FIGUERES

Figueres inicia el Dalí nocturn. Films surrealistes


És una de les novetats de la campanya Dalí de Figueres, de la Fundació Gala Salvador Dalí i l'Ajuntament de Figueres

Aquest dijous, 4 d'agost s'inicia el Dalí nocturn. Films surrealistes, en el marc de la campanya Dalí de Figueres. Tindrà lloc a la plaça Gala Dalí a dos quarts de deu del vespre. Durant tres dijous d'agost es projectaran films concebuts per Salvador Dalí juntament amb altres artistes. El cicle es fa amb la col·laboració del Cineclub Dioptria. 

Dijous 4 d’agost: Un chien andalou, 1929. Dirigida per Luis Buñuel amb guió de Luis Buñuel i Salvador Dalí

Presenta Àngel Quintana, catedràtic d’Història i Teoria del Cinema

 

Dijous 11 d’agost: L’Âge d’or, 1930. Dirigida per Luis Buñuel amb guió de Luis Buñuel i Salvador Dalí

Presenta: Imma Merino, periodista i crítica de cinema

 

Dijous 18 d’agost: Impressions de la Haute Mongolie. Hommage à Raymond Roussel, 1975.

Dirigida per José Montes-Baquer. Amb la col·laboració de Salvador Dalí

Presenta: Eudald Camps, crític d'art

S'obre la convocatòria per a l'adjudicació de 12 pisos de lloguer destinats a joves


A partir d'avui i fins el 9 de setembre es poden presentar les sol·licituds

A partir d'avui s'obre la convocatòria per a l'adjudicació de 12 pisos de lloguer a joves a Figueres, situats a l'avinguda Marignane. Els requisits per poder optar a un d'aquests habitatges son: tenir entre 18 i 30 anys, estar empadronat a la ciutat des de fa almenys cinc anys i tenir rendes d’entre 13.510 i 23.642 euros per aspirant.

Els contractes tindran una durada de cinc anys i els preus aniran des del 220 euros (per un pis d’una habitació) als 300, per un de tres.

Tota la informació es pot trobar a: habitatgefigueres.cat i també es poden resoldre dubtes a través del correu electrònic gestiohabitatge@figueres.org o al telèfon 600 490 331.

L'objectiu de l'equip de Govern és garantir l'accés a l'habitatge als joves i permetre que es puguin emancipar sense haver de marxar de la ciutat. 

Figueres valora positivament l'anunci fet per Territori per millorar l'estació d'autobusos però exigeix que es disposi de serveis de seguretat i que es millori el servei de bus a l'estació de l'AVE


El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va anunciar una inversió important pel que fa a millores i manteniment de l'estació d'autobusos de la ciutat. Després de molts anys de deixadesa per part de l'administració responsable d'aquesta infraestructura, el govern de la ciutat valorem positivament aquesta inversió molt necessària davant la degradació que patien les instal·lacions.  Aquesta ha estat una reivindicació del Govern de la ciutat al llarg de tot aquest mandat, en què l'alcaldessa s'ha reunit amb els diferents responsables fins a 4 vegades per tractar aquesta problemàtica. 

Tot i així,  reclama que aquesta millora vagi acompanyada de serveis de seguretat com als altres equipaments similars (estació de Renfe i estació del TGV) ja que l'estació d'autobusos és un dels principals epicentres de la inseguretat que es genera a la zona. 

La Guàrdia Urbana i la Policia Nacional estan fent molts esforços per vetllar per la seguretat en aquest node de connexions però és imprescindible que cada infraestructura pugui garantir la pròpia seguretat a les pròpies instal·lacions tal i com ho fa l'estació de tren.  

Més enllà d'aquesta demanda, el Govern demana al departament de Territori de la Generalitat que millori el servei de busos que connecten l'estació de Figueres-Vilafant amb la ciutat ja que s'han rebut nombroses queixes per part dels usuaris per la deficiència del servei. Si això no és possible, el Govern demana que el transport públic de Figueres pugui assumir aquest servei i incloure aquest transport dins la xarxa de transport públic urbà de la ciutat. 

Retrets entre govern i oposició per la Junta de Seguretat de Figueres


El portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef ha retret a l’equip de govern de la ciutat no haver convidat a cap dels regidors de la oposició a la darrera Junta de Seguretat. Una trobada on va assistir el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena i es va abordar l’augment de delinqüència que pateix la ciutat i gran part de la comarca.

Vídeo relacionat

Havia instal·lació una plantació al soterrani  de l’establiment que s’accedia per una obertura oculta entre el mobiliari

 

En el 30è any d’obertura nocturna, les dates en què es  pot visitar són del 30 de juliol al 28 d’agost


Després d’una pausa provocada per la pandèmia,  el Teatre-Museu Dalí torna a obrir les seves portes en horari nocturn. Serà del 30  de juliol al 28 d’agost, de 22h a 1h de la matinada (darrer accés 00:30h).  L’aforament es limita a 500 persones. En un dels patis interiors s’hi projecten  audiovisuals amb Dalí com a protagonista i s’hi ofereix una copa de cava Peralada.  El Teatre-Museu va obrir per primera vegada de nits l’agost 1992, ara fa 30 anys. 

La tarifa nocturna és de 22€. Es poden comprar entrades anticipades i reservar  visites guiades nocturnes al web www.salvador-dali.org (El preu de l’entrada amb  visita guiada és de 27€). Es pot sol·licitar informació al telèfon 972 677 500 o bé al  mail tmgrups@fundaciodali.org

També hi ha participat el director general de la Policia i representants de cossos de seguretat i emergències

El conseller ha anunciat la incorporació de 7 efectius més a l'ABP el mes de setembre

Figueres ha celebrat avui la Junta Local de Seguretat, amb l'alcaldessa, Agnès Lladó, el vicealcalde Pere Casellas i amb representants de tots els cossos de seguretat i d'emergències i amb la participació del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i el director general de la Policia. L'objectiu, tractar diferents qüestions relacionades amb la seguretat a Figueres i a la comarca de l'Alt Empordà. La Junta de Seguretat Local vetlla per la coordinació dels cossos policials i d'emergències. 

El conseller ha anunciat la incorporació de 7 efectius més a l'Àrea Bàsica Policial de Figueres el mes de setembre per reforçar la seguretat a la zona i ha posat en valor el treball des de la proximitat per donar resposta i estar al servei dels ciutadans. "Per fer-ho possible, cal posar-hi mitjans, i per això augmentarem els efectius a l'ABP de Figueres, aquest és el nostre compromís amb la ciutat: consolidarem places i presència de Mossos d'Esquadra".

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "hem demanat a aquesta Junta que hem de trobar solucions que aportin qualitat de vida a la nostra ciutadania i tranquil·litat. Des de l'Ajuntament hem prioritzat la seguretat i hem incrementat la plantilla de la Guàrdia Urbana, passant de 61 agents a 73 en tres anys, hem incorporat

El Festival Sons del Món, que va sobreviure a la pandèmia gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de Roses, torna aquest cap de setmana a la normalitat en el seu quinzè aniversari amb concerts amb 2200 seient i un parell amb la gent dreta que podran aplegar fins a 5.000 persones d’aforament. Obriran el Festival , Andrés Calamaro, divendres Ben Harper dissabte i els Gipsy Kings diumenge

La celebració́ dels 15 anys també́ es notarà̀ fora de l’escenari, ja que Sons del Món aposta per una nova distribució́ del seu Village, que permetrà̀ al públic gaudir tant dels concerts com d’una oferta gastronòmica diversa combinada amb vins DO Empordà̀.

El passeig està fet per en Mario, un jardiner municipal que fa més de 35 anys que cuida el Parc Bosc i que descobreix els racons emblemàtics del parc 

 

Figueres ha senyalitzat amb uns panells informatius nous itineraris del Parc Bosc. El passeig està fet per en Mario, un jardiner municipal, que fa més de 35 anys que treballa al Parc Bosc i que fa descobrir als visitants els racons emblemàtics del parc a través d'un recorregut: la plaça Isabel Clara Simó, les escales dissenyades per l'arquitecte figuerenc, Ricard Giralt, els cirerers japonesos, el jardí romàntic... Espais a vegades desconeguts i que passen desapercebuts i que amb aquest recorregut, es fan més visibles

Els panells informatius també indiquen els serveis de la zona com les fonts, la zona de pícnic, la zona infantil, la cafeteria, el parc central, els lavabos, l'àrea de salut i la zona de petanca entre altres. 

Es un reconeixement a l'esforç per millorar la protecció animal 

 

Figueres ha rebut la distinció de "Ciutat amiga dels Animals", que atorga el ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. És un reconeixement als ajuntaments que realitzen un esforç per millorar les pràctiques en matèria de protecció animal i de convivència responsable als municipis. Té com a finalitat reconèixer la implicació dels ajuntaments en la millora de la convivència amb els animals i de les mesures de protecció animal. 

 

Hi ha tres categories: Premi al millor Programa d'integració, convivència i tinença responsable (Ajuntament de Logronyo); Premi al millor Programa Municipal de Gestió Ètica de Colònies Felines (Ajuntament de Còrdova i Albarracín) i Ciutat Amiga dels Animals (Figueres) . 

 

El guardó suposa una promoció nacional i internacional dels municipis amb esdeveniments relacionats amb la protecció i el benestar animal. S'han reconegut accions que s'han dut a terme a la ciutat com la protecció i la cura de les colònies felines, la creació de la Casa dels Animals, la creació de la taula de benestar animal, la campanya d'adopcions, la campanya Figuers ciutat amiga dels animals, els parcs canins i fonts dobles amb abeuredors per gossos, el pinso anticonceptiu per a coloms... 

 

La regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla,  ha explicat que "aquest és un reconeixement a la feina que estem fent per a la protecció dels animals a la nostra ciutat, amb accions concretes per al benestar animal". 

Es tracta del pla d’asfaltatge més ambiciós que tindrà la ciutat en els darrers anys

La Junta de Govern Local ha aprovat avui el pla d’asfaltatge 2022 que suposarà la millora de 30 carrers de la ciutat. Suposa un cost de 900.000 euros. Aquest pla d’asfaltatge se suma als que ja s’han realitzat el 2019, 2020 i 2021. 

Aquest pla d’asfaltatge, que s’iniciarà a la tardor, suposarà la millora de l’asfalt de bona part de la ciutat i inclou els següents carrers: Calçada Romana, Camí Vell de Vilatenim, Campinya, Carme Monturiol, Costa Brava 70, Cresques Elies-Dr Pasteur, Ctra. Vilabertran a Vilatenim, Dr. Pasteur, Duana-Nou Vilatenim, Duana 37, Enric Sans, Esperança, Frederic Mistral, Itàlia, Joan Bruguera, Jòncols, Josep Ma Segarra, Lleida, Món Millor, Mossèn Franco, Passatge Ponent, Port de la Selva (La Salle), Ronda Sud, Rec Arnau, Avinguda Roses (entre Capricorn i Escorpió), Rotonda Ctra de Roses-Campinya, Sant Pau (Muntaner-Sant Jordi), Sant Vicenç, Taure, Travessera Rec Arnau i Víctor Català. 

El Figueres Meeting Point es podrà recollir gratuïtament a l'Oficina de Turisme, Hotels i
Apartaments de la ciutat

Figueres ha presentat avui el Figueres Meeting Point, una guia completa amb l'oferta turística de la ciutat i el seu entorn per la gent que la visita. D'aquesta manera, les persones que arriben a Figueres poden trobar agrupada tota l'oferta cultural, comercial, patrimonial i museística de la ciutat així com també les activitats que es poden realitzar a l'entorn, a la comarca de l'Alt Empordà (natura, patrimoni romànic, esports...) així com els productes de la terra com l'oli i el vi. 

Aquesta guia és el resultat de la voluntat d'ordenar l'oferta turística de la ciutat, un dels objectius de l'estratègia de turisme. A la guia, podem trobar el següents apartats de la ciutat de Figueres: Descobreix Figueres, Dalí a Figueres, Altres museus de Figueres, Castell de Sant Ferran, Edificis històrics emblemàtics, itineraris culturals, gastronomia, festivals, fires, mercats, comerç i espais verds". 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "era indispensable que les persones que arriben a la ciutat puguin tenir agrupat tot el que poden fer a Figueres, en una sola guia. D'aquesta manera els hi posem més fàcil per conèixer els atractius de la ciutat i de retruc, a la comarca de l'Alt Empordà"

El regidor de Turisme i Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que "el Pla estratègic de Turisme 2019-2023 preveia que ens calia unificar i ordenar tota l'oferta i els recursos turístics de la ciutat però també del que poden fer els turistes a 10-15 minuts de distància de la ciutat. Per tant, el Meeting Point ens ha de ser molt útil per ordenar tota aquesta oferta i que Figueres continuï essent un punt de trobada cada cop més important". 

Oques Grasses, Sopar de Cabra, Els Catarres i Doctor Prats són alguns dels caps de cartell del Festival Acústica de Figueres, que enguany promet tornar a ser el mateix que abans de la pandèmia. La dinovena edició se celebrarà de l’1 al 4 de setembre en tres escenaris del centre històric de Figueres.

Aquest any se celebra el centenari de la Biblioteca Fages de Climent i per celebrar aquesta efemèride han preparat un bon grapat d’actes: dansa, xerrades, exposicions... A més també donaran a conèixer el fons documental que han aconseguit al llarg d’aquest segle de vida.
Després de la revetlla de Sant Joan, a la capital de l’Alt Empordà arriben les Revetlles de Sant Pere. La segona festa major de Figueres que celebra amb diversos actes la festivitat del sant patró de la ciutat. Enguany la celebració s'ha ampliat a cinc dies amb l'objectiu de dignificar la festa major d'estiu de la ciutat.
Figueres recupera la Mostra del Vi de l'Empordà, que se celebrarà des de demà 25 al 28 de juny. El certamen, que s'havia anul·lat per la pandèmia durant dos anys, arriba a la 36a edició. Durant 4 dies la Rambla acollirà 9 cellers de la DO Empordà i 6 estands de productes agroalimentaris.
Des del govern de la ciutat de Figueres alerten que la pujada del preu de la llum i el gasoil afectarà negativament als serveis de la ciutat. Els tècnics treballen per tal de poder aconseguir els millors preus i saber quina serà la repercussió d’aquest augment de costos per a la capital de l’Alt Empordà.
Aquest 18 de juny el Museu del Joguet de Catalunya, un dels més carismàtics de la ciutat de Figueres, ha complert 40 anys de vida. Actualment hi ha més de 25.000 peces guardades, 8.000 d’elles estan exposades, la més famosa: Don Osito Marquina de Salvador Dalí, un os de peluix batejat amb aquest nom pel mateix Federico García Lorca.
Aquest 18 de juny el Museu del Joguet de Catalunya, un dels més carismàtics de la ciutat de Figueres, ha complert 40 anys de vida. Actualment hi ha més de 25.000 peces guardades, 8.000 d’elles estan exposades, la més famosa: Don Osito Marquina de Salvador Dalí, un os de peluix batejat amb aquest nom pel mateix Federico García Lorca.
Aquest 18 de juny el Museu del Joguet de Catalunya, un dels més carismàtics de la ciutat de Figueres, ha complert 40 anys de vida. Actualment hi ha més de 25.000 peces guardades, 8.000 d’elles estan exposades, la més famosa: Don Osito Marquina de Salvador Dalí, un os de peluix batejat amb aquest nom pel mateix Federico García Lorca.
Ciutadans ha aconseguit que el Parlament de Catalunya aprovi una bateria de mesures per acabar amb els talls de llum en el Culubret. Demanen una actuació conjunta entre la Generalitat, l’Ajuntament i també la companyia elèctrica per fer front a la problemàtica que fa més d’una dècada pateixen els veïns de la zona.

Figueres incorpora 9 agents de convivència nocturns. L'objectiu, reforçar la seguretat amb proximitat en la franja de nit. Els agents són persones que provenen del programa Treball i Formació  del Servei d'Ocupació de Catalunya. La seva tasca començarà el 21 de juny i sempre treballaran connectats amb la Guàrdia Urbana.

La Guàrdia Urbana de Figueres ha deixat de fer hores extres, des d’aquest dilluns, com a mesura de pressió pel conflicte laboral amb el govern municipal. Es deu a la retirada de les fitxes descriptives de diverses figures del cos policial a l’ordre del dia del ple de dimarts passat. El vicealcalde de Figueres demana que “recapacitin”.

L’escriptora Alba Dalmau ha rebut el 19è premi Maria Àngels Anglada en un acte celebrat a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. Dalmau ha guanyat el guardó gràcies a la novel·la ‘Amor i no’ d’Angle Editorial.

La ciutat de Figueres ha posat en marxa l’Oficina Local d’Habitatge. A més també s’ha estrenat la pàgina web habitatgefigueres.cat coincidint amb la convocatòria del bo jove de lloguer.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR