A l'ADN KM0 parlem amb l'Ana Novella, pintora de Sant Pere Pescador

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • L'HORA DE L'ALCALDESSA- Consol Cantenys 22/03/2023
 • Ciutadella de Roses i Castell de la Trinitat en realitat virtual

  Ciutadella de Roses i Castell de la Trinitat en realitat virtual


  Roses incorpora al seu patrimoni el nou projecte TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) aplicades al patrimoni històric i cultural. Per a la seva posada en marxa, a Roses s’ha creat una plataforma de realitat virtual i la digitalització i gamificació dels espais visitables, a partir d’un treball museogràfic previ de tots els continguts. Sílvia Ripoll, regidora d’Urbanisme i Patrimoni Històric Cultural Immoble, ha explicat el resultat final durant la presentació duta a terme a la Ciutadella. Ulleres de realitat augmentada permeten al visitant interactuar in situ amb continguts i so 3D, filmacions 360º, escenaris virtuals i personatges metahumans revivint, per exemple, com era la vida dels habitants del barri hel·lenístic de l’antiga Rhode, Èric Ibáñez, regidor de Cultura de Roses, ha explicat com es pot accedir a aquest món virtual Joan Plana alcalde de Roses ha provat avui el nou sistema de realitat virtual i ha sortit molt sorprès per l’experiència, la que ha recomanat tothom per conèixer com era el nostre patrimoni quan es va crear. El cost total del projecte (468.231€), un 50% (234.115,97 €) ha estat aportat amb fons FEDER, un 25% (117.057,99 €) per la Diputació de Girona, mentre que el 25% restant i l’IVA (215.386,69 €) han anat a càrrec de l’Ajuntament de Roses.

 • L’assemblea d’ERC de Roses aprova per unanimitat la llista per a les municipals

  L’assemblea d’ERC de Roses aprova per unanimitat la llista per a les municipals


  L’assemblea de Roses d’ERC va aprovar anit per unanimitat la llista que presentarà a les municipals del 28 de maig d’enguany, llista que donarà a conèixer en els propers dies.

 • Bibliomakers: crear videojocs amb RPG Maker

  Bibliomakers: crear videojocs amb RPG Maker


  Els tallers Bibliomakers, són una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques de Girona que es duu a terme a diverses biblioteques de les comarques gironines, entre les quals la biblioteca de Castelló d’Empúries, que també forma part d’aquest projecte. S’ofereixen una sèrie de tallers de formació en robòtica, programació i creació de videojocs, entre d’altres. Es tracta d’una activitat extraescolar en plena efervescència en aquests moments entre el públic infantil i juvenil. La finalitat d’aquests tallers és que els joves aprenguin a treballar en equip, a expressar-se amb la tecnologia, a compartir idees a través de creacions digitals i a promoure la creativitat. Així doncs encara queden dues sessions més per crear videojocs amb RPG Maker, el 28 de març i el 4 d'abril, de 17h a 18:30 h de la tarda.

 • Diumenge Castelló d’Empúries celebra la Cavallada

  Diumenge Castelló d’Empúries celebra la Cavallada


  Aquest diumenge Castelló d’Empúries acollirà la 44º edició de la Cavallada, un esdeveniment organitzat des de l’Hípica Arnau i en la que hi col.laboren la resta d’hípiques del municipi. Com mana la tradició els genets i els seus cavalls passejaran pels carrers i places del centre històric fent aturades als bars i comerços de la vila. Un dels llocs on es concentra més públic és el moment de la benedicció a la plaça de la Basílica. Malauradament les Cavallades van perdent pes a les nostres contrades i molts pobles les han deixat de fer. No obstant, a Castelló d’Empúries s’hi espera la participació de més de 130 cavalls. La previsió del temps per aquest diumenge és bona, per tant per al públic pot ser una proposta interessant per fer en família.

MÉS NOTÍCIES: