Un soldat explicar en una carta les suposades irregularitats en la mort del seu company

Un soldat del Regiment d’Arapiles 62 que va estar present quan el jove soldat de 24 anys va caure desplomat, ha fet públic un escrit on parla de les suposades irregularitats que van succeir durant els fets.

Després de la mort del jove soldat de Sant Climent Sescebes després de realitzar la ‘prova d’unitat’ un soldat de la mateixa base, Arapiles 62 ha compartit a través d’un canal de Telegram que s’ha fet viral a les xarxes socials, una extensa carta on explica algunes de les irregularitats que suposadament es van cometre al Regiment empordanès. Aquest que veuen a les seves pantalles és l’escrit que ha realitzat. El soldat no pot dir el seu nom ni donar la cara degut a les represàlies que això li pot comportar. Segons la Constitució, de la que tan es parla últimament, en l’Article 28.1 sobre la Llibertat de Sindicació i el Dret a Vaga diu que la llei pot limitar o exceptuar l’exercici d’aquest dret a les Forces o Instituts Armats. Això vol dir que cap membre de l’exèrcit, fins a hores d’ara, pot formar part d’un sindicat el que els deixa orfes davant les injustícies que puguin patir.

A la carta d’aquest soldat diu que el capità de la primera companyia, tot i haver vist el company al terra convulsionant, ha obligat als companys que l’estaven atenent a posar-s’hi ferms perquè havia de donar les novetats al Tinent Coronel de la unitat. Les novetats és la informació que dona un militar de rang inferior a un altre de rang superior que sigui el seu cap o el cap de l’aquarterament sobre l’exercici o servei realitzat.

Mitjà