ROSES

Augmenten les captures pesqueres a l'Alt Empordà


L'any 2022 ha registrat un increment significatiu de les captures pesqueres a l'Alt Empordà, especialment a Roses, amb una recaptació en primera venda que ascendeix als més de 6 milions d'euros. Aquestes xifres reflecteixen l'evolució positiva del sector pesquer català i la seva contribució a l'economia local.

Vídeo relacionat

Surfing for Science, premiat com a projecte de ciència ciutadana europeu


El projecte de ciència ciutadana "Surfing for Science", desenvolupat per la Universitat de Barcelona amb el suport de la Surfrider Foundation, ha estat distingit amb una menció honorífica en el Premi de la Unió Europea a la Ciència Ciutadana. Aquesta iniciativa, que compta amb la participació d'Alive Fundació, té com a objectiu avaluar la contaminació per microplàstics al litoral català i implicar la ciutadania en la presa de mostres.

Vídeo relacionat

Resum del darrer ple de la legislatura de Roses


Avui s’ha celebrat el darrer ple de la legislatura un ple extraordinari convocat per tancar molts dels expedients que estaven pendents. 01.- ratificar la inclusió dels punts que configuren l'ordre del dia del ple extraordinari. 02.- aprovació dels convenis de cooperació i delegació de competències entre el consell comarcal de l'Alt Empordà i l'ajuntament de Roses per a la realització del programa treball i formació 2023. 03.- prorrogar el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l'ajuntament de Roses pel cofinançament i condicions d'execució i lliurament de la instal·lació xarxa calor amb una central de biomassa. 04.- adhesió al conveni marc col·laboració contracte programa. 05.- aprovar definitivament el projecte de reforma del carrer Madrid. 06.- aprovar definitivament el projecte de reforma de la plaça Pep Ventura i del carrer Granada. 07.- aprovar definitivament el projecte d'adequació dels espais exteriors i modificació del projecte de reforma i ampliació d'edificacions auxiliars al camp de futbol de la Vinyassa. 08.- adhesió de l'ajuntament de Roses a l'acord marc de serveis d'assegurances de vida i responsabilitat civil i patrimonial de l'associació catalana de municipis i contractació basada de l’assegurança de responsabilitat civil i patrimonial. 09.- donar per assabentat de la resolució per la qual es dona publicitat a la delimitació entre els termes municipals de Roses i la Selva de Mar. i Roses i Port de la Selva. 11.- retre comptes al ple de l'execució del pressupost_1r trimestre 2023. 12.- aprovar l'adhesió de l'ajuntament Roses al sistema dinàmic d'adquisició de la Diputació de Girona per al subministrament d'energia tèrmica a partir d'estella procedent de la gestió forestal local. 13 a 17 i en els 5 últims s’han aprovat 5 reconeixements extrajudicials de crèdit de diferents factures, un de la Sociedad estatal de Correos y telégrafos sa, per un import de 2.449.65 euros, i quatre mes pel subministrament de gas d’ENDESA, per a l’escola Vayreda, per imports de 3.691,49 €. 4.145,84 €. 5.170,65 € i 2.684,07 €

Vídeo relacionat

Resum de la Junta de Govern del dia 25 05 2023


Avui s’ha celebrat la darrera Junta de Govern d’aquesta legislatura i Éric Ibáñez ens ha fet els resum dels vuit temes tractats, s’ha aprovat el padró d’activitats econòmiques, s’ha aprovat tres temes de promoció econòmica, el preu dels gots reutilitzables de les diferents activitats, la concessió d’un parells de subvencions, i la a provació dels actes de la fira de la rosa. Autoritzar el torneig de voleï platja i la concessió de les subvencions a les entitats esportives, l’aprovació del cinema a la fresca i el patrocini del Sons del Món.

Vídeo relacionat

Promoció turística de Roses entre la premsa de Barcelona


Barcelona va ser el lloc escollit per la presentació de la destinació turística de Roses entre un nodrit grup de periodistes de mitjans generalistes i especialitzats. L’activitat es va desenvolupar entre una entrevista informal i un dinar-presentació, on els professionals van poder conèixer de primera mà l’oferta turística rosinca i rebre resposta amb una àmplia informació a totes les seves consultes. La presentació es va basar en 10 motius pels quals triar Roses com a destinació on passar les vacances que ens els explica la regidora Els assistents van destacar que en el vídeo promocional projectat a la presentació els protagonistes fossin persones ‘’reals’’ i amb diferents perfils d’edat i motivacions per viatjar, perquè tothom s’hi pogués sentir identificat: una oferta a la carta per a tots els públics i interessos.

Vídeo relacionat

450 escolars han participat a la segona edició de la jornada SomparCC


.Uns 450 alumnes de cicle superior, majoritàriament alumnat de 5è de primària, acompanyats dels seus mestres, han participat aquest mati en la segona edició de SomparCC, la trobada de la Xarxa d’Escoles de Cap de Creus. Aquesta iniciativa promoguda pel Parc Natural de Cap de Creus i els Serveis Educatius de l’Alt Empordà té com a objectiu conscienciar l’alumnat vers la conservació del medi natural i alhora generar vincle i sentiment de pertinença envers el Parc Natural. La jornada SomparCC s’ha iniciat amb un acte de benvinguda en el que ha pres part l’alcalde de Roses i el director del Parc Natural La jornada d’aquest matí és la culminació de tot el projecte educatiu que els centres han estat treballant al llarg de tot el curs, avui s’han realitzat una sèrie de tallers ambientals La Xarxa d’Escoles de Cap de Creus s’emmarca dins del Pla estratègic d’educació i voluntariat ambiental del Parc Natural de Cap de Creus 2021-23 i aglutina 13 escoles de la zona. La trobada s’ha tancat al migdia amb un dinar

Vídeo relacionat

Finalitzades 244 accions del Pla d'actuació marítima de Catalunya


El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha conclòs l'avaluació del primer Pla d'actuació de l'Estratègia marítima de Catalunya, amb un total de 244 accions finalitzades.

Vídeo relacionat

ERC Roses vol crear la regidoria de la Gent Gran


Joan Plana, alcaldable d’ERC - Som Roses, ha visitat el Casal d'Avis de la Casa del Mar de Roses per presentar una proposta destinada a millorar l'atenció i les polítiques envers la gent gran. Plana ha destacat la importància de tenir en compte les necessitats i les perspectives d'aquest col·lectiu i aposten per la creació de la regidoria de la Gent Gran.

La seguretat i la promoció turística centren el programa de Lliures


El partit polític Lliures ha presentat el seu programa per a l'alcaldia de Roses, centrant-se en temes com la seguretat, neteja, benestar social i promoció turística. El candidat, Pere Gotanegra, destaca la importància de les infraestructures i l'impuls del turisme per a una Roses pròspera i sostenible.

Vídeo relacionat

Tasques a les estacions de bombament d’aigües residuals de Roses


El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona realitza aquests dies actuacions de millora i manteniment a l’estació de bombament d’aigües residuals (EBAR) central de Roses. Les tasques consisteixen en la millora de la instal·lació de ventilació existent i de les conduccions cap al biofiltre, per optimitzar la captació dels gasos provinents del clavegueram. D’altra banda, també s’ha instal·lat un triturador a l'entrada del bombament central per millorar el funcionament de les bombes i del sistema en general. Paral·lelament, el Consorci està treballant en l’estació de bombament de Santa Margarida, a partir de l’estudi per a la caracterització de l’aigua del clavegueram de Roses realitzat amb el suport de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA). En aquest cas, les tasques consisteixen en la instal·lació d'un sistema de dosificació de productes químics que permeti reduir els valors de gas sulfídric dissolt a l'aigua que arriba a l’EBAR central i així minimitzar les males olors. Es preveu completar l’actuació amb la instal·lació d’un sistema anàleg en el sector est de la població, a la zona del port, en aquest cas a càrrec de l’Ajuntament.

Vídeo relacionat

Gent del Poble han preparat un vídeo per la campanya que estan enviat a tots els veïns


. Gent del poble com la majoria de les forces polítiques que es presenten a les eleccions han treballat aquest vegada molt la imatge a treves dels vídeos que han preparat per a les xarxes socials, per explicar als veïns de Roses les seves propostes pel municipi En aquest vídeos com no podia ser d’un altre manera també reclamen el vot per les propers municipals

Vídeo relacionat

Lliures Disposats a rellançar l’economia i el turisme de Roses


.Lliures Roses ens han presentat algunes de les seves principals propostes en les que treballen per millorar Roses i la vida dels seus veïns També ens parlen dels temes que mes els hi preocupen de la nostra població

Vídeo relacionat

Una experiència per gaudir de la música sense barreres


Aquest dissabte, la Ciutadella de Roses ha acollit l'activitat 'Cercle de Percussió', una experiència inclusiva destinada a tota la família, en la qual es va poder gaudir de la música sense importar els coneixements previs. Organitzat pel programa 'Aprenem Jugant' de l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, aquest cercle de percussió ha ofert una oportunitat única per connectar amb l'essència de la percussió i desconnectar de la tecnologia.

Vídeo relacionat

"Dones i Cuina Marinera" promou la gastronomia femenina a les Terres Gironines


El GALP Costa Brava i l'Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines s'uneixen per impulsar el projecte "Dones i Cuina Marinera". A través de col·laboracions amb diverses entitats, l'activista gastronòmica Àgata Albero Miralbell coordinarà aquesta iniciativa que busca promoure el coneixement i l'herència gastronòmica femenina marinera..

Vídeo relacionat

Entrades reduïdes per als menors al concert dels Stay Homas


Stay Homas i Sons del Món fan un anunci sorpresa durant la Cantarella de Roses, reduint el preu de les entrades per als menors de 12 anys al concert del 30 de juliol a la Ciutadella de Roses. Aquesta mesura busca fer el concert més accessible a les famílies i ha estat precedida d'una actuació conjunta amb l'alumnat de diverses escoles locals.

Vídeo relacionat

Junts prepara un acte pel explicar el projecte que tenen per a Roses


.La plaça del teatre ha estat el lloc que Junts per a Roses ha escollit per presentar el seu projecte als veïns i veïnes de Roses, això serà el proper divendres. A l’acte hi assistirà el Conseller Josep Rull. L’acte es farà a la plaça del teatre ja que voles que sigui un acte obert a tothom

Vídeo relacionat

Resum de la junta de Govern de Roses del dia 18 05 2023


Francesc Giner ens ha fet avui el resum de la Junta de Govern que contenia 24 punts dels que ha destacat unes devolucions d’unes garanties de diversos contractes, el reinici de les obres del camí de l’Ullastrell, la contractació dels serveis de transport escolar, l’adjudicació del servei de grua, s’han donat unes llicencies d’obres, s’ha aprovat la redacció d’un estudi de mobilitat, s’ha autoritzat la 16ena cursa d ela dona, s’han adjudicat dues parades al mercat i s’ha aprovat unes ocupacions pels partits polítics per les eleccions

El Partit dels Socialistes de Roses ens ha presentat el punt estrella del seu programa


El Cap de llista i candidat a l’alcaldia de Roses pel Grup Socialista ens ha presentat el punt estrella del seu programa el centre de mar, un centre que voldrien es muntes a Roses per l’estudi i la preservació dels ecosistemes marins. Una proposta que basen com ens ha explicat el candidat en tres gran eixos, la investigació l’ensenyament i la divulgació

Vídeo relacionat

El PP proposa “Tolerància Zero” al Top Manta per impulsar el comerç a Roses


Alejandro Fernández, president del Partit Popular a Catalunya, ha presentat a Manel Escobar com a candidat per a l'alcaldia de Roses, destacant la seva experiència i compromís. En la presentació s'ha abordat una de les propostes principals del programa: la Tolerància Zero al Top Manta i els seus efectes en el comerç local.

Vídeo relacionat

Ciutadans presenta la seva candidatura a Roses per les municipals


Aquest dissabte s'ha presentat el partit Ciutadans Roses per a les properes eleccions municipals del 28 de maig. La presentació, que ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses, ha comptat amb una gran assistència de públic. Entre les propostes del partit destaca la reducció de l’IBI en un 5%, fomentar el lloguer d’habitatge públic per a joves i gent gran i la seva lluita contra el Top Manta i les okupacions conflictives.

Vídeo relacionat

Comença la campanya electoral a Roses


Empordà Televisió va estar present la nit d’aquest dijous 11 de maig a la ja tradicional enganxada de cartells que marca l’inici de la campanya electoral per les eleccions municipals convocades pel diumenge 28 de maig. I és que la majoria de partits polítics van donar el tret de sortida de la campanya electoral amb aquesta iniciativa simbòlica com es l’enganxada dels cartells a mitjanit, on s’ajunten militants i simpatitzants per enganxar els elements de propaganda electoral en els llocs més transitats del municipi. ERC de Roses, va donar per iniciada la campanya a l’avinguda de Rodhe, en una enganxada de cartells en la que varen participar un gran nombre de militants i simpatitzants, amb molta confiança de revalidar l’alcaldia i amb l’eslògan Joan Plana l’alcalde El grup municipal de Junts per Roses com la resta de grups va iniciar l’enganxada de cartells en les principals vies d’acces i sortida de Roses, nosaltres els vàrem trobar a la gran Via, a l’alçada dels cinemes Roses, on la seva alcaldable, Silvia Ripoll, va ser la primera en col·locar el cartell, on s’hi pot veure una fotografia seva acompanyada amb la frase escollida per la campanya “#aRoses, ANEM PER FEINA”. La Cap de Llista de Junts lamenta la pèrdua de drets electorals, que els hi farà perdre visibilitat El socialistes com ja han fet en totes les anteriors eleccions van reunir-se a la seva seu, on varen iniciar l’enganxada, per traslladar.se a la rotonda de turime on varen penjar els primers cartells, com la resta de forces polítiques amb la fotografia de l’alcaldable en aquest cas Josep Maria Martínez on es llegeix l’eslogan “ Avui Fem Roses” El membres de la candidatura de Gent del poble varen iniciar la tradicional enganxada al centre de la població, penjant els cartells es pot llegir el logo “ vota Gent del Poble, preparats per a més¡. Ciutadans com la majoria va començar amb l’enganxada de Cartells a les principals avingudes de Roses, penjant els cartells on es veu els seu candidat Samuel Caravaca amb l’eslògan “Libérate Roses” El grup de Lliures també varen iniciar l’enganxada a les entrades de la vila, amb un cartell que com la resta presenta la fotografia de l’alcaldable amb l’eslògan “Roses ets tu” Pere Gotanegra va mostrar la seva satisfacció pel repartiments dels drets electorals que els hi ha permès ser la segon força política amb mes espais per penjar la seva publicitat. El Partit popular amb el seu cap de llista al capdavant el primer que varen fer es penjar una banderola, un inici de campanya que tot i l’experiència encara li provoca una mica de nerviosisme La campanya electoral per les eleccions municipals del 28-M finalitzarà el divendres 26 de maig, per donar pas a la jornada de reflexió prèvia a les eleccions de diumenge.

Vídeo relacionat

Govern espanyol reprèn el contacte amb la Generalitat sobre el parc eòlic del golf de Roses


La vicepresidenta del govern espanyol, Teresa Ribera, anuncia que en les pròximes setmanes es restablirà el diàleg amb la Generalitat per abordar el desenvolupament del parc eòlic marí del golf de Roses. Ribera destaca la importància de la participació i el consens en aquesta qüestió i adverteix els opositors que negar-se en rodó al projecte "no és una opció".

Vídeo relacionat

Detenen tres lladres del mètode dels 'Teletubbies' a Roses


Les autoritats detenen dues dones i un home relacionats amb els robatoris dels "Teletubbies" a les comarques de Girona. Van intentar robar un valuós rellotge a una dona de 69 anys a Santa Margarida, a Roses. L'estratègia consisteix en abraçar les víctimes per distreure-les mentre cometent els robatoris. Les autoritats investiguen si han actuat en altres localitats.

Vídeo relacionat

400 alumnes uniran forces en un concert de rock català


Un emocionant concert rock català agitarà la plaça Frederic Rahola de Roses el proper 17 de maig. Més de 400 alumnes de diverses escoles i instituts de Roses, Pau i Palau-saverdera s'uniran en un espectacle musical que promou la cohesió social i el foment de la llengua catalana.

Vídeo relacionat

ERC-SOM Roses inicia la campanya electoral amb un acte al Teatre Municipal


Aquest divendres a la tarda, el Teatre Municipal es va omplir de ciutadans per donar suport a la candidatura d'ERC-SOM Roses, encapçalada per Joan Plana, en el tret de sortida de la campanya electoral per a les eleccions municipals 2023. L'acte va comptar amb la presència de destacats membres del partit, com el conseller d'empresa i treball Roger Torrent, i alcaldables d'ERC d'altres localitats.

Vídeo relacionat

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR