Anunci Demòcrates

ROSES

Dimecres ple ordinari a l'Ajuntament de Roses


Roses ha programat per dimecres a les set de la tarda el primer ple ordinari del 2023 que compte amb nou punts en l’ordre del dia. El primer com de costum l’aprovació de l’acta anterior, el segon informació d'alcaldia, el tercer tractarà l’aprovació inicial del text refós anomenat modificació del projecte tècnic per a l’adequació i ampliació de la il·luminació del perímetre defensiu i estructures interiors de la Ciutadella de Roses En el quart s’aprovarà inicialment el projecte d'adequació dels espais exteriors i modificació del projecte de reforma i ampliació d'edificacions auxiliars al camp de futbol de la Vinyassa. En el cinquè tractarà d’aprovar inicialment el projecte de millora d’eficiència energètica per l’adequació i substitució de l'enllumenat del camp de futbol de la Vinyassa i legalització de la instal·lació elèctrica del conjunt de l'equipament. El sisè tractarà la modificació de l’ordenança fiscal 8. En el setè es tractarà l’autorització al regidor Marc Danés Zurdo la compatibilitat de l'activitat pública amb la privada per exercir la feina d'agent assegurador i assessor financer, El vuitè tractarà els assumptes urgents i l’últim com de costum serà el de precs i preguntes. El ple el podran seguir aquest dimecres en directe per les xarxes socials d’Empordà Televisió o en la nostre web, i dijous el podran veure íntegrament a Empordà Televisió a partir de dos quarts de nou.

Vídeo relacionat

Dijous cultural a Roses amb la presentació d'un llibre i el Cinema Cicle Gaudí


El dijous serà una jornada molt cultural a Roses s'iniciarà a les 18,30h. a la biblioteca ama la presentació de la novel·la "Bocins de pell" d'Isabel Guzmán Per continuar a les 20:15 h, al Teatre Municipal on torna el Cinema Cicle Gaudí amb la pel·lícula "42 segundos" Un film basat en la participació de la selecció espanyola de waterpolo a les olimpíades de Barcelona 92. La pel·lícula ha estat dirigida Àlex Murrull i Dani de la Orden. Les entrades com sempre es poden adquirir a Roses Cultura al preu de 4,5€ o a les taquilles del Teatre al matí, la dura del film serà de 106 minuts.

Vídeo relacionat

L’Aula Gastronòmica afronta l’hivern amb noves propostes


L’Aula Gastronòmica prossegueix amb les seves formacions culinàries obertes al públic, avalades pel rotund èxit de participació dels showcookings duts a terme al llarg de 2022. Continuant amb la promoció de la cuina de qualitat de proximitat, de temporada i saludable, els diferents xefs i cuiners mostraran al llarg d’aquests dos mesos l’elaboració de plats d’hivern i quins aspectes dietètics cal tenir en compte durant aquesta temporada. L’Aula Gastronòmica de Roses ja té a punt la nova programació de tallers que ofer aquest hivern, entre el 6 de febrer i el 15 de març, i que comptarà amb demostracions i preparacions de plats per part de la xef Ada Parellada, la nutricionista Anna Torelló i els xefs rosincs Jordi Dalmau i Gregory Abella. Pescadors de la Confraria de Roses oferiran plats típics de mar on el peix és absolut protagonista, els cupcakes de Marta Sánchez aportaran el toc dolç i Maria Rosa Picamal presentarà les seves receptes de quaresma amb robots de cuina Més enllà de la preparació d’àpats, l’Aula oferirà també un taller d’introducció i degustació als vins dolços de la mà de la sommelier Laura Masramon, les persones interessades a participar en els taller ja es poden inscriure a www.rosesgastronomia.cat. Els tallers tenen un preu d’inscripció de 3 €.

Vídeo relacionat

Torna a Roses l’aventura de ser pares amb algunes novetats


Sota el lema ‘Fem de la família el millor lloc per créixer’, el programa L’Aventura de ser pares per al 2023 oferirà un total d’11 sessions grupals, participatives i dinàmiques, que tractaran i aprofundiran aspectes com els rols de mares i pares, l’autoestima i l’assertivitat, com parlar als fills i filles perquè aquests escoltin, l’expressió i gestió de les emocions, resolució de conflictes, o el temps lliure i oci en família, entre d’altres. Les famílies interessades a participar en aquesta nova edició del programa han d’enviar un correu electrònic amb el nom i cognoms i un número de telèfon de contacte a: aventuradeserpares@roses.cat La data límit d’inscripció és el 27 de gener.

Vídeo relacionat

Roses, pioners en el servei de mediació


Roses ha presentat el Servei de Mediació Juvenil que pretén resoldre conflictes i treballar en el foment del benestar general de la ciutadania a través de la convivència i la mediació. Per fer-ho s’ha creat una adreça de correu electrònic totalment confidencial on els joves que ho necessitin podran exposar la problemàtica que necessiten resoldre. Dues mediadores seran les encarregades de ajudar a solucionar qualsevol conflicte.

Vídeo relacionat

Feliç any 2973, comunitat amazic


Aquest dissabte, la comunitat amazic ha celebrat la festa d’any nou Yennayer. Aquesta comunitat commemora el 12 de gener la saga del rei Sheshonq I, que es va convertir en faraó d'Egipte cap a l'any 959 a. C., després de destronar a Ramsés II. El 12 de gener correspon al primer dia del calendari julià i enguany han celebrat l’arribada de l’any 2973 amb un teatre de Roses ple de gom a gom.

Vídeo relacionat

Definit el calendari de fires de Rose


Ja està definit el calendari de Fires que duen a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses per aquest 2023. Un calendari que aglutina accions gastronòmiques, econòmiques i comercials amb la complicitat del sector empresarial de la vila.

Vídeo relacionat

La ruta de les tapes i les fires de la rosa i la cervesa ja tenen dates


Les edicions de 2023 de la Ruta de les Tapes, Fira de la Rosa, Fira de la Cervesa i Festivalet, ja tenen dates. Promoció Econòmica de Roses continua així apostant per la realització d’esdeveniments d’impuls a la gastronomia i al comerç al llarg de l’any. Els empresaris de Roses aposten des de fa temps per aquesta mena de fires com es veu en la participació que any rere any va creixent. Promoció econòmica aposta per la organització d’aquests actes al llarg de l’any, i incidint en aquells períodes de fora de temporada alta que són més susceptibles d’atreure públic i visitants. D’aquesta manera, la Ruta de les Tapes tindrà lloc del 17 al 26 de març, la Fira de la Rosa entre el 8 i l’11 de juny, la Fira de la Cervesa del 13 al 15 d’octubre, i finalment, els dies 11 i 12 de novembre, en ple estiuet de Sant Martí, tindrà lloc una nova edició del Festivalet de Roses.

Vídeo relacionat

Dilluns s’obren les inscripcions per a l’Esquiada Jove 2023


Dilluns s’obriran les inscripcions per participar a l’esquiada jove que l’àrea de joventut de l’ajuntament de Roses ha programat pel proper 4 de febrer. La sortida comptarà amb transport amb bus gratuït i totes les persones participants podran beneficiar-se d'un forfet a preu més econòmic. Les inscripcions per apuntar-se a l’activitat es poden realitzar a partir del proper dilluns a les instal·lacions del CAR Jove de Roses i romandran obertes fins exhaurir places.

Vídeo relacionat

La Flota pesquera de Roses començarà dilluns una veda de 2 mesos i mig


Aquest era l’aspecte que presentava el port de Roses aquest mati, a dos dies d’iniciar la veda, a excepció d’una embarcació la resta a sortit a feinejar tot i el vent, ja que a part d’avui demà ser l’últim dia de pesca fins al proper 3 d’abril, ja que la confraria de Roses com la resta de les confraries gironines portaran a terme en els pròxims mesos una aturada biològica, per deixar refer-se als caladors. Palamós, va iniciar l'aturada l' 1 de gener. Port de la Selva, Llançà i Roses començaran el pròxim dilluns 23 de gener i no hi tornaran fins al 3 d'abril. Mentre que Blanes començarà la veda el 27 de gener i la mantindrà fins al 26 de març. D'altra banda, el govern espanyol ha anunciat que mantindrà, durant el 2023, el sistema d'ajudes aplicat l'any passat per compensar a la flota pesquera la reducció dels dies pesca que es va acordar al Consell de Ministres de la Unió Europea. La reducció dels dies de pesca serà d'entre el 7% al 3,5% i sempre que la flota adopti una d'aquestes dues compensacions: apostar per mesures de millora de selectivitat, amb xarxes que milloren el pas d'alevins o bé fer una veda de quatre setmanes consecutives. En aquest sentit, les confraries de la província han acordat el tancament del calador de la zona de l'1 de febrer a l'1 de març.

Vídeo relacionat

Condemnat un administrador de la propietat de Roses a sis mesos de presó


La secció tercera de l’Audiència de Girona ha condemnat un administrador de la propietat de Roses a sis mesos de presó per apropiar-se indegudament de prop de 50.000 euros d’una comunitat de propietaris de Roses. L’acusat va admetre haver comès un delicte de falsedat documental i un delicte continuat d’apropiació indeguda, i les parts van pactar una rebaixa de pena. Inicialment, la fiscalia li demanava 5 anys de presó, però li ha reconegut una atenuant de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici, sense que sigui atribuïble a l’acusat. També haurà de pagar una multa de 900 euros. Pel que fa a la quantitat defraudada, se’n hauran de fer càrrec les asseguradores que el processat tenia contractades. L’acusat, que feia quinze anys que s’encarregava d’administrar aquella propietat, va desviar diners a comptes personals entre 2010 i 2014. El seu càrrec li permetia operar amb plenes facultats per fer pagaments i cobraments i tenia accés al compte de la comunitat. També va introduir als comptes anuals de la comunitat partides comptables que no s’ajustaven a la realitat.

Vídeo relacionat

Roses presenta el punt quilomètric 0 del passeig de Santa Margarida


Aquest mati s’ha presentat el punt quilomètric 0, a tocar la Bocana de Santa Margarida, això forma part d’una petició feta pel club d’atletisme Roses, per marcar un recorregut des d’aquest punt i fins a l’Almadrava un circuit de 7 quilometres que servirà per a la gent que vol caminar i pels turistes per saber quants kilòmetres fan. Des de l’ajuntament es va veure molt positivament la iniciativa per això a partir d’ara es posarà una marca al passeig cada 500 metres, ja que es una bona cosa per la gent que fa esport i pot ser un reclam turístic. El nou recorregut tindrà una llargada de set quilometres des de la bocana de Sant Margarida fins a l’Almadrava.

Vídeo relacionat

Activitats del CAR de Roses per aquest hivern


El Centre d’Activitats de Roses-CAR, després de l’èxit de les activitats de Nadal, inicia l’any amb una programació d’activitats per a joves que inclou una desena de cursos i tallers entorn a disciplines que van des de la zumba o el breakdance fins als tallers de cuines del món, estètica, realitat virtual, manga, teatre o manualitats. Continua a més oferint serveis d’informació i assessorament juvenil entorn a diferents temàtiques, d’orientació d’estudis i professional, així com espais on, simplement, passar una bona estona en companyia de joves que comparteixen les mateixes inquietuds. Totes les activitats són gratuïtes i les inscripcions als tallers s’obriran el dilluns, 23 de gener.

Vídeo relacionat

Roses presenta aquest divendres el nou Servei de Mediació Juvenil


El nou servei de mediació que l’Ajuntament de Roses posa a partir d’ara a disposició dels joves del municipi de manera totalment gratuïta, parteix dels resultats d’un estudi i diagnosi previs realitzats durant els darrers mesos, els resultats dels quals també es presentaran divendres a partir de les 7 de la tarda al teatre Municipal Aquest treball de camp previ, dut a terme per educadors que han recorregut carrers i equipaments del municipi freqüentats pel jovent i que els ha permès interactuar amb els nois i noies, ha permès conèixer els perfils del teixit juvenil de Roses, les seves situacions i necessitats, així com l’origen de determinades conductes al carrer.

Vídeo relacionat

Roses presenta els cartell del primer Carnaval post pandèmic


Per despertar l’esperit carnavaler de rosincs i rosinques, l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, han desvetllat el cartell que il·lustrarà l’edició del Carnaval d’enguany, juntament amb la dissenyadora del mateix. Èric Ibáñez, ha manifestat que Roses recuperarà per fi la totalitat d’activitats i programació habituals, després que, l’any 2021 s’anul·lés la seva celebració i el passat any es limitessin les activitats. L’autora, Sara Rosell, ha volgut plasmar amb aquesta creació, un Carnestoltes innocent i ple de colors La presentació del cartell s’ha fet al Port Pesquer de Roses, a tocar de l’esplanada que es va tancar perquè les colles de carnaval poguessin aplegar-se en acabar les passades i continuar la festa, i serà la imatge omnipresent del Carnaval 2023 a Roses i amb ella s’il·lustraran totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió de la festa. Roses celebrarà aquest any la seva festa més emblemàtica, el Carnaval, del 16 al 20 de febrer

Vídeo relacionat

El Consell Científic del Parc Natural del Montgrí rebutja el parc eòlic marí


Un informe aprovat pel Consell Científic del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter assegura que els projectes de parcs eòlics marins previstos al golf de Roses no tenen prou garanties mediambientals. Els preocupa l'arribada a terra de les conduccions elèctriques, ja que passarien molt a prop de la zona protegida de les illes Medes i també els preocupa és l'impacte paisatgístic des del Parc Natural.

Vídeo relacionat

La Marató de Donants de Sang torna a passar per Roses


Un any més, la Marató de Donants de Sang de Catalunya ha tornat a passar per Roses on hi va haver un bon recapte i on es van poder veure cares noves. Enguany des de la Marató s’ha proposat arribar a les 10.000 donacions.

Vídeo relacionat

Homenatge a Joan Turró en el seu 100 aniversari


L’Ajuntament de Roses ha fet entrega de la placa commemorativa i de la Medalla de la Generalitat a Joan Turró, veí de la vila, que ha complert 100 anys. Un segle de vida que ha celebrat acompanyat de tota la família en un acte a la sala de plens del consistori rosinc.

Vídeo relacionat

Roses lliure les subvencions a les colles afectades per l’incendi


Ahir Dijous la Junta de Govern de Roses va concedir les subvencions a les colles de carnaval que es varen veure afectades per l’incendi de la nau on tenien les carrosses, que va tenir lloc el passat mes de juliol, L’acord és fruit del compromís adquirit per l’Ajuntament durant la primera reunió mantinguda entre l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, amb els representants de les colles afectades, i aprovat pel ple el passat 28 de setembre, La partida econòmica que l’Ajuntament ha destinat a aquesta línia de subvencions és de 64.000 €, que es repartirà entre tots els beneficiaris garantint una subvenció mínima per colla de 4.000 €, i de 6.000€ com a màxim, podent arribar l’import de la subvenció al 90% del cost de les despeses a subvencionar. Els ajuts acordats segons els diferents pressupostos presentats per les colles han estat els següents: per la Colla Fins que ens fotin fora 4556, l’associació cultural Bai de Feis 4893, Ens falta temps 5062, Fins aquí em arribat 5062, Els Entrompetats 4556, Campi qui pugui 5062, Los lereles 5062, Otro rollo 5062, Associació cultural i carnavalera Pim Pam Pum 3037, Associació cultural Sant tornemi 2893, Torra castanyes 5062, Els Escargotins 3668, colla Bruel 5062 i los Nenucos 4936, en total s’han atrogat 63998.98 €.

Vídeo relacionat

L'Exposició "Quan parles fas màgia" arriba a la Biblioteca Municipal de Roses


L’exposició "Quan parles fas màgia" forma part d’una campanya del voluntariat per la llengua que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal, que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho vol fer a partir de la metàfora de la màgia. "Quan parles fas màgia" focalitza l’atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua. Els plafons que conformaran l’exposició presenten diversos aspectes del programa com “La màgia del voluntariat”, “La màgia de la llengua”, “Parelles encantades”, “No tot és per art de màgia”, “Complicitats màgiques” i“Apunta't a la fórmula màgica” Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Vídeo relacionat

ROSERSA ha iniciat la plantació d’arbres al carrer Cala Llarga de Roses


Aquesta setmana Rosersa, ha iniciat el projecte de millora del carrer Cala Llarga de Santa Margarida on es plantaran un total de 19 arbres en els dos marges del carrer i plantes arbustives al voltant dels escocells, que s’han protegits amb vorades laterals per evitar que els cotxes trenquin les plantes arbustives. També s’està executat una instal·lació de reg automàtic per regar arbres i arbustos els arbres es plantaran al febrer i les plantes arbustives a la primavera, un cop finalitzi aquest projecte es plantaran mes arbres en altres carrers de la urbanització

Vídeo relacionat

L’associació Cultural Amazigh de Roses prepara la celebració de l’any nou


La comunitat Amazigh de Roses ha organitzat per al proper dissabte 21 de gener, al Teatre Municipa l una festa de benvinguda del seu nou any, el 2973. La cultura, la gastronomia i la música seran l’epicentre d’aquesta gran festa que s’espera ompli el teatre de gom a gom, ja que només es pot entrar per invitació donat la capacitat del Teatre de Roses. El "Yennaye" és la celebració de l’any nou dels amazics, un antic poble del nord d'Àfrica. La majoria de la seva població es troba al Marroc i a Algèria, tot i que estan distribuïts per molts països del món, a Roses s’esperen amazics de tot Europa per celebrar el començament de l’any 2973 Hi participaran músics vinguts dels Països Baixos ,Marroc i altres provinents de Girona i Barcelona. L'acte s’aprofitarà, també, per la presentació del llibre “Que Al·là em perdoni”, de l'escriptora Laila Karrouch. Participarà en la jornada la filòloga i diputada del Parlament de Catalunya Najat Driouech Ben Moussa, així com l'alcalde del municipi, Joan Plana, i la resta de representants polítics locals. un dels objectius de la trobada d’aquest anya és pressionar el govern marroquí perquè el Cap d'Any amazic sigui un dia festiu al Marroc.

Vídeo relacionat

Minicamper.pro l'única empresa del sector del camper a escala nacional, present a Decathlon


L'empresa rosinca MiniCamper.Pro, dedicada a la camperització i reparació de furgonetes i autocaravanes s'ha convertit en la primera empresa del sector a escala nacional, que tindrà els seus productes al catàleg de Decathlon, concretament un parell de mòduls per a campers.

Vídeo relacionat

El proper 14 de gener primera donació de sang de l’any a Roses


La germandat de donats de sang de Girona i l’associacio de donants de Roses han organitzat pel proper dissabte la primera donació de sang de l’any a la població que es farà al casal d’avis de la Casa del Mar. La Delegada de Roses, ens ha dit que de forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que, tingui entre 18 i 70 anys, pesi 50 quilos o més i en cas de ser dona, que no estigui embarassada, i de qualsevol grup. També recomana per evitar esperes que la gent entri al web donarsang.gencat.cat per demanar hora Actualment hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per això diuen dona el millor de tu dona sang.

Vídeo relacionat

La Unitat Mòbil de la ITV es desplaça a Roses el proper 30 de gener


El Proper 30 de gener de les 9 a la 1 del migdia la unitat mòbil de la ITV serà a Roses per passar les ITV als ciclomotors de 49cm3 i als vehicles agrícoles, el lloc serà l’habitual a l’esplanada davant el pavelló poliesportiu. La revisió ITV és obligatòria per als vehicles agrícoles tractors i remolcs fins a 8 anys exempt dels 8 anys als 16 anys cada dos anys i a partir del 16 anys anualment. Per als ciclomotors de 49 cm3 fins a 3 anys estan Exempts i a partir de tres anys s’ha de passar la inspecció cada dos anys Les reserves s'han de fer al telèfon 972 49 29 12, o bé a la pàgina web www.citaprevia.cat..

Vídeo relacionat

Pere Gotanegra, regidor a l'ajuntament de Roses per Lliures, es tornarà a presentar


Pere Gotanegra, regidor a l'ajuntament de Roses per Lliures, ha assegurat avui a Empordà Televisió, que si bé al principi de legislatura estava convençut que només faria una legislatura, ara i després de rebre el suport de molta gent de Roses, està convençut que es tornarà a presentar per acabar amb poca valentia política que hi ha a Roses.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR