ROSES

Aquest migdia s’ha presentat el programa d’activitats que el Festivalet de Roses- Edició Bàsica, ofereix fins al 14 de novembre. Fidel a la seva fórmula música-paisatge-gastronomia, el Festivalet porta enguany els concerts de Joina i Joan Miquel Oliver en l’apartat musical, una campanya gastronòmica que compta amb la participació de nou restaurants de la població, exposició fotogràfica, concurs de pintura ràpida, taller d’estels i una visita al Castell de la Trinitat amb degustació de vins coincidint amb la posta de sol. L’alcalde per la seva banda a dit que recuperar el festivalet es una mostra més que per fi anem recuperant la normalitat i ha animat a tothom a participar de les activitats.
Ahir a la tarda varen posar-se en marxa a Roses les escoles esportives municipals, que l’ajuntament organitza des de fa uns quants anys adreçades a nens i nenes de 4 a 7 anys. una activitat que té com objectiu apropar l'esport als infants a través d'activitats esportives basades en el joc. 25 nenes i nenes de P4, P5, 1er i 2n de les escoles de Roses, varen iniciar ahir les escoles esportives 2021-2022, activitat que té com principal objectiu apropar l'esport als infants a través d'activitats esportives basades en el joc. Les opcions que s’ofereixen aquest any són l’Escola Psicomotriu per a nens i nenes de P4 i P5 i l’Escola Preesportiva per a infants de 1r i 2n curs. Ambdues activitats inclouen sessions mensuals de natació a la Piscina de Roses. Les activitats de les escoles esportives, s’allarguen fins al mes de maig, moment en que s’organitza una gran festa on es fa el lliurament dels diplomes als nens i nenes que hi ha pres part en les escoles esportives.
L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de novembre en la seva secció web El Document del Mes, l’estudi Plan de Ordenación de la Oferta Turística de la Costa Brava, datat del mes de març de 1978. Format per dotze toms, l’estudi ofereix una visió econòmica, social i urbanística de totes les poblacions de la Costa Brava, de Blanes a Portbou, durant la dècada dels 70. Aquest treball fou encarregat per la Secretaria d’Estat de Turisme i està format per un volum total de 2.698 pàgines atapeïdes d’informació, 154 plànols i un pes total de 14 kg, que el converteixen en el document més pesant de l’arxiu rosinc
La Confraria de pescadors de Roses, considera que no s’oposarien a un parc eòlic si fos un projecte adequant al territori, no potser del que s’està parlant, per ells el més important es que no fes malbé molts caladors, ja que ells el que volen es continuar pescant. També i com ens ha explicat el president de la confraria, el projecte ha de ser curos amb el territori i ha d’incloure compensacions per als pescadors per les possibles afectacions
El port de Roses i la seva destinació turística han rebut aquest matí el Seadream I, el primer creuer que amarra al port després de l’aturada de l’activitat de creuers a causa de la pandèmia, ja que feia mes d’un any i mig que la població no es rebia cap vaixell, Durant aquest temps l’administració portuària, l’Ajuntament de Roses i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han treballat a fons per poder reprendre l’activitat. El Capità del Creuer i motivat per la pandèmia, ha baixat al moll per rebre a l’alcalde de Roses, Joan Plana la membre del consell assessor del patronat de Turisme Costa Brava Girona, Montse Mindan, i al responsable territorial de la Zona portuària Nord, Joan Pere Darbra, que han lliurat un mètopa i uns obsequis al capità, qui també ha lliurat uns regals a l’alcalde de la vila.
Diumenge al matí, el port de Roses va veure com un grup d'amics amb en Marc Vila al capdavant, varen sortir del port, per intentar travessar l'atlàntic, en un viatge que segons ens explica en Marc, calculen durarà, de 8 a 9 mesos, ja que no tornaran fins al proper maig o juny. El petit veler Martina, de 12 metres i mig, amb el que es llancen a aquesta aventura, un somni per a tota la gent que li agrada el mar, el porten molt ben preparat amb forces plaques solar i prou gasoil per si trobessin el que els navegants anomenen com calmades. La ruta que han previst és baixar fins a Canàries, d'allà cap a Cap Verd, per arribar a Brasil, i després remuntar fins al carib, on hauran de restar fins al maig o juny que és l'època per poder tornar. En Marc s'ha decidit a fer aquest viatge gràcies a amics com l'Esteve Pujolar i la Marian que l'han fet més d'un cop i l'han animat i per recordar un amic que l'havia fet més d'un cop com en Tierri Champetier.
Diumenge al matí, el port de Roses va veure com un grup d'amics amb en Marc Vila al capdavant, varen sortir del port, per intentar travessar l'atlàntic, en un viatge que segons ens explica en Marc, calculen durarà, de 8 a 9 mesos, ja que no tornaran fins al proper maig o juny. El petit veler Martina, de 12 metres i mig, amb el que es llancen a aquesta aventura, un somni per a tota la gent que li agrada el mar, el porten molt ben preparat amb forces plaques solar i prou gasoil per si trobessin el que els navegants anomenen com calmades. La ruta que han previst és baixar fins a Canàries, d'allà cap a Cap Verd, per arribar a Brasil, i després remuntar fins al carib, on hauran de restar fins al maig o juny que és l'època per poder tornar. En Marc s'ha decidit a fer aquest viatge gràcies a amics com l'Esteve Pujolar i la Marian que l'han fet més d'un cop i l'han animat i per recordar un amic que l'havia fet més d'un cop com en Tierri Champetier.
La consellera Jordà trasllada al Govern espanyol el malestar del sector pel desplegament per part de l'Estat de les polítiques pesqueres europees. L’aplicació d’aquestes mesures implica la reducció de dies de pesca. Asseguren que generarà un greu impacte a l’economia i estructura del sector pesquer.
Aquest divendres s’ha inaugurat l’exposició Mirades II de l’artista RICE. Es pot visitar a la sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses fins el 9 de gener. Una bona oportunitat per conèixer la creació d’aquest artista mural que desenvolupa la seva pràctica en el marc del street art i que compta amb obra al carrer a ciutats com Frankfurt, Berlin, Paris, Utrecht, Londres o Barcelona.
El passat estiu Port de Roses va assolir unes magnifiques dades d’ocupació dels seus punts d’amarratge, Dels 485 amarradors que gestiona, 374 estan destinats a embarcacions d’amarratge fix i 111 a embarcacions transeünts. Entre el 7 i el 16 d’agost l’ocupació dels amarradors de trànsit gestionats per Port de Roses va ser d’un 100%. A més, contràriament al què succeïa en els darrers anys, on a mitjans d’agost la demanada disminuïa molt, aquest estiu l’ocupació es va mantenir fins a finals de mes. Port de Roses igualment ha millorat els sistemes de reserves. La nacionalitat dels usuaris de trànsit del port d’aquest 2021 ha estat en la seva majoria de ciutadans francesos, seguit pels de Catalunya i resta de l’Estat.
Aquest cap de setmana el Festivalet de Roses inicia les primeres activitats de l’edició d’enguany, amb una exposició fotogràfica i una excursió per contemplar la posta de sol des del Pic de l’Àliga. Dues activitats per començar a preparar els sentits per a la setmana del 6 al 14 de novembre, en què arribarà el gruix de la programació de concerts i activitats que cada any tenen com a teló de fons la badia de Roses i les seves postes de sol, coincidint amb l’estiuet de Sant Martí. La sortida per la pujada al pic de l’Àliga, tindrà lloc a les 17 hores des de l’estació d’autobusos. Per participar en l’activitat, que és gratuïta, només cal inscriure’s trucant al telèfon 609 342 081. Per altre banda ja es pot visitar a l’Oficina de Turisme de Roses. La mostra de les 10 imatges finalistes del concurs d’Instagram de l’edició del Festivalet de l’any passat, la mostra es podrà visitar fins al 30 de novembre
Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de substitució de la coberta de la Pista Polivalent de la zona esportiva de Roses, La nova coberta solucionarà l’entrada d’aigua a l’interior en episodis de pluja i es duran a terme també altres millores de manteniment com pintat i la instal·lació d’una porta per a vehicles. Durant les obres, que es preveu tindran una durada de 4 mesos i un cost de 121.000 €. les activitats que es desenvolupen a la pista es reubiquen al Pavelló Poliesportiu annex.
Aquest mes d’octubre ha quedat decidit quin projecte s'inclou dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de Roses. Després de tancar-se el període de votacions el divendres 22 d’octubre, la proposta “Renaturalitzar els patis de les escoles públiques de Roses” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 440 vots. Les propostes més votades, seguint a la guanyadora de renaturalització dels patis escolars, han estat el recondicionament de patis d’infantil i primària (430 vots) i fer accessibles voreres del municipi (243 vots)
Anit per fi varen tornar a reunir-se tots els regidors de Roses a la sala de plens per celebrar novament un ple presencial a la sala d’actes de la Casa Mallol, l’últim ple presencial va ser el febrer del 2020, quan es va celebrar el ple ordinari del mes, presidit en aquella ocasió per l’aleshores alcaldessa Montse Mindan, el mes de març com tothom recordarà ens varen confinar i fins avui encara estem vivint aquesta pandèmia i totes les mesures Covid que s’han anat aplicat, les que fins ara, han fet que fos del tot impossible celebrar una sessió plenària, fins anit, que tot i això i per les mesures Covid actuals, es va tenir que realitzar amb mascareta. Aquesta sessió també ordinària, ha estat presidida pel nou alcalde Joan Plana que va començar per agrair la feina dels serveis informatius de l’ajuntament de Roses que han fet possible que durant aquests 20 mesos es poguessin fer els plens telemàticament Roses Curiosament durant aquest període si va celebrar un ple presencial, va ser el canvi d’alcalde, que va tenir lloc el passat 26 de juny, però aquest no es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament es va fer al teatre Municipal de la vila i amb unes mesures Covid molt estrictes.
Veronica Medina ha destacat de la Junta de govern celebrada aquest matí a Roses, que contava amb 15 punts, les sessions d’espais municipals com la Ciutadella o el Teatre, s’han desestimat dues reclamacions de responsabilitat patrimonial i com a mes important l’aprovació de la modificació del projecte de pluvials del Mas Oliva.
El regidor de Roses Marc Danés ha presentat la seva candidatura a l’Assemblea de Representants, que formaran el Consell de la República, que quedarà composat per 121 escons, dels quals 81 seran per a candidatures de la ciutadania i els 40 restants, per a càrrecs electes com ara regidors, diputats, eurodiputats i senadors, per aquests 40 és on Danés ha presentat la seva candidatura en ser càrrec electe a l’Ajuntament de Roses. L’elecció es celebrarà els propers 29, 30 i 31 d’octubre.

Vídeo relacionat

La Junta de Govern va començar amb dos punts oberts al públic per acordar els preus públics del llibre editat per l’àrea de cultura i sobre les sortides del Roses a peu, Francesc Giner a més també destaca l’adjudicació dels contractes de neteja de la Llar d’infants, de l’Ajuntament i del local de la policia, l’adjudicació del contracte de les obres del carrer Pi i Sunyer i la contractació del projecte per les obres de millora de l’aigua potable de Roses.
El Festival Sent la Badia - tardor arriba a la seva tercera edició amb una programació pensada per aportar beneficis a la salut de les persones i proposar experiències transformadores a partir de les quals aprendre a viure millor. Aquest matí les regidores de Turisme dels 4 municipis que integren la badia de Roses, Montse Mindan (Roses), Xon Hugas (Castelló d'Empúries-Empuriabrava), Marta Rodeja (L'Escala-Empúries) i Sònia Ortega (Sant Pere Pescador) han presentat el programa d’activitats que s’oferiran als quatre municipis. Totes les activitats són gratuïtes i només cal inscriure’s prèviament a través del correu o telèfon de l’Oficina de Turisme de Roses (972257331 / turisme@roses.cat). Més informació a visit.roses.cat.
Comença la vacunació de la grip, que es farà coincidir amb la tercera dosi de la Covid-19 per als més grans de 70 anys, ahir per la tarda al centre de vacunació de Roses ja s’hi varen posar les primeres 170 vacunes, a partir d’ara la gent ja pot entrar al web citasalut.gencat.cat o de La Meva Salut a l’apartat Cita, per demanar hora. A l’ABS de Roses, la campanya de vacunació contra la grip va iniciar-se ahir amb la vacunació al Mercat Municipal, dels primers 170 veïns de Roses, la campanya continuarà el dimecres 27 a Castelló d’Empúries, dijous 28 a Empuriabrava i divendres 29 d’octubre a Cadaqués Als majors de 70 anys, ja se’ls hi ha començat a citar mitjançant un SMS informant-los que a la vegada que es posen la vacuna de la grip, se’ls podrà inocular la dosis addicional de la Covid-19. La campanya de vacunació antigripal està dirigida als majors de 60 anys, als pacients crònics o amb patologia de risc i convivents, a embarassades, i a treballadors/es sanitaris, sociosanitaris, de centres geriàtrics i oficines de farmàcies L’objectiu de la vacuna de la grip és protegir les persones més vulnerables i disminuir al màxim la possible incidència del virus en els grups de risc. Les persones que formin part d’alguns dels col·lectius de risc, poden demanar cita prèvia a través del web citasalut.gencat.cat o de La Meva Salut a l’apartat Cita.
Després de l’estudi de necessitats dut a terme a la urbanització de Mas Mates, pels departaments d’Infraestructures i Serveis i de Seguretat Ciutadana, avui es porta al ple per la seva aprovació el Pla de millora de la circulació d’aquesta urbanització de Roses, El pla inclou el conjunta d’accions a realitzar per al condicionament i l’adequació de carrers que correspon a la mobilitat actual. Després de la millora de la circulació a les urbanitzacions de la Garriga i el Mas Oliva, ara s’aprova el pla de millora de la urbanització de Mas Mates, on es prioritzarà la senyalització viària, delimitar les zones d’estacionament, arranjar el fer irregular i en mal estat d’alguns trams, convertir carrers de doble sentit en sentit únic, on l’amplada es insuficient i millorar l’enllumenat deficient en alguns punts. El regidor d’infraestructures responsable de la realització dels treballs del pla, a assegurat que la millora podria ser ja una realitat, abans que finalitzi l’any. El Cap de la policia de Roses ha manifestat que aquest canvis faci
Dissabte s’ha realitzat un taller de construccions gegants que s’emmarca en l’Aprenem Jugant 2021. L’any passat ja es va realitzat però va agradar tant que enguany ha tornat a fer-se. Aquesta vegada han participat més d’una quarantena de persones.
Aquest cap de setmana les aigües de la Badia de Roses s’han omplert de veles. S’ha celebrat la N2 Optimist, una competició organitzada pel GEN de Roses i que forma part del Circuit Català d’Optimist. El guanyador absolut ha estat Daniel Garcia de la Casa del Club Nàutic el Masnou i en la categoria G2 ha quedat primer a la classificació Fede Blanco Doménech del Club Nàutic l’Escala.
Aquesta passada nit s’ha pogut veure un porc senglar a la rotonda de Mas Mates. Una imatge que cada vegada és més usual als pobles i ciutats de Catalunya degut a l’augment de població d’aquest animal.
S’ha presentat al Teatre Municipal de Roses el nou vehicle adaptat de la Fundació Fadir de Roses. Una nova furgoneta que ha estat finançada per l’entitat CaixaBank a través de la Fundació La Caixa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i de la mateixa entitat.
Roses programa una nova campanya de donació de sang per al proper dissabte, 23 d’octubre, que en aquesta ocasió canvia la seva ubicació habitual del Teatre Municipal al Mercat Municipal. L’horari serà de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h i les persones interessades a participar ja poden reservar hora a donarsang.gencat.cat o bé enviant un whatsapp al telèfon 677 07 17 56. Aprofitant que la donació tindrà lloc al Mercat Municipal tots els marxants del mercat, s’han bolcat i des de fa dies porten uns davantals convidant a la gent a que participi a la donació a més també oferiran un petit refrigeri a la gent que dissabte s’acosti a donar sang. De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per uns tractaments diferents.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR