REGIDORS-Salvi Güell 27/04/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • LA CUINA DE CAN PEBROTS Suquet de gat del cap de creus amb canana
 • L'Hora de Poder Sergi Morales Cap 5 Temp 2
 • Plaça per a tothom a la llar d’infants de Castelló

  Plaça per a tothom a la llar d’infants de Castelló


  Els nens i nenes que el curs que ve s’incorporaran a l’educació infantil no obligatòria tenen plaça assegurada a la llar d’infants. En un primer moment, degut a l’alta demanada es temia que no hi hagués prou espai per encabir les sol.licituds però finalment tothom que ha fet la preinscripció ha pogut entrar. En un futur pròxim l’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’haurà de plantejar com ampliar el nombre de places de la llar d’infants. Recordem que a l’estiu la llar d’infants Passeig de les Oques no tanca.

 • Jornada de sensibilització sobre la inclusió als Espais Naturals

  Jornada de sensibilització sobre la inclusió als Espais Naturals


  Al Cortalet s’hi ha celebrat una jornada informativa i de sensibilització sobre la importància d’una mirada inclusiva als espais naturals als visitants amb discapacitats auditives i/o visuals, dirigida als tècnics i guies naturalístics i empreses organitzadores d’activitats al Parc. Aquesta jornada va estar organitzada per SEO Birdlife i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El projecte compta amb la col·laboració de l’ “Associació Volem signar i escoltar”, l’ “Associació de Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3” i de la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Aquesta jornada es va dividir en tres blocs. El primer de sensibilització per conscienciar sobre les enormes barreresque molts dels visitants amb discapacitats auditives i/o visuals pateixen per accedir als espais naturals i/o a la seva informació. El segon bloc estava dedicat a l’autoavaluació i consistia en convidar a tots els participants, a avaluar els seus espais i els seus serveis des d’una mirada inclusiva i accessible amb l’objectiu de tenir un punt de partida més clarificador pel que fa a possibles millores de cara a acollir persones amb discapacitats visuals i/o auditives. En aquest bloc, El PN dels Aiguamolls vs concloure que ja compta amb un itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda i material informatiu en Braille però s’haurà de fer un esforç per acostar la natura i acollir als visitants amb discapacitat auditiva. Finalment, el darrer bloc va posar sobre la taula eines per millorar amb la divulgació de recursos i recomanacions per tal de millorar l’accessibilitat d’aquests espais naturals.

 • Martín Guirado dona 99 objectes i peces al Museu d’Història Medieval

  Martín Guirado dona 99 objectes i peces al Museu d’Història Medieval


  Martín Guirado Palomino, un col·leccionista particular castelloní ha donat un conjunt de 99 peces al Museu d’Història Medieval de la Cúria Presó amb el desig que aquestes peces formin part del patrimoni històric i cultural del municipi i que es conservin i s’exposin al museu. Els objectes es conservaran al Museu, on es documenten i s’inventarien, i alguns passaran a formar part de la col·lecció permanent. Aquesta és la tercera ocasió que aquest col·leccionista local dóna objectes de la seva col·lecció particular al Museu.

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR