià, Llers, Riumors, Roses, Santa Llogaia d'Àlguema, Vilamalla, Vila-sacra i el Far d'Empordà. Amb l'entrada en emergència, es fixa una dotació global d'aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi. Pel que fa a la resta d'usos, en l'escenari d'emergència se suprimeix el reg agrícola, s'ha de reduir un 25% els consums d'aigua dels usuaris industrials, i reduir el consum d'aigua en els usos recreatius. L’alcalde de Roses considera que des de que es va declarar l’excepcionalitat fins al moment ha fet bé la feina per mirar de reduir el consum local. Les administracions locals, a través dels seus plans d'emergència poden establir limitacions/prohibicions addicionals a l'ús de l'aigua en instal·lacions esportives, públiques/privades i en espais lúdics, accions que ja fa temps que s’estan fent a Roses en prevenció de com pugui anar la sequera que ens afecta.

Vídeo relacionat

Els empresaris de Roses reclamen que el servei de socorrisme s’ampliï de principis de jun


L’Associació d’Empresaris Roses-cap de Creus, que representa uns 200 empresaris del municipi que donen feina al voltant de 4.500 treballadors, celebra que l’Ajuntament hagi atès finalment la seva demanda i hagi decidit ampliar aquesta temporada el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi 15 dies al setembre, segons es va anunciar fa uns dies. Per altra banda, des de l’Associació es demana que s’adeqüin espais d’aparcament a l’àrea del Parc Natural del Cap de Creus, ja que fa tres anys es tanca unes hores l’accés al parc durant l’estiu, però encara no s’han habilitat places d’aparcaments La desestacionalització ja és un fet i els serveis s’han d’anar adaptant a aquesta realitat. Les temporades turístiques cada vegada es van allargant més per davant i per darrera dels mesos forts de l’estiu, juliol i agost, i això fa necessari ampliar el servei que s’ofereixen als banyistes a les platges del municipi.

Vídeo relacionat

Roses prepara una jornada científica de la Càtedra oceans i salut humana


El pròxim 24 de setembre Roses acollirà la v jornada científica de la Càtedra Oceans i Salut Humana, mar, salut, ciència i societat, una jornada que es dividirà en dos actes una al matí amb una sortida en vaixell pel parc natural del Cap de Creus, adreçada als experts del projecte Biopais i un altre a la tarda de 5 a 7, que tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses que serà gratuïta i oberta a tothom, amb una xerrada sobre el projecte Biopais, impactes ecològics i socials potencials dels parcs eòlics marins en zones d'elevada biodiversitat i alt valor paisatgístic: l'exemple de Cap de Creus/Golf de Roses. La benvinguda anirà a càrrec del Sr. Josep Maria Martínez, alcalde de Roses, durant l'acte es presentaran els primers resultats de l'estudi, a càrrec dels científics del projecte. Hi col·laboren en l'acte La Universitat de Girona el Pòsit de pescadors de Roses i el Gremi de peixaters.

Vídeo relacionat

L’associació Wendy’s Club organitza un espectacle benèfic per a la Fundació Josep Carrera


L'associació de carnaval de Roses Wendy's Club, després d'una aturada per la pandèmia, tornen a ha organitzat els monòlegs contra la leucèmia, que amb aquesta seran 13 les edicions que els porten a Roses, per recaptar diners per la Fundació Josep Carreras. Les entrades que porten un ritme de venda una mica fluixet com sempre es poden adquirir a la web rosescultura.cat, a les taquilles del teatre o a la perruqueria Eros, que en aquesta edició es farà en dues sessions a les 7 de la tarda i a les 10 de la nit. L'espectacle que porten a Roses és una recomanació del mateix autor en Toni Rodríguez, i combina a la perfecció la gràcia en estat pur, tant cantat com expressat. I com a punt final tots junts animaran al públic que entonin amb ells el "me han dicho que el amarillo", himne oficiós del Cádiz CF 100%, arribat des de la "Tacita de plata".

Vídeo relacionat

Roses, la població amb més pisos buits de Girona


A Girona un de cada sis habitatges és buit, tot i la demanda insatisfeta. La inseguretat jurídica i la necessitat de reforma són alguns dels motius pels quals hi ha més de 76.000 pisos desocupats a la província. Roses i Castelló d'Empúries són les poblacions amb més pisos buits.

Vídeo relacionat

L’alcalde de Roses aposta per un model turístic més sostenible i divers


L'alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, ha assegurat que el seu govern treballa per a un model turístic més sostenible i divers. En el programa d’Empordà Televisió, L’hora de l’Alcalde ha afirmat que vol fer un canvi de paradigma a Roses convertint la seva badia en un gran poliesportiu nàutic i apostant també per la investigació del mar però també del món rural.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR