ROSES


L’entitat SUBMON ha fet públiques les primeres imatges submarines gravades al Mediterrani Occidental i a la Península Iberica del Dofí Mular alimentant-se a les xarxes d’arrossegament. Les imatges s’han obtingut en el marc del projecte ‘Costera: Comportament Submarí de Tursiops truncatus a les xarxes d’arrossegament al nord de Catalunya’


En el darrer ple s’ha aprovat el projecte d'urbanització, de l’espai que envolta el cementiri municipal, compres entre els carrer molt hble. president Josep Irla i Bosch, camí del cementiri , carrer Pere II i carretera del mas Oliva, que abasta un espai d’uns 4200m2, on es plantaran arbres es reordenarà tota la vegetació es construirà un muret a mena de banc, s’enjardinarà l’espai al costat de la porta nord del cementiri. El projecte també contempla el trasplantament de 4 oliveres i té un pressupost de 440.000 €

Reclamen ajuts per armadors i mariners de la pesca pels costos causats per la guerra


El Govern reclama que s'habilitin ajuts per compensar els armadors i mariners de la pesca pels costos addicionals causats pel conflicte d'Ucraïna. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha defensat que els ajuts tinguin un fort component social per garantir condicions de vida dignes als treballadors de la mar.

Vídeo relacionat


El projecte “Un Pop de Gram” que ha realitzat la Fundació Alive ha detectat que de les olles que havien instal·lat un 80% a les badies de Roses i Pals cap d’elles han estat utilitzades en algun moment per pops. Tot i això no s’ha observat cap exemplar adult durant el transcurs del projecte ni ha tingut lloc cap posta entre el mes de juny i setembre.

Resum de la Junta de Govern del dia 29 09 2022


Silvia Ripoll ens ha fet avui els resum dels punts que s’han tractat a la junta de Govern, que han estat molts i molt variats, i ens els ha resumit tots, alguns d’ells son les aprovacions dels actes que es faran aquest cap de setmana a la ciutadella i els propers dies 7, 8 i 9 com la IV Fira de la Cervesa Artesana & Music.

Vídeo relacionat

El GEN de Roses obre la temporada amb el trofeu N2


Aquest Cap de setmana el GEN de Roses posa en marxa la temporada amb el trofeu N2, aquesta regata juntament amb la que tindrà lloc a Sant Andreu de Llavaneres al Maresme, i que organitzarà el Club Nàutic El Balis, serviran per escollir els navegant que després al llarg de la temporada representaran a la Selecció Catalana de Windsurf a tots els campionats catalans i nacionals. El Trofeu N2, d’aquest cap de setmana acollirà les classes de Windsurf de Techno Sots-13, Sots-15, Sots-17 i Techno Pluss, a més de les modalitats de Raceboard, IQFoil, Windsurfer i Iniciació.

Vídeo relacionat


Tretze varen ser els punts que es varen tractar anit al ple, els dos primer com sempre, l'aprovació de l'acta anterior i la informació d'alcaldia, en el tercer es va aprovar amb 11 vots a favor i 5 abstencions declarar la lesivitat de l'acord de concessió de llicència d'obres per construir un edifici plurifamiliar a la carretera del far, 75. En la que l'ajuntament reconeix que possiblement va atorgar la llicència malament. En el quart es va donar comptes de la modificació de les bases reguladores del puosc 2020-2024, el 5è va aprovar inicialment el projecte d'espai lliure al voltant del cementiri, en el sisè es va aprovar una addenda en el conveni de delegació dels serveis de recollida d'animals domèstics abandonats entre CCAE i ajuntament de Roses, que inclou, el servei, gestió i control de colònies de gats. En el setè es va aprovar inicialment el projecte de substitució de l'enllumenat públic d'una part de la urbanització de Santa Margarida, el vuitè va aprovar el nou conveni d'adhesió al sistema central d'adquisicions de béns i serveis de la Generalitat de Catalunya. En el novè es va aprovar una modificació de crèdit per fer unes petites inversions, el numero 10, va aprovar les bases reguladores dels ajuts a les colles de carnaval afectades per l'incendi que seran de 4000 € per colla poden arribar als 6000 €. L'onze va tractar la moció presentada pel grup de junts per Roses a la que s'hi va afegir ERC pel traspàs de rodalies de Renfe a la Generalitat que va ser aprovada. El dotze va tractar uns assumptes urgents, entre ells la ratificació de l'acord d'agermanament amb Beas de Segura que es va signar el passat dissabte I l'últim com sempre el de precs i preguntes on es varen tractar alguns temes prou interessants com el del projecte de les piscines a la zona on hi era l'antiga depuradora de marisc. El ple íntegre el podran veure en finalitzar aquest informatiu, també podran veure a partir de demà a migdia, al Web d'Empordatv.cat les valoracions del ple de tots els grups municipals i al vespre també les podran veure a Empordà Televisió dins el programa en Obert a partir de dos quarts de nou.

Roses s’il·luminarà de verd contra el malbaratament alimentari


Entre el 26 de setembre i el 2 d'octubre té lloc la V Setmana contra el Malbaratament Alimentari, iniciativa d'àmbit nacional coordinada per AECOC i que té el suport del Ministeri d'Agricultura i Alimentació i diverses administracions autonòmiques i locals, destinada a sensibilitzar tots els agents econòmics i socials de la importància d'aprofitar els aliments i evitar que s'acabin malbaratant i es converteixin en residus. Per aquest motiu l'Ajuntament de Roses il·luminarà de verd la seva façana el dijous 29 de setembre, per commemorar el dia internacional sobre la conscienciació de la pèrdua i malbaratament dels aliments. A més, dins d'aquesta setmana, el 29 de setembre, se celebrarà la segona edició del Dia internacional de conscienciació sobre la pèrdua i el malbaratament d'aliments. Reduir les pèrdues i els residus d'aliments és essencial en un món on el nombre de persones afectades per la fam ha anat augmentant lentament des del 2014: hem de ser conscients dels problemes que representa per a tothom el malbaratament alimentari.

Vídeo relacionat

La 4a Fira de la Cervesa Artesana & Music de Roses amplia programa amb 6 cerveseres


El 7, 8 i 9 d'octubre torna la fira degana de la cervesa artesana de l’Alt Empordà amb la quarta edició de la Fira de la Cervesa Artesana & Music a Roses, recuperant el format prepandèmic. El recinte habilitat per a l’ocasió a l’Illa d’Itaca, acollirà durant els tres dies les barres de 6 cerveseres artesanes, que oferiran una trentena de varietats al públic assistent amb l’acompanyament de música en directe a càrrec de cinc grups. La Fira incorpora enguany les activitats Tastabar i Tast Prèmium, mentre que tres restaurants del municipi oferiran menús cuinats o maridats amb les cerveses artesanes de la Fira. Joan Plana, alcalde de Roses; Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica; i Èric Ibáñez, regidor de Cultura i Festes, han presentat aquest migdia el programa d’actes i principals novetats de la temporada d’enguany. Fèlix Llorens, destaca la incorporació de noves propostes gastronòmiques al programa, ampliant així els continguts d’una mostra que es troba ja plenament consolidada i que ha assolit en les edicions anteriors un gran èxit, tant de públic assistent, com de productors participants. El regidor de Cultura i Festes, ha donat a conèixer les formacions musicals que oferiran els concerts de la present edició grups que amenitzaran amb les seves versions de rock les jornades de divendres a diumenge. Joan Plana celebra arribar a la quarta edició de la Fira de la Cervesa Artesana avalats per l’èxit i bona acollida de les edicions anteriors i el fet que Roses continuï oferint a la nostra ciutadania, públic de la comarca i resta de visitants, una programació cultural i festiva de qualitat al llarg de tot l’any, més enllà de la temporada turística. Al mateix recinte de la Fira, es comptarà un any més amb la participació de l'Associació d'Amics de Guinea-Conakry, encarregat del servei de bar, on es podran consumir refrescos, aigües i entrepans, mentre que diumenge al migdia, oferirà una fideuada popular amb un preu de 6 € el tiquet

Vídeo relacionat


El president de la Fundació ALTEM, Manuel Toro, i l’alcalde Roses Joan Plana han signat el conveni de cessió i lliurament de claus d’un pis propietat de l’Ajuntament a favor de la Fundació ALTEM que destinaran a allotjament tutelat per a persones amb discapacitat intel·lectual residents al municipi. Manuel Toro ha donat les gràcies a l’Ajuntament en nom dels usuaris i de la pròpia Fundació, assenyalant que són més de 3.500 persones a tot Catalunya les que es troben en llista d’espera per poder accedir a un habitatge tutelat. A Roses, ALTEM assisteix a 22 usuris que, a partir d’avui, podran fer ús en els casos necessaris d’aquest nou recurs que l’ajuntament posa a la seva disposició. Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social, ha destacat la importància del dia d’avui per a Roses i la finalitat pública i social d’aquesta cessió, que ens fa avançar com a societat en la integració i l’autonomia de les persones amb discapacitat i ens permet seguir treballant cap a un model social més just i igualitari. Joan Plana, alcalde de Roses, s’ha sumat a la satisfacció per la signatura d’aquesta cessió, fent referència al fet que encara queda molta feina per endavant per a la inclusió, l’autonomia i el desenvolupament personal i professional de les persones discapacitades. Després de signar el conveni de cessió i fer lliurament de les claus del pis, Joan Plana i Esther Bonaterra han acompanyat Manuel Toro, Isabel Artigas directora general d’ALTEM i Jaume Turró secretari d’ALTEM, a fer una visita a l’habitatge. El pis està situat al centre de Roses, té una superfície de 85 m2, és tot exterior i disposa de tres habitacions dobles, cuina-menjador, lavabo i dos patis.


Aquest matí ha tingut lloc la presentació d’una nova edició del programa Esport Blau a les instal·lacions del Grup d’Esports Nàutics de Roses, club encarregat de impartir la formació. Durant l’acte, el regidor d’Ensenyament de Roses, Marc Danés, i el vicepresident de la Federació Catalana de Vela i president del GEN, Josep Maria Isern, han signat l’acord que garanteix la continuïtat d’aquesta activitat fins a l’any 2026. Marc Danés ha recordat el paper pioner de Roses en oferir al seu alumnat una activitat que combina esport i educació que es va iniciar el 2006 amb un bateig de mar i el 2017 amb el que es fa actualment , i en la que ja han pres fins avui 746 alumnes. El 2019 es va signar el primer conveni amb la Federació Catalana de Vela. Marc Isern ha destacat que aquesta implicació per part de l’Ajuntament de Roses ha servit d’exemple per a molts altres municipis catalans, que han adoptat el mateix sistema de col·laboració per poder oferir l’activitat als seus escolars. Esport Blau és un dels projectes més importants i valorats en què treballa la Federació de Vela. El cost total del programa és de 104 € per alumne, dels quals 50 € són aportats per l’Ajuntament, 34 € per la Federació Catalana de Vela i 20 € van a càrrec de l’alume. Cada nen i nena participa en un total de 10 sessions teòrico-pràctiques que es porten a terme en les instal·lacions del GEN.

Roses es posa la peineta i el vestit de ‘faralaes’


Durant dos dies Roses s’ha convertit en l’epicentre de la cultura andalusa. La vila, en la que nombrosos veïns provenen del sud d’Espanya, s’ha apropat un xic més a les seves arrels mestisses celebrant la Festa Andalusa. Un indret on han passat centenars de persones a gaudir del gran nombre d’activitats que hi havia preparades.

Vídeo relacionat

Roses inicia un estudi per fer una diagnosi juvenil


Aquesta setmana l’Àrea de Joventut de Roses ha iniciat un estudi que té per objectiu conèixer els perfils del jovent rosinc i, a partir de les seves situacions i demandes, dotar les eines i recursos adients per dirigir les seves aspiracions de futur. El programa s’inicia amb l’elaboració d’una diagnosi del teixit juvenil i de la seva conducta en els espais públics, a càrrec de dos educadors que recorreran carrers i equipaments del municipi freqüentats pel jovent.

Vídeo relacionat

projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2022


Ca l’Anita va acollir aquest dijous 22 de setembre a la tarda, el Fòrum Ciutadà de Priorització dels Pressupostos Participatius 2022. Durant la sessió, els assistents van seleccionar els 10 projectes finalistes que se sotmetran a votació del 10 al 20 d’octubre per part de totes les persones empadronades al municipi que tinguin 16 anys o més. La propera i darrera fase del procés serà la votació popular, que tindrà lloc del 10 al 20 d’octubre. Podran votar, fent ús del portal web tudecideixesroses.cat, totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys.

Vídeo relacionat

Les Colles de carnaval valoren molt bé les barraques


L'ajuntament i les colles de carnaval es varen reunir el passat dimecres per fer primer una valoració de com han anat les barraques després de l'incendi a la nau, que va fer perdre quasi tot el que tenien a moltes colles, les que han valorat molt positivament aquestes darreres barraques tot i que han apuntat que s'han de polir alguns temes, pel que fa a la reunió del consell de carnaval per a preparar el proper carnaval, el tema estrella va fer la subvenció que donarà l'ajuntament a les colles per l'incendi. Les Colles de carnaval valoren molt bé les barraques.

1400 corredors a la 13a Cursa de la Dona de Roses


Més de 1400 persones han participat a la 13a edició de la Cursa de la Dona de Roses. Amb un recorregut de cinc quilòmetres que ha començat just davant de l’entrada a la Ciutadella de Roses i que ha acabat al seu interior. L’any que ve esperen superar la xifra dels 1500 participants.

Vídeo relacionat

Beas de Segura i Roses refermen el seu agermanament


Aquest cap de setmana la ciutat de Roses i Beas de Segura han refermat el seu lligam vint anys després del seu agermanament. El teatre municipal de Roses ha acollit l’acte de commemoració on han participat els alcaldes actuals d’ambdós municipis i també els exalcaldes que van signar l’agermanament l’any 2002.

Vídeo relacionat


Una delegació de regidors i regidores de l’Ajuntament de Beas de Segura, encapçalada pel seu alcalde, José Alberto Rodríguez, ha participat aquest migdia en la recepció oficial realitzada a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, juntament amb els representants municipals rosincs. Aquest ha estat l’acte d’obertura de la celebració del 20è aniversari de l’agermanament entre ambdues poblacions, que prosseguirà demà amb un acte commemoratiu i una degustació gastronòmica, oberts al públic, al Teatre Municipal. L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a la comitiva beasenca, tot agraint la seva visita. A continuació, ha convidat a l’alcalde de Beas, José Alberto Rodríguez, a signar el Llibre d’Honor de Roses, destacant que aquesta "és la quarta ocasió en què un representant del municipi de Beas signa en el nostre llibre d’honor, José Alberto Rodríguez ha destacat també aquest intercanvi i visites periòdiques mantinguts entre representants i veïns i veïnes de les dues poblacions A continuació, els dos alcaldes han fet un intercanvi d’obsequis: una edició del Pla Director per a la conservació del Castell de Beas de Segura i un quadre amb una olivera en relleu simbolitzant la tradició agrícola de Beas, han estat lliurades a l’alcalde de Roses qui per la seva part li ha fet entrega d’una reproducció en miniatura dels gegants de Roses i un llibre sobre la gestió municipal de la Ciutadella. A més, els dos alcaldes han fet un intercanvi d’insígnies amb els escuts dels dos municipis. Per últim, l’acte ha comptat amb la presència de representants dels tres clubs de futbol rosinc, AE Roses, Club Base Roses i Roses City, els quals han fet entrega a l’alcalde de Beas, gran aficionat al futbol, d’una camiseta de cada club, amb el nom de l’alcalde i el número 20 en commemoració del 20è aniversari A continuació les dues comitives s’han traslladat al Castell de la Trinitat, per visitar la fo


L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus va lliurar ahir a la tarda el primer premi Arjau d’Honor al xef Ferran Adrià, en agraïment a la seva trajectòria, que ha convertit Roses en un pol gastronòmic mundial. L’acte, que es va fer al Teatre Municipal de Roses, va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Plana; de la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech; del president de l’Associació, Miquel Gotanegra; del president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero; a més d’altres autoritats i representants del món empresarial. El president de l’Associació d’empresaris Roses-Cap de Creus ha indicat que, amb la seva excel·lent trajectòria i la seva creativitat constant, Ferran Adrià ha fet que Roses sigui coneguda arreu del món, Miquel Gotanegra, també va reclamar que no es deixi escapar la gran oportunitat que representa elBullifoundation per a Roses L’alcalde de Roses ha destacat que aquest guardó, torna a posar de manifest el reconeixement i l’immens agraïment de Roses envers el cuiner, gràcies al qual el nom de Roses s’ha donat a conèixer arreu del món. La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha recordat que Ferran Adrià, ha posat Catalunya, l’Empordà i la Costa Brava en el mapa mental i vital de moltíssima gent i ha agraït la seva tasca. També ha remarcat que la gastronomia és un sector estratègic de Catalunya. També i traves de vídeo, el xef Joan Roca ha remarcat la gran feina i aportació en la gastronomia i el territori feta per Ferran Adrià. el xef Fermí Puig, també per vídeo ha recordat els inicis de Ferran Adrià i la gran tasca que ha fet i ha agraït als empresaris el reconeixement merescut al gran xef. Ferran Adrià a agraït el premi i les paraules de tots els que li van precedir i ha rebut de mans de la directora general de Turisme, Marta Domènech el primer premi Arjau d’honor.

Acte per commemorar el 20è aniversari de l’agermanament amb Beas de Segura


Aquest dissabte 24 de setembre Roses ha previst un acte commemoratiu per la celebració del 20è aniversari de l'agermanament entre les poblacions de Roses i Beas de Segura a Jaén, en aquesta ocasió, Joan Plana alcalde de Roses i José Alberto Rodríguez actual alcalde de Beas de Segura, seran els encarregats de refermar aquest lligam, i ho faran al teatre de Roses inicialment es volia fer en el mateix espai on ara fa 20 anys els llavors batlles Carles Pàramo i José Munera de Beas varen signar oficialment l'agermanament el 15 de juny de 2002. Com dèiem l'acte inicialment estava previst a la Ciutadella de Roses, però les previsions meteorològiques han aconsellat canviar la seva ubicació al Teatre Municipal de Roses. La celebració ha vingut precedida de diferents reconeixements i recordatoris de l'efemèride, com la dedicació de la Revista de la Festa Major de Roses 2022 a l'agermanament, o la visita de l'alcalde i membres del consistori a la població de Beas durant la celebració de la darrera edició de les festes de San Marcos el passat mes d'abril.

Vídeo relacionat


Anit a la biblioteca Jaume Vicens Vives es va presentar el llibre Ossos de mar de Jaume Geli, que forma part de la proposta plàstica que porta el mateix nom, que es realitza en diferents fases la primera la recollida de materials que retorna e mar, la construcció d’una forma escultòrica, per finalitzar amb la instal·lació d’aquesta a molts municipis d’on provenen les parts. El llibre es un poemari escrit entre troncs i mots en les aigües poètiques d’un litoral que dibuixa un traç nerviós des de Portbou a Blanes. Els poemes d’aquest llibre van acompanyats de fotografies de fragments de fusta, geolocalitzades a diversos indrets de la Costa Brava, i que esdevenen material escultòric. Durant la presentació Jaume Geli autor del llibre i Glòria Polls, es varen animar fins i tot a recitar alguns de poemes amb l’acompanyament de la guitarra per part del propi autor. La darrera part del llibre recorda uns fets passats, encara tendres, i enfila un principi de camí cap a un futur pròxim.

Resum de la Junta de Govern del dia 22 09 2022


Felix Llorens ens ha fet els resum de la Junta de Govern celebrada aquest matí de la que destaca, l’aprovació de la programació de tardor hivern del teatre, l’aprovació del projecte de museïtzació de la Ciutadella de Roses, l’adjudicació del bar de la festa andalusa, l’adjudicació de la secretaria tècnica per als fons Next Generation i l’ aprovació del conveni Esport Blau.

Vídeo relacionat

Els australians dominen les primeres regates al Hobie 16 Worlds Costa Brava


Els esportistes australians estan dominant les primeres regates del campionat del món de catamarans Hobie 16 Worlds Costa Brava. Sis tripulacions d'Austràlia se situen entre els deu primers de la categoria màsters, la primera que s'ha completat en aigües de la badia de Roses.


L’Ajuntament de Roses ha programat per al cap de setmana del 24 i 25 de setembre la celebració de la Festa Andalusa, recuperant així la iniciativa duta a terme entre els anys 2010 i el 2012 per una entitat esportiva de la població. Es durà a terme a la Pista Annexa del Pavelló Poliesportiu, i comptarà amb les actuacions d’escoles de cant i dansa, música en viu, concurs de sevillanes i servei de bar amb productes gastronòmics propis de la cuina andalusa. La programació completa de tots els actes que s’han preparat per la Festa Andalusa, es poden consultar al web de rosescultura.cat.


Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Roses la presentació de la XV Cursa de la Dona, organitzada per la Fundació Roses Contra el Càncer i el Club d’Atletisme Roses, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament. Enguany, la cursa retorna a la normalitat després de dos anys d’afectació per la pandèmia i celebra el seu 15è aniversari - és la cursa de la Dona més antiga de la província de Girona-, amb l’edició d’una samarreta amb nou color i disseny. Les inscripcions es poden realitzar online i presencialment fins a una hora abans de l’inici. Jaume Guitart, vicepresident de la Fundació Roses Conta el Càncer, ha agraït durant la presentació "la tasca del Club d’Atletisme Roses i la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, També ha agraït i molt especialment la col·laboració de tots els patrocinadors que fan que tot el que es recapta amb les inscripcions vagi per la fundació Pere Sastre, president del Club d’Atletisme Roses, ha remarcat que aquest any és el retorn al recorregut de 2019, amb sortida a la plaça de les Botxes i arribada a la Ciutadella, i a convidat a tots els veïns a inscriure’s, ja sigui per la cursa, o per la causa. Verònica Medina, regidora d’Esports ha felicitat les dues entitats, remarcant el caràcter no competitiu de la cursa i destacant la seva essència popular, festiva i familiar. L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha tancat l’acte manifestant l’agraïment als organitzadors i col·laboradors, i destacant que Roses pot congratular-se de comptar amb un teixit associatiu molt actiu, i capaç de treballar coordinadament en objectius comuns i altruistes. En acabar la cursa els organitzadors realitzaran un sortejos, amb els molts productes i obsequis que han donat molts establiments de la població.


Aquest dimarts s’ha presentat a Roses el nou projecte, Barça Activa’t, realitzat en col·laboració amb el F.C Barcelona, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Roses, Antoni Escudero, vicepresident de l’àrea social del FC Barcelona, ha remarcat que la Fundació del Barça, està treballant a Girona des de fa més de 10 anys, i concretament a 6 municipis: Banyoles, Roses, Figueres, La Bisbal d’Empordà, Salt i Puigcerdà. Fruit de la sòlida aliança de la Fundació FC Barcelona amb la Diputació de Girona, per millorar la vida de nois i noies vulnerables utilitzant l’esport com una eina d’inclusió social. Joan Plana, alcalde de Roses, ha destacat "la importància del projecte i de sumar esforços amb col·lectius i entitats que, com la Fundació FC Barcelona, aporten la seva experiència, i faciliten les eines necessàries perquè els joves puguin aconseguir autonomia personal, i desenvolupar el seu projecte de vida i l’exercici d’una plena ciutadania. Tot això es completarà amb un concurs participatiu de projectes comunitaris liderats per joves, que es presentaran en un acte d’entrega de premis als guanyadors al Camp Nou.

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR