ROSES

El Correfoc il·lumina els carrers de Roses


L'espectacle de foc i so del correfoc va brillar de nou durant la Festa Major de Roses. Una activitat que atrau a un nombrós públic tant local com també turistes on les flames y els diables prenen el protagonisme. Una activitat de la mà dels Senyors del Foc i Factoria de So.

Vídeo relacionat

S’ha celebrat la 86a Travessia de Natació GEN Roses


La 86a edició de la Travessia de Natació GEN Roses, juntament amb el V Memorial David Herruzo, ha conclòs amb emocionants victòries. Aniol Oliver Sagué i Blanca Codony Costa han brillat en el recorregut curt, mentre que Lachlan Reed i Júlia Coll Martí s'han coronat com a guanyadors en la cursa llarga.

Vídeo relacionat

Festa i música en la GIRA105 a les Barraques de Roses amb DJs de RAC105


La GIRA105 va fer parada a les Barraques de Roses aquest dissabte amb DJ de RAC105 com l'Arnau Moleti i l'Ernest Codina, oferint una nit plena de música i entreteniment per a totes les edats.

Vídeo relacionat

Animació infantil i diversió en el tercer dia de la Festa Major de Roses amb "Farsa de Farsants"


El grup "Els Farsants" ha ofert l'espectacle "Farsa de Farsants" a la plaça Frederic Rahola com a part de les festivitats de la Festa Major de Roses. Malgrat les restriccions a causa de la sequera han hagut de suspendre la Festa de l'Escuma però els nens i nenes han gaudit de jocs i balls animats per aquesta companyia amb una llarga història d'entreteniment infantil.

Vídeo relacionat

Nit de diversitat musical amb Balkan Paradise Orchestra i El Pony Pisador


La segona nit de les Barraques de la Festa Major de Roses va estar plena de ritme amb les actuacions de Balkan Paradise Orchestra i El Pony Pisador. Amb sonoritats eclèctiques i vibrants, aquests grups van fer gaudir al públic amb la seva música única i contagiosa.

Vídeo relacionat

Orquestra Malavella fa vibrar la nit a la Festa Major de Roses


La Plaça Frederic Rahola de Roses va acollir una espectacular actuació de l'Orquestra Maravella durant el segon dia de la Festa Major. Amb una història de més de 60 anys, aquesta orquestra internacional va aplegar centenars de persones per gaudir de la música i l'alegria.

Vídeo relacionat

Vibrant nit musical a les barraques amb Flashy Ice Cream i Orquestra Maribel


La quarta nit de les Barraques de Roses es va convertir en una festa esbojarrada de ritmes que van fer ballar i emocionar el públic. Amb les actuacions de Flashy Ice Cream i l'animada Orquestra Maribel, l’espai de les barraques situades a l’antic càmping Bahia va convertir-se en una gran pista de ball.

Vídeo relacionat

El Correfoc il·lumina els carrers de Roses


L'espectacle de foc i so del correfoc va brillar de nou durant la Festa Major de Roses. Una activitat que atrau a un nombrós públic tant local com també turistes on les flames y els diables prenen el protagonisme. Una activitat de la mà dels Senyors del Foc i Factoria de So.

Vídeo relacionat

Instal·lat el Punt Lila i Multicolor per a la Festa Major de Roses


Ahir també es va posar en funcionament el Punt Lila i Multicolor al recinte firal del Càmping Bahía,. D'aquesta manera es garanteix la proximitat del punt d'atenció a dues de les activitats que més públic atreuen durant la Festa Major, com són les fires i atraccions i els concerts de Barraques. Coincidint amb els concerts, el servei obrirà de 23 a 3.30 h els dies 10 i 11, mentre que els dies 12, 13 i 14 d'agost obrirà de 23 a 5.30 h El punt estarà atès en tot moment per un equip de professionals de la psicologia especialitzat en violència masclista i intervenció en crisi. En cas de veure o patir una agressió, cal dirigir-se al punt o bé trucar als telèfons d'emergències 112 o 900 900 120.

Vídeo relacionat

Inauguració de la festa major de Roses 2023


La Festa Major de Roses va iniciar ahir dijous la seva programació amb la inauguració de les tradicionals fires i barraques a càrrec de l'equip de govern de l'Ajuntament de Roses. Ja a la nit, el grup altempordanès Somboits i els incombustibles Hotel Cochambre, van ser els encarregats de posar la música i animació a la primera nit dels concerts de Barraques. Els regidors i regidores de l'equip de govern varen passejar per totes les barraques saludant als membres de les colles de carnaval que durant tots aquests dies s'ocuparan de bon funcionament de les barraques que com cada any s'han muntat a l'antic càmping Bahia.

Vídeo relacionat

Avui comencen les fires i les barraques de Roses


Roses dona avui el tret de sortida a les fires i barraques de la festa major que com cada any es desenvolupen a l'antic càmping Bahia, un indret que permet tenir a tocar les atraccions. que es mantindran en funcionament fins al 20 d'agost i que el dia 16 se sumaran al Dia del Nen amb tiquets a 2 euros, tot celebrant les Fires sense soroll per facilitar l'estada de persones amb hipersensibilitat auditiva. Per altra banda, avui també comencen els concerts de barraques amb Somboits i hotel cochambre. Divendres actuen Balkan Paradise Orchestra i El Pony Pisador; dissabte s'atura la gira dels discjòqueis de RAC105; diumenge actuen Flashy Ice Cream i l'orquestra Maribel i, finalment, dilluns 14, tancaran les barraques la cantant rosinca Ariadna Vieyra i Buhos.

Vídeo relacionat

La nova passarel·la de la riera Ginjolers millora la connectivitat per a vianants al Mas


La nova passarel·la continua la millora de l’accessibilitat a banda i banda de la riera Ginjolers iniciada l’any 2014 amb el pont cromàtic situat a l’alçada de la plaça Victòria Catalana. El nou projecte a l’alçada del carrer Oslo, ha tingut en compte consideracions d’estètica, resistència i adaptació a l’entorn, optant-se per un pont amb paviment de taulons de fusta sintètica de 16 metres de longitud i 3 d’amplada, protegit amb una barana de barres circulars d’acer corten inclinades de forma aleatòria. Tot l’espai compta amb balisses que il·luminen el paviment de la passera durant la franja nocturna. En els dos extrems del pont, la connexió amb les voreres adjacents s’ha resolt mitjançant un tram d’escala amb tres graons i rampes per a persones amb mobilitat reduïda. En la projecció de la passarel·la s’han tingut en compte la no afectació a la llera de la riera i les cotes d’aigua necessàries, segons l'estudi d'inundabilitat realitzat prèviament. L’actuació s’ha completat amb la creació d’una plataforma pavimentada que facilita l’accés des del carrer Oslo, on s’han instal·lat bancs i arbres. El cost total del projecte ha estat de 141.000 €.

Vídeo relacionat

El 1935 Hotel & Apartaments de Roses, premiat com a establiment més sostenible


.Dimecres es va fer l’acte d’entrega del guardó al mateix hotel amb la presència de la consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet; del regidor de Medi Ambient de Roses, Lluís Espada; del director general del Terraza Grup, Miquel Gotanegra; i del gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Ivan Costa. El 1935 Hotel & Apartaments compta amb les certificacions mediambientals més rellevants que avalen el seu compromís amb la sostenibilitat. És dels pocs hotels de la comarca de l’Alt Empordà que disposa del certificat ISO 14001; també compta amb l’acreditació ISO 9001. A més, l’establiment està adherit a la Carta Europea de Turisme Sostenible del Cap de Creus. A l’hotel a part de moltes mesures per reduir l’impacte de carboni s’han substituit gradualment les zones de gespa per jardí sec (amb pedres) i fan servir vegetació autòctona, pel que fa a l’estalvi d’energia, el 60% de la que consumeix l’establiment és auto generada a través de plaques solars; compta amb sensors que aturen la climatització de les habitacions quan s’obre una porta o una finestra i disposa de carregadors elèctrics per als cotxes. També s’ha substituït el clor de la piscina per aigua salada per reduir els productes químics i s’han instal·lat reductors de cabal a totes les aixetes, entre d’altres mesures

Vídeo relacionat

El correfoc de la festa major de Roses espera una gran rebuda


Roses celebrarà el diumenge 13 d'agost un correfoc pel centre del municipi, en motiu de la seva festa major. Aquesta activitat es va començar a dur a terme l'any passat i després de la gran rebuda obtinguda, enguany es tornarà a repetir. En la jornada, que va a càrrec dels Senyors del Foc i Factoria de So, se sortirà a les 21:30 de la plaça del teatre i es recorreran els carrers del centre de la localitat, acabant en un dels llocs més emblemàtics del municipi, la Ciutadella. L'ajuntament ha decidit fer-lo 100% urbà per tal d'evitar riscs d'incendis.

Vídeo relacionat

La Dracma de Plata 2023 per Ramon Pararols


L’Ajuntament atorgarà aquest 2023 la Dracma a Ramon Pararols, un dels fundadors de la Penya Blaugrana de Roses i que exercí el càrrec de president de l’entitat durant més de 25 anys. La llarga trajectòria, dedicació i contribució de Ramon Pararols a la promoció de l’esport, fa que rebi enguany el reconeixement i agraïment per part del consistori i dels seus conciutadans. Una trajectòria que s’inicià els anys 1984-1985, quan, juntament amb Joaquim Cusí i Josep San Jaume, emprengué l’aventura de constituir una penya blaugrana al municipi. Durant tots aquests anys Ramon Pararols va dedicar temps i esforços a la seva estimada penya, realitzant tasques que anaven des de la direcció, representació i presa de decisions de l’entitat, fins al manteniment i dia a dia del local social. En el seu punt àlgid, la penya arribà a comptabilitzar fins a 640 socis i sòcies.

Vídeo relacionat

Roses substituirà 15 palmeres del front de mar per garantir la seguretat


L’episodi de pluja i vent intensos del 17 d’agost de l’any passat que va provocar la caiguda de dues palmeres una d’elles a sobre d’un coche amb ocupants, que per sort no varen patir danys, i l’incident de l’octubre del 2018 també amb la caiguda d’una palmera que va provocar danys a una dona, varen portar a l’ajuntament de Roses a encarregar a l’empresa de jardineria Municipal, la redacció d’un pla de substitució de palmeres per arbres autòctons que evitin el perill de caiguda en casos de forts vents i temporals. De moment el projecte ja ha estat aprovat i l’octubre es substituiran les primeres 15 a l’avinguda de Rhode, en el tram compres entre la Riera Ginjolers i la Riera de la Cuana L’objectiu és avançar en aquesta substitució gradualment. El pla encarregat ha definit un estudi de prioritats, on es detallen quines han de ser les palmeres enretirades inicialment per presentar un major risc, les palmeres seran substituïdes per tamarius un arbre que suporta perfectament la salinitat al terra.

Vídeo relacionat

Festival Sons del Món de Roses: 23.000 espectadors en 13a edició


Més de 23.000 persones han gaudit del festival Sons del Món de Roses, amb 20 artistes i la brillant actuació d'Ara Malikian. A pesar d'algunes anul·lacions, l'esdeveniment es consolida com una gran cita cultural estival a la Costa Brava.

Vídeo relacionat

220 esportistes a la 36a Travessia Local de Natació - Trofeu Enric Badosa a Roses


Aquest diumenge, s'ha realitzat amb èxit la 36a Travessia Local de Natació a Roses, amb una alta participació i emocionants moments, incloent una divertida anècdota protagonitzada pels més menuts.

Vídeo relacionat

Èxit rotund al festival Mediterránea de Roses amb estrella destacada, Quevedo


El festival Mediterranea de Roses va aconseguir un èxit aclaparador amb més de 18.000 entrades venudes. El jove artista canari Quevedo va brillar amb la seva actuació i es consolida com un dels més seguits del moment amb milions de seguidors a les xarxes i reproduccions a Spotify. La seva música de trap, reguetón i pop rap ha arribat als rànquings més importants, i el seu últim hit "Columbia" promet ser un èxit aquest estiu.

Vídeo relacionat

Concert d'harmònica a la plaça de l’Església de Santa Maria de Roses


La plaça de l’Església de Santa Maria de Roses va acollir ahir dissabte un concert d'Harmònica de primer nivell amb els músics Greg Zlap i Joan Pau Cumellas, que van encantar al públic assistent amb la seva habilitat i passió per l'instrument.

Vídeo relacionat

Desena edició de la Travessia Roses - Escala - Roses amb rècord de participants


La Travessia Roses - Escala - Roses ha celebrat la seva desena edició amb un èxit rotund, incorporant enguany la classe foil. L'esdeveniment ha comptat amb més de 100 embarcacions de diferents categories, oferint una gran festa de vela per a tots els participants.

Vídeo relacionat

Segona jornada exitosa al Campionat de Volei Platja Vila de Roses


Aquest dissabte s'ha celebrat amb èxit la segona jornada del XXX Campionat de Volei Platja Vila de Roses, amb una millora notable respecte a la primera jornada. El torneig ha comptat amb la participació de 18 equips en el nivell amateur i 19 en el nivell avançat. Malgrat les preocupacions pel temps, avui ha estat una jornada fantàstica amb condicions òptimes per a la competició.

Vídeo relacionat

Una inflamació a les vies respiratòries obliga a Raphael a suspendre del concert


Vídeo relacionat

Roses condicionarà i naturalitzarà 9 800 m2 de patis escolars


Roses condicionarà i naturalitzarà els patis de les escolars es tracta de la proposta guanyadora de l'edició 2021 dels Pressupostos Participatius en què varen votar més de 900 rosincs i rosinques, que suposarà el condicionament d'una superfície total de 9.865 m² de patis escolars, introduint elements naturals i jocs concebuts com espais educatius i de lleure. El projecte contempla la instal·lació d'elements de mobiliari urbà i jocs i la naturalització dels diferents patis amb espais vegetatius que aportin ombres i frescor, tenint també en compte la millora de l'ordenació d'accessos i de les connexions dels espais, la solució als problemes de drenatge d'aigua existents en alguns punts i la pavimentació amb paviments tous, gespa artificial i cautxú.

Vídeo relacionat

Últim cap de setmana de Sons del Món


El festival Sons del Món dona el tret de sortida a l'últim cap de setmana amb la cantant francesa Zaz, autora d'èxits mundials com "Je veux" o "On ira" presentarà el seu cinquè disc, "Isa", a Ciutadella de Roses en el marc de la gira mundial "Organique Tour". Zaz va publicar el seu cinquè disc, "Isa", a la tardor de 2021, un àlbum pintat amb emocions sinceres que va compondre durant el confinament de la primavera de 2020. El concert serà un gran èxit, ja que té les entrades exhauries Per altra banda, al village de Sons del Món tindrem el concert de la cantautora rosinca Madamme Mustash

Vídeo relacionat

Més de 18 000 entrades venudes al festival Mediterranea que celebra la seva 8a edició


4 escenaris, i programació multi-generacional per la 8ena edició del festival mediterranea que es celebrarà aquest dissabte a Roses, un dels punts forts del festival és la seva programació variada, que abarca un ventall molt ampli de públic, creuant generacions per unir a diferents col·lectius a través de la música. Per aquesta edició, el festival compta amb 4 escenaris ben diferenciats. Quevedo serà el cap de cartell d’aquesta edició, en la que pasaran més de 50 artistes de renom nacional i internacional, pels 4 esceneraris muntats per l’’ocasio, artistes de primer nivell com Saiko, Chimbala o Lírico En La Casa.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR