JOVENTUTS MUSICALS DE FIGUERES PORTA EL BLUES-FUSIÓ DE BLANQUITO ZURDITO A L’AUDITORI CAPUTXINS.

El divendres 9 d’abril a les 20 h a l’Auditori Caputxins, Joventuts Musicals de Figueres, programarà Blanquito Zurdito, el nou projecte musical en solitari del guitarrista palafrugellenc Lluís Figueras.

 

Lluís Figueras és un guitarrista reconegut de l’escena gironina. Va debutar l’any 1997 enregistrant el seu primer disc amb el grup Zitzània, a la vegada que tocava amb grups locals com per exemple Astun Kiki (amb membres de Sopa de Cabra i d’Umpah-pah)

De l’any 2000 al 2006 va residir a Dublín per ampliar coneixements. Allà va treballar amb nombrosos grups de blues i rock com ara Mary Stokes Band (amb el qual va enregistrar dos àlbums), Rob Strong o Mary Coughlan.

L’any 2006 va retornar a Catalunya i des d’aleshores ha tocat amb grups com Grateful blues, Howlin’ Dogs, Sàvats, Xavi Múrcia, Michele McCain, Julio Lobos, Joanjo Bosk, David Busquets… Així mateix, ha acompanyat ocasionalment a diferents músics de blues americans de gira com ara Billy Boy Arnold o Angela Brown.

 

El dia 9 d’abril, a l’Auditori Caputxins de la capital alt-empordanesa, Blanquito Zurdito, presentarà  Night and Day, el disc de debut d’aquesta formació. Night and Day és un títol que remarca a la perfecció la dualitat d’un treball on conviuen temes acústics i més lluminosos amb altres més elèctrics i nocturns. Partint del rock i el blues més pantanós, Figueras ha anat a la recerca intuïtiva de sonoritats i lletres molt personals.

Per l’ocasió, Lluís Figueras estarà acompanyat de Jordi Ruiz “Popi” (Baix), Miquel Brugués (teclats) i Bikentios Chávez (bateria).