S’inicien les obres del nou edifici per millorar usos i accessos de la zona esportiva de Roses

L’Ajuntament de Roses inicia aquesta setmana les obres del nou equipament a la zona esportiva de la població, consistent en un edifici de serveis higiènics annex a la Pista Polivalent, el qual donarà servei a les necessitats d’aquest espai per a l’organització d’esdeveniments i espectacles de gran capacitat. El projecte incidirà també en la renovació i millora dels accessos al Camp d’Esports Municipal.

A més a més, les Jornades han ofert la possibilitat d'explorar la meteorologia des del camp visual a través de tallers i sortides per aprendre a fotografiar diferents fenòmens meteorològics, fer d'homes i dones del temps des d'una estació meteorològica i observar des del mateix terreny com els boscos s'adapten als efectes del canvi climàtic.

 

Les jornades han estat coordinades pel geògraf i climatòleg Carles Bayés, qui considera que s'ha complert amb l'objectiu de donar a conèixer, reflexionar i fomentar el debat sobre l'impacte del canvi climàtic a l'Empordà i a la regió Mediterrània.

 

El primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, destaca la participació dels màxims exponents acadèmics de la meteorologia, l’aigua i el canvi climàtic que, sense renunciar al rigor científic, han dotat les Jornades d’un caire divulgatiu a l’abast de tothom. "Figueres esdevé, d’aquesta manera, un referent en l’estudi de l’escalfament global i, sobretot, de les mesures que hi podem aportar per combatre’l, tant a nivell individual com local”, afegeix Cruanyes. Pel que fa a l’Ajuntament, una bona mostra és la progressiva instal·lació de calderes de biomassa, la substitució de la lluminària per tecnologia led, les bonificacions per a vehicles elèctrics, els punts de recàrrega… El primer tinent d'alcalde conclou que l’èxit aconseguit amb la nova ubicació "ens referma amb la seva continuïtat (bianual)".