ROSES


El grup de VOX de Roses, diu que no entenen la pujada del 14,18% d’augment del pressupost que suposen mes de 5,4 milions d’euros en uns moments de crisis quan la gent ho està passant tant malament

Vídeo relacionat

Valoració del pressupostos de Lliures Roses


El grup de Lluires Roses manifesta que varen votar en contra del pressupost per què no reflexe cap partida del tres eixos bàsics del seu programa, seguretat, neteja i grans infraestructures.

Vídeo relacionat

Valoració del pressupostos d'ERC SOM Roses


ERC-SOM Roses vota en contra dels pressupostos perquè diu que són un pas enrere en qüestions que són crucials pel futur de Roses, i aseguren que no poden ser còmplices d'una gestió que està fallant als ciutadans i ciutadanes de Roses..

Vídeo relacionat

Roses prepara una nova edició del Festivalet, de les postes de sol de Roses


.El Festivalet de Roses oferirà aquest proper cap de setmana el gruix de la seva programació, amb les actuacions musicals a l’escenari instal·lat a la platja de la Perola de Guillem Ramisa, Abril Gabriele i Mercabanda el dissabte, i Carlota Flaneur i Clima dimenge. En l’apartat gastronòmic un quans restauradors de Roses oferiran, també a la platja de la Perola, el Pica-Tasta, degustacions de tastets a part de Pizzes, creps, fajitas, brownies, quiches, raviolis,... acompanyats de cerveses, vi i refrescos, que es podran degustar entre les 16 i les 23 hores de dissabte i les 16 i les 21 h de diumenge. Com a novetat, enguany la programació musical s’allargarà amb les ambientacions dels DJ’s Radio Cassete Nights (dissabte de 20 a 23 h) i DJ Lia Jensen (diumenge de 18.30 a 21 h). Empordà Televisó

Vídeo relacionat

Els empresaris de Roses reclamen a l’Ajuntament millores en la mobilitat i la neteja viària


L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, que representa més de 200 empresaris del municipi que donen feina al voltant de 4.500 treballadors, ha iniciat una ronda de trobades amb representants del nou Ajuntament per exposar-li les seves demandes i propostes de millora, del municipi. Durant la darrera reunió, celebrada de forma online, els empresaris rosincs han reclamat que es reguli l’aparcament a Santa Margarita, que es posin en marxa els projectes de gestió i aparcament del Parc Natural del Cap de Creus, millores en el servei de neteja. Una altre dels temes que ha centrat la reunió entre els empresaris i l’Ajuntament ha estat la neteja viària, i en aquest sentit l’Associació ha reclamat que es millori el servei per poder adaptar-lo a les necessitats segons els fluxos de visitants i reforçar-lo, si cal. Els empresaris de Roses s’han ofert per col·laborar amb l’Ajuntament amb l’objectiu que el municipi continuï essent una destinació de qualitat i s’ha acordat dur a terme reunions periòdiques..

Vídeo relacionat

Presentació del llibre, L'època convulsa que em va tocar viure, a Barcelona


El passat cap de setmana es va presentar al Memorial Democràtic, a Barcelona el llibre “L'època convulsa que em va tocar viure - La Guerra Civil a Roses”, escrit per Esteve Guerra Marés, qui fou alcalde de Roses del 1957 al 1960, on es relaten els records i les vivències viscudes a Roses durant la Guerra Civil i a principis de la postguerra, El seu Fill Salvador Guerra i l’exalcalde de Roses Joan Plana varen ser els encarregats de la presentació, com ja havien fet a Roses l’abril de l’any passat Joan Plana ha destacat la importància que té aquest llibre per fer més entenedor el moment determinant, fosc i controvertit de la nostra història com a poble, durant la guerra civil i els primers anys de la postguerra. El llibre com varen assenyalar el fill de l’autor, i l’exalcalde de Roses i historiador Joan Plana pretén ser un document històric i un fidel reflex del què va passar..

Vídeo relacionat

Roses aprova un pressupost de 45 451 930 €, un 14,18% superior al de 2023


. ERC Roses va dir que no poden ser còmplices d'una gestió que està fallant als veïns de Roses, ja que segons ells estan governant els partits que varen perdre les eleccions, dels pressupost varen dir que aquest ha donat passos enrere en qüestions que son basiques segons ells, per això varen manifestar que votarà en contra i que ERC-SOM Roses continuarà treballant pel benestar de tots, i per un futur millor per a Roses El grup de Lliures igualment varen manifestar que votarien en contra perquè troben a faltar algunes partides que consideren necessàries per millorar la seguretat i algunes infraestructures. VOX va iniciar la seva intervenció dient que no entenia perquè parlar del pressupost amb uns partits que estan pactant destruir espanya, per a continuació enumerar un mun de partides amb les que no hi estava d’acord. El partit popular va donar un vot de confiança al govern i es va abstenir en la votació ja que va dir que elaborar un pressupost és molt complicat ja que mes del 85% per del pressupost ja està compromès, per les despeses generals

Vídeo relacionat

S’aixeca la veda de la pesca de sèpia a les badies de Roses i Pals


. Després de dos mesos d'aturada biològica, els pescadors professionals i recreatius poden tornar a pescar sèpia a les badies de Roses i Pals a partir del 1 de novembre. Aquesta mesura és crucial per garantir una pesca sostenible i prevenir la captura d'exemplars petits durant els mesos de prohibició, que inclouen setembre i octubre.

Vídeo relacionat

El CAR Jove de Roses torna a celebrar la tradicional Castanyada


Aquest divendres, el CAR Jove de Roses va tornar a celebrar la Castanyada, una festa tradicional que fa dos dècades que se celebra en aquest indret del municipi. La Castanyada es celebra tradicionalment entre la vigília i el Dia de Tots Sants, i els detalls de la festa varien segons els organitzadors.

Vídeo relacionat

Sopar Solidari a l'Hotel Montecarlo per la Fundació Roses Contra el Càncer


.L'Hotel Montecarlo de Santa Margarida organitza el XXIV Sopar Solidari a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer el 10 de novembre.

Vídeo relacionat

Arriba la 4ª edició de Roses a peu


.Roses inicia una nova edició de Roses a Peu, un programa de senderisme amb guiatge ideat per l'Àrea de Turisme de Roses en col·laboració amb el Parc Natural de Cap de Creus. Com en cada edició, l'objectiu del programa és combinar la pràctica esportiva amb la descoberta de l’entorn natural i patrimonial del municipi. En total es realitzaran 6 rutes que tindran lloc un dissabte al mes, des del novembre fins l'abril. La durada de les caminades oscil·larà entre les 3 i les 5 hores, tindran diferents nivells de dificultat i totes comptaran amb l'acompanyament d'un guia oficial del Parc Natural de Cap de Creus, que oferirà les informacions i característiques dels diferents indrets visitats mentre es recorren camins i senders. Entre les rutes programades es troben visites als masos de Roses per la Bassa de Can Ponac, La història militar i industrial de l'entorn de Falconera, Roses-Cadaqués, Pic de l'Àliga 360º, Volta completa a la vall de Montjoi i de Ginjolers als dòlmens. Les inscripcions tenen un preu de 3€ per persona i es podran fer 10 dies abans de cada sortida a través de la web inscripcions.roses.cat.

Vídeo relacionat

Comencen els treballs per plantar els arbres que substituiran les palmeres tallades


.Fa uns dies s’han iniciat les feines per plantar els tamarius que substituiran les palmeres que es varen talar ara fa unes setmanes, de moment s’ha començat per fer unes cates a la platja de la punta, ja que els arbres que es plantaran en aquest sector no aniran a la vorera com estaven les palmeres si no que aniran a la zona de la platja, és a dir a l’altre costat del muret

Vídeo relacionat

Lliures Roses demana a l’ajuntament buscar noves fórmules per alleugerir la càrrega fiscal


Lliures Roses dona suport a la puja d’alguns impostos, però suggereix a l'Ajuntament, buscar noves fonts d'ingressos per poder alleugerir la càrrega fiscal dels rosincs/ques. igualment estan totalment en contra de l'augment desmesurat del 50% de la Taxa per recollida, tractament i eliminació de residus. També varen mostra la seva disconformitat a que els preus públics a partir d’ara no passin pel ple.

Vídeo relacionat

La Riera ginjolers acull la primera festa de la castanyada


. L’àrea de Cultura amb l’àrea de promoció econòmica de Roses van organitzar el 31 d’octubre la primera festa de la castanyada que s’ha fet a Roses, amb la intenció de mantenir viva aquesta tradició, per aquest motiu s’ha contractat un grup d’animació infantil, els Atrapasomnis” és una companyia d’espectacles infantils i familiars que neix de la passió per la música dels seus integrants, juntament amb moltes ganes de compartir experiències, de passar-ho bé i de fer-ho passar bé als públics destinataris, integrada per músics de Girona i de les contrades de la Cellera de Ter, Anglès i Salt. La part baixa de la riera ginjolers que ha acollit aquesta primera festa, s’ha omplert de mainada i joves, que no s’han volgut perdre l’oportunitat de testar les castanyes i els moniatos mentre escoltaven el grup d’animació L’hora escollida per la celebració d’aquesta primera festa de la Castanyada ha estat dos quarts de sis per aprofitar encara les darreres hores de llum.

Vídeo relacionat

Roses participa en la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca


L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitza diferents activitats amb motiu de la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca, que enguany serà del 24 de novembre al 3 de desembre. Tallers formatius de restauració de barraques de pedra seca, sortida de descoberta de patrimoni de pedra seca, presentació d’un llibre i exposició fotogràfica, són les activitats programades per donar visibilitat a aquest element patrimonial estretament lligat al territori i per contribuir a la seva preservació. La primera de les activitats són dos tallers formatius de restauració de barraques de pedra seca dins del Parc Natural de Cap de Creus. El primer es durà a terme el 17 i 18 de novembre, i el segon, l’1 i 2 de desembre. La formació anirà a càrrec de dos margers professionals de l’Associació Gremi dels Margers de Catalunya. El dissabte 25 de novembre, es durà a terme una excursió guiada per conèixer els elements de pedra seca de Roses. En Vicenç Armangué, en Manel Donat i l’empresa de guiatge seran els responsables d’explicar la diversitat, singularitat i riquesa del patrimoni de pedra seca que es visiti durant la sortida a la zona del Mas Marès. Dimecres 29 es presentarà a la Biblioteca de Roses el llibre 200 masos i veïnats del Cap de Creus i l'Albera marítima, d’Arnal Plujà i Canals. Aquesta obra narra l’origen, evolució i decadència de 200 masos i veïnats del Cap de Creus i de l’Albera marítima a partir d’una intensa i meticulosa anàlisi documental. Per últim, l’exposició fotogràfica programada tindrà lloc del 15 de novembre al 3 de desembre a l’Oficina de Turisme. S’exposaran les quinze fotografies, finalistes i guanyadora, de la primera edició del Concurs a Instagram sobre el Patrimoni de Pedra Seca de Roses.

Vídeo relacionat

El cementiri rep moltíssimes visites en la diada de Tots Sants


Avui, Diada de Tot Sants, el cementiri municipal de Roses presentava el seu millor aspecte i la jardineria lluïa com mai, gràcies a les accions de manteniment i millora que han dut a terme les empreses municipals les darreres setmanes en les que fins i tot s’han emblanquinat totes les parets del cementiri, per acollir les moltes persones, que com de costum, si han apropat per honrar i recordar els seus familiars i amics difunts, com mana la tradició. El sol que ha sortit de bon matí, ha fet que l’assistència al cementiri municipal de Roses aquest dimecres 1 de novembre, sigues molt important tot i que els darrer cap de setmana han estat molt els visitants que s’hi han acostat al cementiri. La gran majoria de visitants que si han apropat al llarg d’aquests dies, i en especial avui, com passa cada any, s’han endut una grata sorpresa, ja que el cementiri de Roses, presentava, un any més un aspecte molt cuidat, ja que des de fa molt de temps l’ajuntament va augmentar la plantilla de la brigada que té cura de les instal·lacions, i ara els dos treballadors realitzen durant tot l’any una important feina de manteniment, que afegida a l’acció de condicionament que es realitza anualment quan arriba aquesta diada, fa que tot estigui a punt i la jardineria llueixi en el seu màxim esplendor, com ens ha comentat una de les visitants que ha dit que es un dels llocs més nets del municipi. El cementiri de Roses, tot i que s’hi han fet algunes ampliacions, manté encara el seu aire de cementiri mediterrani de petit poble mariner, conformat en la seva majoria per nínxols, tot i que també hi ha algun panteó, i fins i tot alguna tomba d’algun personatge il·lustre.

Vídeo relacionat

"Peixos de Colors" per aprendre sobre la mar i el seu manteniment


. L'activitat "Peixos de Colors" de Roses va oferir un espai interactiu a la Plaça Catalunya, on participants de totes les edats van explorar el món marí i com preservar-lo de forma divertida i educativa.

Vídeo relacionat

A partir de l’1 novembre ja es poden tramitar les bonificacions de l'IBI per a famílies mon


L’Ajuntament de Roses obre l’1 de novembre el termini per a la presentació de sol·licituds de bonificacions de l’Impost de Béns Immobles (IBI), per a famílies monoparentals amb 2 o més fills. La bonificació, pot arribar fins al 60% del rebut, fins a un màxim de 300 €. Les peticions es poden tramitar fins al 30 de novembre. Per a la presentació de sol·licituds i documentació, cal demanar cita prèvia a l’àrea de Serveis Socials 972 15 29 26.

Vídeo relacionat

El cementiri de Roses es posa a punt per celebrar Tots Sants


Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, l’empresa municipal de serveis ROSERSA ha realitzat durant la darrera setmana la plantació de crisantems i cyclaments al recinte del cementiri municipal. A més, el recinte allarga el seu horari i des d’avui, divendres 27 d’octubre, fins al 6 de novembre, tancarà a les 18 h. Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, els serveis municipals de Roses han dut a terme diferents tasques de plantació de flors i manteniment recinte del cementiri municipal, per tal que els nombrosos visitants que l’espai rebrà aquests propers dies trobin les instal·lacions a punt. Per a aquesta ornamentació, s’han fet servir flors de temporada que permeten donar color al recinte, com ara crisantems (grocs, blancs i morats) i cyclaments color fúcsia, que han estat distribuïts entre els dos grans parterres de l’accés al recinte i la resta de parterres i jardineres del cementiri. Per facilitar la visita del públic durant aquests dies en què l’afluència al recinte és major a l’habitual, l’Ajuntament amplia l’horari d’obertura i, entre avui i el proper 6 de novembre, obrirà de 8 del matí a 18 h, allargant una hora l’horari habitual d’hivern, en què el recinte tanca portes a les 17 h. Empordà Televisó

Vídeo relacionat

La Piscina Municipal de Roses instal·la 370 panells solars


.La instal·lació suma una potència total de 212,75 kWp gràcies a la connexió de 370 panells de 575 Wp. Els mòduls fotovoltaics estan muntats de forma coplanar a la coberta principal de la piscina amb una inclinació de 5º orientats a nordest, ocupant una superfície de 1.128 m2. La instal·lació també disposa de 3 inversors de 50 kW cadascun per tal de connectar-se a la xarxa elèctrica. La instal·lació solar es regeix pel RD 244/2019 i està configurada per no abocar els excedents d’energia a la xarxa de distribució elèctrica, de manera que tota la producció s’autoconsumeix de forma instantània a l’equipament. El consum elèctric més intensiu de la Piscina Municipal se situa durant les hores centrals del dia, fet que coincideix amb les hores de més irradiació solar. Aquesta actuació, sumada a la producció d’energia tèrmica amb estella forestal provinent de la neteja de boscos de proximitat (xarxa de biomassa), al tractament de les piscines amb radiació UV que permet un estalvi molt significatiu d’aigua, a la totalitat de les lluminàries led, a la manta tèrmica del vas poc profund..., consolida la Piscina Municipal de Roses com a un equipament sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Vídeo relacionat

El Club de Pesca La Perola lliura a Tramuntanets el taló dels diners recaptats a l’Open del


.Dos dels membres del club de pesca la Perola en Marc Feijóo i en Francesc Pajares han lliurat a tramuntanets els diners que van recaptar duran la setena edició de l’open dels pernils celebrat a Roses aquest passat cap de setmana en total 750 euros, una de les vocals de la junta de tramuntanets va mostrar la seva satisfacció per la donació El diners han estat recollits amb les inscripcions, i els sortejos que realitzen en finalitzar l’open.

Vídeo relacionat

Roses congela els principals impostos i puja les taxes


La sessió plenària del mes d’octubre de Roses, va aprovar la modificació de la majoria de les ordenances fiscals per a l’exercici 2024. Pel que fa els impostos municipals, les ordenances aprovades va deixar com estaven els principals impostos com l’IBI, les plusvàlues, l’IAE i l’impost de construccions i obres, l’únic impost que es va modificar, amb un increment del 5,7% corresponent a l’IPC va ser el de circulació. Pel que fa a les taxes la majoria d’elles augmenten un 5,7% que es el que ha augmentat l’IPC, amb algunes excepcions com la recollida d’escombraries que augmenta un 50%, per l’increment dels costos que ha patit el servei durant els darrers exercicis, i tenim en compte que a partir de l’1 de gener del 2025 la taxa a de cobrir el cost total del servei, fet que a dia d’avui només cobria el 60% amb aquesta puja s’arribarà al 79%, el que significa que el proper any hi haurà una altre puja. També es varen pujar les taxes que fan referencia als serveis de la policia com la grua que passa de 67€ a 125€ o les estades del vehicles al dipòsit que passen de 6,5€ a 10€, això es fa per equiparar el preu al cost del servei. L’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, va concloure l’aprovació de les ordenances assenyalant que “la congelació de tributs i taxes al llarg dels anys, acaba produint un important desequilibri entre els ingressos i les despeses que acaba repercutint en la qualitat dels serveis i la baixada de les inversions

Vídeo relacionat

Roses inicia els treballs de poda d’arbrat


ls treballs de poda a Roses segueixen des de l’any 2019 els criteris marcats pel Pla de poda d’arbrat, per a la redacció del qual es van van estudiar un total de 4.191 arbres de l’espai viari i zones verdes de la població, distribuïts en 82 espècies. Les conclusions dels Pla establien les tècniques més idònies a emprar en la poda (proposant fins a cinc metodologies diferents), a partir del coneixement de l’arbre, de la seva situació en l’àmbit urbà i de les necessitats pròpies de cada espècie. A més, el Pla proposa una intervenció que respecti l’estructura de l’arbre i defensa una poda poc invasiva de manteniment, deixant les podes periòdiques només en els casos d’espècies que generen problemàtiques de salubritat o seguretat, com ara moreres (fruits), plataners (estornells), o palmeres (fulles seques o esqueixades). Un altra funció de la poda és la d’evitar la pernoctació d’estornells en el fullatge i els problemes de seguretat que provoca la seva presència massiva per a la salubritat pública i per a la seguretat vial (excrements i superfícies lliscants per a vianants, motocicletes, etc).

Vídeo relacionat

Resum del Ple ordinari d’octubre de l’ajuntament de Roses


nit dilluns va celebrar-se a Roses el ple extraordinari del mes d’octubre, que contenia un total de 27 punts en l’ordre del dia, el primer com sempre l’aprovacio de l’acte de la sessió anterior, el segon l’informació d’alcaldia, en el tercer es va informar d’una sentencia judicial, en el quanrt es va donar comptes de l’informe de la sindicatura de comptes, en cinque es va donar comptes de l’adhesió de l’ajuntament a pla lLGTBI de l’alt Empordà, en el sise, sete, dotzé i 13è es varen convalidar unes de factures una per una fira que es suspendre pel temps un l’altre pel patrocini de la transpirenaica, una factura a Pere Guitart i un altre d’endesa, en el 8è, 9è 10è i 11è es varen tramitar uns expedinets d’expropiacions, a partir del punt 14 i fins al 24 es varen aprovar les modificacions de les ordenances, de les que cal destacar que els impotos no s’han modificat, els preus públics i les taxes la majoria han augmentat el que marca l’IPC un 5,7%, a excepció dels serveis de grua i dipòsit de vehicles que augmenten un 86%, i La recollida i eliminació de residus que pujarà un 50% per pal·liar l’increment dels costos del servei durant els darrers exercicis, per arribar al 1 de gener del 2025 on s’ha d’equiparar la taxe amb el cost del servei que fins avui no cobria ni el 60%. els últims punts varen aprovar una modificació de crèdit del pressupost per poder realitzar unes inversions, els assumptes urgents i el punt de precs i preguntes. els Ple integre el podran seguir en finalitzar aquest informatiu

Vídeo relacionat

Tres atletes de Roses correran 12 hores per ajudar a les persones amb discapacitat


Aquest dissabte, tres socis del Club Atletisme Roses van organitzar un entrenament solidari en preparació per a una ultra marató de 12 hores que es realitzarà a Barcelona el 16 de desembre. L'objectiu és recaptar diners per adquirir un vehicle per a la Fundació d'Ajuda al Discapacitat de Roses (FADIR) per continuar el repartiment d'àpats a domicili per a persones necessitades.

Vídeo relacionat

La pesca solidària a Roses recapta diners per als infants de Tramuntanets


Un total de cinquanta aficionats a la pesca de les regions de Tarragona, Barcelona, Girona i el sud de França es van reunir a Roses per a l'Open Els Pernils, un campionat solidari a benefici de l'entitat Tramuntanets. Aquest esdeveniment va servir com a exemple de com el turisme fora de temporada pot contribuir al desenvolupament de l'esport i a causes humanitàries.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR