Sònia Martínez és investida presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acollit, aquest dijous 11 de juliol, el ple de constitució de la nova corporació comarcal. Fruit dels darrers comicis municipals el plenari estarà format per 33 consellers: 14 de JUNTS, 11 d’ERC, 5 de la Candidatura de Progrés, 1 de C’s i 1 d’AMUNT 

 

Els 32 membres assistents -doncs hi havia l’absència del representant d’AMUNT- han promès o jurat al càrrec per prendre possessió com a consellers. Han presentat candidatura tots els grups excepte la Candidatura de Progrés (denominació dels socialistes) que han votat la candidata de Junts Sònia Martínez, tal com han detallat a l’explicació de vot.

 

Martínez ha obtingut 20 vots; Salvi Güell (ERC), 11 i Serafín Pérez (C’s), un vot. D’aquesta manera, el pacte de govern amb CP ha garantit la continuïtat de JUNTS al capdavant de l’ens comarcal.

 

En el torn d’explicació de vot el portaveu de Junts, Josep Maria Bernils ha valorat positivament el pacte que des del 2003 han mantingut (amb una intermitència de quatre anys entremig) amb el grup socialista. Aquest balanç positiu ha provocat que reeditessin aquest «pacte de gestió». Tot i el l’entesa, el portaveu ha emplaçat a tots els consellers a treballar per la comarca: «Volem comptar amb tothom, i per això compartirem la feina amb tots ells [...] a través de les comissions informatives i dels plens, com és preceptiu, però també en totes aquelles reunions de treball i trobades que calguin».

 

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Etna Estrems, ha criticat el pacte  assegurant que ha quedat «obsolet i antic», i que «no convé a la comarca». Estrems ha al·ludit als resultats dels comicis del mes de maig, que els ha fet consellers, emfatitzant que  ambdues forces sobiranistes sumen el 57% dels electors.