Presentació del XXXI Festival Terra de Trobadors

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Castelló d’Empúries respira amb les 8 dessaladores que s’instal.laran al municipi

  Castelló d’Empúries respira amb les 8 dessaladores que s’instal.laran al municipi


  El Govern i el Consorci d’Aigües de la Costa Brava han anunciat que compraran 12 dessalinitzadores mòbils per abastir una dotzena de municipis de l’Alt Empordà a partir del juny. Concretament s’instal·laran quatre dessaladores a Roses, quatre a les instal·lacions de l’ETAP Empuriabrava i quatre més a la platja d’Empuriabrava. La notícia ha donat un respir a aquests municipis turístics. Els tècnics de l’Ajuntament ja han visitat l’emplaçament del Trabuc on s’instal.laran les 4 primeres dessaladores.

 • Dissabte acte preelectoral d’ERC

  Dissabte acte preelectoral d’ERC


  Aquest cap de setmana els partits polítics comencen a apretar el gas de l’accelerador per fer arribar les seves propostes a la ciutadania de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig organitzant actes o visites sobre el terreny a diferents punts de la comarca. Aquest dissabte a les 12.30h ERC presenta un acte preelectoral a l’Hort del Convent de Santa Clara.

 • Castelló d’Empúries instal.la més caixes niu per al xoriguer petit

  Castelló d’Empúries instal.la més caixes niu per al xoriguer petit


  La primera colònia en nucli urbà de xoriguer petit de Catalunya és a Castelló d’Empúries. El xoriguer petit és un falcó menut que cria de forma colonial i que es va extingir a casa nostra a primers dels anys 80. Ara a les teulades del centre històric d’aquest municipi s’ha ampliat el nombre de caixes niu amb l’objectiu que més parelles criïn en aquest entorn. L’any 2012, el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries varen acordar col·laborar per tal d’aconseguir que s’establís la primera colònia urbana de xoriguer petit a Catalunya i el projecte ha estat un èxit. La metodologia en l’intent per a la introducció del xoriguer petit s’ha fonamentat en la tècnica del “hacking”, la qual consisteix en emplaçar exemplars joves de l’espècie que es vol introduir a l’interior de caixes-niu situades dalt d’estructures –generalment teulats. A aquests polls, nascuts de parelles que nidifiquen en captivitat, se’ls subministra aliment de forma diària fins que els joves ja són capaços de valer-se per ells sols i emprendre el vol. Els animals romanen durant un temps a l’entorn del lloc on han après a volar, fins que marxen per iniciar la migració cap a terres africanes. La idea és que en anys posteriors, quan assoleixin l’edat adulta, tornin a nidificar en aquell lloc on varen créixer.

 • Xerrada sobre “La ruta de la seda”

  Xerrada sobre “La ruta de la seda”


  L'Uzbekistan és un estat de l'Àsia central que té un entorn natural ric i divers. Les principals exportacions són el cotó, l'or, el gas natural, fertilitzants minerals, metalls ferrosos, productes tèxtils i vehicles de motor. L'Uzbekistan, situat entre estepes, deserts i majestuoses muntanyes es troba en l'encreuament de grans rutes de comunicació i comerç. Durant la seva existència, la Ruta de la seda va enriquir en tots els aspectes les ciutats per on passava, com Samarcanda, Kokand o les de la vall de Ferganà. Una parella castellonina ha visitat aquest país i ha ofert una xerrada per explicar com és i què s’hi pot visitar. La capella del Convent de Santa Clara de la mà de l’agrupació cultural El Salner s’ha omplert de públic interessat en conèixer de primera mà l’experiència viatgera d’aquests castellonins.

 • Sorteig per a la formació de les meses electorals a les eleccions al Parlament de Catalunya

  Sorteig per a la formació de les meses electorals a les eleccions al Parlament de Catalunya


  Com sempre un programa informàtic que de forma aleatòria tria les persones que els tocarà estar a les meses electorals el proper 12 de maig ha repartit la sort en el ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dimecres al vespre a Castelló d’Empúries. A banda del sorteig per a la formació de les meses electorals a les eleccions al Parlament de Catalunya per al dia 12 de maig entre altres punts el ple també ha aprovat l’atorgament de subvenció directa amb aprovació de conveni regulador amb Càritas Castelló d’Empúries i amb Creu Roja per a l’any 2024..

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR