ROSES

Festa de cloenda de l’activitat esportiva per a la gent Gran activa de Roses


Més de 150 jubilats i jubilades de Roses que participen en l'activitat de la gimnàstica per a gent gran activa, han assistit aquest matí a la ciutadella de Roses a la segona gran festa que és s'ha organitzat com a cloenda de les classes que realitzen cada dia al pavelló poliesportiu. Aquesta festa que aquest any s'ha tornat a celebrar i que es va iniciar ara fa tot just un any, ve d'una promesa que va fer la regidora, quan es varen suspendre les classes per la pandèmia. La festa ha començat a quarts de deu amb una de les habituals classes de gimnàstica, que cada dia es fan per grups, en aquest espai han pogut participar tots els grups. Després d'un petit refrigeri, per recuperar líquids la festa ha continuat amb una classe de ioga a carrer d'Angèlica Rodríguez professora del Ioga Roses. Per acabar s'ha convidat a tots els presents a un petit refrigeri amb pastes dolses i salades.

Vídeo relacionat

Tot a punt per l’inici de la Fira de la rosa de Roses


Entre el 8 i l’11 de juny torna una nova edició de la Fira de la Rosa, amb un ampli programa que oferirà exposicions florals, animacions als carrer, tastets gastronòmics, còctels i un concurs fotogràfic. El Primer dels actes començarà dijous amb les tradicionals catifes de Corpus, avui ja s’han repartit totes les flors als grups que les realitzaran. Un altre dels aspectes son les decoracions que aquests dies estan realitzant els alumnes del 1 curs dels cicles formatius al mercat cobert on ja va finalitzar tota la decoració ahir i a la plaça de l’Església on avui treballaven en una composició que serà una al·legoria al vent. Un altre novetat aquest any han estat el voluntaris que s’han demanat per ajudar al muntatge de les catifes que ha tingut una bona resposta Durant tot el cap de setmana, la rambla Riera Ginjolers acollirà tallers infantils, Ludiespai amb jocs gegants infantils, la XVI Trobada de Puntaires i nombrosos espectacles que alternaran teatre còmic, màgia, circ, música, malabars,.. oferint diversió a grans i petits durant tot el dia

Vídeo relacionat

El regidor de Lliures, Pere Gotanegra, critica els pactes postelectorals del consistori de Roses


En resposta als recents pactes postelectorals entre els partits polítics del consistori de Roses, el regidor de Lliures, Pere Gotanage, ha expressat la seva opinió negativa sobre els acords aconseguits. En la seva declaració, Gotanegra ha manifestat la seva profunda preocupació per la falta de transparència i coherència en els acords obtinguts entre els diferents partits polítics. Segons el regidor, aquests pactes semblen haver estat impulsats per interessos partidistes i no pel benestar dels ciutadans de Roses. En un moviment sorprenent, Pere Gotanegra, , ha fet una crida als votants descontents de Junts perquè expressin obertament la seva insatisfacció. Gotanegra, , ha decidit donar veu a aquells electors que se senten frustrats i desil·lusionats amb la trajectòria del partit Junts.

Vídeo relacionat

PSC, Junts i Gent del Poble presenten el pacte que governarà a Roses


Els membres electes del PSC de Junts per Roses i de Gent del Poble s'han donat cita aquest migdia a la plaça de Catalunya davant l'Ajuntament de Roses, per comunicar que han arribat a un principi d'acord per governar Roses els pròxims 4 anys. El Grup Socialista de Roses, considera que ha estat un pacte complicat, però des de bon començament hi havia el convenciment dels tres partits i les ganes de tancar-ho. Junts considera que ha estat un bon pacte, per tirar Roses endavant, ja que han anteposat els que tot volen per Roses i que coincideixen en quasi tots els punts, que ells són gent de treballar en grup, i això ho podran fer en aquest equip de govern. Des de gent del poble consideren que aquest és el millor pacte que es podia aconseguir per Roses, amb gent que té moltes ganes de treballar per millorar la vida dels rosincs. De moment l'únic que han acordat és que formaran govern, que els tres primers anys assolirà l'alcaldia Josep Maria Martínez, del PSC i l'últim any Sílvia Ripoll de Junts, i el queda pendent és el repartiment de regidories, per tot apunta al fet que no hi haurà cap problema.

Vídeo relacionat

Joan Plana anuncia que fins al 17 de juny no hi ha res definitiu


ERC de Roses ha convocat aquest migdia a la premsa per anunciar la seva postura envers el pacte de govern anunciat per PSC, Junts i el GdP, un pacte que no entén i que mostra segons ells la frustració dels partits que l'han fet, i que és no acceptar els resultats, ja que ells han guanyat. També ha dit que fins al pròxim 17 de juny no renuncien encara a res, que tot es pot reconduir. Joan Plana ha fet una crida als simpatitzants de junts i les bases de gent del poble perquè s'ho repensin i li diguin als seus representants de no tirar endavant aquest pacte que segons ell adultera la voluntat dels ciutadans. Plana també ha apuntat que estan disposats a canviar allò que segons els socis de govern no ha funcionat. A l'acte hi ha assistit un munt de personalitats del món de la política com senadors, diputats i alcaldes dels pobles veïns.

Vídeo relacionat

Maig càlid i irregular: sequera i pluges a Catalunya, a excepció de l'Alt Empordà.


El mes de maig ha estat marcat per una situació meteorològica irregular a Catalunya, amb temperatures càlides i precipitacions desiguals en tot el territori. Tot i això, l'Alt Empordà ha gaudit d'un temps agradable, mentre que altres zones han experimentat fortes pluges i sequeres. Aprofundim en els detalls d'aquest mes de contrastos climàtics.

Vídeo relacionat

Josep Maria Martínez, del PSC, serà el pròxim alcalde de Roses després d'un acord amb Junts per Roses i el grup Gent del Poble


El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Junts per Roses i el grup Gent del Poble han arribat a un acord històric per a l'elecció del pròxim alcalde de Roses. Després de negociacions intenses i un diàleg constructiu, s'ha acordat que Josep Maria Martínez, del PSC, assumirà l'alcaldia de Roses a partir del pròxim 17 de juny.

Aquest pacte entre forces polítiques representa un pas important cap a la consolidació d'un govern estable i compromès amb el desenvolupament i el benestar de la comunitat de Roses. La unió dels diferents grups polítics demostra la voluntat de treballar conjuntament per abordar els reptes i les necessitats del nostre municipi.

L'objectiu principal d'aquest acord és impulsar el progrés, fomentar la participació ciutadana i enfortir la qualitat de vida dels nostres veïns. Josep Maria Martínez, com a futur alcalde de Roses, es compromet a liderar una gestió basada en la transparència, la inclusió i la col·laboració entre els diferents actors locals.

El PSC, Junts per Roses i el grup Gent del Poble treballaran de manera conjunta per desenvolupar polítiques que impulsin el turisme sostenible, la protecció del medi ambient, el foment de l'economia local i la millora dels serveis públics. A més, es promouran accions per enfortir la cohesió social i fomentar la participació activa dels ciutadans en la presa de decisions.

<p><span style="font-size: 14pt; color: #000000;"><strong>El CAP de Roses s’ha sumat a la celebració de la setmana sense fum </strong></span></p>
<hr />
<p><strong><span style="color: #000000;"></span>L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. La Setmana Sense Fum és una eina per promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes. Avui i en motiu del dia mundial sense fum, Els i les professionals del CAP de Roses, la fundació Roses contra el càncer, la totalitat de les farmàcies de Roses i alumnes del Centre Escolar Empordà, han estat a la carpa de sensibilització que s’ha muntat a la Riera Ginjolers, per bescanviar amb els transeünts cigarretes per pomes. També les infermeres informaven a les persones que s’hi acostaven a la carpa de totes les ajudes que es donen des de el CAP a les persones que volen deixar de fumar</strong></p>

Vídeo relacionat

Divendres 2 de juny el Grup de Teatre de Roses estrenarà Políticament incorrecte


Anit com cada nit, des de fa unes quantes setmanes, els membres del grup de teatre de Roses es donen cita a l’escenari del teatre per treballar en la preparació de l’obra políticament incorrecte que fa mesos preparen per estrenar-la el proper dissabte 3 de juny, obra de Ray Cooney, que es va estrenar el 1992 i que és desenvolupa en un hotel on un ministre conservador i una diputada socialista decideixen passar una bona estona en una habitació́, però el flirteig es complica en aparèixer un cadàver a la finestra. A partir d’aquí́ la situació esdevé́ un seguit de mentides i invencions per part del ministre per tal de sortir-ne ben parat. Jaume Sastre ens explica els motius per que varen escollir aquesta comèdia Com les 4 anteriors ha escollit una comèdia perquè li han agradat aquestes mena de obres entremaliades. També ens ha fet 5 cèntims de l’obra, un embolic que es genera en trobar un mort a la finestra. La comèdia es va estrenar a Anglaterra amb el títol original de “Out of order”, a França amb el títol “Panique au Plazza”, a Espanya amb el títol “Champagne, caviar y ostras” i a Barcelona, sota la direcció de Paco Mir, amb el de “Politicament Incorrecte”, les representacions al Teatre de Roses, seran el divendres dia 2, dissabte 3 i diumenge 4 de juny, el preu ben econòmic només 12 euros.

Vídeo relacionat


.


El CAP de Roses s’ha sumat a la celebració de la XXIV setmana sense fum i des de dijous 25 de maig estan realitzant diferents activitats al CAP per explicar als usuaris dels beneficis de deixar de fumar, una d’aquestes ha estat l’elaboració d’un vídeo on els professional de Roses expliquen els beneficis que pot aportar deixar de fumar A més i per tancar les activitats d’aquesta setmana sense fum, muntaran dimecres 31 una parada a la riera Ginjolers, amb la fundació Roses contra el càncer i les farmàcies per explicar els efectes negatius del tabac i informar a la gent que visiti la parada les facilitats que dona el CAP per deixar de fumar.

Vídeo relacionat

Augmenten les captures pesqueres a l'Alt Empordà


L'any 2022 ha registrat un increment significatiu de les captures pesqueres a l'Alt Empordà, especialment a Roses, amb una recaptació en primera venda que ascendeix als més de 6 milions d'euros. Aquestes xifres reflecteixen l'evolució positiva del sector pesquer català i la seva contribució a l'economia local.

Vídeo relacionat

Surfing for Science, premiat com a projecte de ciència ciutadana europeu


El projecte de ciència ciutadana "Surfing for Science", desenvolupat per la Universitat de Barcelona amb el suport de la Surfrider Foundation, ha estat distingit amb una menció honorífica en el Premi de la Unió Europea a la Ciència Ciutadana. Aquesta iniciativa, que compta amb la participació d'Alive Fundació, té com a objectiu avaluar la contaminació per microplàstics al litoral català i implicar la ciutadania en la presa de mostres.

Vídeo relacionat

Resum del darrer ple de la legislatura de Roses


Avui s’ha celebrat el darrer ple de la legislatura un ple extraordinari convocat per tancar molts dels expedients que estaven pendents. 01.- ratificar la inclusió dels punts que configuren l'ordre del dia del ple extraordinari. 02.- aprovació dels convenis de cooperació i delegació de competències entre el consell comarcal de l'Alt Empordà i l'ajuntament de Roses per a la realització del programa treball i formació 2023. 03.- prorrogar el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l'ajuntament de Roses pel cofinançament i condicions d'execució i lliurament de la instal·lació xarxa calor amb una central de biomassa. 04.- adhesió al conveni marc col·laboració contracte programa. 05.- aprovar definitivament el projecte de reforma del carrer Madrid. 06.- aprovar definitivament el projecte de reforma de la plaça Pep Ventura i del carrer Granada. 07.- aprovar definitivament el projecte d'adequació dels espais exteriors i modificació del projecte de reforma i ampliació d'edificacions auxiliars al camp de futbol de la Vinyassa. 08.- adhesió de l'ajuntament de Roses a l'acord marc de serveis d'assegurances de vida i responsabilitat civil i patrimonial de l'associació catalana de municipis i contractació basada de l’assegurança de responsabilitat civil i patrimonial. 09.- donar per assabentat de la resolució per la qual es dona publicitat a la delimitació entre els termes municipals de Roses i la Selva de Mar. i Roses i Port de la Selva. 11.- retre comptes al ple de l'execució del pressupost_1r trimestre 2023. 12.- aprovar l'adhesió de l'ajuntament Roses al sistema dinàmic d'adquisició de la Diputació de Girona per al subministrament d'energia tèrmica a partir d'estella procedent de la gestió forestal local. 13 a 17 i en els 5 últims s’han aprovat 5 reconeixements extrajudicials de crèdit de diferents factures, un de la Sociedad estatal de Correos y telégrafos sa, per un import de 2.449.65 euros, i quatre mes pel subministrament de gas d’ENDESA, per a l’escola Vayreda, per imports de 3.691,49 €. 4.145,84 €. 5.170,65 € i 2.684,07 €

Vídeo relacionat

Resum de la Junta de Govern del dia 25 05 2023


Avui s’ha celebrat la darrera Junta de Govern d’aquesta legislatura i Éric Ibáñez ens ha fet els resum dels vuit temes tractats, s’ha aprovat el padró d’activitats econòmiques, s’ha aprovat tres temes de promoció econòmica, el preu dels gots reutilitzables de les diferents activitats, la concessió d’un parells de subvencions, i la a provació dels actes de la fira de la rosa. Autoritzar el torneig de voleï platja i la concessió de les subvencions a les entitats esportives, l’aprovació del cinema a la fresca i el patrocini del Sons del Món.

Vídeo relacionat

Promoció turística de Roses entre la premsa de Barcelona


Barcelona va ser el lloc escollit per la presentació de la destinació turística de Roses entre un nodrit grup de periodistes de mitjans generalistes i especialitzats. L’activitat es va desenvolupar entre una entrevista informal i un dinar-presentació, on els professionals van poder conèixer de primera mà l’oferta turística rosinca i rebre resposta amb una àmplia informació a totes les seves consultes. La presentació es va basar en 10 motius pels quals triar Roses com a destinació on passar les vacances que ens els explica la regidora Els assistents van destacar que en el vídeo promocional projectat a la presentació els protagonistes fossin persones ‘’reals’’ i amb diferents perfils d’edat i motivacions per viatjar, perquè tothom s’hi pogués sentir identificat: una oferta a la carta per a tots els públics i interessos.

Vídeo relacionat

450 escolars han participat a la segona edició de la jornada SomparCC


.Uns 450 alumnes de cicle superior, majoritàriament alumnat de 5è de primària, acompanyats dels seus mestres, han participat aquest mati en la segona edició de SomparCC, la trobada de la Xarxa d’Escoles de Cap de Creus. Aquesta iniciativa promoguda pel Parc Natural de Cap de Creus i els Serveis Educatius de l’Alt Empordà té com a objectiu conscienciar l’alumnat vers la conservació del medi natural i alhora generar vincle i sentiment de pertinença envers el Parc Natural. La jornada SomparCC s’ha iniciat amb un acte de benvinguda en el que ha pres part l’alcalde de Roses i el director del Parc Natural La jornada d’aquest matí és la culminació de tot el projecte educatiu que els centres han estat treballant al llarg de tot el curs, avui s’han realitzat una sèrie de tallers ambientals La Xarxa d’Escoles de Cap de Creus s’emmarca dins del Pla estratègic d’educació i voluntariat ambiental del Parc Natural de Cap de Creus 2021-23 i aglutina 13 escoles de la zona. La trobada s’ha tancat al migdia amb un dinar

Vídeo relacionat

Finalitzades 244 accions del Pla d'actuació marítima de Catalunya


El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha conclòs l'avaluació del primer Pla d'actuació de l'Estratègia marítima de Catalunya, amb un total de 244 accions finalitzades.

Vídeo relacionat

ERC Roses vol crear la regidoria de la Gent Gran


Joan Plana, alcaldable d’ERC - Som Roses, ha visitat el Casal d'Avis de la Casa del Mar de Roses per presentar una proposta destinada a millorar l'atenció i les polítiques envers la gent gran. Plana ha destacat la importància de tenir en compte les necessitats i les perspectives d'aquest col·lectiu i aposten per la creació de la regidoria de la Gent Gran.

La seguretat i la promoció turística centren el programa de Lliures


El partit polític Lliures ha presentat el seu programa per a l'alcaldia de Roses, centrant-se en temes com la seguretat, neteja, benestar social i promoció turística. El candidat, Pere Gotanegra, destaca la importància de les infraestructures i l'impuls del turisme per a una Roses pròspera i sostenible.

Vídeo relacionat

Tasques a les estacions de bombament d’aigües residuals de Roses


El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona realitza aquests dies actuacions de millora i manteniment a l’estació de bombament d’aigües residuals (EBAR) central de Roses. Les tasques consisteixen en la millora de la instal·lació de ventilació existent i de les conduccions cap al biofiltre, per optimitzar la captació dels gasos provinents del clavegueram. D’altra banda, també s’ha instal·lat un triturador a l'entrada del bombament central per millorar el funcionament de les bombes i del sistema en general. Paral·lelament, el Consorci està treballant en l’estació de bombament de Santa Margarida, a partir de l’estudi per a la caracterització de l’aigua del clavegueram de Roses realitzat amb el suport de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA). En aquest cas, les tasques consisteixen en la instal·lació d'un sistema de dosificació de productes químics que permeti reduir els valors de gas sulfídric dissolt a l'aigua que arriba a l’EBAR central i així minimitzar les males olors. Es preveu completar l’actuació amb la instal·lació d’un sistema anàleg en el sector est de la població, a la zona del port, en aquest cas a càrrec de l’Ajuntament.

Vídeo relacionat

Gent del Poble han preparat un vídeo per la campanya que estan enviat a tots els veïns


. Gent del poble com la majoria de les forces polítiques que es presenten a les eleccions han treballat aquest vegada molt la imatge a treves dels vídeos que han preparat per a les xarxes socials, per explicar als veïns de Roses les seves propostes pel municipi En aquest vídeos com no podia ser d’un altre manera també reclamen el vot per les propers municipals

Vídeo relacionat

Lliures Disposats a rellançar l’economia i el turisme de Roses


.Lliures Roses ens han presentat algunes de les seves principals propostes en les que treballen per millorar Roses i la vida dels seus veïns També ens parlen dels temes que mes els hi preocupen de la nostra població

Vídeo relacionat

Una experiència per gaudir de la música sense barreres


Aquest dissabte, la Ciutadella de Roses ha acollit l'activitat 'Cercle de Percussió', una experiència inclusiva destinada a tota la família, en la qual es va poder gaudir de la música sense importar els coneixements previs. Organitzat pel programa 'Aprenem Jugant' de l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, aquest cercle de percussió ha ofert una oportunitat única per connectar amb l'essència de la percussió i desconnectar de la tecnologia.

Vídeo relacionat

"Dones i Cuina Marinera" promou la gastronomia femenina a les Terres Gironines


El GALP Costa Brava i l'Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines s'uneixen per impulsar el projecte "Dones i Cuina Marinera". A través de col·laboracions amb diverses entitats, l'activista gastronòmica Àgata Albero Miralbell coordinarà aquesta iniciativa que busca promoure el coneixement i l'herència gastronòmica femenina marinera..

Vídeo relacionat

Entrades reduïdes per als menors al concert dels Stay Homas


Stay Homas i Sons del Món fan un anunci sorpresa durant la Cantarella de Roses, reduint el preu de les entrades per als menors de 12 anys al concert del 30 de juliol a la Ciutadella de Roses. Aquesta mesura busca fer el concert més accessible a les famílies i ha estat precedida d'una actuació conjunta amb l'alumnat de diverses escoles locals.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR