L'HORA DE L'ALCALDE-Joan Plana 29/03/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Joan Jorquera aconsegueix el bronze al Mundial de taekwondo a Azerbaidjan

  Joan Jorquera aconsegueix el bronze al Mundial de taekwondo a Azerbaidjan


  El taekwondista rosinc Joan Jorquera Cala ha obtingut la medalla de bronze al Campionat del Món absolut de taekwondo a Baku (Azerbaidjan). Jorquera s'ha destacat en la categoria de pes gall (-63 kg) després de guanyar quatre combats consecutius.

 • LA CUINA DE CAN PEBROTS Suquet de gat del cap de creus amb canana
 • L'Hora de Poder Sergi Morales Cap 5 Temp 2
 • Dues patents sanitàries del segle XVIII, per demostrar no tenir la pesta

  Dues patents sanitàries del segle XVIII, per demostrar no tenir la pesta


  .L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes des del seu servei digital El Document del Mes, dues patents de sanitat emeses per l’Ajuntament de Roses els anys 1765 i 1785. A la més antiga, hi consta que el patró Joan Soteras, de Blanes, i tres mariners, tots lliures de pesta, van arribar a Roses amb el llagut anomenat Sant Antoni de Padua i es dirigiren a continuació cap al port de Barcelona. La segona patent, de 12 de desembre de 1785, va ser emesa a favor del patró català Jaume Nogueras i els seus quatre mariners, que estaven embarcats al canari anomenat Sant Jaume. Per continuar el seu viatge marítim sense cap tipus de problema, les tripulacions necessitaven una patent sanitària que certifiqués que cap dels seus integrants no eren portadors de cap malaltia infecciosa. Si a l'arribada a un port les embarcacions no tenien aquest document, les autoritats de la vila els obligaven a passar una quarantena per evitar qualsevol transmissió de malalties a la població portuària que els acollia. Aquests documents pertanyents al Fons Carles Pàramo Ponsetí, són els únics testimonis coneguts d'aquesta pràctica a Roses.

 • Suspesa la mostra floral de SUF de la Fira de la rosa 2023

  Suspesa la mostra floral de SUF de la Fira de la rosa 2023


  L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament informa que el concurs per al subministrament, disseny i execució de la composició floral i exposició de roses a l’edifici de la SUF inclosa a la programació de la Fira de la Rosa, ha quedat desert en no haver estat presentada per part de l’entitat adjudicatària la documentació requerida. Davant la impossibilitat d’adjudicar el servei, la mostra floral quedarà per tant anul·lada. La resta de mostres i activitats programades entre el 8 i l’11 de juny a la Fira de la rosa 2023, espectacles i animacions, mostres florals a la plaça de l’Església i al Mercat Municipal, catifes de flors de Corpus, tastets gastronòmics, còctels i concurs gastronòmic, es mantenen sense alteració.

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR