Anunci Demòcrates

COMARCA

La Fundació Salut Empordà té 52 treballs de recerca en marxa, d’aquests, 23 són estudis impulsats des de l’entitat, dos, endegats conjuntament amb altres centres i, en la resta, s’hi participa com a col·laboradors. En els últims anys ha anat en augment l’activitat científica que desenvolupen els professionals de la Fundació.

Vídeo relacionat

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a falsificar certificats PCR. Cinc persones han estat detingudes com a presumptes responsables de les falsificacions, als qui se'ls ha intervingut un total de 137 documents fraudulents amb resultat negatiu en COVID-19. Els arrestats són membres d'una empresa de transport de viatgers, amb ruta entre Espanya i Romania, i que oferia paquets de viatge que incloïa la realització de la prova PCR.

Vídeo relacionat

‘Tot mirant els Museus Dalí’ és el nom del cicle de xerrades breus que ha presentat la Fundació Gala – Salvador Dalí aquest dimarts al matí. Aquest programa es realitzarà al llarg del mes de juny i compta amb 21 xerrades que es realitzaran al Teatre – Museu Dalí de Figueres i també a les cases – museus de Portlligat i Púbol.

Vídeo relacionat

Aquest divendres 14 de maig ha finalitzat l’onzena edició del projecte Okup’Alt, una iniciativa que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l'Alt Empordà, d'entre 16 i 24 anys, per tal d'oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició van començar el projecte una trentena de joves, dels quals cinc no han acabat la formació i cinc han trobat feina abans de finalitzar el curs. Al llarg d'aquests tres mesos els joves han tingut la oportunitat d'aprendre l'ofici escollit de manera totalment pràctica, i de formar-se i adquirir habilitats personals amb els tallers formatius complementaris que s'oferien. El darrer dia de curs van poder demostrar el seu potencial en tres processos de selecció de personal amb tres empreses de la comarca: Merca Jardi de Castelló d'Empúries, La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, i l'Hotel Nieves Mar de l'Escala. D’aquesta manera els joves van tancar el curs realitzant entrevistes de treball abans de rebre els diplomes conforme havien superat la formació. El projecte, ha rebut el suport dels ajuntaments de Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, i l’Escala, que han apostat per fer una de les formacions en el seu municipi, implicant treballadors i oferint tasques a desenvolupar als joves. Tanmateix, el projecte compta amb el seguiment i supervisió dels tècnics de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb l'assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d'oferir pràctiques en els oficis. El projecte Okup’alt Els joves inscrits han realitzat tasques relacionades amb la jardineria a Castelló d’Empúries, manteniment i pintura a l’Escala i brigada a Sant Pere Pescador. El curs constava de 240 hores de formació; de dilluns a dijous aprenent l'ofici i els divendres fent formacions complementàries. L'objectiu final és que en els tres mesos que dura el projecte els joves hagin tingut la possibilitat d'aprendre l’oficis d'una manera molt pràctica i donar-los recursos a l’hora de buscar feina. Alguns dels joves que s'inscriuen a l'Okup'Alt ho fan per iniciativa pròpia, i d'altres derivats dels Serveis socials o de Joventut de la comarca, així com d'altres serveis com el CSMIJ o aconsellats pels instituts o associacions. Les empreses de la comarca també són un element clau, perquè confien en els joves del projecte fent entrevistes i obrint les seves seus per mostrar el funcionament
El Ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos ha a dit que l’Estat està estudiant si es millor suprimir els passos a nivell de Figueres o treure l’estació que hi ha al centre de la ciutat. Una decisió que assegura, es vol prendre de manera consensuada amb l’Ajuntament.

Vídeo relacionat

La Fundació Gala - Salvador Dalí va patit pèrdues de 3.116.000 durant l’any 2020 i preveuen que enguany les pèrdues seran de més d’un milió d’Euros. Tot i això asseguren estar treballant per fer atraure als visitants fins el museu i poder sortejar el final d’aquesta pandèmia. A partir d’ara el museu obrirà les seves portes de dimecres a diumenge.

Vídeo relacionat

CCOO denuncia la manca d’informació sobre el futur de la plantilla de manteniment i conservació del Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres que té adjudicat Ferrovial Construcció. Actualment hi ha un preacord de venda de la concessionària i no asseguren que els actuals treballadors conservin la feina.

Vídeo relacionat

Els tècnics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà han trobat durant aquest matí els sistemes de recuperació dunars trencats al terra. Algú es va dedicar, durant el dia d’ahir, a arrencar els més de 150 pals que protegeixen la zona de dunes litorals de Sant Pere Pescador. A més també van trencar alguns cartells informatius.

Vídeo relacionat

L’Estat d’Alarma ha finalitzat la mitja nit d’aquest dissabte i amb ell el toc de queda. El que està fent que moltes persones aprofitin que tenen més hores per visitar altres municipis. A Roses aquest cap de setmana s’ha notat un augment de ciutadans. Dissabte hi havia més ciutadans francesos i diumenge ciutadans d’altres comarques de Catalunya.

Vídeo relacionat

Els xampanyers han sumat tres punts més a la seva classificació gràcies a la victòria d’aquest diumenge. Els locals van guanyar per un a zero al Santfeliuenc. Amb aquest resultat els peraladencs se situen segons a la classificació.

Vídeo relacionat

Més de mig centenar de persones han participat aquest diumenge al matí al Torneig Popular de Tennis Taula que organitza el Club Tennis Taula Tramuntana de Figueres durant les Fires i Festes de la Santa Creu. Una diada per donar a conèixer un club amb un palmarès molt important entre les seves files.

Vídeo relacionat

Dilluns es tornarà a obrir el pas fronterer entre Maçanet de Cabrenys i Costoja. Això és el que ha dit a través d’una publicació a Instagram el delegat de la Generalitat a la Catalunya Nord. Un pas que porta tancat des de l’11 de gener per la Prefectura dels Pirineus francesos que va decidir fer-ho al·legant problemes d’immigració il·legal i terrorisme.

Vídeo relacionat

 

S’ha instal·lat una placa d’homenatge als professionals que han lluitat contra la COVID-19 als jardins que donen accés al servei d’urgències de l’Hospital de Figueres. Un espai per recordar no només al sector sanitari, que han estat primordials en aquest dur episodi sinó a tots els cossos de seguretat, als treballadors de botigues d’alimentació i supermercats i a tots aquells que en un primer moment van haver de treballar com a serveis essencials durant el confinament.

Vídeo relacionat

Aquest cap de setmana l'associació lúdica i cultural GameForge de Figueres organitza un photocall solidari on desfilaran diferents persones caracteritzades de personatges de Star Wars. Durant la jornada es recolliran aliments que seran donats a la Xarxa de Suport Mutu de l'Alt Empordà. L'activitat és dura a terme tot dissabte primer de maig al local de l'associació que es troba al carrer nou núm. 120 de Figueres.

GameForge és una associació que té com a objectiu la promoció i difusió de la cultura freeke organitzant diferents activitats que comprenen, des de jornades de jocs de taula, torneigs de jocs com Magic: The gathering o warhammer. La seva intenció és convertir el seu local en un punt de referència a l'Empordà per la gent que són amants de tots aquests continguts.

Vídeo relacionat

La ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va parlar sobre el parc eòlic marí de Roses. Diu que calen esforços i que instal·lant només panells solars no es podria cobrir l’acord del Pla Nacional Integrat de l’Energia i el clima. L’any 2030 el 74% de l’electricitat que es consumeixi ha de ser renovable.

Vídeo relacionat

El passat 24 d'abril el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va realitzar un curs teòric i pràctic en etologia animal per als treballadors i voluntariat de l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres, entitat contractada per encarregar-se de les recollides d'animals domèstics perduts i abandonats de la comarca. La formació, que va ser impartida per professionals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l'empresa Buixits, té l'objectiu d'ajudar a entendre millor el comportament dels animals i, a partir d'aquí, millorar el seu benestar.Treballadors i voluntariat varen tenir accés, de la mà de professionals d'alt nivell, a la teoria que explica determinats comportaments dels animals i que reflecteixen problemes que estan patint i varen poder posar en pràctica exercicis per canviar-los. D'altra banda, també van poder repensar la distribució dels espais i dels animals per millorar la seva qualitat de vida.

La formació està emmarcada en el pla de formació continuada en protecció animal que l’àrea de Medi Ambient del consell comarcal va iniciar l'any passat.

La Mostra del Vi DO Empordà ja ha arribat a la seva VII edició. S’ha celebrat aquest diumenge davant de la Porta de Mar de la Ciutadella de Roses. Tothom que ho ha desitjat ha pogut tastar els diversos productes enològics presentats per un total de 10 cellers, així com també han gaudit d’activitats per a tots els públics.

Vídeo relacionat

El conductor d’un turisme ha mort en una col·lisió frontal a la C-31 a Ventalló. Amb aquesta víctima, són 26 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Vídeo relacionat

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR