ROSES

Diumenge a Roses es va dur a terme una donació de plasma molt especial , ja que la crida per participar anava dirigida exclusivament a persones que haguessin passat la Covid, per donar aquest plasma a malalts que en aquest moments estan ingressats lluitant contra la malaltia, donat que el seu plasma és ric amb anticossos contra el coronavirus i pot ser un tractament efectiu per als malalts

Vídeo relacionat

 Diumenge va tenir lloc a Roses el recital de poesia, Poetes -Elles tenen la paraula, amb Joan Massotkleiner i Anna Godoy, que forma part de la programació del març de paraules, i que es va realitzar al teatre municipal això si, seguin totes les mesures Covid, per  fer la cultura segura.

 

Vídeo relacionat

Roses presenta el calendari fiscal per al 2021, on es poden consultar totes les bonificacions i exempcions fiscals per a empreses i veïns d ela població, el regidor recomana a tothom que els consulti per poder tramitar les ajudes.

 

Vídeo relacionat

Montse Mindan ha fet el resum avui 18 de març de la junta de govern de la que destaca totes les activitats que han aprovat i han sol·licitat poder realitzar aquest estiu, per de mica en mica poder tornar a la normalitat.

 

Vídeo relacionat

Eric Ibáñez en avança els actes que es preparen per aquest cap de setmana, on destaca i dins la programació del març de paraules  el Recital de poesía: Elles tenen la paraula, amb Joan Massotkleiner i Anna Godoy, que tindrà lloc el diumenge 21 de març, a les 12 h del migdia, al Teatre Municipal

Vídeo relacionat

Aquest mati, s’ha celebrat un petit homenatge en record  a Santos Santamaria, el mosso d’esquadra que va morir a Santa Margarida ara fa 20 anys, a mans de la banda terrorista ETA, a l’acte hi han assistit alts carrers i mossos d’esquadra de la comissaria de Roses, els comandaments de la policia local de Roses, el regidor de seguretat i familiars.

Vídeo relacionat

El club de la feina ofereix un servei personalitzat d'orientació laboral per facilitar l’accés de les persones que busquen feina al mercat laboral, especialment en l’actual context econòmic, posant a la seva disposició tots els recursos i ofertes existents. Entre l’assessorament que ofereix es troben l’orientació en la confecció de currículums, la informació sobre els canals existents per a la recerca de feina i l’assessorament sobre estratègies a emprar en aquesta recerca.

Vídeo relacionat

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 16 de març, un únic grup-classe confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 4 persones. Roses compta en el moment actual amb un índex de risc de 139,31 punts i una taxa de reproducció de 0,76, unes dades molt bones, com ha assenyalat el regidor, però no cal abaixar la guàrdia

Vídeo relacionat

El passat 10 de març es va presentar La Guia literària de Roses, és la 23ª edició de la col·lecció de itineraris creat per la Càtedra de Patrimoni Literari de la Universitat de Girona, creada pels arxivers municipals de Roses Josep Maria Barris i Pol Messeguer, que la han elaborat conjuntament amb el professor David Pujol i imatges captades per Jaume Cusí. Diumenge es va dur a terme la primera ruta pels paisatges de la Guia Literària de Roses un recorregut a través de 22 localitzacions de Roses que pretén ser també una guia turística, donat que a Roses es molt important el patrimoni cultural, arquitectònic i històric, amb elements tant importants com la Ciutadella o el Castell de la Trinitat.

Vídeo relacionat

Agricultura ha aprovat 2,1 milions d’euros en ajuts per a 3 projectes que promouen la transferència de coneixements entre investigadors i pescadors i la innovació en el sector de l’aqüicultura. Un d’ells és el projecte de cogestió de la pesca de la sèpia a la Badia de Roses.

Vídeo relacionat

Mínima baixada en les dades d’atur a Roses. Cinc persones han trobat feina en el darrer mes de febrer a la vila. Actualment hi ha 1.375 persones en cerca de feina, un 13,66%.

Vídeo relacionat

Serà Interpretat per Emilio Gutiérrez Caba, amb el baríton Luís Santana i el pianista Víctor carbajo, «Coplas del Alma». És un recorregut ‒subjectiu i arbitrari, no acadèmic‒ pels grans autors de la literatura espanyola des del segle XVI fins a l'actualitat.

Vídeo relacionat

Amb l’objectiu d’aconseguir que el màxim nombre de persones permès pugui fer ús dels espais i activitats que ofereix la Piscina Municipal de Roses, aquesta aplicarà a partir del proper dilluns, 15 de març, un sistema automàtic de detecció d’aquells usuaris que, de manera reincident, no fan ús de les places que han reservat prèviament. D’aquesta manera es vol conscienciar aquestes persones de la importància d’anul·lar les seves reserves en cas de no poder assistir a l’activitat, permetent així que un altre usuari pugui gaudir-ne.

Vídeo relacionat

Diumenge a partir de les 12 del migdia es dura a terme la Primera ruta literària dels paisatges que hi figuren a la Guia Literària de Roses, es una activitats que forma part d ela programació del març de paraules les inscripcions s’han de formalitzar a rosescultura.cat El diumenge, 28 de març, es dura a terme la Segona ruta pels paisatges de la Guia Literària de Roses

Vídeo relacionat

Silvia Ripoll ha estat l’encarregada de fer el resum de la junta de govern d’avui dijous 11 de març en la que s’han tractat molt temes d’urbanisme i ha destacat per sobre de la resta l’aplicació de l’ajuntament Roses Smart, la que recomana que s’instal·lin tots els veïns perquè pot ser molt útil per a tothom.

Vídeo relacionat

Aquest mati, l’ajuntament de Roses ha donat per recepcionada l’obra de la placeta de les babeques, una obra que enllaça el carrer trinitat amb el carrer Tarragona, on s’han creat unes zones de descans amb banc i il·luminació. L ’espai s’ha aconseguit amb l’enderroc de dues finques per descongestionar la densitat del nucli antic i millorar en la qualitat d’espais i mobilitat d’aquest sector de la població.

Vídeo relacionat

El proper dilluns 15 de març i fins el dia 19 s’obren les inscripcions per a participar al Casal de setmana Santa que tindra lloc del 29 de març a l’1 d’abril de 2021, ambdós inclosos. I que a roses es realitzarà al CEIP NARCÍS MONTURIOL, adreçat a nens i nenes nascudes entre els anys 2009-2017 , enguany hi hauran un total de 30 places disponibles

Vídeo relacionat

A Figueres i Roses, anit es varen realitzar-se unes concentracions de protesta, per dos fets casuals, com son l’aixecament pel parlament europeu de la immunitat als eurodiputats, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i per la revocació del tercer grau als presos independentistes que ahir a les vuit del vespre havien de tornar al centre penitenciari.

Vídeo relacionat

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 9 de març, 6 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 7 persones. Pel que fa a la resta del municipi continua elevat l’índex de risc i la taxa de reproducció que esta a 1,35, amb un total de 23 persones positives durant els darrers 7 dies.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR