ROSES

El Cinema Infantil en Català (CINC) torna aquest mes als Cinemes Roses


El programa CINC Cinema Infantil en Català torna a Roses els mesos de març i abril. Aquesta iniciativa té per objectiu potenciar l’oferta de pel·lícules infantils en català amb una programació de reestrena, preus baixos i àmplia distribució territorial. Entre el 4 de març i el 23 d’abril, es projectaran les pel·lícules següents als Cinemes Roses: Lil, el meu amic el cocodril (4 i 5 de març), El nen dofí (11 i 12 de març), Els cercamons (18 i19 de març), Hopper: el polletllebre (25 i 26 de març), Un món estrany (15 i 16 d’abril) i El gat amb botes: l´últim desig (22 i 23 d’abril). Totes les sessions es faran el dissabte i el diumenge, a les 16.05 h. El preu de l’entrada serà de 3 € (petits i grans). El CINC, impulsat per la Secretaria de Política Lingüística, té la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català de Roses, i dels Cinemes Roses.

Vídeo relacionat

L’Àrea d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Roses, va organitzar, juntament amb l’Associació LGTBI+ Alt Empordà, una presentació pública que es va dur a terme ahir dimecres al teatre Municipal de Roses, on els membres de la junta varen donar a conèixer els objectius de l’associació i per qui està formada, també varen fer un repàs de les activitats dutes a terme darrerament, la presentació igualment es va fer per donar visibilitat a l’associació i al col·lectiu LGTBI+ Per acabar varen atendre les consultes del públic assistent. L’Associació LGTBI+ Alt Empordà va néixer el passat mes de juliol com a grup motor d’aquest col·lectiu de la comarca. El seu objectiu és fer més visible el col·lectiu i continuar lluitant per la igualtat real dels seus drets.


Vídeo relacionat

Roses compta amb 4 nous desfibril·ladors ja instal·lats a la via pública,


Roses compta amb 4 nous desfibril·ladors ja instal·lats a la via pública, concretament a la plaça Llevant, al Salatar, al Rastrell i a Canyelles. La dotació d’aquest material ha anat a càrrec de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) dins del seu projecte ‘Girona territori cardioprotegit’ i permet fer-ne ús a qualsevol persona en cas d’emergències sanitàries, reduint així el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària.

Vídeo relacionat

La Fundació Roses Contraelcàncer prepara la celebració de la seva fideuà popular,


La Fundació Roses Contraelcàncer prepara la celebració de la seva fideuà popular, que no celebren des del 2020, ja que aquella edició la varen haver de suspendre a última hora, substituint-la per una versió online, El dinar que ja fa més de 20 anys que organitzen, està previst per al diumenge 12 de març, a les 13:30 h a la plaça Frederic Rahola del municipi. Els tiquets, a un preu de 25 € i de 10 € per menors de 10 anys, ja es poden adquirir al local de la Fundació al c/ Espronceda 44 de Roses.

Vídeo relacionat

Quevedo, primer artista confirmat al Festival Mediterranea de Roses


El canari Quevedo és el primer artista confirmat al Festival Mediterranea que se celebra a l’estiu a Roses. Enguany se celebrarà abans de l’habitual, el 5 d’agost, degut a la disponibilitat dels artistes que pujaran als escenaris del festival.

Vídeo relacionat

La Generalitat instal·larà un parc eòlic marí experimental a la badia de Roses


La Generalitat de Catalunya impulsa un parc eòlic marí experimental que s’instal·larà a la badia de Roses. Serà un laboratori flotant que se situarà entre 16 i 24 quilòmetres de la costa i que serà realitat abans d’acabar l’any 2025.

Vídeo relacionat

Les conductes i les responsabilitats juvenils a col·loqui


Roses ha celebrat aquest divendres al vespre, un col·loqui sobre les conductes i responsabilitats juvenils. Diversos professionals de diferents àmbits han debatut entorn les conseqüències i les responsabilitats que poden tenir determinats comportaments juvenils. A més van oferir eines i recursos per a l’acompanyament de menors i les seves famílies.

Vídeo relacionat

Resum del ple ordinari de febrer celebrar dimecres a Roses


Roses va celebrar dimecres el ple ordinari del mes de febrer de 2023 que va comptar amb un total de 16 punts en l'ordre del dia, el primer com és costum l'aprovació acta anterior, el segon la informació d'alcaldia, en el tercer es va aprovar definitivament el reglament regulador de la prestació de serveis en la modalitat de teletreball del personal al servei de l'ajuntament de Roses. El número 4 va aprovar inicialment el pla d'emergència en situació de sequera. El cinquè va aprovar inicialment el projecte tècnic de reforma de la cuina del menjador escolar del CEIP Jaume Vicenç Vives. El sisè va aprovar definitivament el projecte de substitució de l'enllumenat públic d'una part de la urbanització de Santa Margarida quadres m11 i m12. El setè va aprovar inicialment el projecte de conservació i manteniment de paviments asfàltics de diversos carrers del municipi de Roses. El vuitè novè i desè va tractar el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses despeses el proveïdor Sociedad Estatal Correos y Telégrafos. En l'onzè es va desestimar el recurs de reposició interposat contra l'acord del ple de 30 de novembre de 2022, de declaració de finalització del procediment relatiu al pla parcial urbanístic del sud 4 del PGOU. El punt número 12 va autoritzar a un treballador municipal la compatibilitat de l'activitat pública i privada. En el tretzè es va retre comptes al ple de l'execució del pressupost 4t trimestre 2022. En el número 14 es va donar comptes de l'estat d'execució del pla anual de contractació de l'any 2022. I va cloure el ple amb l'habitual punt de precs i preguntes on el tema més destacat va ser el carnaval. Podran seguir íntegrament aquest ple en finalitzar aquest informatiu o veure'l a les nostres xarxes socials.

Vídeo relacionat

Roses prepara una concentració contra la guerra a Ucraïna i en record de les víctimes


La concentració contra la guerra a Ucraïna i en record de les víctimes, s'iniciarà divendres a les 18 h davant de l'Ajuntament de Roses, amb la lectura d'un comunicat, en català i en ucraïnès, per part de representants de la comunitat ucraïnesa, que en aquests moments superen les 300 persones, tot seguit es farà un minut de silenci en record de les víctimes. Durant l'any s'han organitzat també activitats esportives i culturals per facilitar l'acollida, la integració i l'aprenentatge de l'idioma tant d'infants i joves com d'adults, amb projectes com FutbolNet, cursos de l'Oficina de Català i la creació d'un grup d'acollida lingüística, la realització de visites guiades pel patrimoni rosinc o la celebració de la tradicional festa d'any nou ucraïnesa Malanka al Teatre Municipal de Roses, entre d'altres.

Vídeo relacionat

Roses celebra un Carnaval postpandèmic multitudinari i amb poques incidències


Amb 64 colles inscrites i prop de 5.000 participants, les passades de divendres, dissabte i diumenge han tornat a lluir a Roses amb tota la seva magnitud aquest Carnaval. El color, la creativitat de disfresses i carrosses i les coreografies assajades per les colles han omplert el passeig Marítim de Roses de música i disbauxa, les desfilades, també han comptat amb un allau de visitants arribats de diferents punts de Catalunya i França per viure, un any més, la gran festa de Roses. Un dels grans èxits del Carnaval d’enguany a Roses ha estat el baix nombre d’atencions sanitàries que s’han ocasionat Per la seva part, els Punts Liles i Multicolor instal·lats durant les nits de dijous, divendres, dissabte i diumenge en els diferents espais on tenien lloc es actes del Carnaval han atès les consultes d’un total de 252 persones i només 2 incidències, ambdues resoltes en els mateixos punts. L’alcalde ha destacat la conscienciació de tots el que hi participen, les mesures de reorganització i la gran implicació de les colles.

Vídeo relacionat

Condicionament de dos punts del Port Esportiu per millorar la imatge i la seguretat


Vídeo relacionat

Dimarts se celebra el Ranxo de Capmany


Torna el Ranxo de Capmany, un dels ranxos més antics de Catalunya. De fet la documentació més antiga trobada fins ara data del 23 de juliol de l’any 1763. Un plat tradicional que a Capmany se’l mengen el dimarts de Carnaval i que ve acompanyat d’una ballada de sardanes i d’un ball de disfresses.

Vídeo relacionat

La colla Wendy’s Club s’enduu el primer premi de carrossa al Carnaval de Roses


Aquest diumenge a la nit s’han fet entrega dels premis del Carnaval de Roses 2023. La colla Wendy’s Club s’ha endut el premi a la millor carrossa, la colla de l’Edu a la millor coreografia i la colla Sant Tornem-hi a la millor disfressa. A més, també es van donar a conèixer els Reis i Reines del Carnaval de Roses 2024.

Vídeo relacionat

Primeres imatges d’una llúdriga sortint del mar Mediterrani


Captades al cap de Creus les primeres imatges d'una llúdriga sortint del mar Mediterrani. Fins ara, es tenia constància que alguns exemplars d’aquesta espècie d’aigua dolça vivien en zones litorals de l’Empordà, però no se’ls havia pogut enregistrar sortint del mar. Les imatges han estat captades en el marc del projecte de seguiment de la llúdriga a la costa de l’Alt Empordà que estan duent a terme el Departament d’Acció Climàtica i la Fundació Barcelona Zoo, amb el suport de Damm

Vídeo relacionat

Roses torna a gaudir al 100% del seu Carnaval


El Carnaval de Roses és la festa gran pels rosincs i rosinques i aquest cap de setmana han tornat a gaudir com abans de la pandèmia. Una festa que a més ha comptat amb la complicitat de la meteorologia, que han fet que les altes temperatures animessin a milers de persones d’arreu a apropar-se a la vila marinera.

Vídeo relacionat

La no celebració del mercat afavoreix la mobilitat del Diumenge de Carnaval


quest diumenge no s’ha celebrat el mercat itinerant de Roses. D’aquesta manera s’han pogut destinar tots els recursos al Carnaval, s’han ofert més places d’aparcament i s’ha esponjat el trànsit i s’ha pacificat l’accés a Roses. Una mesura que ha arribat per quedar-se

Vídeo relacionat

La colla Wendy’s Club s’enduu el primer premi de carrossa al Carnaval de Roses


Aquest diumenge a la nit s’han fet entrega dels premis del Carnaval de Roses 2023. La colla Wendy’s Club s’ha endut el premi a la millor carrossa, la colla de l’Edu a la millor coreografia i la colla Sant Tornem-hi a la millor disfressa. A més, també es van donar a conèixer els Reis i Reines del Carnaval de Roses 2024.

Vídeo relacionat

Roses presenta als propietaris del SUD 2 els plans que te per la zona


L’àrea d’urbanisme de Roses va reunir ahir dimecres als veïns i propietaris dels terrenys del SUD-2, el que queda compres entre la carretera de les Arenes i la zona esportiva per darrera de l’Institut Cap Norfeu i l’escola Jaume Vicens i Vives, a una reunió informativa, on varen presentar el pla urbanístic que l’ajuntament te previst per la zona, un pla que com va assenyalar la regidora no esta aprovat i només es un avantprojecte. la modificació prevista per l’ajuntament permetrà desenvolupar el sector i crear unes parcel·les de sol industrial de baixa intensitat per donar resposta a les necessitats del municipi i permetre a petites i mitjanes empreses muntar els seus tallers en aquesta zona, la majoria dels propietaris assistents van acollir positivament la idea, tot i que algun va mostrar el seu desacord, ja que consideren que el preu de les naus sortiria molt elevat.

Vídeo relacionat

La residencia Doctor August Pi i Sunyer recupera el ball de carnaval


Aquesta tarda la residencia Doctor August Pi i Sunyer ha recuperat la tradició del ball de disfresses de dijous gras, que no es celebrava fa un parell d’anys a causa de pandèmia, i que per primer cop s’ha fet al menjador del nou edifici, una festa que ha estat molt animada i que ha comptat amb la presencia de forces familiars i amics dels residents, aquesta tarda les treballadores de la residencia han repartit entre els interns unes disfresses de pallasso, elaborades amb bosses de plàstic per animar encara mes la festa, ja que el tema escollit avui ha estat el circ. El duet Xanadu ha estat l’encarregat d’animar la festa, en la que fins i to algunes d eles treballadores i alguns familiars s’han animat a treure els interns a ballar.

Vídeo relacionat

Recomanacions de seguretat per Carnaval


Protecció Civil de la Generalitat ha recollit en una pàgina web les recomanacions de seguretat per a les festes de carnestoltes en format vídeo, infografies, imatges i text. L’objectiu d’aquestes recomanacions és minimitzar els riscos que hi pot haver en esdeveniments amb molta concurrència de gent, majoritàriament infants i joves.

Vídeo relacionat

Roses es prepara per una gran festa de Carnaval


Roses va celebrar ahir dijous el primer dels actes de la festa més preuada de Roses els carnavals, la rua amb el futur Rei carnestoltes es va iniciar a la plaça de Catalunya i va anar recorrent els carrers de centre de la vila fina arribar a la plaça Frederic Rhola, en tot moments precedida per un grup de percussió. En arribar al cobert de la plaça Rahola, va començar l'acte del traspàs de poders, es va convidar a pujar a l'escenari per ser testimonis de la presa de possessió del rei carnestoltes als reis del Carnaval 2023 de la cola Fins aquí hem arribat, la Rosa Mari Delgado i l'Aleix Dalmau, també es va convidar als reis infantils la Laia i en Marti, seguidament va pujar a l'escenari en Jose Angel Piñeiro, el rei carnestoltes 2023, i tot seguit el regidor de cultura li va lliurar les claus de la Vila i el bitllet de 100 pessetes perquè pagui tota la festa, per cloure amb el traspàs de poders Joan Plana alcalde de Roses li va lliurar la vara de mando, perquè se'n faci càrrec del poble durant aquest propers 5 dies. El regidor va desitjar a tots els presents uns bons carnavals, però va demanar paciència, ja que són 5 dies de disbauxa. L'alcalde li va desitjar sort a en Carnestoltes per aquests 5 dies, ja que ell aprofitarà per descansar i va desitjar igualment uns bons carnavals a tothom. La festa va continuar amb l'actuació del Grup de versions Orquestra mitjanit i el Dijous Kuit amb la Joventut Rosinka, També es va aprofitar la nit per posar en marxa un dels tres punts liles que es muntaran durant aquest carnaval. Els principals actes d'aquests Carnavals, seran les tres rues, la de divendres a la nit, la de dissabte a la tarda i la de diumenge a migdia, l'arrossada popular de dilluns i l'enterrament de la sardina dilluns a la tarda.

Vídeo relacionat

Capmany i Lladó hauran de canviar el seu nom


El Senat ha demanat a varis ajuntaments, entre ells els de Lladó i Capmany, a que compleixin la Llei de Memòria Democràtica i recuperin la denominació dels seus municipis. Actualment els seus noms van se imposats pel franquisme, Lladó hauria de passar a anomenar-se Lledó i Capmany – Campmany.

Vídeo relacionat

Presentada la 13a edició de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast


Presentada la 13a edició de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast, considerada com una de les 10 millors carreres per etapes del món, proposa per aquesta edició, un recorregut que neix al mar Cantàbric, amb les quatre primeres etapes per territori francès creuant la serralada pirinenca de nord a sud, endinsant-se en la península per la Vall d’Aran i acabant al Pirineu de Girona, a Roses, en el Mediterrani. Després de dotze anys d’aventura, la prova que crea llaços entre ciclistes de tot arreu manté els seus atributs i alguns dels rituals que la fan única en el món, i la llegenda de que res torna a ser el mateix després de Transpyr Coast to Coast cada vegada és més coneguda per tot el planeta. I és que, amb un 50% de participants estrangers i consolidada plenament al panorama internacional, la Deporvillage Transpyr Coast to Coast ofereix la possibilitat de participar amb MTB i amb bici de carretera, així com amb bici elèctrica de muntanya. Tal com es va explicar a la presentació, la missió de creuar els Pirineus en set dies s’ha mantingut intacta Montse Mindan regidora de turisme de Roses va recordar que fa 13 anys, des del municipi vàrem apostar per la prova pel seu component sostenible, i el temps ha demostrat que Transpyr representa un model que dona valor al turisme esportiu.

Vídeo relacionat

Presentada la 13a edició de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast


Presentada la 13a edició de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast, considerada com una de les 10 millors carreres per etapes del món, proposa per aquesta edició, un recorregut que neix al mar Cantàbric, amb les quatre primeres etapes per territori francès creuant la serralada pirinenca de nord a sud, endinsant-se en la península per la Vall d’Aran i acabant al Pirineu de Girona, a Roses, en el Mediterrani. Després de dotze anys d’aventura, la prova que crea llaços entre ciclistes de tot arreu manté els seus atributs i alguns dels rituals que la fan única en el món, i la llegenda de que res torna a ser el mateix després de Transpyr Coast to Coast cada vegada és més coneguda per tot el planeta. I és que, amb un 50% de participants estrangers i consolidada plenament al panorama internacional, la Deporvillage Transpyr Coast to Coast ofereix la possibilitat de participar amb MTB i amb bici de carretera, així com amb bici elèctrica de muntanya. Tal com es va explicar a la presentació, la missió de creuar els Pirineus en set dies s’ha mantingut intacta Montse Mindan regidora de turisme de Roses va recordar que fa 13 anys, des del municipi vàrem apostar per la prova pel seu component sostenible, i el temps ha demostrat que Transpyr representa un model que dona valor al turisme esportiu.

Vídeo relacionat

Darrera reunió dels caps de colla i l’Ajuntament per coordinar el Carnaval


Anit el Teatre Municipal va acollir la darrera reunió entre l’ajuntament i els caps de colla, per coordinar els carnavals de Roses 2023. I aconseguir que la festa sigui tot un èxit, la novetat principal que es va comentar en la reunió es que les colles podran estar al port pesquer fins les 3 de la matinada i tornar al seus garatges per l’avinguda de Rhode un cop finalitzi la rua i desprès d’haver arribat al Por Pesquer. El regidor igualment ens explica les altres novetats que es varen acordar en aquesta darrera reunió. L’altre dels objectius d’aquesta reunió va ser el repartiment de les polseres per poder accedir al tancat per port esportiu.

Vídeo relacionat

MUNICIPALS 28M

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR