El ple municipal de Vilajuïga aprova el nou cartipàs

L’Alcalde, Xavier Llorente, renuncia al sou i a les indemnitzacions per assistències a Junta de Govern i ple

El nou equip de govern crearà comissions informatives per tal d’oferir a l’oposició un espai de diàleg i debat que faciliti l’entesa

El ple municipal de l’Ajuntament de Vilajuïga va aprovar, el passat dimarts 9 de juliol, el nou cartipàs de la corporació, que preveu l’organització de l’Ajuntament en aquesta legislatura, 2019-2023. El nou equip de govern està format pels cinc regidors d’Assemblea per Vilajuïga que van sortir escollits a les urnes, el passat 26 de maig.

Durant el ple, es van aprovar les retribucions de l’equip de govern i les indemnitzacions per assistència a Junta de Govern, Ple, Comissió Informativa i Comissió especial de Comptes. Pel que fa a les retribucions, l’Alcalde de Vilajuïga, Xavier Llorente, amb dedicació de mitja jornada, renuncia a percebre cap sou ni pel que fa a retribució ni a indemnització per assistència.

Per altra banda, tres dels regidors de l’equip de govern tindran dedicació parcial de 15, 8 i 4 hores, la retribució dels quals es pagarà a través d’una subvenció anual del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya per càrrecs electes de 3.500 euros.

Pel que fa a les indemnitzacions, es va aprovar que per Junta de Govern –que se celebrarà dos cops al més–, per Comissions Informatives –que se celebraran abans de cada ple–, i per assistència a la Comissió Especial de Comptes –una anual–, es retribuiran amb 0€ . Pel que fa a l’assistència a plens, es va pactar amb l’oposició mantenir-ho a la xifra que es va decidir a l’anterior mandat, que és de 10€.    

Pròximes obres per canviar les obertures de l’escola

El ple també es va habilitar una partida, a través d’una modificació de crèdits, per canviar les finestres de l’escola CEIP Santiago Ratés. Les obres es realitzaran durant aquest estiu per tal de començar el curs amb les obertures noves.