COMARCA

La Fundació Gala - Salvador Dalí va patit pèrdues de 3.116.000 durant l’any 2020 i preveuen que enguany les pèrdues seran de més d’un milió d’Euros. Tot i això asseguren estar treballant per fer atraure als visitants fins el museu i poder sortejar el final d’aquesta pandèmia. A partir d’ara el museu obrirà les seves portes de dimecres a diumenge.

Vídeo relacionat

CCOO denuncia la manca d’informació sobre el futur de la plantilla de manteniment i conservació del Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres que té adjudicat Ferrovial Construcció. Actualment hi ha un preacord de venda de la concessionària i no asseguren que els actuals treballadors conservin la feina.

Vídeo relacionat

Els tècnics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà han trobat durant aquest matí els sistemes de recuperació dunars trencats al terra. Algú es va dedicar, durant el dia d’ahir, a arrencar els més de 150 pals que protegeixen la zona de dunes litorals de Sant Pere Pescador. A més també van trencar alguns cartells informatius.

Vídeo relacionat

L’Estat d’Alarma ha finalitzat la mitja nit d’aquest dissabte i amb ell el toc de queda. El que està fent que moltes persones aprofitin que tenen més hores per visitar altres municipis. A Roses aquest cap de setmana s’ha notat un augment de ciutadans. Dissabte hi havia més ciutadans francesos i diumenge ciutadans d’altres comarques de Catalunya.

Vídeo relacionat

Els xampanyers han sumat tres punts més a la seva classificació gràcies a la victòria d’aquest diumenge. Els locals van guanyar per un a zero al Santfeliuenc. Amb aquest resultat els peraladencs se situen segons a la classificació.

Vídeo relacionat

Més de mig centenar de persones han participat aquest diumenge al matí al Torneig Popular de Tennis Taula que organitza el Club Tennis Taula Tramuntana de Figueres durant les Fires i Festes de la Santa Creu. Una diada per donar a conèixer un club amb un palmarès molt important entre les seves files.

Vídeo relacionat

Dilluns es tornarà a obrir el pas fronterer entre Maçanet de Cabrenys i Costoja. Això és el que ha dit a través d’una publicació a Instagram el delegat de la Generalitat a la Catalunya Nord. Un pas que porta tancat des de l’11 de gener per la Prefectura dels Pirineus francesos que va decidir fer-ho al·legant problemes d’immigració il·legal i terrorisme.

Vídeo relacionat

 

S’ha instal·lat una placa d’homenatge als professionals que han lluitat contra la COVID-19 als jardins que donen accés al servei d’urgències de l’Hospital de Figueres. Un espai per recordar no només al sector sanitari, que han estat primordials en aquest dur episodi sinó a tots els cossos de seguretat, als treballadors de botigues d’alimentació i supermercats i a tots aquells que en un primer moment van haver de treballar com a serveis essencials durant el confinament.

Vídeo relacionat

Aquest cap de setmana l'associació lúdica i cultural GameForge de Figueres organitza un photocall solidari on desfilaran diferents persones caracteritzades de personatges de Star Wars. Durant la jornada es recolliran aliments que seran donats a la Xarxa de Suport Mutu de l'Alt Empordà. L'activitat és dura a terme tot dissabte primer de maig al local de l'associació que es troba al carrer nou núm. 120 de Figueres.

GameForge és una associació que té com a objectiu la promoció i difusió de la cultura freeke organitzant diferents activitats que comprenen, des de jornades de jocs de taula, torneigs de jocs com Magic: The gathering o warhammer. La seva intenció és convertir el seu local en un punt de referència a l'Empordà per la gent que són amants de tots aquests continguts.

Vídeo relacionat

La ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va parlar sobre el parc eòlic marí de Roses. Diu que calen esforços i que instal·lant només panells solars no es podria cobrir l’acord del Pla Nacional Integrat de l’Energia i el clima. L’any 2030 el 74% de l’electricitat que es consumeixi ha de ser renovable.

Vídeo relacionat

El passat 24 d'abril el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va realitzar un curs teòric i pràctic en etologia animal per als treballadors i voluntariat de l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres, entitat contractada per encarregar-se de les recollides d'animals domèstics perduts i abandonats de la comarca. La formació, que va ser impartida per professionals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l'empresa Buixits, té l'objectiu d'ajudar a entendre millor el comportament dels animals i, a partir d'aquí, millorar el seu benestar.Treballadors i voluntariat varen tenir accés, de la mà de professionals d'alt nivell, a la teoria que explica determinats comportaments dels animals i que reflecteixen problemes que estan patint i varen poder posar en pràctica exercicis per canviar-los. D'altra banda, també van poder repensar la distribució dels espais i dels animals per millorar la seva qualitat de vida.

La formació està emmarcada en el pla de formació continuada en protecció animal que l’àrea de Medi Ambient del consell comarcal va iniciar l'any passat.

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR