Anunci Demòcrates

EL CONTRAATAC 03/05/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • La indústria alimentària gironina, el sector amb més facturació

  La indústria alimentària gironina, el sector amb més facturació


  La pandèmia consolida la indústria alimentària com el sector amb més facturació a les comarques gironines. Així ho concreta l’estudi Estructura empresarial de la demarcació de Girona 2022, elaborat pel servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona. El document, que posa sobre la taula la informació empresarial presentada al Registre Mercantil l’any 2020, estima un creixement de cara a l’exercici 2021..

 • La Guàrdia Civil salva una guineu atrapada en una bassa artificial

  La Guàrdia Civil salva una guineu atrapada en una bassa artificial


  La Guàrdia Civil rescata una guineu atrapada en una bassa artificial d'una granja prop del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. L'animal es trobava atrapat en una bassa, on solen morir ofegats per esgotament en intentar escapar.

 • Més pressupost pel Centre de Protecció i Adopció d’Animals

  Més pressupost pel Centre de Protecció i Adopció d’Animals


  El Consell Comarcal de l’Alt Empordà incrementa el pressupost del nou Centre de Protecció i Adopció d’Animals de l’Alt Empordà. A més també s’han fet algunes modificacions respecte del projecte original. El projecte modificat, ascendeix a 1.620.213,97€, uns 790.000€ més que el projecte inicial.

 • El PSC aconsegueix el suport per construir una sala polivalent al sector Puigmal

  El PSC aconsegueix el suport per construir una sala polivalent al sector Puigmal


  Antonio Martín, com a portaveu del PSC de Castelló d’Empúries mostra la seva satisfacció pel suport que va rebre la moció que va presentar el seu partit en el darrer ple municipal en relació a la construcció en un futur d’una sala polivalent al sector Puigmal d’Empuriabrava. ERC que va rebre el suport dels socialistes en la votació del pressupost va votar a favor de la moció deixant clar que és una actuació necessària però no prevista a curt plaç.

 • Toni Martínez presenta el llibre "Paisajes del Iceberg" de Juan Jesús Aznar

  Toni Martínez presenta el llibre "Paisajes del Iceberg" de Juan Jesús Aznar


  En aquesta ocasió la biblioteca Ramon Bordas i Estragués ha organitzat la presentació d’un llibre de poesia de Juan Jesús Aznar, periodista que ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Com a periodista, en els últims anys ha dirigit un programa de televisió de divulgació científica: Número π i, des de fa 9 anys, col·labora amb el setmanari Empordà. En els últims 6 anys ha estat director del Museu de la Tècnica de l’Empordà i director de la revista Encesa Literària. Actualment, es dedica a la consultoria cultural i empresarial. Paisajes del Iceberg és un volum editat per Edicions Cal·lígraf, de 102 pàgines, format per dos poemaris que l’autor ha anat creant amb el pas dels anys, al voltant de diferents centres d’interès. És una poesia reflexiva que parteix de la seva experiència i del pas dels anys, vitalista, ben empeltada al paisatge i l’entorn empordanès, que com diu al pròleg el també poeta Lluís Freixas, «exalta el sentit de la vida per ella mateixa». L’escriptor considera aquests poemes “fills de l’insomni i de la meva pròpia vida”. La presentació ha anat a càrrec de Toni Martínez i de l’autor i l’ha acompanyat la projecció de fotografies del fotògraf castelloní, Jordi Cassú. En el seu moment, el pintor Daniel Lleixà va realitzar uns gravats per il·lustrar un dels poemes Ser, també inclòs en aquesta edició i en aquesta ocasió, Jordi Cassú, ha realitzat algunes fotografies artístiques del paisatge empordanès, per il·lustrar alguns d’aquests poemaris. Algunes d’aquestes fotografies acompanyades dels poemes de Juan Jesús Aznar han quedat exposades a la capella de Santa Clara..

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR