FIGUERES

"El nostre compromís és Figueres i fer que sigui una ciutat per a totes les persones" /strong>


Divendres al vespre, a La Cate de Figueres, s’ha fet l’acte de presentació de la candidata a l’alcaldia de la ciutat per Esquerra Republicana de Catalunya, Agnès Lladó. L’acte ha estat molt emotiu, amb la participació d’amigues i companyes de Lladó, que han parlat de la seva vessant més personal i on també ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Vídeo relacionat

Primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana de Figueresa


Aquest divendres al vespre s’ha inaugurat la I Fira de la Cervesa Artesana de Roses. Sis elaboradors comarcals de cervesa s’han donat cita a la Rambla amb l’objectiu de mostrar la varietat i la qualitat de les cerveses produïdes a l’Alt Empordà..

Vídeo relacionat

Josep Maria Joan Rosa guanya el Premi Nacional de la Creativitat en la Joguina


Josep Maria Joan Rosa ha guanyat el Premi Nacional de la Creativitat en la Joguina. És el fundador del Museu del Joguet de Catalunya, situat a Figueres. Un espai que enguany està celebrant el seu 40è aniversari. El figuerenc ha estat reconegut pel seu treball al capdavant del museu i també per la seva dilatada trajectòria.

Vídeo relacionat

741.340,35€ de fons Next Generation per la rehabilitació del Museu de l’Empordà


El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda urbana ha atorgat més de 740.000 euros del fons Next Generation per la rehabilitació integral del Museu de l’Empordà situat a la ciutat de Figueres. El consistori figuerenc va presentar el projecte a la convocatòria del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics i ha rebut el 100% de la subvenció..

Vídeo relacionat

Millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral a les dones


Figueres inicia un programa de suport per millorar l'ocupabilitat i facilitar la inserció laboral a les dones. El programa, coordinat per la Fundació SURT i amb la col·laboració d'Intermèdia i l'Ajuntament, aposta per nous sectors emergents com l'economia verda i digital. Hi participen 14 dones d'entre 25 i 55 anys . de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Vídeo relacionat

Comença la campanya ‘ A Figueres, els dijous mercat i arròs’


Aquest dijous ha començat la segona edició de la campanya ‘A Figueres, els dijous mercat i arròs’. 42 establiments gastronòmics hi participen en aquest programa que s’allargarà fins el dia 1 de desembre. Una edició que compta amb un sorteig de deu cistelles amb productes saludables i de proximitat del mercat.

Vídeo relacionat

Realitzen un simulacre d’accident al Túnel del Pertús


El passat dilluns es va dur a terme, al túnel del Pertús, un exercici de simulació de descarrilmanent d’un tren de passatgers. Un exercici per comprovar que el pla de rescat binacional funciona correctament i on es va posar a provar l’organització de la resposta de la seguretat civil íntegrament.

Vídeo relacionat

Reconeixement a tota una vida dedicada al joguet


L’Ajuntament de Figueres ha aprovat, a través d’una moció, proposar a Josep Maria Joan, director del Museu del Joguet de Catalunya, que el Ministeri de Cultura i Esports la concessió del Premio Nacional de Fomento de la Creativitat en la Joguina corresponent a l’any 2022. Un guardó que, si s’accepta, arribaria en el quarantè aniversari del Museu.

Vídeo relacionat

Ciutadans demana prohibir l’empadronament dels okupes


A través d’una moció, el grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Figueres ha demanat que prohibeixi l'empadronament dels okupes en els habitatges que han ocupat. Des del govern figuerenc han explicat que segueixen la llei tal i com està estipulada i han convidat al regidor taronja que aprofitin els diputats del Parlament per canviar la llei.

Vídeo relacionat

Figueres també aposta per la Regió Policial Girona Nord


En el darrer ple de l’Ajuntament de Figueres es va aprovar, per unanimitat, la moció que Figueres Futur està portant a tots els ajuntaments de l’Alt Empordà, la creació de la Regió Policial Girona Nord. L’objectiu és corregir la falta d’agents que pateix aquest territori.

Vídeo relacionat

Pere Casellas, cap de llista del PSC a Figueres


Pere Casellas torna a encapçalar la llista del PSC a Figueres. Aquests divendres al vespres s’ha presentat la seva candidatura per les eleccions municipals del 2023 a la Sala dels Caputxins de la capital de l’Alt Empordà. Una presentació en la que també ha assistit el primer secretari del PSC, Salvador Illa.

Vídeo relacionat

El Comitè de Personal de Figueres denuncia l'estat insalubre de Can Sagrera


El comitè i la junta de personal de l’Ajuntament de Figueres han denunciat en un comunicat el que consideren l’estat deplorable de les instal·lacions municipals del magatzem i vestidor del personal de la brigada, el que anomenen Can Sagrera. Els treballadors asseguren que les pluges de les últimes setmanes han deixat al descobert la situació i asseguren que l’espai atempta contra els principis bàsics de seguretat en el treball. Per la seva banda, l’Ajuntament ja va aprovar al juny el projecte per millorar aquest espai, amb un cost de 440 mil euros. Tot i això, els treballadors asseguren que la situació s’ha agreujat i denuncien que no han rebut cap resposta.

Vídeo relacionat

L’Acústica genera un impacte econòmic d’uns 3MEUR


El Festival Acústica de Figueres ha generat, en aquesta darrera edició, un impacte econòmic de prop de tres milions d’euros. Un certamen que ja ha recuperat les xifres pre-pandèmiques. Segons un estudi encarregat pel consistori figuerenc el 84% de els persones enquestades recomanaria assistir al festival.

Vídeo relacionat

El Museu Dalí, el MUME i la Farinera se sumen al Som Cultura


Amb el mes de novembre torna el Som Cultura, el festival d’experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Una oferta de diverses activitats presencials de descoberta del patrimoni i d’immersió en l’art amb visites teatralitzades i una vintena de tallers. Una de les novetats d’enguany és un recorregut literari pel Teatre-Museu Dalí, el Museu de l’Empordà i el Museu del Joguet de Figueres.<

Vídeo relacionat

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9RcyTIBqsD8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

S’inaugura un espai de dol perinatal al cementiri de Figueres


Figueres ha inaugurat aquest cap de setmana un espai de dol perinatal al cementiri municipal. Un acte d’inauguració molt emotiu que ha coincidit amb el dia internacional de la conscienciació de la pèrdua perinatal i gestacional./span>

Vídeo relacionat

Finalitza el termini per sol·licitar els pisos per a joves de Figueres


Aquest divendres finalitza el termini per sol·licitar els pisos per a joves de Figueres. Una convocatòria que va obrir l’Ajuntament de Figueres al mes de juliol. Els habitatges estan destinats a persones d’entre 18 i 30 anys d’edat empadronades a Figueres des de fa almenys cinc anys.

Vídeo relacionat

Es comercialitzen 4,5M€ a la 16ª edició del FiraVO


Es comercialitzen 4,5M€ a la 16ª edició del FiraVO

Vídeo relacionat

Més de 8 milions d’euros per condicionar la Nacional II


8,2 milions d’euros és el cost que segons un estudi encarregat per l’Ajuntament de Figueres tindran les actuacions de millora de la Nacional IIa abans de demanar el seu traspàs a l’Estat. A més l’estudi també planteja una millora íntegra del ferm de la N260 al seu pas per la ciutat per un import de 1,4 Milions d’Euros.

Vídeo relacionat

Tornen les subvencions per a la restauració de façanes a Figueres


Figueres obre la tercera convocatòria de subvencions per a la restauració de façanes. L'import de la convocatòria ascendeix a 100.000 euros. El termini de presentació d'instància és fins el 7 de desembre .

Vídeo relacionat

Figueres engega un directori digital de tots els comerços de la ciutat


La ciutat de Figueres ha engegat un directori digital de tots els comerços de la ciutat. Els 769 comerços i negocis estan agrupats per categories i té com a objectiu donar visibilitat al teixit econòmic. L'espai web s'anomena www.compremafigueres.cat i també s'hi podran consultar totes les campanyes

Vídeo relacionat

El FIRAVO amb més vehicles que mai


Cap de setmana de la 16a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres amb la participació de 17 concessionaris i més de 400 cotxes. Es pot visitar fins aquest diumenge al recinte Firal de la capital de l’Alt Empordà. Una de les novetats és que hi ha un estand on es pot vendre el vehicle sense la necessitat de comprar-ne un altre

Vídeo relacionat

Afavorir la inserció laboral als joves de la comarca


450 persones s'han format a través de la col·laboració amb l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació de la UGT en l'àmbit de la formació ocupacional i contínua a Figueres. L'Ajuntament de la ciutat amplia la col·laboració amb l'IDFO per ampliar l'oferta de formació ocupacional i contínua a la ciutat. El Programa de Formació Professional Ocupacional Dual va destinat als joves en situació d'atur.

Vídeo relacionat


Roses i Castelló d’Empúries van ser dos dels municipis més afectats per la tempesta de la setmana passada. En poc més de 20 minuts van caure 30 litres i en algunes zones molt localitzades també va pedregar. Aquest és el cas d’aquesta finca de 3 hectàrees de Castelló d’Empúries on feia pocs dies havia començat la campanya de la poma gala. Els efectes de la pedra han malmès tota la collita i ara els propietaris estan a l’espera del peritatge per avaluar els danys. Aquesta varietat ja es dona per perduda en un any en que s’esperava una collita excel.lent. Ara tocarà esperar a principis de setembre, si el temps ho permet, per començar a recollir altres varietats com la golden.

Demà comença la 16ª edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres


Aquest divendres s’inaugurarà la 16ª edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres. Un esdeveniment que es consolida com un dels més importants de la demarcació de Girona. Un acte que se celebrarà durant tot el cap de setmana al Recinte Firal de Figueres.

Vídeo relacionat


Aquest migdia l’ajuntament de Roses ha aprovat les ordenances que regulen les taxes i els impostos, que després han de servir per poder elaborar el pressupost del 2023, Roses ha tornat a congelar els impostos d’IBI, IAE, circulació i plusvàlua, així com la majoria de les taxes com la de la recollida de residus i clavegueram, mentre que l’impost de construccions, l’abastament d’aigua, l’ocupació de via pública del mercat dels diumenges i el menjador de les llars d’infants, augmentaran les seves tarifes per ajustar-se al costos reals dels serveis. L’oposició per la seva banda ha criticat alguna d’aquestes puges que no acaben d’entendre com la puja de l’aigua que l’equip de govern justifica que es fa perquè la gent agafi consciencia que l’aigua es un be molt preuat i escàs. També han criticat la puja del servei de menjador de les llars d’infants o la puja de l’impost de construccions que s’augmenta el tipus de gravamen del 3,5% actual a un 4%. Es mantenen les bonificacions dirigides a la promoció de les energies renovables i s’incorpora la gratuïtat per als alumnes de P2 de les llars d’infants municipals.

El centenari de la Biblioteca protagonista de la 13ª Empordoneses


El centenari de la Biblioteca, protagonista de la tretzena edició de l'exposició col·lectiva Empordoneses. "Despertar els clàssics" reuneix títols de la literatura empordanesa reinterpretats per artistes plàstics. L'exposició es podrà visitar fins el 15 de gener a la Sala d'Exposicions de l'Escorxador.

Vídeo relacionat

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR