ROSES

Taller de Nadal de xocolata a Roses: Nens i nenes creen arbres deliciosos


Nens i nenes de Roses han celebrat aquest cap de setmana l'arribada de la Nadal amb un taller de xocolata. Amb la guia de l'experta Eva Rodríguez de M de Xocolata, els joves participants han creat autèntics arbres de Nadal de xocolata.

Vídeo relacionat

Tramuntanets de Roses impulsa campanya de menús solidaris amb restaurants locals


L'Associació Tramuntanets ha posat en marxa una campanya de menús solidaris amb la col·laboració de 7 restaurants de Roses. L'objectiu és recaptar fons per a activitats de lleure per a infants amb diversitat funcional. Els restaurants adherits són Restaurant Falconera, L’Àncora, El Racó dels Peques, Cal Campaner, Rom, Can Cervera i Harry’s bar. A més el Restaurant Nou Aquàrium, tot i estar tancat, ha fet un donatiu a l’entitat.

Vídeo relacionat

L’Ajuntament de Roses homenatja el Club Badia amb un calendari subaquàtic


L'Ajuntament de Roses ha presentat el seu calendari per al 2024, que destaca les belleses subaquàtiques del municipi en un homenatge al Club Badia, que celebra els seus 50 anys. El calendari es posarà a la venda a l’oficina de Turisme de Roses i a la Biblioteca al preu simbòlic d'un euro.

Vídeo relacionat

Fruites Esteve i Tramuntanets: solidaritat i premis per a les festes


Fruites Esteve i l'Associació Tramuntanets de Roses s'uneixen per tercer any consecutiu per organitzar una panera solidària nadalenca. Els 2 euros de col·laboració ajuden íntegrament a l'entitat, que ofereix activitats per a nens amb diversitat funcional.

Vídeo relacionat

L’Ajuntament trasllada dues palmeres de l’illa de la platja nova a l’illa de la platja de l


L'àrea d'infraestructures de l'Ajuntament de Roses ha traslladat aquesta setmana dues palmeres de l'illa que hi ha a la platja de la punta davant la plaça Sant Pere, ja que hi havia risc que caiguessin, a l'illa que hi ha a la platja de la Perola. També estan treballant aquests dies en la preparació del passeig interior de la platja de la Perola, fent els nous escocells on es replantaran els tamarius que substituiran les palmeres que ara fa unes setmanes es varen talar pel risc que caiguessin

Vídeo relacionat

El restaurant Disfrutar de Barcelona, nou tres estrelles de la Guia Michelin


Gran nit per als restaurants catalans en la gala de la Guia Michelin Espanya per al 2024, que es va realitzar el passat dimarts a l'Auditori del Fòrum. El gran protagonista de la nit va estar el restaurant Disfrutar de Barcelona, que s'ha confirmat com el nou local triestrellat català. D'aquesta manera, l'establiment comandat pels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, reconegut com a segon millor restaurant del món pel rànquing World's 50 Best Restaurants, ara fa uns mesos aconsegueix l'anhelada tercera estrella. El Rosinc Mateu Casañas ens ha comentat que representa per a ell i pel restaurant aquest reconeixement. Per a ells aquest ha estat un magnífic any ja que fa uns mesos van estar reconeguts com el segon millor restaurant del mon i ara han rebut la tercera estrella Michelin Amb la incorporació del Disfrutar al selecte grup, ja són cinc els restaurants catalans que tenen la màxima distinció de la Guia Michelin: són l'ABaC, el Lasarte, El Celler de Can Roca, el Cocina Hermanos Torres i el mateix Disfrutar. Empordà Televisó

Vídeo relacionat

Cost de Vida al teatre Municipal de Roses


El pròxim dissabte 2 de desembre, al teatre Municipal de Roses es farà la representació de Cost de Vida, una comèdia dramàtica escrita per Martyna Majoc. L'obra ofereix un interessant retrat de les ferides de l'ànima i la necessitat de sentir-nos estimats i cuidats.

Vídeo relacionat

El alumnes del CEE decoren els aparadors de les botigues de Roses


Els 22 alumnes del cicle formatiu d'activitats comercials, aquests dies han estat treballant a les botigues de Roses, muntant la decoració nadalenca, que han preparat dins de la matèria d'aparadorisme. Un projecte que va néixer ara fa 5 anys de la mà de l'associació d'empresaris Roses Cap de Creus, l'àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Roses i el Centre Escolar Empordà que volien que els alumnes s'impliquessin en el comerç local. Quan s'acosten les festes de Nadal alumnes i els comerços interessats en el programa es posen d'acord, i acorden un pressupost per la decoració, després els alumnes a les seves aules el dissenyen, el realitzen i per finalitzar el munten a la mateixa botiga, que és el que estan fent aquests dies. Aquest any han estat un total de 20 establiments de Roses els que han participat en aquest programa, que ha permès als joves alumnes poder decorar les botigues amb el material que han elaborat a l'escola.

Vídeo relacionat

Taller de decoració floral nadalenca Corones i centres de taula


L'Ajuntament de Roses ha organitzat un taller de decoració floral nadalenca Corones i centres de taula, és una activitat gratuïta dirigida als adults majors de 60 anys empadronats a Roses. En aquesta activitat, podeu aprendre i passar una bona estona fent treball manual de decoració de Nadal amb flors. I estan programades pels dies 11, 12 i 14 de desembre de 16 a 18 h. i el 13 i 15 de desembre de 10 a 12 h. a la SUF. Si hi voleu Participar cal portar davantal i tisores de jardineria.

Vídeo relacionat

Proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de Roses 2023


Aquest mes de novembre, ha quedat decidit el nou projecte que s'inclou en la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de Roses 2023. La proposta "Adequar tèrmicament les escoles públiques per fer més suportables les onades de calor" ha estat la que ha rebut més suport. Aquesta actuació, que té un cost estimat de 300.000€, és la que desenvoluparà amb la partida del pressupost municipal, que s'havia reservat pels resultats d'aquest procés participatiu. Hem parlat amb la regidora d'hisenda, Joana Pérez, sobre el projecte guanyador i ens ha comentat que és un projecte amb una part indeterminada, ja que s'han de valorar els sistemes tèrmics actuals. Del 30 d'octubre al 15 de novembre, majors de 16 anys i empadronats a Roses han votat a les propostes finalistes, el que representa un 5,76% de participació, en total 1983 vots. La franja d'edat entre els 31 i els 45 anys, ha representat la major part dels vots, un 44,23%. La segueix la franja d'edat de 46 a 60 anys, amb un 25,67%, més de 60 anys un 8,22%, d'entre 19 i 30, un 17,20% i de 16 a 18 anys un 4,69% Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 124 projectes al consistori. Finalment, s'ha convocat una votació final per a escollir els projectes guanyadors d'entre les 16 propostes finalistes

Vídeo relacionat

Roses acull la VII edició Intersalvament IA i la IV Catskills IA


La Piscina Municipal de Roses ha acollit aquesta setmana la VII edició Intersalvament IA i la IV Catskills IA que han estat organitzades per l'Institut Illa de Rodes de Roses i la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme. A les 11.00 es va fer l'acte de presentació i recepció als participants dels vuits instituts catalans que hi han participat entre ells l'Institut Illa de Rodes, com a organitzador d'aquest esdeveniment, adreçat a l'alumnat que estigui cursant el Cicle Formatiu de Grau Mitjà (Cicle Inicial) de Salvament i Socorrisme. A les dotze del migdia van començar les proves de la competició que es va disputar en categoria Absoluta. Els membres dels equips van ser aïllats 30' abans de l'inici de la prova. En aquesta àrea d'aïllament, qualsevol aparell de comunicació, està completament prohibit. Els esportistes no poden portar ulleres de natació. Els equips van entrar a l'àrea de competició d'esquena a l'escenari i guiats per voluntaris fins a col·locar-se en la posició de sortida. La prova va començar amb el xiulet de sortida. Per resoldre l'escenari que es varen trobar el millor i més ràpid possible. La duració de la prova és de 2 minuts i acaba amb el segon xiulet del jutge de sortida. En aquest moment els esportistes van tornar a la zona de sortida, i recollir les seves pertinences per passar a la zona de recuperació. També es varen fer les proves Arrossegament de maniquí amb aletes 4X25m Arrossegament de maniquí 100 m Combinada, 4X50m Combinada de salvament i 100 m Supersocorrista, la competició va finalitzar a les 4 de la tarda i tot seguit es varen lliurar els trofeus i medalles als participants i guanyadors.

Vídeo relacionat

Els empresaris de Roses regalen 3 000€ en compres per Nadal


La campanya, que s'ha posat en marxa aquesta setmana s'allargarà fins al 19 de desembre, enguany porta per lema: "Compra a Roses i guanya 3000€" . L'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus, que agrupa unes 200 empreses del municipi, ha escollit un missatge clar i directe per tal de posar en valor el comerç de proximitat i de reivindicar unes compres nadalenques més sostenibles. Durant la campanya els comerciants i restauradors adherits a l'Associació regalaran als seus clients una butlleta per cada compra realitzada, amb la qual podran participar en el sorteig dels 3.000 euros que es durà a terme el 22 de desembre, de moment va molt bé. Els clients hauran d'omplir la butlleta amb les seves dades i dipositar-la en l'urna que hi haurà als establiments participants. En total es repartiran 20.000 butlletes. El guanyador tindrà dos dies per gastar-se els diners en els establiments adherits a l'entitat, la responsable de l'Espai Mobles, fins al dia d'avui no ha tingut la sort que cap dels guanyadors hagi fet compres al seu establiment.

Vídeo relacionat

Francesc Giner nou Jutge de Pau de Roses


Un dels punts tractats ahir al ple va ser el nomenament del nou Jutge de Pau de Roses,, que ha recaigut en l'exregidor de Gent del Poble de Roses Francesc Giner, avui hem parlat amb ell per conèixer que el va portar a presentar-se per aquest càrrec. També hem volgut saber que pensa de l'ampli suport que va rebre del ple de l'Ajuntament de Roses, ja que el nomenament es va aprovar amb 11 vots a favor i 6 abstencions.

Vídeo relacionat

XX concert solidari de la Fundació Roses contra el Càncer “Non Stop Goospel 20”


Gran Èxit del XX Concert Solidari organitzat per la Fundació Roses contra el càncer, en l'any que celebren el seu 25è aniversari donant suport econòmic a la investigació oncològica, que a la fi és la fita d'aquest concert solidari que organitzen cada any. Enguany el concert "Non Stop Gòspel 20" de the Gospel Viu Choir celebrant els seus vint anys a dalt dels escenaris varen voler fer un recull dels moments més colpidors i emblemàtics viscuts durant els projectes portats a escena aquests vint anys. Durant l'actuació de diumenge the Gospel Viu Choir va aconseguir aixecar dels seients al públic que va omplir el teatre, ja que no va quedar ni una entrada per vendre. Els diners recaptats tant per la venda d'entrades com per l'aportació dels patrons es destinaran a finançar la segona beca del projecte avaluació dels marcadors moleculars de la predicció preoperatòria del grup pronòstic en càncer d'endometri radiològicament inicial, de la doctora Laura Cárdenas.

Vídeo relacionat

Resum del ple ordinari del mes de novembre


27 varen ser els punts debatuts en el ple ordinari del mes de novembre celebrat a Roses, els primers com sempre les aprovacions d'actes anteriors el tercer la informació d'alcaldia, en el quart es va nomenar el nou jutge de pau de Roses, en el cinquè es va contractar a Agbar i Sorea per a la millora de la xarxa d'aigua i clavegueram, el sisè va desestimar unes al·legacions contra un decret d'alcaldia, en el setè es va aprovar expropiació d'una finca del carrer Toledo, en el vuitè es va iniciar l'expedient, per expropiar unes finques de la carretera de les Arenes, de la carretera del Mas Oliva i del carrer Ponent, dins l'àmbit del pla especial de la zona esportiva. En els punts del 9 al 15 es va convalidar l'omissió de la funció interventora sobre unes factures sense partida al pressupost. En el 16 és renovar el nomenament de dos vocals de l'institut municipal de patrimoni històric, el 17 va tractar l'adhesió de l'ajuntament en l'acord marc de subministrament de gas, el següent va aprovar l'acord entre el Consell Comarcal i l'ajuntament pel servei del SIAD, en el 21 es va aprovar una modificació del pressupost de 100.000 euros per fer una fira gastronòmica, els dos següents es varen donar comptes al ple d'un parell de temes del pressupost del 2022, el 25 va tractar la moció presentada pel grup municipal de Vox relativa a la Llei d'amnistia que vol aprovar el govern, la moció va ser tombada amb 13 vots en contra dues abstencions de Lliures i només dos vots a favor del PP i Vox, abans d'iniciar el torn de precs i preguntes que sempre és l'últim dels plens ordinaris, l'alcalde va respondre amb contundència al regidor de Vox sobre unes presumptes il·legalitats en unes finques que ell havia denunciat en plens anteriors.

Vídeo relacionat

Lliures de Roses prepara una guia per al reciclatge


Arran de les noves taxes per tractament dels Residus Municipals Urbans a Roses, tant domèstics com a comercials i davant l'increment desmesurat per a l'any 2024 aprovades en el Pressupost Municipal aquest mes, Lliures Roses vol començar a fer pedagogia del reciclatge per tal de reduir els costos globals del servei i, tanmateix, poder apropar al veïns els descomptes previstos en el pagament d'aquestes taxes, La Guia per al reciclatge que ha elaborat Lliures Roses es farà arribar als veïns i veïnes de Roses mitjançant les xarxes socials

Vídeo relacionat

Acte d'encesa dels llums de Nadal a Roses


L'acte de l'encesa dels llums de Nadal de Roses el varen iniciar la coral infantil dels alumnes del centre Escolar Empordà que varen interpretar un parell de Nadales, en una Rambla Ginjolers plena de gom a gom, tot seguit el grup Zumbatronics va ballar una cançó, per tot seguit i amb la col·laboració d'uns joves voluntaris, l'alcalde i les autoritats varen prema el botó per encendre les llums de Nadal. En total, Roses il·luminarà aquest Nadal una seixantena d'espais: més de 30 carrers, 9 rotondes, els accessos a les urbanitzacions del municipi, alguns dels principals edificis municipals, els jardins del Mas de les Figueres i l'entrada a la Ciutadella, il·luminació que es mantindrà fins al 8 de gener,

Vídeo relacionat

Primers actes de la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca


El dissabte passat 25 de novembre, a les 9 h, es va dur a terme un dels primers actes de la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca, l'excursió guiada per conèixer els elements de pedra seca de Roses. En Vicenç Armangué, en Manel Donat i l'empresa de guiatge van ser els responsables d'explicar la diversitat, singularitat i riquesa del patrimoni de pedra seca que es varen visitar, durant la sortida en la qual van participar pocs veïns de Roses donat el mal temps que feia aquell matí a la zona del Mas Marès. L'excursió va començar a les 9 h i va tenir una durada aproximada de 3 hores.

Vídeo relacionat

Actes de commemoració del 25 N a Roses


Roses va commemorar del 25-N Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb un seguit d'aquest que es varen celebrar el matí de dissabte. a tres quarts d'onze del matí les 5 regidores de l'equip de govern varen ser les encarregades de llegir el manifest. Tot Seguit la regidora d'ensenyament, sanitat i Serveis Socials, va presentar juntament amb l'autora Àngels Roura Massaneda el llibre "Maite vaig ser jo, podries ser tu" acte que també es va fer al hall del teatre a les 12 i continuant amb els actes del 25-N va realitzar-se un taller de psicodansa a càrrec de Vibrart, a la sala dels miralls del teatre. Els actes de commemoració del 25-N Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, va cloure amb un concert de la cantautora rosinca Madame Mustash

Vídeo relacionat

La campanya, que s'ha posat en marxa aquesta setmana s'allargarà fins al 19 de desembre, enguany porta per lema: "Compra a Roses i guanya 3000€" . L'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus, que agrupa unes 200 empreses del municipi, ha escollit un missatge clar i directe per tal de posar en valor el comerç de proximitat i de reivindicar unes compres nadalenques més sostenibles.

Vídeo relacionat

La distribució d'etiquetes identificatives i fulletons per a la promoció del llobarro d’aqüicultura de la badia de Roses iniciada el passat mes de juny arriba ja a un total de 45 distribuïdors que, a través de les seves peixateries, fan arribar informació sobre la qualitat d’aquest producte als consumidor finals. L’acció s’emmarca dins el projecte de ‘Valorització i promoció del peix de la Llotja de Roses’ impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i la Confraria de Pescadors de Roses en el marc dels ajuts concedits pel Grup d’Acció Local Pesquer- GALP Costa Brava, que té com a objectiu la posada en valor de les 7 espècies de peix pròpies de la Llotja de Roses: llobarro, lluç, pop blanc, canana vera, sorell, sèpia i maire.

Vídeo relacionat

Xerrada del VI Cicle de xerrades d'arqueologia de la Càtedra UdG


Anit va tenir lloc a Roses una nova sessió del VI Cicle de xerrades d'arqueologia de la Càtedra UdG, el títol de la Xerrada: El monestir de Sant Pere de Rodes, un recorregut per la seva història a través de la recerca arqueològica i documenta,l que va anar a càrrec de Sònia Masmarti, responsable del monestir de Sant Pere de Rodes i Montserrat Mataró, arqueòloga territorial de Girona. la responsable dels Monestir va explicar que Sant Pere de Rodes, situat a la Serra de Rodes, forma part d’un dels conjunts patrimonials més rellevants i més ben conservats del país, juntament amb el castell de Sant Salvador de Verdera i el poble de Santa Creu. d’aquest tres monuments el que més s’ha estudiat i excavat és precisament el monestir de Sant Pere de Rodes Les intervencions arqueològiques i la recerca documental feta sobre el monestir, permeten a dia d’avui tenir una visió clara de l’evolució del cenobi, des dels seus inicis fundacionals fins al seu abandó. La xerrada va fer un repàs a la història d’aquest important monument, fent èmfasi en alguns moments claus de la seva evolució, l'acte va estar organitzat per la Càtedra d'arqueologia de la UdG i l'Ajuntament de Roses

Vídeo relacionat

Roses promociona la seva oferta per a triatletes a 34 clubs d’Occitània


Roses promociona el municipi a triatletes de 34 clubs d’Occitània i a la Federació Francesa de Triatló, l’acte va tenir lloc dissabte 18 de novembre a la fàbrica de xocolata Nougalet de la població de Trèbes, propera a Caracassona, on Roses va dur a terme una presentació titulada Costa Brava et Gérone Pyrénees, Faits pour le Triathlon. Hi van assistir un total de 60 persones, pertanyents a juntes directives, entrenadors i socis dels 34 clubs de triatló de la regió d’Occitània, Finalitzada la presentació, es va realitzar una sessió en format networking informal amb els participants, que va permetre atendre consultes i mostrar l’ampli ventall d’instal·lacions i serveis per a triatletes de què disposa Roses, tals com carril de natació en aigües obertes, piscina municipal, rutes de bicicleta i de running, o allotjaments especialitzats en estades esportives.

Vídeo relacionat

Enxarxats, proposa als adolescents reflexionar i debatre sobre l’ús de les TIC


Els alumnes de 1r d'ESO dels instituts Illa de Rodes, Centre Escolar Empordà i Cap Norfeu han assistit aquest matí al Teatre de Roses per veure l'obra Enxarxats de la Companyia de teatre social Teatracció. L'objectiu principal d'aquesta jornada és sensibilitzar i prevenir sobre els riscos en l'ús de les xarxes socials i les pantalles, així com apropar el teatre al col·lectiu jove. Aspectes com la dependència de la pantalla, on estan els límits en l'ús de xarxes, les relacions amb els grups d'amics, la protecció de la intimitat o com prevenir la violència, són alguns dels temes tractats al llarg de l'activitat. Enxarxats s'emmarca en el Catàleg d'activitats educatives que ofereix l'Ajuntament de Roses als centres escolars de la població i complementa, de forma dinàmica i divertida, les xerrades i tallers sobre prevenció de tecno addiccions i internet segura que s'imparteixen als centres per prevenir conductes de risc.

Vídeo relacionat

Taller de robòtica en família amb Lego Robotix


Aquest dissabte 25 de novembre, es farà el TALLER DE ROBÒTICA FAMILIAR LEGO ROBOTIX. Taller de robòtica en família, que us iniciarà en el món de la tecnologia de la mà de Nova Eruditio El programa d'activitats educatives de l'Àrea d'Ensenyament APRENEM JUGANT engloba diverses propostes enfocades a facilitar a l'infant i jove, d'una manera dinàmica i entretinguda, i durant el seu temps lliure, l'accés al coneixement. L'infant ha de venir acompanyat, màxim de dos adults per nen. Els torns de l'activitat són; Infants de 1r a 3r de primària de les 9 h a les 10.15 h, els Infants de 4t a 6è de les 10.30 h a les 11.45 h i per últim Infants de 1r a 6è de les 12 h a les 13.15h. No és necessària inscripció prèvia i hi ha places limitades a un màxim de 24 infants per torn. Al torn de les 9 h s'entrarà per rigorós ordre d'arribada. I els següents torns us podreu apuntar, in situ, el mateix dia. Es prega arribar 5 minuts abans de l'inici de cada sessió. L'acte es realitzarà al Mercat cobert (1r pis), per l'entrada pel carrer Dr. Arruga

Vídeo relacionat

Excursió guiada per conèixer el patrimoni de pedra seca de Roses


El dissabte 25 de novembre, a les 9 h, es durà a terme una excursió guiada per conèixer els elements de pedra seca de Roses. En Vicenç Armangué, en Manel Donat i l'empresa de guiatge seran els responsables d'explicar la diversitat, singularitat i riquesa del patrimoni de pedra seca que es visiti durant la sortida a la zona del Mas Marès. L'excursió començarà a les 9 h i tindrà una durada aproximada de 3 hores. Les persones interessades encara es poden inscriure a inscripcions.roses.cat, la sortida és totalment gratuïta i hi ha places per a 25 persones. També i durant aquesta 4a edició de la setmana de la pedra seca es presentarà el llibre 200 masos i veïnats del Cap de Creus i l'Albera marítima, d'Arnal Plujà i Canals, acte que tindrà lloc el dimecres 29 a les 7 de la tarda a la biblioteca i el segon taller formatiu de restauració de barraques de pedra seca que es farà l'1 i 2 de desembre.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR