ERC Llançà aconsegueix el compromís de l’alcalde per celebrar una consulta popular sobre els usos de can Marly

El ple va aprovar la concessió demanial de Can Marly a 30 anys per 2,17 M€, amb l’abstenció de l’oposició.

Durant el ple ordinari de 29 de juliol es va tractar l’aprovació de l’acord de concessió amb la Generalitat de Catalunya per l’antiga Residència de Temps Lliure. Aquest preveu el pagament d’un cànon anual 72.498,46 € a trenta anys. El grup municipal d’ERC va presentar una moció d’esmena a la totalitat per sol·licitar una suspensió de l’acord i tornar a obrir negociacions, emparant-se en l’article 22 de la Llei de Patrimoni Cultural, que suposaria la cessió gratuïta de l’equipament. Tanmateix, la moció també contemplava portar a consulta ciutadana els usos que s’hi podrien destinar. 

 

Un cop transcorregut el debat entre el portaveu d’ERC, Guillem Cusí, i l’equip de govern, els republicans optaren per retirar l’esmena a la totalitat per no interferir en l’adquisició de l’immoble, després d’arrencar el compromís del govern de portar els usos a consulta popular. La ratificació de l’acord de concessió es va acabar produint amb els vots favorables del govern i l’abstenció de l’oposició.

 

Tot i així, Cusí no va estalviar crítiques cap el govern per com s’ha gestionat tot plegat: “han tancat un acord que afectarà molt a les arques municipals. L’han tancat amb una certa impulsivitat per oportunisme, amb total opacitat, i sense tenir en compte en cap moment a l’oposició tot i ser un tema tant transcendental. No només això, sinó què ho varen gestionar en període electoral i signar amb un govern interí dies abans de l’inici de la nova legislatura”. No obstant, els republicans varen manifestar clarament que el seu objectiu era obtenir la casa Marly, tot i la desavinença amb l’acord.