L'Ajuntament de Figueres reivindica la figura del polític Josep Puig Pujades amb la publicació de la seva biografia dins la Col·lecció Juncària

La presentació del llibre tindrà lloc el divendres 11 de maig, a les 19 h, al Museu de l'Empordà, en el marc de l'exposició "Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art"
L'Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb la Diputació de Girona, presenta un nou volum de la Col·lecció Juncària, Josep Puig Pujades (1883-1949). Cervell i paraula del catalanisme republicà, escrit per Anna Teixidor. L'acte tindrà lloc el divendres 11 de maig, a les 19.00 h, al Museu de l'Empordà, en el marc de l'exposició "Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art", la qual dedica un espai al polític figuerenc. Josep Puig Pujades (1883-1949). Cervell i paraula del catalanisme republicà és la biografia intel·lectual i política d'aquest figuerenc. Ell fou la figura clau que enllaçà el republicanisme empordanès del segle XIX amb el catalanisme progressista anterior a la Guerra Civil. Al llarg de la seva trajectòria, Puig Pujades va assumir diverses responsabilitats polítiques: regidor i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, comissari de la Generalitat a Catalunya, diputat a Corts i cònsol a Perpinyà i a Lió. Així mateix, va ser el màxim responsable de la Federació Republicana Socialista de l'Empordà que s'adherí a ERC. Durant els Fets d'Octubre de 1934, va ser empresonat 16 mesos per la seva responsabilitat al capdavant de la Generalitat de Catalunya a Girona.