ROSES

96 participants al XI Open de Surfcàsting Golf de Roses


Aquest cap de setmana, la platja de Roses ha acollit l'XI Open de Surfcàsting Golf de Roses, un reconegut certamen de pesca organitzat pel Club de Pesca Esportiva Roses La Perola. En aquesta ocasió, l'Open s'ha celebrat per primera vegada en format de parelles, aconseguint una alta participació i èxit entre els amants d'aquest esport procedents de diverses localitats.

Vídeo relacionat

Tallers i exhibicions solidàries de Salsa i Bachata contra la Leucèmia


A la plaça de Les Botxes s'ha celebrat, amb un grandíssim èxit, un acte solidari de tallers i exhibicions de Salsa i Bachata en el marc del Dia dels Imparables de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia. L'esdeveniment, titulat 'Échale salsa a la Leucemia', va reunir a un gran nombre de persones per recaptar fons en la lluita contra aquesta malaltia.

Vídeo relacionat

Tirada de l’artó, sardines i havaneres en la festivitat del patró dels pescadors


.Aquest matí els pescadors de Roses, han preparat un seguit d'actes per celebrar la festivitat del seu patró Sant Pere, a quarts d'onze i repetint l’emplaçament de l’any passat que va ser molt positiu, la platja de la Perola, un lloc amb molt d’espai, ha començat la ja tradicional, a la vila de Roses, tirada de l'artó, una modalitat de pesca que fa moltíssims anys es va deixar d'utilitzar a tota la mediterrània, però que fa uns anys els pescadors de Roses van recuperar, per no perdre les tradicions, però que únicament la realitzen aquesta jornada en la celebració del seu patró, molts turistes, pescadors jubilats, veïns de Roses i en aquesta ocasió molts joves que participen del casal del GEN, han ajudat en l'estirada de l'art. El recent escollit alcalde no s’ha volgut perdre l’oportunitat de participar d’aquesta festa. Mentre es feia l'estirada de l'artó els pescadors del Pòsit de Roses han començat a preparar i repartir les sardines, que aquest any s’han tornat a cuinar a la brasa, la moltíssima gent que s'havia aplegat a la platja per prendre part en la festa, s'hi ha acostat a agafar unes sardines per fer un aperitiu. El president del Pòsit de Roses, ha remarcat que el canvi d’ubicació que es va dura terme l’any passat i que s’ha repetit enguany ha estat tot un encert, ja que ha permès a la molta gent gaudir d’aquest magnífic espai. La festa com no podia ser d'una altra manera ha estat amenitzada per grup d'havaneres que patrocina el Pòsit, Els Pescadors, que no han parat en tot el matí de fer gaudir a tota la gent amb les seves cançons.

Vídeo relacionat

De la xarxa al plat, nova experiència immersiva per conèixer la pesca i peix fresc de Ros


Les Àrees de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses inicien aquest estiu una nova activitat destinada a donar a conèixer els oficis de la pesca i el peix fresc de Roses. Cada sessió començarà amb una visita guiada al port pesquer, que donarà pas a continuació a una demostració de cuina a l’Aula Gastronòmica i finalitzarà amb la degustació del plat preparat cada dia amb peix fresc de la Llotja de Roses. Es realitzarà tots els divendres, entre el 7 de juliol i el 8 de setembre. Aquesta acció s’emmarca en el conjunt de les diverses campanyes promocionals i informatives impulsades a Roses per donar a conèixer i posar en valor els productes gastronòmics locals i de proximitat, el món de la pesca, els vins de la DO Empordà i la gastronomia local.

Vídeo relacionat

Candidats al Senat i al Congres s’acosten a la festa dels pescadors


Aquests dies ens trobem ja en precampanya electoral i alguns polítics no han volgut desaprofitar l’ocasió per acostar-se a la celebració de la festa dels pescadors, Montse Mindan que va a les llistes pel Senat, ha convidat als que l’acompanyaran en aquestes eleccions al Senat i també als que encapçalaran la llista pel congres, de Junts per Catalunya, que aprofitant l’ocasió han pres part en la festa i han parlat amb els pescadors per conèixer de primera mà els problemes que darrerament els hi afecten.

Aprovat el nou cartipàs de l’Ajuntament de Roses


La sessió del ple municipal de Roses celebrada ahir, dimecres 28 de juny, va aprovar la constitució del nou cartipàs municipal i les delegacions a favor dels regidors i regidores de l’equip de govern, així com el nomenament de tinents d’alcaldes i dels membres de la Junta de Govern Local. La distribució de regidories és la següent: Àrea de l’Alcaldia i Serveis Àrea d’Urbanisme (excepte Patrimoni històric cultural immoble) Josep M. Martínez Chinchilla Àrea de Turisme Àrea de Promoció Econòmica Àrea de Medi Ambient (llicències d’activitats) Fèlix Llorens Palou Àrea de Cultura i Festes Àrea d’Urbanisme (Patrimoni històric cultural immoble) Sílvia Ripoll Cayuela Àrea de Seguretat Ciutadana (excepte Mobilitat i Plans de mobilitat) Olga Simarro Rojas Àrea d’Esports Miguel Ángel Muñoz Sánchez Àrea de Medi Ambient Àrea d’Infraestructures i Serveis Públics Àrea de Govern Obert (Informàtica, E-Administració) Àrea de Seguretat Ciutadana (Mobilitat i Plans de Mobilitat) Lluís Espada Cantó Àrea de Joventut i Gent Gran Àrea de Govern Obert (excepte Informàtica i E-Administració) Ester Navas Hernández Àrea d’Economia i Hisenda Juana María Pérez González Àrea d’Ensenyament i Sanitat Àrea de Serveis Socials M. Àngels Arjona Crusellas Pel que fa a les tinències d’alcaldia, han estat nomenats Fèlix Llorenç com a 1r tinent d’alcalde, Sílvia Ripoll com a 2a tinenta d’alcalde i Olga Simarro com a 3a tinenta d’alcalde. En acabar aquest informatiu podran veure integra el ple del cartipàs que va tenir lloc ahir dimecres 28 de juny. Els membres de la Junta de Govern Local, presidida per l'alcalde, són: Fèlix Llorenç, Sílvia Ripoll, Olga Simarro, Miguel Ángel Muñoz i Lluís Espada. En el decurs del ple municipal també es van constituir els grups municipals, es va fixar el règim de sessions de plens i de comissions informatives, es van aprovar les dedicacions i retribucions dels membres corporatius, es van fixar els càrrecs eventuala de la legislatura 2023-2027 en un assessor per a l’Àrea d’Alcaldia i Protocol i un per a l’Àrea d’Infraestructures i Serveis i es van nomenar els representants de la corporació als òrgans col·legiats en els quals aquesta participa.

Vídeo relacionat

Montse Mindan candidat al Senat


.Renovació total de la llista de Junts al Senat de cara al proper 23-J. Segons ha pogut saber Empordà Televisió, el veterà exsenador Joan Bagué, l’exalcalde de Puigcerdà Albert Piñeira i l’exalcaldessa de Roses Montse Mindan seran els tres candidats gironins a la cambra alta, substituint els fins ara senadors Jami Matamala i Josep Maria Cervera, Montse Mindan única candidata de Roses se sent molt satisfeta que el partit l’hagi escollit.

Vídeo relacionat

Avui ens ha deixat Jaume Noguer el primer alcalde democràtic de Roses


Avui hem de lamentar la mort de l'exalcalde Jaume Noguer, qui va jugar un paper fonamental en l'establiment del primer Ajuntament democràtic de Roses l'any 1979. Noguer, membre del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), va ser investit com a alcalde en aquella primera legislatura després de la dictadura amb 5 regidors dels 13 que es componia l'ajuntament en aquell moment. La seva dedicació incansable i la seva visió progressista van establir les bases per a una gestió municipal efectiva i transparent, i marcant un precedent per a futures administracions. El seu treball diligent i la confiança dipositada en ell, li va servir per obtenir la confiança dels rosincs i rosinques i tornar a ser reelegit amb majoria absoluta per a un segon mandat l'any 1983. Fet que li va permetre governar amb majoria, per poder deixar un llegat que encara tenim molt present com el mercat Municipal o el pavelló com a grans exemples. L'alcalde que més temps ha governat Roses durant la democràcia i que va coincidir amb ell durant dues legislatures Carles Pàramo, li hem demanat quins records té d'en Jaume Noguer. Una Persona que va treballar colze a colze amb ell i que l'any 2007 va recuperar l'alcaldia de Roses per al grup Socialista, Magda Casamitjana, amb el suport de Jaume Noguer també ha volgut recordar-nos qui era Jaume Noguer i que representa per a la Vila de Roses, en un vídeo que ens ha passat ja que no pot venir a Roses. L'actual Grup Socialista de Roses, també recorda a Jaume Noguer com uns dels pilars del partit a Roses, la seva secretaria local que va comptar sempre amb el suport de Jaume Noguer igualment el recorda amb molta i estima, i ens ha manifestat molt emocionada que la seva pèrdua ha estat un cop molt fort pel grup local. L'Ajuntament de Roses estén les seves més sinceres condolences a la família i éssers estimats de Jaume Noguer. Reconeixent i valorant la seva contribució a a Roses i oferint el seu suport en aquests moments de pèrdua.

Vídeo relacionat

Locomía obrirà el festival Sons del Món de Roses amb un concert inoblidable


El festival Sons del Món de Roses serà inaugurat per la mítica banda Locomía, que revolucionà el pop i l'electro-pop a finals dels anys 80 i principis dels 90. Aquest esdeveniment es consolida com una de les cites musicals imprescindibles de l'estiu a la Costa Brava.

Vídeo relacionat

El Delegat del Govern informa dels temes que mes preocupen a Roses


Molts han estat els temes que han tractat els regidors de Roses amb el delegat del Govern de l’estat a Catalunya, Carlos Prieto, en aquesta ronda que esta realitzant després de la formació dels nous governs, per copsar que es pot fer per ajudar aquest ajuntaments, pel que fa a Roses han parlat del finançament del camí de Ronda per un import de mig milió d’euros. També de busca-li una solució als terrenys de l’antiga depuradora de mariscs per consensuar un nou projecte científic o turístic. També s’ha parlat del Top manta, un tema que el delegat considera s’ha de tractar entre totes les parts implicades. Ja que no es pot continuar perjudicant als comerciants i trobar les solucions socials per les persones obligades a vegades a realitzar aquests negocis. I per acabar ha parlat dels projectes de l’eòlica marina que es projecte per la zona, ha dit que estem a una fase inicial per la que encara s’han de trobar consensos L’alcalde ha dit que estava doblement feliç per la visita i per possibles inversions, ja que hi ha bona predisposició.

Vídeo relacionat

Visita institucional a Roses del delegat del govern de l’Estat, Carlos Prieto


Pels vols de l’1 del mig dia ha arribat a Roses el delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto, i el subdelegat del govern a Girona, Albert Bramón, per mantenir una reunió amb el nou equip de govern de Roses que presideix el socialista Josep Maria Martínez. Durant l’acte, el batlle rosinc ha presentat al delegat els regidors i regidors que conformen el nou cartipàs municipal. Després de dirigir-los unes paraules, Carlos Prieto ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha rebut de mans de l’alcalde el llibre Els Camins de la Memòria, en el qual els arxivers Josep M. Barris i Pol Meseguer, ofereixen un recorregut pels 25 primers anys d’història de l’Arxiu. Després el nou equip de govern de Roses han mantingut una reunió de treball amb el delegat del govern, on han explicat al delegat quin son els problemes que te la població, com el tema del tot manta pel que han demanat ajuda al delegat del govern.

Vídeo relacionat

2M€ en ajuts per la flota pesquera afectada per la guerra d'Ucraïna


La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, convoca ajudes per valor de 2 milions d'euros per pal·liar els efectes de la guerra d'Ucraïna sobre la competitivitat de la flota pesquera catalana. Aquests fons s'utilitzaran per compensar el sobrecost del gasoil durant el segon semestre de 2022

Vídeo relacionat

Música, coca i petards en la festa més màgica de l’estiu


La festa de Sant Joan ha omplert les platges de Roses amb música, coca i petards. La Flama del Canigó ha arribat a la comarca i ha donat inici a una nit màgica plena d'activitats tradicionals. Des dels focs artificials fins al ball de la Banda del Drac, residents i visitants han celebrat aquesta festa ancestral amb gran alegria i entusiasme.

Vídeo relacionat

Comença el judici per l’assassinat a Roses l’abril del 2021


Avui s’ha iniciat a la Audiència de Girona, el judici de l’assassinat , que va tenir lloc el 12 d’abril de 2021 , està previst que s’allargui fins dijous vinent, quan està previst que els nou membres del jurat popular emetin un veredicte de culpa o absolució dels processats. El torn dels acusats per declarar serà dilluns. Durant els tres dies que durarà, es posaran sobre la taula tots els indicis trobats durant la investigació policial i que han convençut al fiscal per demanar penes de fins a 27 any s i mig de presó per un d’ells, que ja havia estat condemnat per matar un noi el 2003 a Empuriabrava i per un robatori amb violència el 2017, penes que no va acabar de complir perquè va escapar-se durant el seu primer permís penitenciari. L’altre processat també té antecedents per robatoris i altres delictes violents. El Fiscal assegura que la víctima i ambdós acusats, a qui ha qualificat de dues persones «sense ofici ni benefici», havien ocupat una casa a la urbanització Mas Boscà, propietat d’una família que la té de segona residència, per tal de cultivar-hi marihuana a l’interior. Van fer servir dues de les habitacions per fer el cultiu i ells dormien en matalassos al menjador. Segons el fiscal, havien planejat el crim com a mínim des de feia deu dies. El dia 12 van posar-lo en marxa: van esperar que estigués adormit o bé distret al matalàs per abordar-lo per sorpresa i clavar-li fins a una dotzena de punyalades amb un ganivet de 17 cm de llarg per 2 cm . El fiscal descriu l’atac amb cinc paraules: «sorprenent, inesperat, repetit, violent i brutal». Va patir ferides a l’esquena, a l’abdomen, al cap i a la nuca que li van provocar la mort. Per tal d’amagar el cos, van embolcallar-lo amb un edredó, una tovallola, una cortina de la dutxa, llençols, mantes i bosses de plàstic al cap. Tot plegat van lligar-ho amb cinta d’embalar i van traslladar el cadàver dins el maleter del cotxe de la víctima. Van netejar l’escena del crim i llavors un dels acusats va conduir el cotxe fins al carrer Bernat Metge, on va ser abandonat. El germà de la víctima havia perdut de vista l’acusat durant els últims dies i havia preguntat diversos cops a un dels acusats, que li havia respost amb «excuses». Els investigadors van trobar el cos el mateix 12 d’abril quan faltaven uns 20 minuts per les onze de la nit. Duia el ganivet clavat a l’abdomen. Un dels acusats va ser localitzat a Martorell uns dies després, i durant el seu intent de fugida hauria agredit una agent dels Mossos carregant contra ella a cops de puny, segons les acusacions. També estan acusats d’un delicte de violació de domicili, atemptat contra agent de l’autoritat i lesions lleus. Les acusacions els demanen indemnitzacions de fins a 200.000 euros

Vídeo relacionat

Concert solidari a benefici de Càritas Roses


El proper 1 de juliol al Teatre de Roses es portarà a terme una gala benèfica la qual s'ha organitzat en col·laboració amb l'associació Càritas de Roses per recollir fons destinats a millorar i augmentar els serveis d'assistència social de les persones menys afavorides de Roses. La gala comptarà amb la participació d'algunes de les principals figures del món de la dansa i el cant de la zona, els quals aportaran els seus talents per contribuir a una causa noble. Els diners recaptats en aquesta ocasió es destinaran a totes famílies en situació de vulnerabilitat així com a algunes iniciatives dirigides per Càritas de Roses. Totes aquelles persones interessades en col·laborar amb aquesta causa benèfica són convidades a presenciar l'espectacle produït pel Teatre de Roses en el qual els artistes s'oferiran de forma altruista per aportar el seu granet de sorra a aquest projecte solidari. Animem a la població a sumar-se amb la seva contribució per ajudar aquelles persones que més ho necessiten. Finalment, el president agraeix a totes aquelles persones que han fet possible aquest nombre d'esdeveniments dedicats al bé social.

Vídeo relacionat

Presentació del Llibre Empordà elèctric, de Francesc Galí


El Teatre Municipal de Roses va acollir anit la presentació del Llibre Empordà elèctric, de Francesc Galí, acte que es va convertir, més que en una presentació d'un llibre en una trobada d'amics que als anys 80 i 90 compartien una idea la música rock, ja que la majoria dels assistents havien estat o bé seguidors d'aquells grups de rock o membres d'aquests, els 12 grups mítics que surten al llibre de Francesc Galí que ha aconseguit tornar-los a Reunir. La presentació que va omplir de gom a gom el vestíbul del teatre de Roses, va anar a càrrec de la nova regidora de Cultura i festes en el que ha estat un dels seus primers actes. Tot seguit l'autor de llibre i el representant d'edicions cal·lígraf qui ha editat el llibre Empordà Elèctric, un viatge a les entranyes del rock dels anys 80 a l'Empordà, i que també va viure aquests moments frenètics del rock a la comarca varen explicar les seves anècdotes d'aquells temps i que va ser d'aquells grups. En acabar alguns dels membres d'aquells mítics grups varen anar passant per l'improvisat escenari, Àngels Ortiz va obrir les actuacions fent un homenatge a Carles Garcia amb un dels temes que va crear per a Locura d'amor i tot seguit varen anar passant membre d'aquells grups mítics i alguns que encara continuen en actiu com d Gremlins.

Vídeo relacionat

El restaurant Disfrutar escollit segon millor restaurant del món


El restaurant barceloní Disfrutar continua millorant la seva posició al podi dels millors restaurants del món, el 2021, va ser el cinquè millor del món, l'any passat va assolir la tercera posició al rànquing, i aquest any ha quedat en la segona posició, als "The World's 50 Best Restaurants" en una gala que va tenir lloc a Valencia, i com a tal, també va ser nomenat el millor de tot Europa, ja que el guanyador ha estat el restaurant Central, del xef peruà Virgilio Martínez. Aquest és el moment en què es va anunciar el reconeixement per al local que dirigeixen els excaps de cuina d'El Bulli Oriol Castro, Eduard Xatruch que varen recollir el guardó i Mateu Casañas amb qui Avui hem parlat i ens ha comentat sentir-se molt satisfet amb aquest nou reconeixement, pel que sembla no tenen sostre. També ens fa 5 cèntims dels seus secrets Mantenir-se tants anys en primera línia, vol dir molt de la seva feina i és un senyal que el projecte amb el qual varen començar el 2014 funciona. També ens parla de com funciona actualment la carta del restaurant, Disfrutar al carrer Villarroel de Barcelona Aquesta nova Gala de 'The World's 50 Best Restaurants' ha servit per al reconeixement de la gastronomia de casa nostra a nivell mundial i per ratificar l'immens talent que hi ha entre els nostres fogons. Ja que a part d'aconseguir el segon millor restaurant del món i el millor d'Europa, al top 50, apareixen sis locals espanyols.

Vídeo relacionat

Exposició conjunta de Mercè Riba i Dani Torrent, una combinació d'escultura i pintura


L'exposició, que estarà oberta al públic fins al 27 d'agost, és una oportunitat per apreciar el talent creatiu d'aquests dos artistes. Mercè Riba, reconeguda per la seva habilitat per modelar la fusta, presenta una sèrie d'obres que exploren les formes i textures. D'altra banda, Dani Torrent, conegut pel seu domini del color i la composició, exhibeix una col·lecció de pintures vibrants i expressives que reflecteixen la seva visió artística única. Torrent va ser guanyador del premi Joves Creadors de la fundació Fita i ha estat seleccionat a festivals internacionals com el CJBooks de Corea, o l'Illustrakids d'Itàlia, i ha exposat la seva obra pictòrica a França, Itàlia i Hongria. L'escultura i gravadora Mercè Riba ha exposat les seves obres a Ciutats Barcelona, Madrid, Bilbao, Nova York, Ginebra, Stuttgart, Luxemburg, Brussel·les, Anvers, Gant o Saint-Genis-des-Fontaines entre d'altres.

Vídeo relacionat

Roses ja prepara els actes de la festivitat de Sant Joan


Roses ja treballa en l'organització dels actes de la revetlla de Sant Joan després de la mala experiència de l'any passat, en què el mar va mullar els equips de l'empresa pirotècnica el que va obligar a haver de suspendre els focs. Aquesta jornada s'iniciarà a les deu de la nit al monument al Pescador: amb la lectura del manifest de la Flama del Canigó, per tot seguit començar la Cercavila amb l'acompanyament de la Colla Gegantera de Roses fins a l'espigó de la platja de la Punta, on es procedirà a l'encesa de la foguera de Sant Joan, a les 11 de la nit al mateix espigó de la platja de la Punta, tindrà lloc l'espectacle de focs artificials. La festa clourà al passeig marítim a tocar el monument al Pescador amb el ball amb la Banda del Drac.

Vídeo relacionat

El projecte Barba Brava de Roses guanya el Premi a la Innovació Turística


El Premi d’Innovació Turística dels premis Emprenedors 2023, ha estat per l’empresa Barba Brava, un operador que comercialitza productes de consum als visitants de les cales i de conscienciar-los de la necessitat d’exercir un lleure sostenible, dins l’espai de costa entre Roses i el Cap Norfeu, aquest subministrament de cafè i principalment gelats de la marca Frigo, es realitza amb vaixells que funcionen amb energia solar. Un dels socis d’aquest projecte ens ha manifestat que estan molt orgullosos d’haver rebut aquest premi emprenedors. Empordà Televisió va visitar l’any passat al port de Roses l’embarcació Barba que recorria diàriament tota la costa rosinca oferint a la gent que hi a les embarcacions el seus productes. Un vaixells de petites dimensions, equipat amb plaques solars, que s’encarreguen de la refrigeració dels gelats per assegurar una manera sostenible de proporcionar aquest servei als clients. Aquesta primera experiència va ser molt positiva, per això a partir del proper divendres tornaran a estar a les aigües de la costa rosinca per repartir de nou els seus productes, els impulsors del projecte no descarten fer franquícies de l’experiència.

Vídeo relacionat

Els grups que governaran Roses els pròxims 4 anys ja tenen força definit el govern


Els grups que han format govern a Roses, ja treballen en l'organització del nou ajuntament, seguin els paràmetres que ja varen deixar marcats en el pacte que varen signar la setmana passada on defineixen el repartiment del cartipàs i les prioritats de cada àrea, un cop dissenyada el seu full de ruta que no és res més que la fusió dels principals punts que incloïen els programes electorals dels tres grups que governaran Roses. Pel que fa al cartipàs aquest ha quedat de la següent manera. Josep Maria Martínez (PSC): Urbanisme i Planejament Olga Simarro Rojas(PSC): Seguretat Ciutadana Ester Navas Hernández (PSC): Joventut – Gent Gran i Govern Obert Miguel Muñoz Sánchez (PSC): Esports Sílvia Ripoll i Cayuela (JxR): Cultura - Festes i Patrimoni Històric Lluís Espada Cantó(JxR): Infraestructures, Serveis Públics, Mobilitat i Medi Ambient. Joana Pérez González (JxR): Economia i Hisenda Fèlix Llorens i Palou (GDPR): Promoció Econòmica i Turisme i Activitats Yanna Arjona Crusellas (GDPR): Serveis Socials , Ensenyament i Sanitat Pel que fa al seu programa es crearà una comissió de seguiment urbanístic, i han marcat unes prioritats com són la tramitació del POUM, el desenvolupament del SUD2, Rehabilitació del front de mar, El Projecte Mercat Municipal, La Reforma Plaça Catalunya i Recuperar l'espai pel projecte antiga depuradora i definir usos i activitat. Pel que fa a les altres àrees, comentar alguns dels projectes més destacats a infraestructures, Projecte Falconera porta entrada Cap de Creus, o l'Espigó submergit davant riera Ginjolers. Economia i Hisenda, Mantenir l'estabilitat pressupostària i Donar continuïtat als pressupostos participatius Serveis Socials, Ensenyament i Sanitat Crear el Cicle Formatiu Nàutic-Pesquer Joventut i Gent Gran, Govern Obert, Estudiar el trasllat de les instal·lacions del CAR. Cultura, Patrimoni i Festes, La Museïtzació de la barca Gloriamar i l'Escola de Música Esports l'Escola Municipal de Vela Seguretat Ciutadana, Lluitar contra el Top Manta- i crear un Protocol d'ocupacions.

Vídeo relacionat

Promouen l'immersió 'responsable' a tres cales del Cap de Creus


El Parc Natural del Cap de Creus ha creat tres itineraris d'immersió lleugera ('snorkel') a les cales de la Tamariua, Portlligat i Murtra. Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar la diversitat marina i promoure un coneixement responsable del medi, tot prohibint la pesca en aquestes àrees seleccionades.

Vídeo relacionat

El PSC recupera l'alcaldia de Roses després de més d'una dècada


.Josep Maria Martínez, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha estat proclamat alcalde de Roses amb el suport dels grups Junts i Gent del Poble, conformant un govern de nou regidors amb majoria absoluta.

Vídeo relacionat

El Bulli1846 ha obert avui les portes


Aquest matí elBulli1846 ha obert les portes per convertir-se en el primer restaurant del món convertit en museu. Un espai únic, ubicat a Cala Montjoi, de Roses, en mig del Parc Natural del Cap de Creus, creat i pensat per a salvaguardar tot el llegat de elBulli, el restaurant que va transformar la cuina moderna i que va esser catalogat com el millor restaurant del món, pretén amb aquest projecte el que la gent comprengui el que va ser el Bulli i el que va representar per l’època a l’hora de salvaguardar el seu llegat Al llarg de seixanta-nou instal·lacions, artístiques, conceptuals i audiovisuals, el museu posa a disposició del visitant tots els recursos per entendre perquè elBulli va ser elBulli i va canviar el paradigma de la gastronomia mundial. A més, explica, amb varis dels projectes que lidera la fundació, perquè elBulli roman viu i com, més enllà del passat, mira cap al futur per seguir fent història. Ferran Adrià visiblement emocionat ha dit que Aquest any serà d'aprenentatge i d'anar veient", promoure l’actitud innovadora i generar contingut de qualitat per l’educació i l’autoaprenentatge de la restauració gastronòmica, son alguns dels principals objectius de elBulli1846, que podrà visitar-se durant un període de tres mesos (des del 15 de juny al 16 de setembre), comprèn un espai de prop de quatre mil metres quadrats (2500 m2 exteriors i 1300 m2 a l’interior) a través dels quals es proposa un recorregut, que indueix a reflexionar sobre la gastronomia i la innovació, retre homenatge a tots els Bullinianos, explicar la història de elBulli com a empresa, així com tots els projectes que duu a terme elBullifoundation, entre els quals es troben la Bullipedia i elBulliDNA. Ferran Adrià, no descarta que aquest període s'ampliï a partir de l'any que ve. "

Vídeo relacionat

Augmenta el nombre de serveis temporals a les platges de Girona aquest estiu


El Departament de Territori ha rebut 67 sol·licituds per instal·lar 5.802 serveis temporals a les platges gironines durant la temporada d'estiu d'enguany, segons informa el Departament. Aquesta xifra representa un increment respecte l'any passat i inclou una àmplia varietat de serveis de lleure i restauració.

Vídeo relacionat

El safareig de Roses mostra les fotografies dels joves del projecte de coeducació emocion


Fins al dia 23 de juny, el Safareig municipal de la Rambla Ginjolers acull la mostra Vibrart ERA, integrada per fotografies realitzades pels 251 alumnes que han participat en els tallers de coeducació emocional de l’entitat piscoeducativa Vibrart Project al llarg d’aquest curs. La mostra és l’activitat impulsada per l'àrea d'Ensenyament de l’Ajuntament i Vibrart Projecte, en el qual han participat aquest curs els alumnes de 2n d'ESO de l'institut Illa de Rodes, de 2n d'ESO del Centre Escolar Empordà i de 4t d'ESO de l’institut Cap Norfeu. Les fotografies són imatges corporals captades pels mateixos alumnes durant les sessions realitzades. Amb aquesta activitat final es vol mostrar els aprenentatges integrats pel grup, així com sensibilitzar a la població de Roses entorn a les relacions saludables i fomentar la participació comunitària de la població jove, dotant-la d’un espai que visibilitzi el seu paper com a agents de canvi i transformació social a través de la cultura i l'art.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR