ROSES

Aquest migdia ha tingut lloc a Roses el sorteig del concurs de la Ruta de les Tapes i del vi DO Empordà 2021 i el lliurament de guardons als dos establiments guanyadors del premi Millor Tapa de la present edició. En la modalitat de votació popular, el premi ha recaigut en el restaurant La Cosa Nostra i la seva proposta de crep farcida de ceps i trufes negres, mentre que en la categoria de premi del jurat, ha estat la del restaurant Rosa. La sala de plens de l’Ajuntament de Roses ha acollit el sorteig dels 5 guanyadors del "Passaport Ruta de les Tapes 2022", que permetrà gaudir als seus titulars de totes les tapes que serveixin els restauradors de la propera edició. Els dos primers premiats, rebran també un lot de vins de la DO Empordà. El sorteig s’ha dut a terme entre les 2.661 persones que van votar La posada en marxa de la nova app ha facilitat molt el conèixer al detall la tapa que servia cada establiment amb la seva fotografia, així com poder votar de manera telemàtica. A més, comptava amb geolocalització per visionar en pantalla els establiments propers a la ubicació del client, la distància i com arribar-hi. En acabar el sorteig s’ha procedit a visitar els restaurants guanyadors de la votació popular i la dels professionals, en la categoria de premi del jurat, ha estat proclamada millor tapa la tonyina cruixent picada i tallarines de carbassó amb espècies del restaurant Rosa. El seus treballadors fins i tot varen idear una cançó per fer-li saber als clients els ingredients En la modalitat de votació popular, el premi ha recaigut en el restaurant La Cosa Nostra i la seva proposta de crep farcida de ceps i trufes negres, el seu propietari s0’ha mostrat motl satisfet Ajuntament i restauradors miren ja amb optimisme el futur de la campanya i en la reunió de valoració celebrada el passat dimarts, van establir ja les noves dates de realització de l’edició 2022, fixades del 25 de març al 3 d’abril.

Vídeo relacionat

Des del dissabte 9 d’octubre i fins el dia del Pilar a Roses es realitza una nova proposta gastronòmica i cultural: La Fira de la Cervesa Artesana & Music. Una carpa instal·lada davant dels cinemes del municipi ofereix la oportunitat de degustar diferents varietats de quatre productores i escoltar música en viu.

Vídeo relacionat

L’empresari rosinc, Miquel Gotanegra, ha estat reelegit per unanimitat en assemblea, president de l’Associació de Càmpings de Girona. Gotanegra donarà continuïtat al projecte per posicionar els càmpings gironins com a grans referents a Europa. A més, la creació del Càmping Escola és un dels reptes per als propers 4 anys, així com la participació al CampMaster i seguir posicionant la plataforma digital.

Vídeo relacionat

Divendres a dos quarts de sis de la tarda, la regidora de joventut convoca a tots els joves de Roses a la zona esportiva, per parlar amb ells i elles i conèixer de primera mà, quines son les seves inquietuds. La intenció de l’àrea de joventut es mirar entre tots de millorar el pla local de Joventut.

Vídeo relacionat

El ple municipal de Roses, va aprovar anit, una modificació de crèdit del Pressupost Municipal 2021 per un import 2.310.150 €. La nova dotació es destinarà a diferents inversions per a la millora d'equipaments, infraestructures i serveis del municipi, i es fa possible gràcies al romanent líquid de Tresoreria de què disposa l'Ajuntament. La modificació de crèdits aprovada ahir pel ple de l'ajuntament de Roses, destinarà el gruix d'aquestes inversions a Patrimoni Cultural, amb una dotació de 718.000 €; Esports, amb 495.000 €; Urbanisme amb 453.000 €; i Infraestructures i Serveis Públics, amb 449.000 €, Marc Danés ha manifestat que la bona gestió realitzada els darrers anys i la quantitat de recursos de l'ajuntament permeten fer aquestes inversions Joan Plana, ha destacat que tot i la injecció de recursos econòmics de l'últim any, per fer front als efectes de la pandèmia, aquestes inversions demostren la capacitat de l'ajuntament de respondre a altres reptes del municipi, amb inversions molt importants per anar creant la Roses del futur. La modificació de crèdit es fa possible gràcies al romanent líquid de Tresoreria de què disposa l'Ajuntament.

Vídeo relacionat

Del 4 al 15 d’octubre s’obren les inscripcions per participar en les escoles esportives que l’Ajuntament de Roses ofereix als nenes i nenes de Roses dels cursos P4, P5, 1r i 2n. Les opcions que s’ofereixen aquest any són l’Escola Psicomotriu, per a nens i nenes de P4 i P5 i l’Escola Preesportiva pels alumnes de 1r i 2n curs. ambdues activitats inclouen sessions mensuals de natació a la Piscina de Roses. Les activitats esta previst que comencin el 3 de novembre, es pot consultar els horaris, preu i mètode d’inscripció en el web de l’ajuntament de Roses.

Vídeo relacionat

Dilluns va començar al pavelló poliesportiu, una nova edició de l’activitat esportiva per a la gent gran, a la que enguany s’hi han apuntat 240 jubilats, el que ha obligat a fer 6 grups , aquesta activitat física esta pensada per a millorar la qualitat de vida, la salut i la relació entre les persones de la tercera edat de Roses, i esta adreçada per tots els majors de 65 anys empadronats a Roses, l’activitat es totalment gratuïta. Ahir com vàrem poder comprovar en el pavelló la gent gran tenia ja moltes ganes de començar aquesta activitat, que els hi serveix molt per millorar la salut con les relacions entre ells i elles. Edició rere edició, l’activitat compta amb un elevat nombre de participants que ha motivat que l’oferta de grups i horaris s’hagi vist ampliada al llarg dels darrers anys Tal i com ja es va fer l’any passat l’activitat es realitza mantenint unes estrictes mesures de seguretat sanitàries.

Vídeo relacionat

Més de 130 vehicles clàssics s’han donat cita aquest diumenge a l’esplanada de l’antic càmping Bahía de Roses. S’ha celebrat la sisena edició de la Concentració de Clàssics. Tot un èxit de participació i també d’assistència. Centenars de persones han gaudit de cotxes que han oscil·lat entre els 100 i els 60 anys d’edat.

Vídeo relacionat

S’han parat a pensar a quin contenidor s’han de col·locar els penjadors de roba d’un sol us? A Roses van adonar-se que el mercat itinerant dels diumenges genera un gran volum de residus i entre ells hi han els penjadors. Per això han decidit realitzar un pla pilot i instal·lar dos contenidors per la recollida d’aquest residu en concret.

Vídeo relacionat

La vila de Roses ha acollit dues jornades internacionals sobre la gestió de la pesca sostenible organitzat pel Departament d’Acció Climàtica. Divendres i dissabte es van realitzar conferències en el marc de la Commemoració del Centenari de la Confraria de Roses.

Vídeo relacionat

La Piscina Municipal de Roses posa en marxa la campanya "porta un amic", promoció que premiarà als seus abonats si recomanen la Piscina i aconsegueixen que les seves amistats s'abonin a l'equipament esportiu. Els clients actuals de la Piscina, en general, tenen una valoració molt positiva del servei esportiu que s'està oferint. Amb aquesta acció es pretén que a través del boca orella aquests clients donin a conèixer l'entorn segur i confortable de la piscina municipal entre les seves amistats, i d'aquesta manera tothom hi surti guanyant! A l'apartat "Campanyes" podrà enviar mails a les seves amistats. Cada mail genera automàticament un codi promocional únic. Quan es produeixi una alta online o presencial amb un codi vàlid s'activaran els avantatges, tant per al client actual com per a la nova persona abonada.

Vídeo relacionat

Les àrees de Promoció Econòmica i Cultura de Roses s'uneixen en aquesta ocasió per oferir una nova programació que donarà el tret de sortida a la temporada de tardor a la vila. La promoció de la gastronomia, en aquesta ocasió a través de la cervesa artesana, amb la tercera edició de la Fira de la cervesa artesana, que se celebrarà del 9 al 12 d'octubre, en la que s'aposta per la programació musical que permeti als artistes mostrar la seva producció en directe, són els eixos de la proposta, que vol esdevenir al mateix temps un pol d'atracció per atreure visitants fora de temporada d'estiu. La fira arrencarà dissabte 9 d'octubre, de 18 a 00.30 h, i ha programat un total de set concerts per aquests 4 dies de Fira. L'alcalde Joan Plana agraeix la feina duta a terme per les dues àrees de l'ajuntament, per a l'organització de la Fira i l'esforç per anar recuperant activitats que donen un valor afegit al municipi.

Vídeo relacionat

Demà, divendres 1 d'octubre, s'obren les inscripcions per participar en els tallers i activitats que el Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses ha preparat per a aquesta tardor dins el programa educatiu Aprenem Jugant. Enguany l'oferta lúdico-educativa del programa ofereix una desena d'activitats per a diferents franges d'edat basades en l'experimentació que, d'una manera divertida i vivencial, apropa els infants i joves a l'art, l'arquitectura, la natura, la ciència, la matemàtica o el patrimoni cultural. Les inscripcions es poden realitzar, preferentment online, fins al 5 d'octubre. L'Aprenem Jugant s'ofereix a Roses des de l'any 2013 en el marc del Pla Educatiu Municipal, partint de l'objectiu de convertir la població en un espai d'aprenentatge permanent. Les activitats, enguany es celebraran principalment a Ca l'Anita, i al Narcís Monturiol Totes les activitats són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia. Podeu consultar el llistat de tallers i requisits d'inscripció en el web de l'ajuntament de Roses

Vídeo relacionat

L'ajuntament va celebrar ahir dues sessions de ple consecutives, la primera que va iniciar-se a les 6 va tractar les modificacions d'algunes ordenances, la número 1 de gestió, inspecció i recaptació dels ingressos municipals de dret públic, on simplement es varen modificar algunes dates per permetre a les famílies amb risc d'exclusió social apuntar els seus fills als casals, sense estar al corrent de pagament, la 3 dels preus públics, van incorporar algunes noves activitats, la 4 reguladora de l'impost sobre béns immobles, es va modificar per incloure una bonificació del 50% a les famílies que instal·lin plaques solars, la 10 reguladora de la taxa per a la realització d'activitats administratives de competència local, es va modificar per incloure una taxa de 25€ per poder participar en els processos selectius que realitzi l'ajuntament, la 13 reguladora de la taxa per recollida, tractament i eliminació de residus municipals, és l'única taxa que puja, un 5% per cent per fer front als augments del servei tant de l'abocador com de la recollida, a l'haver-se incorporat la recollida selectiva d'organica, la 14 reguladora de la taxa per la utilització privativa o l'aprofitament especial del domini públic local es modifica per incloure el tancament de carrers, i la 16 reguladora de la taxa per la prestació de serveis mitjançant la utilització d'instal·lacions municipals, que es modifica per acotar la utilització d'algunes instal·lacions públiques, i per afegir els batejos a les bodes, com actes a celebrar a l'església de la Ciutadella, i que seran gratuïts si la festa es celebra en un restaurant de la població a les set va celebrar-se el segon ple, l'ordinari del mes de setembre que tot i tenir 13 punts en l'ordre del dia, no va ser molt llarg, ja que pràcticament només hi havia dos punts destacats a part dels precs i preguntes, el primer i el segon com sempre varen ser l'aprovació de l'acte del ple anterior i l'informe d'alcaldia, el tercer va aprovar definitivament el projecte anomenat Espai-circuit de bicicletes a la zona esportiva de la Vinyassa, el quart va aprovar una pròrroga del contracte de gas de l'associació catalana de Municipis, els sis següents varen aprovar uns reconeixements de factures, l'onze, va ser el mes interessant de la sessió i va tractar la moció presentada pel grup de Lliures per a la millora de la visibilitat dels passos de vianants que es va aprovar per unanimitat. I els dos darrers com sempre varen ser els assumptes urgents i el punt de precs i preguntes que el podran veure just en acabar aquest informatiu o bé clicant aquest enllaç:https://youtu.be/cFQslVgdkfQ?list=PLr6exXtMduiQoRKFZ2inOBPTvOyfkWRAZ

Vídeo relacionat

El Cicle Gaudí, torna una temporada més a Roses amb la pel·lícula, La dona il·legal, que es projectarà al Teatre Municipal de Roses el pròxim dijous 30 de setembre, a les 20 h La dona il·legal se sent com un cop de puny damunt la taula donat amb empenta pel cineasta Ramon Térmens, film on els testimonis dels immigrants commouen amb la seva veritat i la seva senzillesa, i la cinta compleix el seu objectiu de portar a l’espectador a reflexionar sobre una realitat que la tenim al damunt. El preu de l’entrada es 4,5 €, i es poden adquirir com sempre a rosescultura.cat

Vídeo relacionat

L’Ajuntament de Roses torna a congelar els impostos i la majoria de taxes municipals per al proper exercici 2022, amb unes ordenances marcades per l’emergència climàtica. Les mesures fiscals que s’aplicaran el proper any es dirigeixen a la promoció de les energies renovables, amb una nova bonificació del 50% de l’IBI per a aquells habitatges amb instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum, i a fer front a la necessitat d’una gestió més sostenible dels serveis, com és el cas del tractament i eliminació de residus, que pujarà la seva taxa un 5%. L’alcalde de Roses, Joan Plana, declara que "tenim el deure social de fer front a l’emergència climàtica, que cada vegada tindrà més efectes reals i concrets sobre la vida de les persones, com ara l’augment del cost d’alguns serveis La resta de modificacions que incorporaran les Ordenances Fiscals per a l’any 2022, i que s’han tractat en el ple celebrat aquesta tarda, responen a adequacions concretes per ajustar-se a la realitat dels serveis municipals o a les necessitats de la ciutadania La presentació integra en aquest enllaç:http://www.empordadigital.cat/index.php?option=com_k2&view=item&id=17531:roda-de-pemsa-integra-aprovacio-ordenances-fiscals-de-roses-2022&Itemid=1248

Vídeo relacionat

 

La Costa Brava acomiada el Hobie Multieuropeans Championship anunciant que acollirà el mundial el maig del 2022. La parella italiana formada per Stefan Griesmeyer i Caterina Degli es proclamen campions d’Europa de Hobie 16 a Sant Pere Pescador.

Vídeo relacionat

 

Aquest divendres a la tarda es va celebrar el concert solidari a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer que va organitzar la Maria Zambrana, una estudiant de segon de Batxillerat del Centre Escolar Empordà. Van actuar la rosinca Ariadna Vieyra i Cesc Sansalvadó.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR